![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Evet siyah saksinin ustu 9 cm. Aslinda biraz daha kucuk olabilirdi. Ancak buyuyunce tekrar degistirmem gerekecekti. Yapi marketlerden aldigimiz menekseler siyah plastikte ise genellikle bu boy. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kutluyorum katmer'cim. Firesiz hepsinden yavru alabilmek büyük başarı ![]() Benim yaprakların bir kısmı neredeyse yeni köklendi ve torfa dikildi. 10-15 gün daha beklemem gerekecek. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2010
|
Bebeklerim..
Menekşe severler tekrar merhaba, Son bebeklerimi paylaşıyorum sizlerle... 01.09.2010 tarihinde direkt toprağa diktiğim, serada yetişen yavrular bunlar. Haftada bir su takviyesi yaptım. Umarım büyümelerinde bir problem yaşamam ve ayırdıktan sonra da güzelliklerinden birşey kaybetmezler. Not: Bugün bir yöntem denemeye karar verdim ve uygulamaya geçtim, umarım yapraklar heba olmaz. Suda ve toprakta köklendirme yöntemlerini bir bakıma karıştırarak, çay bardağına koyduğum suya 2 çorba kaşığı toprak koydum ve yaprakları da içine bıraktım. Likit bir ortamda ve topraktan besin alarak "daha hızlı" köklenebileceğini ümidediyorum.. Daha önce deneyen varsa deneyimlerini benimle paylaşırsa çok sevinirim. Tarih ve son durumu aktaracağım. Sevgiler.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Sevgili cellin, Karışımı hemen sizin söylediğiniz orana getirerek bekleyeceğim. Fikrimin daha önce uzman biri ![]() Size de parlak, sağlıklı yapraklı, bol çiçekli menekşeli günler.. Saygılar ----------------------------------------- Sevgili elelergg yavrularını güle güle büyüt. Bu anlattığın yöntemi annem kullanıyor. Ancak o çay bardaklarına 1 ya da 2 çay kaşığı toprak koyuyor. Bu sayede daha çabuk kökleniyormuş. Annem iyi bir menekşe yetiştiricisidir. Tüm yapraklardanda yavru alır. Sevgiler[/QUOTE] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaçsever
|
[QUOTE=cellin;704321] Alıntı:
Sevgili cellin, Memnuniyetle paylaşırım, benimkiler daha önce köklenir ve annenizin yüzü biraz olsun gülerse ne mutlu.. ![]() ![]() Görüşmek üzere, Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Sevgili cellin, Çok şaşırtıcı ama 6 yapraktan biri filizlenmeye başlamış, iki ince filizi var. ![]() Durum özeti: 9 ekim de, sevgili cellin'in deneyimli annesinin yöntemi olan, 1 çay bardağı suyun içine 1-2 çay kaşığı toprak koyarak yapraklar beklemeye alınmıştır. Düzenleyen elelergg : 20-10-2010 saat 23:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Hangi yapraklar? Repkina'lar mi ( Agustos ayinda gelenler )? Benimkiler dip diriler ama yavrulamamakta inat ediyorlar! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu.
|
Evet sevgili zappie, ta kendileri ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
/
|
Alıntı:
Benim sevincim çoook büyük Ağustostaki yapraklar hemen hemen hepsi yavruladılar ve hali de bu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
|
Sevgili Klubnika, Yavrularınıza maşallah demek istiyorum. O kadar sağlıklı ve tatlı görünüyorlar ki, ekrandan yakalayıp sevesi geliyor insanın ![]() Saygılar elelergg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Havalar serinleyince benim menekşelerde güzelleşti,bazılarında tomurcukta var,açsın,resim ekleyeceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-10-2010
|
klorotik leke nedir? nekrotik leke nedir? bilen varsa cevaplasın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
yabanci dil ve bitki yetistirme tecrubeme gore koloritik leke = renk degisimi seklinde leke nekrotik leke = olu doku seklinde leke |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Natalyacigim, Bu sefer seraya koymamistim yapraklari. Ondan olsa gerek, geciktiler. Mutfaga alacagim onlari, hem daha sicak ve nemli hem de bir aydinlatma duzenegi yaptim. Bu yil kis kendisini erken hissettirdi. Saksilari yerlestirince fotograflari sizlerle paylasacagim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili klubnika,maşallah güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=klubnika;704252]Bu da yetişkin menekşeler. Daha küçük saksılara ve fitil uygulaması için derin taç kesimi uyguladım, bu yöntemi menekşe gençleşmesi için uygulanır ![]() Sevgili klubnika taç kesimi yaptığınız bu menekşeleri hemen toprağa geçirecek misiniz; yoksa suda iyice köklendirip öyle mi dikeceksiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
/
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili klubnikacığım, maki01 ve bana hediye olarak gönderdiğin kıvırcık yapraklı menekşe değişime uğradı. Yapraklar kırçıllı oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
/
|
![]() Güldencim, bayıldım, maşallah, hakikaten çok farklı bende hiç böyle olmadı...düz duruyor ve çiçekler de küçük yıldız gibi, leylak kenarları beyazımsı. Dur bir bakalım nasıl açacak acaba? İşte bazen böyle bir şey ortaya çıkar. Bu yüzden derler yapraklardan bir kaç tane yavru büyütün. Ondan sonra genç menekşe, ilk çiçek açan, bütün güzelliği göstermez, menekşenin ikinci senesi en verimli bu konuda ![]() Bu hibrit E.Korşunova’ya ayıttır ''EK-Şahinya'', iki farklı renk olarak açmış, bu olaya bizde ''SPORT'' denir (fotolar bir rus sitesinde alınmış) İkisi de bence çok güzel... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
/
|
Alıntı:
![]() Var, var bende olmaz olur mu? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili Klubnika ve Zappie arkadaşıma fotoğraflı açıklamaları için teşekkür ediyorum.Zaten Klubnika'nın bütün açıklamalarını toparlayıp fotoğrafları da slayt olarak hazırlansa menekşe semineri düzenlenir... Klubnika;resimdekiler gibi yavrulamış menekşelerde güneşi en az 1m.uzaktan gören ve sadece ışık görüp güneş görmeyen menekşelerin arasında kıyaslama yaptın mı hiç?(Sera kabında olmak kaydıyla)Güneş gören tabi ki daha hızlı büyür mantık olarak.Ama ben seradakilere güneş göstermeye korkuyorum ya anaç yapraklar zarar görüverirse diye.Aslında serada olmayan yavrulu yaprakları güneş gören yere koydum hızlı da gelişiyor.Sonuç olarak anlayacağın sizden onay bekliyorum birşey olmaz hem de hızlı gelişir derseniz hemen uygularım.Deneme yanılma yöntemleri ile çok kaybım oldu o yüzden artık tecrübe edilmiş olan şeyleri uygulamaya karar verdim.Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
/
|
Raflar özel yaptırırsanız daha iyi olur ama özel bitki rafları da var fiyatı hep birlikte araştıralım istiyorsanız ![]() Arkadaşlar, sistem AGRO LED SISTEM, e-mail: info@agratechniek.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|