![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
bugün üç tane yaprak diktim acaba ne zaman yavru verir |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Ofisteki menekşelerim evdekilerden daha iyi, neden bilmiyorum...Sadece Sayın Sami Ulus' un verdiği menekşe çiçekli Diğerlerinde hiç faaliyet yok.Buna da şükür!... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Evdeki menekşelerin yaprakları marul yaprağı gibi kıvrık kıvrık oldu. Sebebi ne acaba? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
direk toprağa diktim tahminim en az üç ay beklemem gerek |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet. En az 3 ay, en fazla 6-7 ay bekleme süresi olabilir. Geçen sene diktiğim bir çelik tam 9 ayda yavrulamıştı. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
önce herkese günaydın daha dün üye oldum bundan 15 yıl kadar önce yüze yakın menekşem vardı nisan ayında bir marketten bir kaç saksı menekşe almıştım şimdi bu hastalık tekrar başladı gerçekten menekşe aşkı bambaşka birşey |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili fatitoo, eski yapraklarda da marulumusu görüntü var. Tür özelliği olmalı. Göbekteki yapraklarda renk değişimi ıslaklıktan mı kaynaklanıyor ? Sulama yaparken büyüme noktası olan göbeğe su gelmemesi gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet sayın Maki01. Üstten sulama yapıyorum bunları çünkü yaprakları çok sık. Toprağa ulaşmam çok zor oluyor... |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toprağa ulaşmak zor ise, şırıngayla toprağa ulaşın bence. Çünkü su yapraklara geldiği zaman lekelenmeler oluyor. Özellikle suyun göbeğe gelmemesi gerektiğini bir yerde okumuştum. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
bazen fazla gübre (besin) de kıvırcıklastırıyor birde nem az ise |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
fatito'nun menekşesinde bu tür bir sorun olduğunu sanmıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
sevgili fatito, Bu tür kıvırcıklaşmaya düşük ışık ve sardunya dervişin dediği gibi fazla gübrede sebep olabilir. ama genelde bu tür sorunlar fırfırlı türlerde daha çok olur... genlerinden kaynaklanır. Yinede siz dıştaki kuruyan yaprakları alın... üstten sulamak yerine alttan tabağa su koyarak sulama yapın 20-30 dk sonra fazla suyu dökmeyi unutmayın... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
Son zamanlarda ilk defa uyguladığım birşey var suladığım zaman menekşeye o kadar su veriyorum ki kesnlkle tabağına dökülmüyor su. Ve menekşelerde çok fazla gelişme sağladım. Sanırım damla sulama dedikleri ve verimi nerdeyse iki katına çıkaran durum da bu. Az ve çok sık sulama ile toprağın besin kaybını en aza indiriyor.. Farkı gördüm... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
haklısınız sayın kazım80 ben dikiş makinesi satan ve tamir eden bir dükkandan boş yağdanlık aldım onunla suluyorum her gün ama azar azar su veriyorum. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili emine dediğiniz gibi toprağına,havanın durumuna ve aldığı ışığa göre değişiyor 9 ay epey uzun bir süre menekşe yetiştirmek insana sabrıda öğretiyor. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Bilgilendirilen Üye
|
aynen sabır gerekli bu işte. Zamana yayıldığı için her gün bakıyosun hiç bir değişiklik yok zamanla büyüyen bir şey sabırlı insanın işi hele ki menekşe gibi |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
|
Tabi öyle ama bana 9 ay biraz fazlaca bir zamanmış gibi geldi. Sabır evet çok önemli. Mesela benim elim hiç durmaz sürekli onları yerlerinden oynatırım o yüzden çok randıman alamam çoğu zaman ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
9 ayda çiçek açar normalde ama , şartlar uygun olunca... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili menekşe severler buzdolabına menekşe koyma hakkındaki yazıları daha yeni okudum ben yazın menekşelerimi sıcaktan korumak için bodrum katına indirdim orayı çok sevdiler rutubetli ve hafif serin oluşu onlara çok iyi geldi öyle bir imkanınız varsa yazın bodrum katına indirin farkı göreceksiniz |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
Merhaba arkadaslar yazin kaybetme korkusuyla yedekledigim celikler yavrulamaya basladi cok mutluyum umarim 9 ay bekletmez cabucak cicek acarlar burda paylasabilirim bende. Buarada bodruma indirmek mantikli galiba birdahaki yaza uygulamali.. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
günaydın arkadaşlar ******* uygulayın sayın ngr33 gerçi gözünüzün önünde olmuyor ama hiç olmazsa sıcaktan korumuş oluyorsunuz yaklaşık iki haftadır açık vaziyetteler fotoğraf yükleme işini bilmediğim için fotoğraf koyamıyorum bunun için yine bir başkasından yardım almam gerekecek ayrıca 9 ayda yavrulayabilir arkadaşlar şartlar uygunsa demiştik demekki şartlar uygun değilmiş bence gayet normal hiç gelişme gösteremeyebilirdide. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Arkadaşlar buzdulabı uygulaması sonuş vermedi deneme için dolaba koyduğum yaprakları gündüz dolaba koyuyor akşam çıkarıyordum. Bir gün dolaba koymayı unuttum ertesi gün hepsi haşlanmış gibi oldu ve öldüler. Yani olumsuz. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
9 ayda yavrulayan çeliğim;http://www.agaclar.net/forum/afrika-...tm#post1198285 Hala aynı şekilde duruyor. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili emine siz bu çeliği dikmek için bahçe toprağımı kullandınız eğer öyle ise havalar artık serinledi hazır toprağa alabilirsiniz iki gün önce komşumun menekşelerini ayırdık 5 kök getirip diktim şimdilik canlı duruyorlar sizde toprağını değiştirmeyi deneyin faydası olabilir diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Hayır sayın menekşezar. Hiçbir çiçeğime bahçe toprağı kullanmıyorum. Köyden getirdiğim yaprak ve dal çürükleriyle oluşmuş toprağı meşe toprağıyla karıştırıyorum. Bu yavrular ana çeliğin sap kısmından çıkmıştı. Anadan ayırmadan önce, yavruların dibine toprak takviyesi yapmam gerekiyordu ama yapmadım. Yavruları, biraz sap kısmı ile birlikte anadan ayırdım diktim. Sanırım kök yapmaya çalışıyorlar. Çünkü 4 ay olacak neredeyse, ne ilerleme var ne gerileme. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
|
sn emine üzerinden yaz geçti toparlanamamış olabilir. Saksının çok içinde kalmış gibiler.. Biraz yüksek dikseydiniz daha iyi olurdu. Ben bunu kurtarabilmek için sarı görünen (hatta bence beyaz görünüyorlar) en alt yaprakları küçük bi makas yardımıyla temizler ve o kestiğim yaprakların yerini dolduracak yükseklikte ama diğer yaprakları etkilemeyecek şekilde toprak ekler güneş gelmeyen ya da çok az gelen ama tatlı ışık alan bir yere bırakırdım. İşlemi doğru uygulamanız önemli tabi.Bazı toprak türleri menekşelerin yaprak sapına temas edince çürütebiliyor ona ve sulamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Uzun zamandır bekliyor olmanız ilginç geldi bana Yine de son karar sizin. |
|
|
|
![]() |
|
|