Brokoli, Karnabahar ve Havuç Salatası
1.Karnabahar - avucumuza sığacak kadar
2.Brokoli - avucumuza sığacak kadar
3.Havuç, orta boy, bir adet
4.Yarım limon
5.1 tatlı kaşığı zeytinyağı
6.1 tatlı kaşığı sirke.
Brokoli ve karnabaharı elle minik parçalara böleriz.
Havuç soyulup doğranır.
Hepsi çok yumuşamıyacak şekilde haşlanır.
Suyu süzülür ve derin bir kaseye alınır.
Limon, sirke ve zeytinyağı karıştırılır ve haşlanan malzemenin üzerine dökülüp karıştırılır.
Dileyen 1-2 diş sarımsak ezerek salatanın sosuna ekleyebilir.
Kış aylarında tükettiğim favori salatadır.
Bunu günlük az miktarda yapar ve taze tüketirsek çok daha faydalı olacaktır.
Herkese Afiyet bal şeker olsun Yarasın, şifa olsun.