![]() |
|
![]() |
#8101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8102 |
Ağaç Dostu
|
Devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8103 |
Ağaç Dostu
|
Devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8104 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili acemifüsun , gulumcinki,türkansultan menekşeleriniz çok güzel ve saglıklı ,bol bol çiceklerini görürsünüz inşallah.Artık soğukları atlattık sayılır,şimdi şaha kalkar hepsi ![]() Acemifüsun son koyduğun menekşen çok güzelmiş katmerli,beyaz şeritli değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8105 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili menekşecibaba beğenmeniz çok güzel.Benim sizlere yetişebilmem için daha çok fırın ekmek yemem lağazım.Ayrıca sizin menekşelerinizin hayranıyım,sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8106 |
Ağaç Dostu
|
Acemifüsun son koyduğun menekşen çok güzelmiş katmerli,beyaz şeritli değil mi?[/QUOTE] Teşekkürler Sn.menekşecibaba, sizinkiler de çok güzel ![]() Son eklediğim fotoğraftaki menekşem koyu pembe renkli, hafif katmerli, çilli, kenarları koyu şeritli ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8107 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
merhabalar aranıza yeni katıldım bir,iki,üç derken tam sekiztane menekşem oldu sizleri takip ederek iki tane yavru menekşem oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8108 |
Ağaçsever
|
cevaplarınızı ve yardımlarınızı benden esirgemesseniz sevinirim şimdiden teşekkürler. Bu arada bir sorunum var eve getirdiğim iki menekşemin yeni çıkan yapraklarında bi sorun var yaprakların üzeri diğerlerinden fazla tüycük kaplı buda büyümelerini önlüyor ne yapayım neden olmuş olabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8109 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
sevgili menekşe severler ben siteye yeni üye oldum menekşeler hakkında öğrenmek istediğim bir soru olacaktı 4 hafta önce menekşelerimin toprağını değiştirdim mevsimi olmadığı için onları ev serasına aldım seradan ne zaman çıkarmalıyım? lütfen bana cevap yazın şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8110 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ayrıca kendinizi aşağıda linkini verdiğim başlıkta tanıtırsanız seviniriz, hoş geldiniz ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8111 | |
/
|
Alıntı:
![]() İki nedeni olabilir; bir tür bitki kenesi Cyclamen Mite (Phytonemus pallidus) veya bitki zehirlenmesi de olabilir. Acil toprağı değiştirin, zehirlenmesine iyi gelir. Eğer kene ise akarisid kullanması gerek. Ama en iyisi güvenilir bir yerde bitki temin etmek ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8112 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu menekşem şimdi de böyle açtı. Anne yaprağı sapasağlam duruyor. Ayırdığım menekşeleri kaybettiğim için, ayırmaya korkuyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8114 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, İki renkli menekşelerde ( iki hücreli diye tanımlanıyor ) ikinci ya da üçüncü çiçeklenmelerinde aynı renklerin farklı dağılımlarına rastlamak mümkün olabiliyor. İlk açan çiçek tipik bir chimera görünümünde . İkinci çiçek ise daha farklı. Bu tür menekşelerin çoğaltılmasında sürgün ya da en ideal çiçeğin sapındaki yapraklardan yani çiçek sapından çoğaltarak yapılan üretimlerde, özellik bozulmadan yeni yavrulara aktarılabiliyor. Yaprak çeliğinde ise tamamen farklı olarak, iki renkten birinin özelliğini taşıyabiliyor. Yavru menekşeleri, anaç yaprağı keserek ayırdığında sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Bu yöntemde yavrunun yeri değişmediği için kökleri zarar görmüyor. Kesilen yaprak ikinci kez dikildiğinde herhalde hormonlar aktif halde olduğu için daha kısa sürede sürgün veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8115 |
Ağaçsever
|
cevaplar için teşekkürlerresim çekme şansım kalmadı artık çünkü o yapraklar büzüşüp solgunlaşınca kopardım bekleyip göreceğim artık teşekkürler Düzenleyen sofistike : 14-03-2011 saat 23:03 Neden: yazıda yanlışlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8116 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8117 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2011
|
ilk denemem ve ilk yavrum. Tam 29 günde yavru göründü. Çok mutluyum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8118 |
Ağaçsever
|
Diğer üç taneside şehir dışına yaptığımız bir gezide aldığım yeni menekşelerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8119 |
Ağaçsever
|
Bi sorum daha olucak. Sera ortamından ne zaman çıkarmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8120 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Arkadaşım o menekşeniz sadece ortadaki yaprakları koparmakla düzelmez,kesinlikle kök çürüğü oluşmuştur.Topraktan çıkarıp çürük kısmını sağlam yere kadar kesmeniz gerekir,sonra da ya suda köklendirme ya da direk toprağa ekip sera yapmanız durumunda hayata dönebilir.İnşallah kök tamamen çürümemiştir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8122 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8123 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kaybetmek istemediğiniz bir tür ise, bitkinizi mevcut toprağını mümkün olduğu kadar uzaklaştırdıktan sonra 42 derece civarında bir sıcaklıktaki su ile yıkayın. Bu yöntem benim uygulamamda oldukca başarılı oldu. Unlu bit mücadelede en zorlandığım zararlı türü oldu. Kimyasal zehirlerle kurtulmak mümkün ama ev içinde yetiştirdiğimiz için hiç önermem. Düzenleyen maki01 : 15-03-2011 saat 00:16 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8124 |
Ağaç Dostu
|
Yavrulayan yaprakların son durumları; ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birinci fotoğraftaki kırmızı ile işaretli olan ve son fotoğrafta bulunan yavru, kökü kuruyan yaprağın yavrusu. Kendisi ömrünü doldurdu. Tabi ki baya hırpalandı, tekrardan kök oluşumu vs... yaprak erken yıprandı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8125 |
Ağaç Dostu
|
8137 nolu mesajda ki en gelişkin yavru diye tabir ettiğim yavrunun son hali; (Geçenlerde anaç yapraktan ayırdım yavruyu. Çünkü; yavru anaç yapraktan beslendi ve köklenmedi. Bende anaç yapraktan ayırıp suya koydum, bu aralar yavaş yavaş köklenmye başladı.) ![]() Bu fotoğrafta burada ki menekşemin saksı harcını değiştirmek ve fitilli sulamaya geçirmek için taç kesim yapılmış ve köklendirmeye bırakılmış hali. 2 tane de koltuk sürgünü vardı, onları da ayırdım toplam 3 kök oldu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8127 |
Ağaçsever
|
![]() "]buraya[/URL] bir bakmanizda fayda var ![]() merhabalar vermiş okduğunuz adrese baktım evet ordaki resimdeki gibi oldular ne önerirsiniz ilaçmı yoksa toprakmı değişeyim saolun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8128 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2011
|
arkadaşlar yeni üyeyimfotoğraf yüklemede yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8129 |
Ağaç Dostu
|
Sayın azraa, öncelikle hoşgeldiniz. Bu bölümde foruma fotoğraf ekleme ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8130 |
Ağaç Dostu.
|
merhabalar vermiş okduğunuz adrese baktım evet ordaki resimdeki gibi oldular ne önerirsiniz ilaçmı yoksa toprakmı değişeyim saolun[/QUOTE] Bu sorunu çok ciddi yaşayanlardan biriyim. İki sene önce fazlasıyla uğraştım ve başardım. Bence hemen diğerlerinden ayırın. Merkez kısmına derin bir taç kesim yapın ve ilaçlayın. Toprak değişimini hemen yapmalı mısınız bilmiyorum. Menekşeniz bu kadar stresi kaldıramayabilir... Kolay gelsin diyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|