Konu: yavuz10
View Single Post
Eski 10-11-2023, 16:51   #12
yavuz10
Ağaç Dostu

yavuz10's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2022
Yer Kirazı

• Bitki türü: Meyve
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: üzümsül
  • Tohum çeşit adı: Yer Kirazı ,(Cape Gooseberry), P. pruinosa
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bandırma
  • Tohumun kökeni: Köpük_bahçesi
  • Dağıtılacak Tohumun Saflığı:
  • Tohumu ilk paylaşan: mahon67
  • Kullanılan gübreler: kullanılmadı
  • Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
  • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: ihtiyaç duyulmadı, tekti.
  • Hasat yıl ve ayı: 2023, Kasım
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: zemine oldukça yakın minyatür çalı gibi gelişimi var. iki karış maksimum boyda bir kökten çok fazla yan dallı
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Altın çileğin küçüğü, özel kabuğu bulunan, kendine has bi aroması olan meyve, sevip sevmediğime tam karar veremedim. Seneye tekrar ekeceğim
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: ilk donlardan sonra viyolde çimlendirilip toprağa alınabilir. Ben direk toprağa ektim. Oldu. Yaz sonunda denedim
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Nemli peçete arasında bekleterek direk toprağa ekim yaptım
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bu konu hakkında net bi fikrim yok, bu aylarda ki güneş çok yakıcı olmadığı için şuan halinden memnun. Baharda ekmiş olsaydım daha net- kesin bi yargıda bulunabilirdim.
  4. İklim gereksinimleri:
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyvenin kendisi ve dış kabuğu sarardığında alınabilir.
Not, biraz fazla yere döküyor. Belki bahçe rüzgarlı diye döküyor olabilir, bilmiyorum. Bi karış bile boyu yok ama üzeri meyve dolu. Erkenden meyve vermeye başlar. Keza yine dış kabuğunun içinden çıkan sarı renkli meyvesi bana eğlenceli geliyor, kabuğun içi dolu sanıyorsunuz ama bi açıyorsunuz şeker gibi parlak küre meyve, zihni yeterince şaşırtıyor.

Eklenen Resimler

yavuz10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön