![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2022
|
Manyas Kazak Fasulyesi
Not: Geçen sene dağıttığım kuru fasulye tohumlarındandır. Buzdolabında saklandığı için çimleneceğini düşünüyorum. Adını da öğrendim ![]() Düzenleyen yavuz10 : 25-10-2023 saat 06:47 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Hayıt
Tohumu Sn. Musa Gündoğan'ının tıbbi aromatik bitki adası için paylaşıma açıyorum. Şuanda elimde çok az tohum var, 2 kişiyle yani toplamda 3 kişiyle paylaşabilirim ![]()
Hayıt (ağacı) fazla boylanmayan bir çalı bitkisidir. Hazirandan sonra mor hafif kokulu minik çiçekler salkım şeklinde açmaktadır. Tohumların olgunlaşması sanırım biraz uzun sürüyor. Yetiştirmesi kolay, fazla bakım istemeyen bir bitkidir. Normalde daha fazla tohumum olacaktı ama sanırım yaprakları kabaran nokta nokta olan hastalığa çabuk yakalanıyor. İki kere sert budamayla bu hastalığı atlattı. Tıbbi kullanımları için lütfen araştırınız. Düzenleyen yavuz10 : 31-10-2023 saat 20:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sarı Kapya
Talep sınırına ulaşıldı.
Bugün herkes kamber biberlerden bahsetti. Bende o zaman dedim bi biber paylaşayım ![]() 10 kişilik tohum vardır bilginize. Düzenleyen yavuz10 : 01-11-2023 saat 21:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Safranbolu Mevlana Fasulye
İhtiyacımdan fazlasını dağıtıyorum meraklısına. Bu tohumları geçen bahar safranboludan ekmek için almıştım ama bazı sebeplerden ötürü maalesef ekemedim. Tohumları aldığım kişide dört-beş çeşit fasulye vardı. Hepsine yağlı fasulye diyoruz dedi ama bu fasulye bence mevlana fasulye fakat benim bildiğim mevlana fasulye biraz daha yuvarlaktı. O yüzden tahmin yürüterek kendim isimlendirdim. Doğrusunu bilen varsa lütfen bana yazsın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Safranbolu Empirme Fasulye
İhtiyacımdan fazlasını dağıtıyorum meraklısına. Bu tohumları geçen bahar safranboludan ekmek için almıştım ama bazı sebeplerden ötürü maalesef ekemedim. Tohumları aldığım kişide dört-beş çeşit fasulye vardı. Hepsine yağlı fasulye diyoruz dedi ama bu fasulyenin adı bence empirme fasulyedir. O yüzden tahmin yürüterek kendim isimlendirdim. Doğrusunu bilen varsa lütfen bana yazsın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Kirpi Salatalık
Not, tohumlardaki çimlenme zayıf olabilir. Normalde sararınca tohum almam gerekiyormuş ama baktım tohumluk ayırdıklarım yumuşamıştı ve rengi iyice açılmıştı. Aynı zamanda çekirdekleri de sertleştiği için tohum alma zamanı geldiğini düşündüm. Yerde epey yayılıyor, kenarı ekilmesini tavsiye ederim. Bitkinin yaprakları karpuza benziyor. Aynı zamanda Efsane bi verimi var. Tadı ortalama ama eğlenceli bi yaz sebzesi. Turşusu lezzetli kıtır kıtır. Dikenleri de batmıyor ama dilde ağızda hissediliyor. Düzenleyen yavuz10 : 09-11-2023 saat 07:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Kristal Limon Salatalık
Elimde fazla tohum yok yettiğince paylaşacağım. Bu arada tohumlar 2022 yazından kalmadır. Sanırım tekrar ekmem, bana göre çok nazlı bi bitki ama bu şekilde olmadığını söyleyenlerde var. Bunu denedim geçer not alamadı ama kristal elma salatalık var sırada. Onu denemeyi planlıyorum ama deneyen varsa lütfen mesaj atsın. Sulama isteği aynı şekildeyse ekmem. Bahçede böyle değişik sebze ve meyvelerin olması güzel oluyor. Hem insan görünce hayret ediyor, farklı deneyimler yaşamış oluyor hemde eğleniyor yetiştirirken. Düzenleyen yavuz10 : 10-11-2023 saat 08:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|