agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Vegan ve Vejetanyen
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni21Beğeniler
  • 5 Gönderen Jezebel
  • 1 Gönderen lusoari
  • 1 Gönderen Jezebel
  • 4 Gönderen Jezebel
  • 2 Gönderen pulibet
  • 2 Gönderen su teresi
  • 3 Gönderen Jezebel
  • 2 Gönderen su teresi
  • 1 Gönderen Tarifini Sevdim

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-12-2017, 10:52   #1
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,019
Galeri: 11
Vegan Salatalar

Brokoli, Karnabahar ve Havuç Salatası

1.Karnabahar - avucumuza sığacak kadar
2.Brokoli -
avucumuza sığacak kadar
3.Havuç, orta boy, bir adet
4.Yarım limon
5.1 tatlı kaşığı zeytinyağı
6.1 tatlı kaşığı sirke.

Name:  SALATA.jpg
Views: 131
Size:  18.1 KB

Brokoli ve karnabaharı elle minik parçalara böleriz.
Havuç soyulup doğranır.
Hepsi çok yumuşamıyacak şekilde haşlanır.
Suyu süzülür ve derin bir kaseye alınır.
Limon, sirke ve zeytinyağı karıştırılır ve haşlanan malzemenin üzerine dökülüp karıştırılır.
Dileyen 1-2 diş sarımsak ezerek salatanın sosuna ekleyebilir.
Kış aylarında tükettiğim favori salatadır.
Bunu günlük az miktarda yapar ve taze tüketirsek çok daha faydalı olacaktır.
Herkese Afiyet bal şeker olsun Yarasın, şifa olsun.

 
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2017, 14:33   #2
Ağaç Dostu
 
lusoari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2012
Şehir: erivan ve istanbul
Mesajlar: 1,484
Ellerine sağlık ablacığım.
Bizim evin meşhur salatası, Canım çekti.
Annemler bu güzel salataya arada bir değişiklik olsun diye taze kırmızı biber ve mısır da ilave ederler, hatta hiç unutmam bir keresinde ağabeyim Beyrut'tan turp turşusu getirmişti ondanda ilave etmişlerdi. Bana göre tadı enfes, görüntüsü ise cıvıl cıvıl.

Jezebel beğendi.

Düzenleyen lusoari : 19-12-2017 saat 14:35 Neden: Cümle bozukluğu.
lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2017, 15:02   #3
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,019
Galeri: 11
Ne kadar çok renk o kadar çok antioksidan
Bu temel renkler, 5 renge veya 7 renge ulaşınca daha güzel bir tablo oluyor

lusoari beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2017, 21:38   #4
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,019
Galeri: 11
Mesela eklemelerle böyle de olabilir.


Name:  12.jpg
Views: 117
Size:  24.3 KB


Sizin hayal gücünüz ve eldeki malzemelere göre

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2017, 12:23   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 146
Sayın Jezebel,
Geçenlerde aynı bu salatadan ben de yaptım. Sadece daha da zenginleştirmek için çimlendirilmiş maş fasulyesi de kullandım(tadı yanında görüntüsü de çok güzel oluyor). Tavsiye ederim.

Not; Çimlendirdikten sonra hafif buharda haşlayınca daha da güzel oluyor.

Jezebel ve lusoari beğendi.
pulibet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2019, 12:48   #6
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-11-2018
Şehir: BURSA
Mesajlar: 87
Karnabahar Kısırı.

Tarifi İçin Malzemeler

1 adet karnabahar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 adet limon
8-10 dal maydanoz
8-10 dal dereotu
2-3 dal taze soğan
2 yemek kaşığı kırmızı lahana turşusu (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığ pul biber

Tarif https://yemek.com/tarif/karnabahar-kisiri/ sitesinde gördüm ve denedim. Karnıbahar brokoli ve bamya adını duyunca tüyleri diken diken olan ben hayatımda ilk kez bu tarifle ve içeriğini daha zenginleştirerek karnıbahar yemiş oldum. Gerçekten yiyenler içinde bulgur olmadığını anlamadılar. Karnıbaharın kokusu pişerken daha azdı tabi hava sirkülasyonu ve aspiratör salata soğuyana kadar devredeydi.

Kendi yöntemimde;
doğranmış bir ortaboy soğanı 3 diş sarımsakla az suda pişirdim suya 1 tatlı kaşığı kaya tuzu attım. kaya tuzu, sulu yemeklerde öğütülmeden atılırsa kolayca erir dip notu ekleyim mutfağa yeni adım atacak gençlere. soğan sarımsak diriliğini kaybedince yarım tatlı kaşığıı karabiber ilave ettim. ve yıkanıp kuşbaşı doğranmış karnıbaharları bu meyaneye ekledim bir çorba kaşığı domates ve bir çorba kaşığı biber salçası ekleyip kendi suyunda suyunu çekene kadar pişmesini sağlayıp soğumaya bıraktım. soğuyunca elime eldiven takıp bu karışımı ufaladım özellikle karnıbaharın sap kısımlarını, uçları zaten dağılıyor bulgur gibi.

ayrı bir kaseye bir tüm kıvırcık marul 3 yaprak kırmızı lahana yarım demet maydanoz yarım demet nane bir demet semiz otu doğradım az tuz bir limon suyu ve bolca zeytinyağı ilave edip ki limonun kabuğundan bir çorba kaşığı olacak şekilde kıydım iki çorba kaşığı nar ekşisi ekledim, (komagene narekşisi soslarından iki minik paket) salatayı iyice karıştırıp soğuyan karnıbaharlı harca ekledim bunları da iyice karıştırdıktan sonra doğranmış 2-3 salatalık ve 3 ortaboy domatesi kısıra dahil edip hepsini ezmeden harmanladım. kısır tamamlandı malzeme isteğe bağlı azaltılıp artırılabilir. karnıbaharın yapraklarının tadı turp gibi onlarda salatasına eklenebilir ben ekledim taze olanları. kısırı yerken gerçekten karnıbahar aromasını kokusunu ve dokusunu almıyorsunuz. bu tarifi bir kezde soğan sarımsak salça tuz karabiberi az suda pişirip soğuyunca blendırda ufalanmış karnıbaharı ekleyip pişirmeden aynı kısırı deneyeceğim hem kokusuz hemde daha besleyici olacaktır. karnıbahar kokusu tadı ve dokusu yerken olabilir endişesiyle ufak parçayla deneme yapıldıktan sonra tabi.o dokuyu çiğnemek ve sülfür kokusu berbat. sanki bir şehrin toz duman pislik içindeki geleceği karanlık arka sokaklarını andırıyor. öylebir mahallede yaşamıştım kasvetli kış aynlarında evlerden sokaklara bu kokular gelirdi ve yemek olarak ikramlarda karnıbaharın tadı hayattan soğuturdu. beşemallisi panesi salatası yemeği dokusu kokusu tadımlık olsa dahi yenilmez yutulmaz anlar bu kısırda yaşanmadı hepsi yendi bitirildi evime ilkkez karnıbahar girdi tüketildi. bir milat. Hiç sevmeyenlere karnıbahar adı söylenmeden yedirilir. sonra söyleyebilirsiniz suratların ifadesini görmek oda ayrı bir keyf.

Jezebel ve Vegy beğendi.
su teresi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2019, 15:31   #7
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,019
Galeri: 11
Sn.su teresi, hiç karnabaharı çiğ denediniz mi?
Deneyin, taze ceviz içi gibi, kokusu da itici değil.
Brokoli bile çiğ zor “yemem” demiştim.
Karışık salataya minik minik parçalayınca yemişim farkında bile olmadan.
Çocukları geçtim kendimi bile kandırdım.
Önyargı, önkabul, öngörü, geçin bunları ve deneyin
Öldürmez, belki seversiniz bile.
Arap saçını 50 yaşımdan sonra sevdim, Şevketi bostanı da öyle.
Yani, yani...

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2019, 16:12   #8
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 601
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Sn.su teresi, hiç karnabaharı çiğ denediniz mi?
Deneyin, taze ceviz içi gibi, kokusu da itici değil.
Brokoli bile çiğ zor “yemem” demiştim.
Karışık salataya minik minik parçalayınca yemişim farkında bile olmadan.
Çocukları geçtim kendimi bile kandırdım.
Önyargı, önkabul, öngörü, geçin bunları ve deneyin
Öldürmez, belki seversiniz bile.
Arap saçını 50 yaşımdan sonra sevdim, Şevketi bostanı da öyle.
Yani, yani...
Değişmeyen tek şey; değişmektir. Değil mi?

AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2019, 21:49   #9
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-11-2018
Şehir: BURSA
Mesajlar: 87
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Sn.su teresi, hiç karnabaharı çiğ denediniz mi?
Deneyin, taze ceviz içi gibi, kokusu da itici değil.
Brokoli bile çiğ zor “yemem” demiştim.
Karışık salataya minik minik parçalayınca yemişim farkında bile olmadan.
Çocukları geçtim kendimi bile kandırdım.
Önyargı, önkabul, öngörü, geçin bunları ve deneyin
Öldürmez, belki seversiniz bile.
Arap saçını 50 yaşımdan sonra sevdim, Şevketi bostanı da öyle.
Yani, yani...
Haklı olabilirsiniz jezebel deneyeceğim. çiğken kokusu itici değil yok daha doğrusu fakat pişmişin dokusundaki yumuşaklık o garip tat ağzımda büyüyor lokma keza brokoli enginar ve bamya yiyemiyorum, adını yazarken dahi ürpertiyor ((. Çocukluğumda ailem bolca tüketirdi oysa. Önyargıdan ziyade tuhaf bir lezzet anlayışım olabilir )) böreklerinde sadece kıtır kenarını yerim. Şevketi bostanı duymamıştım siz yazınca baktım netten, geçen sene benim bahçede vardı bu bitki adını öğrenmiş oldum. bıcakla kökünden çıkarmakta zorlanmıştım kedi köpek dolaşıyor üstünde dikeni batmasın diye toplayıp atmıştım. ayıklama şekli için videosunu dahi yapmışlar nette ona da baktım. öğreneceğim çok çok fazla şey var bitkilerin dünyasında. bi kaç gündür nette araştırıyorum bitkilerden değişik lezzetleri gözüm kamaştı resmen. sanat harikası hemen hepsi, ben genelde tembel işi nerde kolayı var ona kaçarım ))

su teresi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2019, 10:14   #10
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,019
Galeri: 11
Avokadolu Mung Fasulye Filiz’i salatası

3 günlük fasulye filizleri yıkayıp ikiye bölünür ( elle)
Üzerine Avokadolu sos dökülüp karıştırılır.
Sosun tarifini daha sonra paylaşacağım.
Çok çok lezzetli

Name:  E9174587-BF15-41F0-AC86-9EAC6932EF85.jpg
Views: 63
Size:  40.1 KB


Tavsiye ederim.
Avokadolu sos ekmeğe sürmelik olarak da kullanılabilir.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2019, 00:27   #11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-11-2018
Şehir: BURSA
Mesajlar: 87
Nohut salatası

1 adet kuru soğan - minik doğranmış
2 diş sarımsak - minik doğranmış
1 çorba kaşığı domates salçası
5 kaşık zeytinyağı isteğe bağlı azaltılıp artırabilirsiniz
1 çay kaşığı karabiber
1 silme çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak su
2 bardak haşlanmış nohut- isteğe bağlı azaltılıp artırılabilir

Salata için malzmeler
1demet marul
yarım demet maydanoz
çeyrek demet nane yaprağı yoksa da sorun değil isteğe bağlı
yarım kilo körpe ıspanak daha azda olabilir miktarı siz belirleyin
1 havuç rendelenmiş
3 orta boy domates
3 salatalık- evde yoksa zorunluluk yok
1 tüm limonun suyu

Tencereye kıyılmış soğan ve sarımsakları koyup üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıp rengi hafif değişene kadar pişiriyoruz ateşin altını kısıp içersine karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırıyoruz ardından salçayı ekliyoruz tekar karıştırıyoruz bi kaç dakika sonra haşlanmış nohutları ekliyoruz onlarıda karıştırdıktan sonra bir bardak sıcak suyu ve bir tatlı kaşığı tuzu nohutlu karışıma ekleyip ateşin altını biraz açıyoruz ve zeytinyağını pişen yemeğin üzerine ilave ediyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.iyice kurutmayın.
başka bir kapta salata malzemelerinin hepsini doğrayıp limon suyu az tuz az zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz. pişirip soğuttuğumuz nohutlu sosu salataya ekleyip harmanlıyoruz. servise hazır.
tek başına bu şekilde tüketildiği gibi daha fazla karbonhidrat olmalı doyamadım kesmiyor derseniz lavaşa bu karışımı uzunlamasına yayıp dürüm yaparak da tüketebilirsiniz.

su teresi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2019, 13:04   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-04-2019
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
Portakal Soslu Semizotu Salatası

Malzemeler
Sos için;
1 adet portakalın suyu
½ limon suyu
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 demet semizotu yaprakları (yıkanmış, süzülmüş, kurulanmış)
5 adet çeri domates (ikiye bölünmüş)
2 çorba kaşığı siyah zeytin (dilimlenmiş)
6 yaprak taze fesleğen (kıyılmış)
10 dal maydanoz (kıyılmış)
7 dal taze soğan (kıyılmış)
5 adet kamkat (kumkuat) yıkanmış, halka şeklinde dilimlenmiş, çekirdekleri çıkarılmış
1 adet portakal kabuğu rendesi
Üzeri için;
1 adet kırmızı soğan (halka şeklinde doğranmış)
Taze fesleğen


Hazırlanışı
1. Öncelikle sos için küçük bir karıştırma kabının içine portakal suyu, limon suyu, zeytinyağı, sirke, hardal, tuz, karabiberi ekleyin.

2. Tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.

3. Hazırlanan karışımı kenara alın.

4. Genişçe bir kasede salata malzemeleri olan, ayıklanmış, yıkanmış, süzülmüş, kurulanmış olan semizotu yaprakları, ikiye bölünmüş çeri domates, dilimlenmiş siyah zeytin, kıyılmış taze fesleğen, kıyılmış maydanoz, incecik doğranmış taze soğan,halka şeklinde dilimlenmiş çekirdekleri çıkarılmış kumkuat (kamkat), rendelenmiş portakal kabuğu rendesini ekleyin.

5. Üzerlerine kenarda bekleyen salata sosunu gezdirin.

6. İyice karıştırın.

7. Ardından sunum tabağınıza alarak üzerine aruzya göre halka şeklinde kesilmiş kırmızı soğan ilave ederek servise sunun

Videolu anlatımımız için ;
https://www.tarifinisevdim.com/detay...alatasi-tarifi


Tarifini Sevdim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019