![]() |
|
![]() |
#5401 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-07-2006
|
Teşekkür ederim Çiğdem hanım ve Orkun Bey.Paylaşabilme ortamımız olabilse yavrularından gönderirim.Bundan sonra değişik menekşe gördüğümde alıp yetiştirmek istiyorum.Altı adet melez almıştım geçen yıl ; menekşeden birini kurtarabildim,çok sulanmaktan öldüler.O kurtulan tahmin ettiğim gibiyse en muhteşemiydi.Pembe mor noktalı.3-4 yavru yaptı ayırdım.Büyük ihtimalle köklendiler.Sabırsızlıkla bekliyorum açmasını. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5402 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-01-2009
|
Menekşemin yaprakları neden böyle oldu anlayamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5403 |
Yeni Üye
|
Bu da benim prensesim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5404 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2009
|
Bana biraz yapraklara su değmesi veya çok ellenmesi, diğerlerinde de aynı sorun varsa nemin az olması gibi geldi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5406 |
Yeni Üye
|
cevaplarınız için teşekkür ediyorum.beni korkutan diğerlerine de bulaşacağı düşüncesiydi.diğerlerinden ayırdım her ihtimale karşı.gözlem altında tutuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5407 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
merhaba şener bey dikdörtgen saksıya sizin gibi ektim sadece 5-6 tane canlı kaldı.hazır topraktı ve üstten su vermiştim.saksı büyük olunca tabandan su vermedim sizce neden tutmadılar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5408 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Merhaba, Sn. Sweet cat sanırım güneş yanığı benim bir saksı menekşemin yaprakları güneşte yanmıştı sizin menekşelerin yaprakları gibi olmuştu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5409 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Fahriye Hanım. Ben uzun saksıya iki kez belki yirmiye yakın yaprak diktim. Ve neredeyse hepsi yavru verdi. Sanırım fotoğrafı sizde görmüşsünüz. Tesadüf yarım saat önce yine 16 adet yaprağı bu şekilde diktim ve her zamankinden daha çok yaşamalarını istiyorum. Fotoğraflarınıda şimdi paylaşacağım. Bir arkadaşım uzun bir mesafeden gönderdi ve çok süpriz renkler bekliyorum. Zamanlama yanlış olabilir mesela bu aylar çok bereketli ne dikseniz tutuyor. Yapraklar güneş alan bir ortamda olmamalı, seçilen yapraklar sağlıklı güçlü görünenler olmalı. Sanırım birazda şans ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5410 |
Ağaç Dostu
|
Uzun yoldan gelen misafirlerime hemen rahat bir nefes alabilecekleri en iyi ortamı hazırlamaya çalıştım. Merakla ve heyecanla gelişmelerini bekleyeceğim. Küçük saksıdakiler köklü bir kısmınında çok şirin yavruları var. Hediye olunca birde ayrı bir değer katıyor bu menekşeler kendilerine. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5412 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler.dün akşam dikdörtgen saksıya başka yerde kök salmış yaprakları daha yüzeysel olarak ektim.inşaallah yavru verirler.pencere kenarında idi tavsiyenize uyarak saksıyı sadece ışık gören bir yere aktaracağım bu arada yanıltma yöntemini hiç duymamıştım burada öğrendim hemen uyguladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5413 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2009
|
çelikten dikilen menekşeleri pencerenin önüne koysam tutarlarmı,yani güneşin herhangi bir zararı olurmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5414 |
Ağaç Dostu
|
merhaba çiğdem hanım.ben de şener beye sormuştum yeni ekince direkt güneş ışığı zararlı demişti.benimkiler tutmamıştı.yaprak çıkana kadar sadece ışık alan bir yere koyacağım.siz de öyle yapın isterseniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5415 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2009
|
ben bu konuda çok başarısızım.Bugüne kadar bir sürü çeliğimi kaybettim yalnızca 2 tanesi tuttu fakat yavrulamadılar nedense.. Şimdide bazı çelikler solmuş gibi duruyor topraktan çıkartmaya çalıştım ama çıkmadılar.Acaba tutmuşlarmıdır Sevgili fahriye önerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5416 |
Ağaç Dostu
|
Ben yeni çeliklerimide yavrularımıda her zaman direk güneşten sabah ya da gün batımı güneşinden bile koruyorum. Henüz kökleri olmayan yapraklar ya da yeni yeni gelişen yavruların zor fiziksel şartlara tahammülü mümkün olmuyor. Ergin menekşeler bile direk güneşi sevmiyor. Yalayıp geçen sabah güneşinede bayılıyorlar . Yaz aylarında yaprakların köklendiğinden emin olana kadar kuzey pencerelerini tercih ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5417 |
Ağaç Dostu
|
Bugün işyerinde aşılama yaparak 4saksı menekşe ektim pencere kenarında güneş almıyor cansuyunu sadece tabaktan verdim yeterli mi?ayrıca menekşe resimlerimi gönderemiyordum büyük boyut diyordu.küçültüp gönderdim şimdi de açmıyor ne yapmalıyım(bilgisayarla pek aram yoktu) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5424 |
Ağaç Dostu.
|
Arkadaşlar, hastalıktan kurtulan birkaç menekşemin fotoğrafını galeriye ekledim. Belki bakmak istersiniz ![]() http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=34458&c=683 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=34456&c=683 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=34455&c=683 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=34458&c=683 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5425 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Yeni aldığım menekşelerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5426 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Daha önceden yetiştirdiğim menekşelerim ve yer bulamadığımdan her saksının boş kalan kenarlarına diktiğim menekşe yaprakları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5427 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Menekşelerim; ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5428 |
Ağaç Dostu
|
devamı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5429 |
Ağaç Dostu
|
menekşelerim burada güzel çıkmadılar ama yeni yeni güzelleşmeye başladılar,tomurcukta veriyorlar yakında bir çoğu açacak böyle gözüktüklerini kale almayın açanları resimleyip ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5430 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Bu güzel resimleri ekleyen arkadaşlara soruyorum ![]() ![]() Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|