![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2011
|
menekşelerim
Devamı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
menekşelerim
Devamı ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
01menekse yaprakları çok geniş ve sağlıkl görünüyorlar. herhangi bir bitki besini kullanıyor musuz? Düzenleyen vehibe : 30-04-2011 saat 11:29 Neden: kelime eksikliği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
melisa31
Melisa31 , küçükken iki defa çiçek coşturucu kullanmıştım onun dışında kuş gübresini sulandırıp kullandım , çok fazla sıvı besin kullanmıyorum . Dikkat ettiğim konular bir menekşenin saksının küçük olması ve bol ışık alması . Düzenleyen 01menekse : 30-04-2011 saat 14:58 Neden: eksik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Elinize sağlık 01menekşe, emeğinize saygı göstererek güzelleşmişler. 8776 nolu mesajınızdaki yavru iken çiçeklenmiş menekşeniz için herhangi bir çiçek açtırıcı besin kullandınız mı? Benim de fuşya beyaz menekşem aynen sizinki gibi çiçek açtı ve çiçeği 15-20 gün üzerinde kaldı. Çiçekli bitkiler için olan besinden mi verdim, hiç hatırlamıyorum. O yüzden size soruyorum. Diğer yavru menekşelerimde böyle bir duruma rastlamadım. Sebeb-i hikmeti nedir çok merak ettim... Düzenleyen fahriyee : 30-04-2011 saat 12:31 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Fahriyee Hanım , zaman zaman sıvı besin kullanıyorum , genelde benim hazırladığım kuş gübresini sulandırıp kullanıyorum . Kuş gübresini de çok iyi ayarlamak lazım yoksa menekşeye ağır geliyor Düzenleyen 01menekse : 30-04-2011 saat 15:09 Neden: eksik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sn 01menekşe menekşeleriniz çok sağlıklı güle güle büyütün. Yavru iken çiçek açan menekşeye gelince bence verilen gübreden çok yaprak çeliğini aldığınız ana menekşe bitkisi önemli,nadir olarak bende de birkaç defa görülen bu durum ,durgunluk dönemini bitirip çiçeklenme dönemine girecek olan menekşe yapraklarında görülebilir.İçindeki hormanal özsularının tetiklediği bir durumdur,diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Sn Menekşecibaba teşekkür ederim . Haklısınız , size katılıyorum . Bu durum benim çeliklerde dört defa yaşadığım bir olay , yanlız sonu şaşıracak bir durum olmuyor , çünkü diğerleri gibi yoluna devam ediyor . Sizinde elinize sağlık menekşeleriniz çok güzel gözüküyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
*** ben menekse yapraklarını ektim peynir kabının içinde sanki sera gibi oldu tuttu ama yaprak vermedi yeni kök vermiş 1 ay olacak nerdeyse bende baska bi saksıya aldım bi sakınca olurmu menekseyle ilk iletişimim bu günde beyaz bi menekşe satın aldım onun kırık yapraklarıı aynı sekilde ektim biraz yol güsterirmisiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
Dikimden 1 hafta sonra yapraginiz canliligini koruyorsa isler yolunda gidiyor demektir. Size kalan sabretmek, yapragi yerinden oynatmamak. Baska kaba aktarirken gozle gounmeyen toprakla kapli minik yavrulari zedeleyebilirsiniz, yavru alma sureniz uzar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Çok mu derin ektiniz acaba. Yatık ekmeniz gerekir. Belki gecikmede bunun da payı vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
bugün çok mutluyum. bir ay önce suya koyduğum yaprakların birkaç tanesi nihayet. köklendi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
|
Melisa31 , emeğinize sağlık , inşallah çiçek açtığı dönemi de görürsünüz . Yalnız çeliği ilk ektiğiniz saksılar küçük olsun , menekşenizin çabuk geliştiğini görürsünüz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
önerinizi kesinlikle dkate alacam, 01menekşe, kulbnikada hep bunu öneriyordu.teşekkürler ![]() Düzenleyen vehibe : 01-05-2011 saat 10:27 Neden: kelime düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
sevgili menekşe. sever heveslendirdiniz. beni şu an istanbulda olmak isterdim, sadece menekşe almak için, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Elinize sağlık saailor, çok güzeller maşallah. Ben de çiçeklerinin altına koymak için meşe ağacından değişik boyutlarda kestirip vernikletmiştim. Görünce çok heves ettim, gayet estetik olmuş. İçini boşaltmaya karar verirsem sizden yardım isteyebilirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2011
|
merhaba arkadaşlar, izmir de sıcak hissettirmeye başlıyor artık kendini.ama benim içimi büyük bir korku kapladı.evim son kat ve çok sıcak oluyor ayaz aylarında.ben bile zor nefes alabilirken bu güzelliklerin nasıl dayanacağını bilmiyorum.bana verebilecek önerileriniz var mı acaba ? menekşe sıcağı sever mi ? nerede ne şekilde korumalıyım çiçeklerimi ? ve sulamalarını ne şekilde yapmalıyım ?...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yaz yaşadığımız aşırı sıcaklara rağmen hayatta kalmayı başaran chimeram. ![]() Sevgili Asya_Lotus'un hediye ettiği 6 yavrunun sona kalan iki tanesi daha çiçeklendi. ![]() ![]() Ve çillim. Arkadaşıma teşekkürlerimle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle hoşgeldiniz diyelim sayın nerimeizmir, Ben de Adana'da yaşıyorum ve sizinle aynı endişeleri taşıyorum. Menekşe 25 derecenin üzerindeki sıcaklıktan olumsuz etkileniyor. Evin en serin kuzey ya da doğu cephesine ve güneş almayacak bir yere yerleştirin. Bulunduğu ortam havadar olsun. Sulamaya çok dikkat edin, toprak ne kurusun ne de ıslak olsun. Nemi koruyacak kadar sularsanız kök çürümesinden koruyabilirsiniz. Mümkünse fitilli sulamaya geçin Bunlar problemimizi çözmeye yeterli gelecek mi bilmiyorum. Geçen yaz kaybettiğim 75 saksı menekeşemden edindiğim dersler ve araştırdığım bilgiler. Umarım kayıpsız atlatırız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01 yine harika menekşeler, harika fotoğraflar ![]() ![]() Ben de dün menekşelerimin topraklarını değiştirdim, yanlardan yavru verenleri ayırdım, fitilli sulamaya geçtim. Yavruları ayırırken, bu konuda deneyimli olmadığım için hepsi, köksüz olarak ayrıldı. Yaprakları ve bu yavruları pet bardaklara senin önerdiğin şekilde; cocopeat, perlit, vermikulit, az miktarda odun kömürü karışımına diktim ve sera ortamına aldım. Sabah kontrol ettiğimde seranın aşırı nem yaptığını farkettim, şimdi açıktalar, serayı örtmeye korkuyorum. Ne dersin arkadaşım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toprak karışımı sanırım çok daha önce kullandığım bir reçete olmuş, üzgünüm. Son 3 aydır kullandığım ve başarılı bulduğum yeni karışım ise %40 torf ( pH'ının menekşelere için ideal olduğunu düşündüğüm sphagnum torfu kullanıyorm ) %40 perlit ve %20 vermikulitten oluşan karışım. Daha önce de yazmıştım ama görmedin sanırım. Seradaki aşırı nemden kasttettiğin yüzeylerdeki damlacık oluşumu ise benim seralarda da var. Zararını görmedim. 2-3 güne bir 1-2 saat ( Yarım saat yeterli ama unutmuş oluyorum ) havalandırıyorum. Damlacıklar kaybolmuşsa kabın tabanına biraz su serpiştirdiğim de oluyor. Direkt güneş alan ya da ısının çok yüksek olduğu bir yerde değillerse zarar vereceğini sanmıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
sn saailor, aramıza hoşgeldiniz. sizi de aramızda görmekten çok mutlu oldum. menekşeleriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyor. ilk resimde ki saksı çok hoşuma gitti, menekşenize de çok yakışmış. tekrar hoşgeldiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki yine döktürmüşsünüz ![]() Acizane görüşüm bu karışımlar hakkında fazla hassas davranıyoruz.Benim üretimde denediğim torf+perlit,torf+vermikulit , torf+perlit+vermikulit karışımları pek birşey farketmiyor.Mühim olan hepsinde bir miktar torf olması ve onun da kökölenmeyi sağlıyacak bölgede olması ve karışımın hafif nemli olması.Ben şu an yaprak çeliklemede bardak zeminine bir kat perlit atıyorum ve celiğin ucuna gelecek kısma torf koyuyorum,nemlendirip üzerine torf+vermikulit+coco karışımını koyuyorum.Aslında sphagnum yosunu bulabilsek (elimde çok az var kıymetli türlere uyguluyorum)üste onu kullanacagım.Benim de yoğurt yeyişim böyle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili menekşecibaba;sphagnum yosununu üste koymayı biraz daha açıklarsanız seviniriz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2298 buradan yosunla ilgili genel , geniş bilgiye ulaşabilirsiniz. Bazı arkadaşlarımızın yetiştirmeye çalıştıklarını biliyorum,hatırladığım kadarıyla sevgili katmer in bu konuda çalışmaları var. (Sağlıklı bir Sphagnum yosunu biraz canlı biraz da ölüdür yani ölü ile diri arası bir bitkidir. büyüme sadece üst kısımlarda devam ederken alt kısımlar ışığın yetersizliğinden çoktan ölmüş ve çürüme prosesi başlamışdır dahi. bu özelik şöyle anlatılabilir; sphagnum ne kökü olan, nede bitki içindeki sıvıyı taşımaya yarıyan hakkiki bir dolaşım sistemleri olan bir bitkidir bitkinin beslenmesi ve gelişmesi alt kısımlarından bağımsızdır vede sadece uçlardaki bir kaç cm lik bölümde cerreyan eder. Bitkinin yaşıyan uçlarının altındaki sapları ve yapraklarından oluşan ölü kısım bitki uçlarına yeterli suyu depolar ve aktif olarak da su seviyesini yükseltir. Dr. Dionaea dan alıntı ) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|