![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
evet sevgili maki camın kenarında akşama doğru 1 saat kadar güneş görüyorlar sıcaklarda camı 24 saat açık bıraktım 1 haftadır akşamları kapatıyorum gündüz açık kalıyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili maki bir detayı belirtmeyi unuttum camın kenarında derken cam kenarındaki masaya sıraladım eğer direk pervaza koysaydım güneş yakabilirdi. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Bugün bir ilk denedim inşallah pişman olmam. Menekşelerim sabah güneşi alan bir pencerenin önünde sehpada duruyorlardı geçen gün bastıran yağmur pencereden içeri girmiş ve tozlanmış sineklik yüzünden hepsinin yapraklı benekli olmuştu. Bu sabah baktım ki yağmur sakin sakin yağıyor bende hepsini dışarı çıkardım 10 dakika kadar orda kaldılar yağmur hızlanınca aldım kenara altlıklarını çıkardım ve sularının süzülüp gitmesi için balkona bıraktım böylece menekşelerim yağmurla yıkanmış ve sulanmış oldular. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
eceyıldız o işlemi fısfıslada yapabilirsiniz |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Fısfısla yaparsam toprak ıslanmaz benim amacım hem yapraklar hem toprak faydalansın yağmurdan ve bu ilk deneme de bile gözle görülür fark oldu. Yağmurla yıkanmak çok iyi geldi menekşelrime... Dün çıkarmak istedim yine ama sulama ihtiyaçları yok diye çıkarmadım. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-10-2011
|
Menekşelerim , |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Diğerleri , |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu aralar thripslerle başımız belada . Ne yaptımsa kurtulamadım , en sonunda zirai ilaç satan yere gidip derdimi anlattım . Nihayet kimyasal mücadeleyle kurtulabildik. Çiçekleri maalesef kopartmak zorunda kaldım . Yapraklarda biraz etkilendi ama sonuç iyiye gidiyor. Bende üzülerek kopardığım çiçekleri atmaya kıyamadım , böyle bir görüntü çıktı ortaya... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Lalem maşallah çok güzel açmışlar ellerinize emeğinize sağlık ve geçmiş olsun inşallah bir daha olmaz hastalık, Birde ben kızlarımı böyle görsem... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Diğer menekşelerim , |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Rengini en çok beğendiğim menekşem, yıllar önce Ankara 'dan almıştım . Sürekli yapraktan çoğaltarak yedekliyorum.. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu menekşemide geçen ay bir çiçekçiden , çok beğenerek almıştım. Bu aralar thrips salgını var galiba , yazın ne kadar menekşe bulup aldıysam thiripsli çıktı. Fotoğraftada dökülmüş polenlerden anlaşılıyor. Çiçeklerini kopartmak zorunda kaldım, ****** vede ilaçladım. Şimdi iyi gözüküyor.. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
Arkadaşlar yazın yedeklemek için kopan bir yaprağı fesleğen saksımın kenarına bırakıvermistim dün bir baktım yaprağın arka tarafindan yavrulamıs..burdada görmüştüm böyle birşey ters dogum denmisti galiba..napsamki şimdi ben bu yavruları celige bitisik vaziyette ayrılmazda sanırım..napsam ki sizce .. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2012
|
'ters doğum' :)
Alıntı:
çiçeğimin bu durumunu fark ettiğimde 2 tane yaprağı vardı şeffaf ve şekilsiz. Fark edince yaprağı ters çevirip yavrular üste gelecek şekilde diktim. Anaç yaprak zaten ucundan kuruyordu şimdi çürüyüp düştü. Yapraklar hala şekilsiz ama rengi koyulaştı hiç değilse açık yeşil oldu. 2 gün önce de 2 tane yaprak çıkardı.Hala serada tutuyorum. Benim tavsiyem siz de hemen çıkarıp yavrular üste gelecek şekilde tekrar dikin. Anaç yaprak ölmeden beslensin yavrucaklar ![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaprağın tam altında yavru büyüyemeyecek diye korkuyorum..fotoğraf eklemeye çalışacağım.. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
Yaprak toprağa çok paralel değilse ve diğer özellikler kontrol altındaysa(ısı, ışık,sulama...vs) sorun olmaz. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Bu menekşemin yaprakları yukarı yukarı büyüyor. Neden acaba. Balkona güneşe mi alsam? ![]() bunlar da ne ileri ne geri...aylardır tık yok. çiçek desen mucize olur...arkamdaki dosya dolabının üzerinde karanlıkta duruyorlar acaba cam önüne mi alsam? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Menekşecibaba, Lalem, bunları nasıl çiçek açtırıyorsunuz merak ettim? |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sulama , toprak(saksı harcı ) , suyun ve toprağın PH ı , Işık ve aydınlatma , beslenme gübreleme , hava sıcaklığı , nem gibi bir çok etken bu konuda etkilidir. Çiçeklenmenin Olmaması: Hatalı gübreleme, kışın yetersiz ışık, kuru ve soğuk hava, saksı değiştirmenin sık ya da uzun süre yapılmaması, bitki yerinin değiştirilmesi, soğuk su ile sulama gibi faktörler çiçeklerin açmamasına neden olmaktadır |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Menekşem sensiz olmuyor
S.e |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşem
Bütün kış beraberiz bol bol çiçeklen bize neşe ver |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Aynen dediginiz gibi yavrunun ışık almasını saglamaya çalışıyorum hızla büyüyor 4 minik yapragimiz var suanda cok tatlı birsey olur diye cok korkuyorum kipirdatamayacagim galiba ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
Kıpırdatmayın zaten büyüme hızlıysa o yakın zamanda yaprağı hareket ettirip gün yüzüne çıkar.. Fotoğraf paylaşabilirseniz üzerinden yorum yapmak daha da sağlıklı olabilir.. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşe |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
S.e |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Önceki sayfalarda okumuştum haşlanmış yumurta suyunun menekşelere iyi geldiği ve beslediği yazıyordu. artık haşladığım yumurtaların suyunu dökmüyorum soğutup şişeye koyuyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|