![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar
![]() |
Konu Araçları
![]() |
Mod Seç
![]() |
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Vegan ve laktoz hassasiyeti olanlar için süt tarifleri
Vegan beslenmede sütün yeri olmadığı için yerini dolduracak bir içeceğe ihtiyaç duyulmakta. İlk vegan süt tarifim Kendir sütü (Hemp Milk) Başka ülkelerde hazırını bulmak mümkün. Bizim öyle bir lüksümüz olmadığı için kendimiz hazırlayacağız. ![]() Malzemeler : Yarım ölçü kendir tohumu 4 ölçü temiz su Bunun için aktara gidip Kendir tohumu alıyorum. Yarım çay bardağı tohumu 3 su yıkıyorum. Sabah içmek istediğim için geceden su içinde bırakıyorum. Sabah suyunu süzüp tekrar sudan geçiriyorum. Kendir tohumlarını blender kabına boşaltıp 4 çay bardağı temiz suyu ekliyorum ve 3 dakika boyunca blender'i çalıştırıyorum. Daha sonra bu sıvıyı deterjanla yıkanmamış tülbentten süzüyorum. Meydana gelen süt içime hazır. Arzuya göre muz veya başka meyveler kullanarak bu sütü zenginleştirebiliriz. ![]() Buzdolabında 3 gün tazeliğini koruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
agaclar.net
|
Neler vardı hatırlamaya çalışayım ![]() Badem sütü Kavun çekirdeği sütü (Sübye) Balkabağı çekirdeği sütü Hindistan cevizi sütü Pirinç sütü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2018
|
Bir bardak pirinci yıkayıp üstünü iki parmak geçen suyla haşalyıp -lapa- soğuduktan sonra rondoda puding kıvamına getirip bunu suyla daha sıvı hale getirdiğinizde pirinç sütü olur. irmik tatlısı ya da farklı başka sütlü tatlılarda kullanabilirsiniz yoğun kıvamda ise kıvamı suyla kendi zevkinize göre ayarlayıp tuzlayıp yarım limon sıkıp tekrar karıştırıp yoğurt yerine kullanabilirsiniz. mantı makarna vs. de. Düzenleyen su teresi : 01-12-2018 saat 15:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2018
|
Merhaba Jezebel bende sık olmasada nohut ve biber saplarından mayalama yapıyorum çokda güzel oluyor gerçekten.afiyet olsun. şuraya vegan yemekler hazırlayıp bunları resimler ve tariflerle paylaşan güzel insanların sayfa linkini ekleyim. gıyabında teşekkür ederek. nergismevsimi: Vegan https://vegankesifler.wordpress.com/...l-et-urunleri/ linkler içerikten farklıysa dağıttığı düşünülürse kaldırabilirim. ya da uygun sayfaya bilemedim şimdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|