Portakal Soslu Semizotu Salatası
Malzemeler
Sos için;
1 adet portakalın suyu
½ limon suyu
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 demet semizotu yaprakları (yıkanmış, süzülmüş, kurulanmış)
5 adet çeri domates (ikiye bölünmüş)
2 çorba kaşığı siyah zeytin (dilimlenmiş)
6 yaprak taze fesleğen (kıyılmış)
10 dal maydanoz (kıyılmış)
7 dal taze soğan (kıyılmış)
5 adet kamkat (kumkuat) yıkanmış, halka şeklinde dilimlenmiş, çekirdekleri çıkarılmış
1 adet portakal kabuğu rendesi
Üzeri için;
1 adet kırmızı soğan (halka şeklinde doğranmış)
Taze fesleğen
Hazırlanışı
1. Öncelikle sos için küçük bir karıştırma kabının içine portakal suyu, limon suyu, zeytinyağı, sirke, hardal, tuz, karabiberi ekleyin.
2. Tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
3. Hazırlanan karışımı kenara alın.
4. Genişçe bir kasede salata malzemeleri olan, ayıklanmış, yıkanmış, süzülmüş, kurulanmış olan semizotu yaprakları, ikiye bölünmüş çeri domates, dilimlenmiş siyah zeytin, kıyılmış taze fesleğen, kıyılmış maydanoz, incecik doğranmış taze soğan,halka şeklinde dilimlenmiş çekirdekleri çıkarılmış kumkuat (kamkat), rendelenmiş portakal kabuğu rendesini ekleyin.
5. Üzerlerine kenarda bekleyen salata sosunu gezdirin.
6. İyice karıştırın.
7. Ardından sunum tabağınıza alarak üzerine aruzya göre halka şeklinde kesilmiş kırmızı soğan ilave ederek servise sunun
Videolu anlatımımız için ;
https://www.tarifinisevdim.com/detay...alatasi-tarifi