Konu: yavuz10
View Single Post
Eski 16-10-2023, 21:35   #4
yavuz10
Ağaç Dostu

yavuz10's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2022
Swiss Chard Bright Light Pazı

• [B]Bitki türü:
  • Bitki ömrü: 2 YIL
  • Tohum Türü: Sebze
  • Tohum çeşit adı: Swiss Chard Bright Light Paz
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir
  • Tohumun kökeni: 3 farklı kişinin tohumları
  • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Sadece pazılar vardı, aynı aileden başka sebze yoktu
  • Tohumu ilk paylaşan:
  • Kullanılan gübreler: kullanılmadı
  • Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
  • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: ihtiyaç duyulmadı
  • Hasat yıl ve ayı: 2023, Ağustos
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Toprak yüzeyinden çıkan çok yapraklı sebze
  • Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Rengarenk oluşu
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İkinci yılda tohum verdiğini okudum ama benimkilerin tohum vermeye niyeti olmadığı için, kökleyip tekrar ektim. Hepsi tohuma durdu. Kimisi erken kimisi geç. Sanırım sıcak iklim ''tohuma durma'' durumunu tetikliyor.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: tohumları ıslatmak faydalı olacaktır.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Organik maddece zengin topraklarda daha büyük yapraklar oluşturduğunu öğrendim ama benimkileri böcekler rahat bırakmadığı için maalesef bir karış yaprak olunca sürekli hasar ettim.
  4. İklim gereksinimleri: Aşırı sıcak ve kuru iklimden pek hoşlanmıyor sanırım
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: küçük yapraklar oluşturmaya ve gövdesi uzamaya başlayınca, tabiri caizse kuleleşince.
Not, tohumları üç farklı kişiden renkli pazı olarak aldım ama birininki sadece yeşil çıktı o yüzden yeşil saplı pazıların tohumu biraz ağırlıklıdır. Suyunu eksik etmedik, dört beş kök pazıyı yıl boyunca hasat edip sürekli tükettik. Gark ettik pazıya, ıspanağı hiç aramadık . Beyaz, açık pembe, kırmızı saplı yaprağı koyu, sarı, turuncu, koyu yeşil, açık yeşil, pembe ve birde yanlış hatırlamıyorsam kırmızı saplı yeşil yapraklı renklerinde, rengarenk pazılar vardı. En az sarı ve açık pembe vardı. Tohum zamanı öyle bi hacimlendiki hangi renk ne kadar yaptı takip edemedim çok sık diktiğim için o yüzden en azından 30-40cmlik aralıklarla dikmenizi tavsiye ederim.

Eklenen Resimler

Düzenleyen yavuz10 : 17-10-2023 saat 09:21
yavuz10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön