View Single Post
Eski 15-02-2019, 21:49   #9
su teresi
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-11-2018
Şehir: BURSA
Mesajlar: 111
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Sn.su teresi, hiç karnabaharı çiğ denediniz mi?
Deneyin, taze ceviz içi gibi, kokusu da itici değil.
Brokoli bile çiğ zor “yemem” demiştim.
Karışık salataya minik minik parçalayınca yemişim farkında bile olmadan.
Çocukları geçtim kendimi bile kandırdım.
Önyargı, önkabul, öngörü, geçin bunları ve deneyin
Öldürmez, belki seversiniz bile.
Arap saçını 50 yaşımdan sonra sevdim, Şevketi bostanı da öyle.
Yani, yani...
Haklı olabilirsiniz jezebel deneyeceğim. çiğken kokusu itici değil yok daha doğrusu fakat pişmişin dokusundaki yumuşaklık o garip tat ağzımda büyüyor lokma keza brokoli enginar ve bamya yiyemiyorum, adını yazarken dahi ürpertiyor ((. Çocukluğumda ailem bolca tüketirdi oysa. Önyargıdan ziyade tuhaf bir lezzet anlayışım olabilir )) böreklerinde sadece kıtır kenarını yerim. Şevketi bostanı duymamıştım siz yazınca baktım netten, geçen sene benim bahçede vardı bu bitki adını öğrenmiş oldum. bıcakla kökünden çıkarmakta zorlanmıştım kedi köpek dolaşıyor üstünde dikeni batmasın diye toplayıp atmıştım. ayıklama şekli için videosunu dahi yapmışlar nette ona da baktım. öğreneceğim çok çok fazla şey var bitkilerin dünyasında. bi kaç gündür nette araştırıyorum bitkilerden değişik lezzetleri gözüm kamaştı resmen. sanat harikası hemen hepsi, ben genelde tembel işi nerde kolayı var ona kaçarım ))

su teresi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön