![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
![]() Bu fotografi dun cektim. Bunlar nasil para kazaniyorlar anlamiyorum ... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2011
|
Merhaba bunlar da benim menekşeler. Büyük olan saksı tabağındaki ikisinin annesi diğer ikisine de annelik yapıyor. bahçe toprağı kullanarak yapraktan dikmiştim ama 2 haftadan beri çıkmadı. Yaklaşık bi hafta önce de torf kullanarak yapraktan diktim. 2 tane ince uzun ot gibi birşey çıktı çok sevindim ama annem onun buğday tanesinden çıkmış olabileceiğini söylüyor. Sizce bebekler doğmuş mu yoksa 808 adlı resimdeki o ince uzun şeyler ot mu? Bi de anne menekşe nsl görünüyo sizce sağlıklı mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Hoyalardan sonra, benimde menekşem oldu. Yerli menekşelerinde isimleri varmı acaba bilen varsa lütfen yardımcı olabilirmi. Ambalajında sadece afrika menekşesi yazıyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili arkadaşım, başlığımıza hoşgeldin. Menekşelerde de en az hoyalar kadar başarılı olacağını ve bizi yeni türlerle tanıştaracağını biliyorum ![]() Türkiye'de satışa sunulan menekşelerin genellikle adı olmuyor . Yurtdışında üretilen hibrit menekşelerden, anaç menekşenin birebir özelliğini taşımayan türler olduğunu düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
Yurtdışında üretilen hibrit menekşelerden, anaç menekşenin birebir özelliğini taşımayan türler olduğunu düşünüyorum.[/QUOTE] Nasıl yani maki abla aldığımız menekşeler,mesela katmer seçtiysek,düz veya renk tonu farklımı çıkabiliyor.yanlışmı anladım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili iremsıla, Hibrit menekşelerden çelik ile yapılan üretimlerde yavru, ana menekşenin özelliklerinden birini ya da ikisini birden taşıyabiliyor. İlk çiçekte menekşe tüm özelliğini yansıtmayabiliyor. İkinci çiçeklenmeyi beklemek lazım ![]() Ancak çiçekli satın aldığın menekşe katmerli ise büyük olasılıkla katmerli açmaya devam edecektir ![]() Geçen sene satın aldığım bordo-beyaz menekşeden ürettiğim yavru beyaz ve çok hafif bir pembe dalga şeklinde açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-03-2011
|
Merhaba arkadaşlar Bu siteyi yeni keşfettim. Bir kaç gündür geçmişteki yazılanları okumaya çalışıyorum. Bende menekşe sevdalısıydım ama burdakileri gördükten sonra dahada fazla sevmeye başladım. Bugün öğlen gidip kendime dört tane daha menekşe aldım. Benim sormak istediğim menekşelerinizi alttan mı suluyorsunuz üstten mi? Ben şimdiye kadar hep tabağından sulamıştım ama burda sanki üstten sulayanlarda var. Hangisini yapmak daha iyi olur acaba? Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2011
|
menekşeler altan sulanır en sağlıklısı bu yöntemdir.üsten sulama sırasında yapraklara su değer ise çürür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldin sevgili TUNATUNA, Menekşelerine her iki yöntemlede su verebilirsin. Üstten sulama yaparken yapraklara suyun temas etmemesine özen göstermek gerekiyor ancak direkt güneş ışığı almayan bir yerde ise yaprağa suyun gelmesinde de sakınca yok. Çoğu arkadaşımız tozlardan arındırmak için menekşelerini yıkıyorlar ve bozulma olmuyor yeter ki yaprak ıslakken direkt güneş ışığı almasın. Üstten sulamada dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise gübreli su. Gübre yaprakları yakabiliyor, sulama sırasında yapraklara dikkat etmek gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Makici'ğim, Hoyalardan sonra değil menekşeler benim için hep vardı. Her yıl menekşe alıp öldürmekten artık pes etmiştim. 6 yıldır ilk defa aldım, Yenileri demişken evet yeni menekşelerim yolda sayılır, bebek gelecek hepside ben çiçeklendireceğim onları. Sizlerin sayesinde artık öldürmeden nazlı nazlı büyüteceğim menekşeleri. Bu 3 tane menekşem şimdilik alıştırma olacak, bir tanede yaprak ektim minik saksıya hala canlı ![]() ben ektiğim yaprağı hangisinden aldım onuda unuttum. Hoya olsaydı hemen derdim şundan aldım, bunların yapraklarıda bir birine benziyor. Menekşeler alttanmı sulanmalı üstten mi diye okurken nefesimi tuttum sipariş verdiğim saksıların altlığını çok küçük yapmalarını söylemiştim eyvah dedim gitti onca saksı altı. İyiki varsın Makiciğim yüreğime su serptin resmen. Teşekkürler açıklama için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Faruk menekşeleriniz çok güzeller. Pet bardaktalar sanırım. Saksı değişimini nezaman yaparsınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili cellin, sevgili sema62, Orkuncum güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. En güzelleri sizlerin olsun. Sevgili cellin, bahsettiğin menekşe "Emerald lace" değil. Emerald lace benimde favori türlerimden bir menekşe. Sevgili sema62, menekşelerim şeffaf pet bardaktalar. Toprak değişimini yılda 2 kez, sonbahar ve ilkbahar aylarında yapıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
Merhaba faruk bey,8454 nolu mesajınızdaki 3. menekşeniz rusmu acaba ismi nedir.maşallah muhteşem görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-03-2011
|
Arkadaşlar merhaba, Bugün koçtaştan mor şişede çicek çoşturan aldım. Menekşelerime vermeyi düşünüyordum. Yalnız menekşelerim şu an çiçekliler. Forumun geçmiş sayfalarında çiçekli menekşelere besin verilmemesi gerektiği gibi bir şey okudum. Besin vermek kunusunda tereddüte düştüm ne yapmalıyım? Beni aydınlatırsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Yanlış bir uygulama. Menekşelere çiçeklenme dönemlerinde ek besin verilmeli, bitkinin kendini dinlenmeye aldığı yani gelişmesinin yavaşladığı dönemde; genellikle kış aylarında ; 1-2 ay gübre kesilerek dinlenmesine izin verilmelidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
Merhabalar arkadaşlar uzun zamandır formdaki deneyimli arkadaşların yazdıklarını okudum. Tabi bir takım hataları yaptıktan sonra. Neyse ki az zararla atlattım öğrendiklerimi şöyle sıralayayım(naçizane) çarşıdan alınan menekşelerin saksısını uzun zaman değiştirmemek hele büyük saksıya geçirmek en kötüsü. çok uğraşmak diğer bir hatta formda bir yerde okumuştum çiçeğin kökleri saksıya değmedikçe çiçek açmaz demişlerdi çok haklılar. Sulamaya gelince alttan veya üstten sulamanın bir önemi yok neye alışırsa öyle gidiyor yapraklara su değip üzerinde kalmasın yeter. ha unutmadan dışardan alıp eve getirdiğimiz menekşelerin üzerindeki çiçeklerin hemen solduğunu tüm mesajlarda okudum buna çare olarak her akşam tomurcuklar su püskürtüyorum kuruyup kalmalarını önlüyorum eve alışana kadar. Şimdiye kadar öğrendiklerim bu kadar.Ama en zevklisi yapraktan kendinizin yavrulatması ben bu menekşeleri seviyorum galibaaaaa. : ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
![]() ![]() bunlar sabırla büyüttüğüm yavrular renkleri neydi unuttum çooook oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
|
yağ-mur yapraklarınız için üzüldüm.Bende bunları şeker bayramında sivastan annemden getirmiştim uzun zaman oldu ancak bukadar oldular bakalım uzun ömürlü olurlar inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
durumları iyi görünüyor maşallah bu mevsimde güneş gören yere koyun çok faydalı olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
merhaba çiçekçiden aldığım menekşeler çok canlı olmasına karşılık eve geldikten bir süre sonra yaprakları kıvrılıp canlılığını kaybediyor.sıvı gübrelerini veriyorum ama canlandıramıyorum bana konuda yardım edermisiniz.menekşe sevenlerden yardım bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |