- Bitki türü: Sebze
- Bitki ömrü: Tek yıllık
- Tohum Türü: Salatalık
- Tohum çeşit adı: Kristal Limon Salatalık
- Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bandırma
- Tohumun kökeni: ticari
- Dağıtılacak Tohumun Saflığı: %100 saf, tek yetiştirildi
- Tohumu ilk paylaşan: Sanırım yavuz10
- Kullanılan gübreler: kullanılmadı
- Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
- Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: gerek duyulmadı, tek yetiştirildi
- Hasat yıl ve ayı: 2022, Yazı
- Bitki tipi ve gelişim durumu: Sarılıcı, tırmanıcı
- Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Limon gibi meyveleri var, sarı yuvarlak ve çıtır çıtır
- Yetiştirme özellikleri:
- Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: bahar ve güzde olamk üzere iki kere ekilebilir
- Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: 1 gün suda bekletmek ya da nemli toprağa ekmek faydalı olacaktır.
- Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Sanırım çok düzenli sulama istiyor, 2022 de ilk ektiğim zaman bir hafta sulamasını aksattım ve sonrasında sadece erkek çiçek açtı asla salatalık vermedi. Bi kere daha ekeyim dedim bu sene de aynısı oldu. Sanırım seneye ekmem. Geçen sene bir kökten beş tane salatalık aldım.
- İklim gereksinimleri:
- Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: iyice sararıp yumuşayınca
Elimde fazla tohum yok yettiğince paylaşacağım. Bu arada tohumlar 2022 yazından kalmadır.
Sanırım tekrar ekmem, bana göre çok nazlı bi bitki ama bu şekilde olmadığını söyleyenlerde var. Bunu denedim geçer not alamadı ama kristal elma salatalık var sırada. Onu denemeyi planlıyorum ama deneyen varsa lütfen mesaj atsın. Sulama isteği aynı şekildeyse ekmem. Bahçede böyle değişik sebze ve meyvelerin olması güzel oluyor. Hem insan görünce hayret ediyor, farklı deneyimler yaşamış oluyor hemde eğleniyor yetiştirirken.