Konu: yavuz10
View Single Post
Eski 07-10-2023, 20:35   #2
yavuz10
Ağaç Dostu

yavuz10's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2022
Lunar White Havuç Tohumu

• Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Havuç
  • Tohum çeşit adı: Lunar White
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıldır
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir
  • Tohumun kökeni:
  • Tohumun geldiği yer: Tohum sitesi
  • Etkinlikte tohumu ilk dağıtan:
  • Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı.
  • Kullanılan gübreler: Gübre uygulanmadı
  • Kullanılan ilaçlar: ilaç uygulanmadı.
  • Hasat yıl ve ayı: 2023 Ağustos
  • Yetiştirme zorluğu derecesi: Kolaya yakın orta derece bence. Orta dereceye yükselten kısım, çimlenmesi yavaş oluyor ve çimlenene kadar toprağın nemli kalması gerekiyor. Benim geçen seneden çıkmayan bazı tohumlarım baharda çimlendiler.
  • Hasat süresi: 2 aydan fazla sürüyor 3 aya yakın
  • Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Beyaz - uzun - sivri
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: kök sebzesi
  • Bitki çeşit özellikleri: Öncelikle şunu belirtmek isterim, yanında başka çeşit havuçlarda vardı ama o havuçlardan birer ikişer kök vardı(Solar yellow-sarı, Atomic red-kırmızı, Black nebula-mor, Tendersweet-turuncu). Çapraz tozlaşmadığını düşünüyordum fakat havuçlar çapraz tozlaşıyorlarmış. Bu sebepten ötürü farklı renklerde havuçlarda çıkabilir.
    Tohumların büyük bir çoğunluğu beyaz havuca ait, arada diğer renklerde nadiren de olsa çıkacaktır. Ekim vaktini iyi ayarlayamadığım için gelişimleri istediğim gibi olmadı, kabukları hemen kalınlaştı. Yiyemeyince de çoğunu tohumluk olarak bıraktım. Aralık gibi ektim bahardan sonra çiçeklendiler. Havuçlar gevşek toprak seviyor. Beyaz sanırım diğerlerinden farklı olarak sanırım daha kazık kök gibi derinlere iniyor. Olgunlaşanları sökmek zordu. Tadı normal havuç gibiydi. Bu arada havuçlar fotoğrafta gözüktüğünden daha iri oluyorlar bunları ben erken söktüm o yüzden küçük ve inceler

Eklenen Resimler

Düzenleyen yavuz10 : 07-10-2023 saat 21:12
yavuz10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön