![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
menekşe ekimi
Toprak değişimi yaparken kırdığım alt dalları değerlendirmek için (nasılsa çöpe gidecekti) yoğurt kasesine hazırladığım topraktan doldurup yaprakları sıradan ektim yağmur suyu ile bol miktarda fıs fıslayıp 23 derece olan ısıtmalı mini çimlendirme serasına koydum. Gelişmeleri haftada bir resimleyip sizlerle paylaşırım. Toprağına bir miktarda odun külü karıştırdım. Cahilin cesareti çok olurmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
Çok heyecanlıyım. Çiçeksiz aldığım menekşem bir yılın sonunda açmaya karar verdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Belli aralıklarla bilgi ya da soru içermeyen ( Beğeni ve teşekkür mesajları gibi ) mesajlarını, bilgilere daha kolay erişebilmemiz için siliyorum. Beğenilerinimizi iletmek için "Beğen" butonu kullanıp daha az mesaj silinmesini sağlıyarak yardımcı olabilirsiniz Göremediğiniz mesajlarınız ya da mesaj sayınızda azalma nedeni temizlik işlemi olabilir Elimden geldiğince Türkçe yazım kurallarına uygun olmayanları mesajları da düzeltmeye çalışıyorum. Biliyorsunuz ki forumumuzda Türkçeyi doğru kullanmaya , en azından cümleyi nokta ile bitirip büyük harfle başlamaya ve chat dilini kullanmamaya özen gösteriyoruz. Mesajlarımızda dikkat çekmek istediğimiz kelime ya da cümle dışında renkli harf kullanmıyoruz. Forumda, Türkçenin doğru kullanımı hakkında Daha düzenli ve bilgi paylaşımına yönelik bir başlığımızın olması için yardım ve desteğinizi rica ediyoruz. Menekşe dostlarına sevgilerimle ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili menekşesever, ellerinize sağlık. Menekşeleriniz çok güzel ama 11252 nolu mesajınızda 4. menekşe, 11253 nolu mesajdaki 3. menekşede kök çürüğü olabileceğinden şüphelendim. Yaprakları çok cansız görünüyor, bu durumda susuz olabilir ama toprağına bakın suyu yeterli ise yaprakları da elinizle dokununca diri değilse problem olabilir. Gözünüzden kaçmış olabilir diye yazdım, inceleyin lütfen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Benimde trail actı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Bahar geldi yavrular cıktı cicekler actı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2013
|
Bunlarda benim keratalar. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
2. fotoğraftaki beyaz pamukcuklar büyük olasılıkla unlu bit denilen zararlı olmalı. 4. menekşenizde de var gibi sanki. Unlu bit ise aşağıdaki başlıkta yer alan bilgiler size yardımcı olabilir. http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ha/15271-4.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Arkadaşlar,turkuaz renkte tozşeklinde NPK 20 20 20 yaprak gübresi kullanan var mı?Sonuçlarından memnunmusunuz?Lütfen fikirlerinizi paylaşırmısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili menekşekolik, Lütfen soru ya da yorumlarımızı ilgili başlıklarda yapın, bilgiye kolay erişim çabalarımıza destek olun. Afrika Menekşelerinde Besin (Gübre) Kullanımı Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Bunu da bugün pazardan 4TL'lye aldım. (koyu pembe):D
![]() Düzenleyen maki01 : 19-04-2013 saat 13:02 Neden: Birbirine çok benzeyen fotoğraflar silindi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Menekşe Türleri
Öncelikle böyle bir sitede bilgi paylaşımı sunan tüm arkadaşlara katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Sayenizde çok faydalı bilgiler edindim... ![]() Elimdeki türleri tabii çiçekli olanların isimlerini öğrenmek istiyorum. Türlerle ilgili bir başlık olmadığı için ana başlığa yazıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Maki01 ve Katmer... Peki, araştırma yapıp bulabileceğim bir veri tabanı var mı ? linkini paylaşır mısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe Türleri
birde bu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Yurtiçinde satışa sunulan türlerin isimlerini bulmak mümkün olamıyor , ancak benzetmeye çalışıyoruz. Uluslarlarası menekşe sitelerinde de bu türler NOID yani isimsiz, tanımsız olarak geçiyor. Menekşeyi ya da yaprak çeliğini edindiğimizde üzerinde yazıyorsa, kayıtlı bir hibrit türse ismini bilebiliyoruz. Bazen satın aldığımız kayıtlı türlerde bile isimleri karışabiliyor , bir şekilde ismini yazdığımız etiket silinmiş olabiliyor. Bu durumda da doğru adı bulmak zaman zaman sorun yaratabiliyor sayın kadiryaşar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın kadiryasar, menekşelerin varyetelerini bulmak çok kolay değil. Bu diyebilmek için çiçek ve yaprak yapısı, büyüklüğü, rengi tamamen aynı olmalı. Üstelik hemen hemen aynı olan ama farklı seleksiyonerler tarafından üretilmiş menekşeler de var. Yani hele de yapı marketlerden alınanları bulabilmek imkansız denecek gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Benim menekşelerde bu yıl bir deneme yaptım. Güz başı ikisini aydınlık pencere önüne eve getirdim. Daha büyük olan mor menekşemi ise taşımaya vakit olmadı, o ofisimde kaldı. (yazın ofiste duruyorlar serin serin.) Sonuç: kış güneşini çok seviyorlar. evdekiler 1-2-3 derken sonunda 20-30 çiçek açarken, ofisteki mor 4-5 taneyi geçemiyordu. Bunlar Şubat'taki resimleri. Sonra Mart ve Nisan resimlerini koyacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Mart ayındaki halleri
Mart ayında arasıra hava ılıdığında yağmur yağınca pencereyi açtım, nemli hava solumaları için. Çiçek dallarından iki menekşe de çok sıkışık haldeydiler. Birkaç sağlam yaprağı budamak zorunda kaldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-01-2013
|
güzelim
Bu da benim güzelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |