agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler

Sadece okunabilir konu
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-04-2010, 11:49   #391
Ağaç Dostu
 
İrem Erdinç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2009
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 102
Şahane

Kırçiçekleri'ne yakışan, özel insana, çok özel bir kaktüs ve ismi olmuş.

Sevgili Kartalpin, nasıl buluyorsunuz bu denli değişik, bu denli şahane ve daha pek çok güzelliğe sahip kaktüsü? Geziyorum, dolaşıyorum, bakıyorum... Yok, sizin kaktüsleriniz kadar güzelini bulamıyorum. Yerin kulağı vardır, duyarlar, üzülürler Benim kaktüslerim de güzeller, çiçek açmasalar bile güzeller. Ama insanoğluyum işte, çiçek açsın, gözümü - gönlümü şenlendirsin istiyorum. Sizin dostlarınızın çiçeklenişlerine; "vay vay vay" diyor ve derin bir çekişle seyrediyorum.

İrem Erdinç Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-04-2010, 12:34   #392
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Güzel bir konuşmaydı! Forumda böyle uzun mesajları pek okuyamam, ama şimdi nasıl okuduğumu fark edemedim. Duygu derinliklerime daldım,teşekkür ederim.

nariçi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-04-2010, 10:27   #393
Ağaçsever
 
acemi çiçekçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: gıresun
Mesajlar: 81
Sevgili kartalpin her gün bu sayfayı açmak hepimiz için bir heyecan oldu. Acaba bugün nasıl bir cennet seyri var?
Kaktüs severdim 3-4 yıldır ilgilenirdim ama asıl sizinle bereber onları tanıdım, değerini anladım, daha bir başka sevdim. En büyük keyfim bulduğum ilk fırsatta kahvemi alıp sizin sayfanızı okumak oldu. Bana lisedeki edebiyat öğretmenim Selman Bey i hatırlatıyorsunuz . Ne iş yaptığınızı bilmiyorum ama bu birikimlerinizi ve dünyanızı genç nesillerle paylaşır bi konumda olmanızı isterdim.
Ve bu arada hazır bir ustayla konuşur haldeyken size şunu sormak istiyorum; aldığımız kaktüslerin saksılarını büyütmeli miyiz, yoksa minik saksıda kalmaları mı gelişimlerini daha olumlu etkiler.
Herşey için teşekkürler.
( Ve bir de aldığınız o 3 kitabı merak eden bir çok arkadaşımız vardır bence)

acemi çiçekçi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-04-2010, 11:27   #394
Ağaç Dostu
 
İrem Erdinç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2009
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 102
Ekmeğimle oynadı

Aşağıda yazılanlar gerçek bir hayattan alınmıştır, yaşanmış bir olaydır, kişiler ve karakterlerin gerçek hayatla bağlantıları vardır

Ankara'mın Sakarya Caddesi, çiçekçileri ile de meşhurdur... Arkadaşlarla oradaki bir mekanda yemek yiyoruz, karşımızda çiçeklerin sunduğu muhteşem güzellikler eşliğinde. Çiçekçilerin ayakaltında diye tabirlenen yerinde de ise; çeşit çeşit kaktüsler, üzerlerinde ise silikonla yapıştırılmış renk renk çiçekler. Yemeğimiz bitip kalktığımızda; yemek sırasınca gördüğüm görüntünün rahatsızlığı sarıp sarmalamış ki beni, iki bayanın rengarenk kaktüs çiçeklerine hayran hayran bakıp "Bu çok güzel bunu alalım, bu da çok güzel bunu da alalım, hadi bunu da ekleyelim" sözlerini duyan çiçekçi, ellerini birbirine sürtüyor, ağzında pis bir sırıtma, gözlerinde TL işareti ile zevkle bakıyordu. Daha fazla dayanamayan ben, bayanlara yaklaşıp çiçeklerinin orijinal olmadığını, silikonla yapıştırıldığını, bunun büyüyüp gelişmesinde nasıl kötü sonuçlar doğurduğunu ifade ettim. İnanmalarını iyice sağlamlaştırmak adına silikon yerlerini gösterdim. "AAA" diye nidalar attılar, şaşkınlık içinde ve çiçekçiye “niye böyle bir şey yaptığını” sordular. Onlara cevap vereceğine bizim çiçekçinin az önce gülen yüzü asıldı, gözleri ateş gibi parıldamaya başladı ve bir veryansın ile “EKMEĞİMLE NASIL OYNARSIN” diye bana çemkirmeye başladı. “Sen bir canlı ile para kazanmak adına nasıl oynuyorsan, bende senin haram ekmeği kazanmana engel oldum“ dedim ve çok mutlu bir şekilde yürümeye başladım, uzaklaşırken hala daha çiçekçinin arkamdan çemkirmeleri devam ediyordu “EKMEĞİMLE OYNADI, EKMEĞİMLE OYNADI”



Behzat Ç. adlı kaktüsümün fotoğrafını sunmuştum daha önceden, işte onun o hale gelmesini sağlayan, paraya giden her yol mubahtır sözünü hayat felsefesi yapan insanların varlığı ve onların namus kavramı beni deli ediyor, deli!


Bitiriş sözünü bir türlü bulamadım, yazarken yine sinirlendim. En iyisi TRT spikerlerinin sözlerine sarılıp onlar gibi ESEN KALIN demek

İrem Erdinç Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-04-2010, 11:40   #395
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Benzer bir olayı biz de büyük bir alışveriş merkezinde yaşadık eşim ve kızımla gittiğimde.

Kaktüslere bakıyordu kızım çok güzel çiçekli minik bir kaktüs aldı eline yanıma gelip "bunu alalım" dedi. Sahte çiçekli dedim. İnanamadı. Silikonla yapışmış çiçeği gösterdim. Kızdı, söylene söylene bıraktı.

sevim.K Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-04-2010, 12:14   #396
Ağaç Dostu
 
a1919's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 416
Merhabalar,
Bu konuda aslında bir hassasiyet var sanırım. Yani daha doğrusu çiçeklerle gerçek anlamda ilgilenen insanlarda. Kaktüslerdeki yapma çiçeklerden hoşlanılmıyor ve insanları uyarıyorlar bu konuda. Dün koçtaşa gittim. (Bu arada ankamall koçtaş ta çok güzel çiçekli ve bol tomurcuklu kaktüsler var) Tabi orda üstünde çiçekleri olan kaktüsleri görünce ayrılamadım başlarından. Aralardan bir tane seçtim. Almaya çalışırken bir taraftan da elime dikenleri battı. Ama elbette o inatçıysa ben ondan daha inadım alıcam seni şeklinde bir uğraşla kaktüsü aldım. Bu arada yanıma bir hanımefendi yaklaştı. (Aslında siteye üye birisi olduğundan süpheleniyorum ) Bana çiçekleri gerçek değil o kaktüslerin dedi. Ben de yok bu benim aldığım gerçek bakın şunlar silikonlu falan diye sohbete başladık. Gerçekten insanların bu konuda duyarlı olması çok güzel. İnsanların bu konudaki duyarlılığı arttıkça bizlerde (iç anadoludakiler) güneydeki seralarda bulunan güzelim kaktüsleri buralarda bulabileceğiz sanırım. Hala çiçekçilerde sahte çiçekli rengarenk kaktüsler var ama en azından yapı marketler sahtelerinin yanına gerçeklerini de koymaya başladı. Bence bu da oldukça güzel bir gelişme. Herkese bol çiçekli günler. ( Bu arada dayanamayıp 2 kaktüs daha aldım )

a1919 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-05-2010, 08:39   #397
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Sayın kartalpin,
Kaktüs uzmanı değilim ama benim tahminime göre bu yapma çiçekler kaktüslerin büyümelerini engellediği için yapıştırılıyor olmasın! Çünkü benim aldığım kaktüslerin, sahte çiçeklerini kaldırınca büyümeye başlıyorlar. Ticari olduğu için toptan ambalajlanan kaktüslerin küçük kalması özellikle isteniyor gibi. Tabi bu arada vitrin katkısı da oluyor.

nariçi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-05-2010, 09:30   #398
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kartalpin Mesajı Göster
Sevgili Sevim K.

İşte bir sahte çiçeğin, minik yavrumuzun yüreğindeki inancı nasıl sarstığının en güzel örneğini anlatmışsınız. Kızınız kaç yaşındadır bilmiyorum ama bu yaşta insanların "sahtekarlığı" konusunu saf ve temiz yüreğinde yorumlamaya, anlamaya çalışmıştır. Ve canı da çok sıkılmıştır.

Hiç kimsenin bir minik yavrunun gönlünü kırmaya hakkı yoktur diye düşünmekteyim. Eminim üzerinde doğal çiçek bulunan bir kaktüs ile tanıştırmışsınızdır kızınızı.

Saygıyla kalın, minik kızınıza da sevgiler..

Sevgili kartalpin teşekkürler Kızım benim kaktüslerimde "kaktüsün çiçeklenmesini" gözlemlemiş, o hayranlığı güzelliği seslendirmişti daha önce. Kızım yirmi altı yaşında bir yetişkin. Belki anlamalıydı ama bizler özünde sahtekarlığı barındırmayan insanlarız. O nedenle ihtimal vermedi sanırım çiçeklerle aldatmaca yapılabileceğine.

Geçen yaz stapelia çiçeklendiğinde; "ilk bakışta bu eğri büğrü gövdeden bu güzel ve oldukça ilginç çiçeğin çıkabileceğini düşünemez insan diyebiliriz rahatlıkla. Belki de sadece dışa, biçime, görünüşe bakan, öze inemeyen gözlere isyandır onun bu çiçeği" demişti. Sevgiler, selamlar

sevim.K Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-05-2010, 14:07   #399
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2008
Şehir: bolu
Mesajlar: 30
Sayın kartalpin, yazılarınızı büyük bir keyifle okudum.Anılarınızda zaman,zaman kendimi buldum.Benim kaktüslerim göremediğim,dokunamadıgım,koklayamadıgım çocuklarım.O nedenle onları elime alır severim.Bugüne kadarda elime hiç battıklarını görmedim.sizlerle paylaşmak isterim.sevgiler,saygılar.

Eklenen Resimler
    
pandora.u Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-05-2010, 14:10   #400
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2008
Şehir: bolu
Mesajlar: 30
buda açmış hali..anneler günü hediyem.erken aldımm teşekkür ediyorumm çiçeğime..

Eklenen Resimler
 
pandora.u Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-05-2010, 21:25   #401
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 5
Kaktüsleri sevmeye başladim

mucahityesil Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-05-2010, 14:55   #402
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-04-2008
Şehir: bolu
Mesajlar: 30
Sayın Kartalpin

Yazılarınızı keyifle takip ediyorum..Kaktüslerimden, sahte çiçekleri özenle üzerlerinden aldımm.zamkların bıraktıgı izleride temizledim.Onlarda bana güzelliklerini bu sene sunuyorlar.2 kaktüsüm daha çiçeklenmeye başladı.açtıklarında sizlerle paylaşmak istiyorumm.En kısa zamanda açıcaklar inşallah. Bol çiçekli günlerr diliyorumm..

pandora.u Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-05-2010, 12:36   #403
Ağaçsever
 
acemi çiçekçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: gıresun
Mesajlar: 81
Gerçekten de 3 kitabı merak eden başkası yok mu? Arkadaşlar birlik olalım alalım şu kitapların adlarını sevgili kartalpin den
(Ya çok mu meraklıyım acaba )

acemi çiçekçi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-05-2010, 11:09   #404
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Arada bir ses vermek gerekiyor sanırım sayın Kartalpin.

Sürekli buralardayım, hergün olmasa da günaşırı uğruyorum ama yazmayınca bilinmeyebilir.

Sevgiler.

skaraca Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-05-2010, 12:45   #405
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Sayın kartalpin,

Ses vermem iyi olmuş demekki. Açıkça merak etmiyor değildim. Acaba adımıza kaktüs tohumları ekildi mi, gelişmeleri ne durumda? Fotoğrafları görmek değişik bir duyguya neden oldu. Sanki kendi çocuklarım gibi bir süre baktım yüzümde bir gülümseme ile... Minik diken oluşumları bile çıkmış. Bir yıl sonraki durumlarını şimdiden merak ediyorum.

Sevgiler... Teşekkürlerimle...

skaraca Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-05-2010, 21:14   #406
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kartalpin Mesajı Göster
Burası Sevgili Malina'nın ismini taşıyan ekim alanı ve 2 adet euphorbia obesa ekilmişti. İkisi de iyi durumda şimdilik..

Eklenti 142427

Sevgiyle saygıyla kalın
Aman da aman yerim ben onları )Maşallah çok iyi görünüyorlar .Zaten sizin yanınızda kötü olmaları mümkün değil .

Hhatice Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-05-2010, 18:32   #407
Ağaç Dostu
 
kırçiçekleri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 201
Ne mutlu bana...

Yürektendir en güzel çiçekler...
Açar ak ak...
Sımsıcak sevgiden....

Sevgili Kartalpin,
Sevincimi çoğaltıyorsunuz, hayranlığımı arttırıyorsunuz ve de kıskandıryorsunuz beni....
Büyüyor büyüyor _her güzelliğini sundukça bize_ Kıskançlığım!
Korkarım kıskanç, haset biri olacağım yakında....
Umuyorum ve yürekten diliyorum ki bütün yavrucuklarınız güzel, alımlı gençler olsunlar.
Ve yürekten diliyorum, görebilelim O güzel gençleri...
Sevgilerimle.
Çok çok yaşayın sevgilerde, sevgililerle....

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen kırçiçekleri : 10-05-2010 saat 19:13 Neden: sözcük değişimi
kırçiçekleri Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-05-2010, 09:21   #408
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Harika tohumdan yetiştiriyoruz bir yandan da Sevgili kartalpin emeklerinize sağlık. Ben tohum paketim vardı mix tohumlar onları yetiştirmeye çalışıyorum. Maaesef ilk çıkanların bir kısmını kaybettim ama kalanlar büyüyor merakla takip ediyorum büyümelerini

sevim.K Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-05-2010, 01:01   #409
Ağaç Dostu
 
asumandilek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2007
Şehir: Artvin- İzmir
Mesajlar: 762
Galeri: 87
Dostlarınız vardı,
okuduk,
dinledik,
tanıdık geldi çokça...
Dostlarınızda sizin,
kendi dostlarımızı özledik...
Çocuk olduk,
renkli uçurtmalar bezendik.
Biz,
dostlarımızı da,
dikenlerini de
öpmekten hiç çekinmedik.
Biz şimdi yavrularınızı da
yavrularımız bildik,
çokça da sevdik!


12.05.10
Asuman Kısa...

asumandilek Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-05-2010, 09:08   #410
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Sevgili Kartalpin teşekkürler Nasıl atlamışım yukardaki mesajı. Tohum kaplarından birinde adımı okuyunca gözlerim doluverdi. İzninizle bilgisayar başında ağlarken yakalanmamak için önce kendimi toparlıyayım. Harikasınız. Kocaman teşekkürler size, sevgiler

sevim.K Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-05-2010, 10:38   #411
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Aslında "kaf" ve "nun" yazım itibariyle birbirlerine de benzerler sayın kartalpin.

"kaf"ta baş kısmında küçük bir yuvarlak bulunmakta ve sonrasında "nun" gibi devam etmektedir. Her ikisinde de üste tek nokta bulunur.

Kaktüsünüze bakınca aslında bu iki harfin karışımı gibi geldi bana. Sağ üstte bulunan çiçek "kaf" harfindeki küçük yuvarlak, alt ortada bulunan çiçek ise her iki harfin üst kısmında bulunan tek nokta gibi algılanabilir. Kaktüs şekli zaten "nun" harfi görünümünde.

Kaktüsünüz bu nedenle "kaf" ve "nun" harflerinin birleşimi.

skaraca Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-05-2010, 11:37   #412
Ağaçsever
 
acemi çiçekçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: gıresun
Mesajlar: 81
Bu kadar özel olarak anılmak insanın yaşayacağı en güzel durumdur sanırım hayatı boyunca.
Ben hemen saksıyı sormak isitiyorum. Bu (galveniz deniyor galiba) saksılara dikerken altını deliyor musunuz yoksa öyle deliksizmi dikiyorsunuz.
Bende de var ama içine hep küçük bir plastık saksı aracılığı ile yerleştirdim

acemi çiçekçi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-05-2010, 12:02   #413
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kartalpin Mesajı Göster
Eklenti 142026


"Gönül" ve "Huzur" saatlerce konuşabiliriz bu iki sözcüğün bizdeki yansımalarını. Çok uzatmayacağım, "dil" üzerine muhabbet etmek de gecenin bir vaktinde uygun olmas gerek.

Sevgiyle kalın...


huzur

Parmaklıklar arkasından bakar gibiyim
Ölgün ışıklarına
sokak lambalarının
Ayaz gecede
Puslu karanlığında
solgun ışıklarla göz kırpan
yıldızlara anlatıyorum
yaralı sevdalarımı

umutlar biriktiriyorum artık
uzak zamanlara
geride bırakarak
yürek yaralarımı
sarılıyorum,
sığınıyorum
sana ulaşırcasına

kollarıma


Sevim Karaman 2006
Kızıma şiirler

sevim.K Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-05-2010, 22:56   #414
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Nur içinde yatsın Anneanneniz..

COYOTE Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-05-2010, 23:03   #415
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Çok ilginç Anneannenizi okurken babaannemi okur gibi oldum. Nur içinde yatsınlar. O çiçek babaannemin dik, onurlu, mağrur duruşu gibi. Ama bir o kadar da dirençli, güçlü, savaşkan.

sevim.K Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-05-2010, 22:37   #416
Ağaç Dostu
 
kırçiçekleri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 201
Teşekkürler Sevgili Kartalpin

Kıyısına tuz ileten rüzgarı
balıkların yüzdüğünü duyarım
Dinlerim yosunların konuştuğunu
midyelerin ağladığını.
Aşkın bir kanadı vardır kırmızıdır
delinir
kan akar.
Bir kanadı var
zehir yeşili...

Vefalı olmak...
başkalarının adına bile utanabilmek vefasızlıklardan...
aşkı var edebilmek , duyumsamak, duyumsatabilmek...
ve böylesine yakından , böylesine dostça anlatmak...
Güzel insan harcıdır, sevda ustası olmaktır.
Kutluyorum yürekten...
Her anlatınızı , duyarak okuyorum.
Dostlarınızı, kaktüsleri, sizi sevdik anlatılarınızla.
Sağolun, varolun.
Sevinçler, sevgiler çiçek çiçek açsın yaşadığınız, yaşayacağınız her günde...
Sevgiyle.

kırçiçekleri Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 19-05-2010, 11:58   #417
Ağaçsever
 
acemi çiçekçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: gıresun
Mesajlar: 81
Kaktüslerle ilk tanışıklığım Giresun Keşap ta, komşu teyzenin bahçesinde teneke içinde baktığı bu kaktüsü görmemle başladı.
Ailem bitkilere düşkündür, bütün ömrüm salondaki terstaki bitkilerle geçti ama böylesini ilk defa görüyordum. Uzun süre uzaktan seyrettim. Biri açtı biri kapandı uzun sürdü seyri. En sonunda dayanamayıp teyzeye gittim bir kök rica ettim.
Teyze ;
-Amaaan al ne kadar istiyorsan ben nedecem? dedi. Niye diye sordum;
-Geçen gün tenekenin birini öteye çekim derken elime battı andır kalasıca, ben de sinirlendim götürdüm çöpe attım elimi kanatanı, ooh iyi oldu ona dedi.
Hem güldüm hem üzüldüm ben alırdım neden atıyorsun be teyzecim yaaa.
Neyse ben iki kök aldım ve birini üzerinde çiçek belirtisi görür görmez eve[ memlekete anneme] yolladım otobüsle. Annem çiçek delisi bir kadındır, konuşur oynaşır onlarla. O görünce bu ne yaa felan dedi, "Bekle" dedim.
Sonra inanamadılar acayip heyecanlandılar, eve gelenler inanamadı. Bu kocaman çiçek el kadar kaktüsten mi çıktı dediler. Ben annemin gözünü böyle parlatabildiğim için çok mutlu oldum.
Sümbülü de ilk kez o yıl görmüş [Bizim oralarda sümbül diye bitki forumlarında LEYLAK diye geçen ağaç bitkisini biliyorduk] koklamıştık ve ben yine hemen soğanları çiçeklenmek üzereyken eve yollamıştm. Bunlar bizim en güzel paylaşımlarımız oldu.
Annem şimdi inşallah cennette daha alaa nimetlerin, güzelliklerin içindedir. Bu kaktüs onunla bizim kaktüsümüz, sevgimiz, bağımız...

acemi çiçekçi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 19-05-2010, 21:53   #418
Ağaçsever
 
acemi çiçekçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: gıresun
Mesajlar: 81
O değil ama o kökün torunu var şu an elimde. O zavallıcık da çok badireler atlattı, yeni yeni kendini toparlıyor. Gündüz resmini çekip yüklerim inşallah.

acemi çiçekçi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-05-2010, 00:44   #419
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Sayın Kartalpin, ondokuz numaralı kaktüs ondokuz Mayıs'ta gülümsüyorsa boşuna değildir bu rastlantı.

(Sol üst köşe ne durumda, hala sadece bir tane lithops mu var?)

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-05-2010, 12:36   #420
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Sait Faik'in çiçeği çok güzel. Duru, sade bir güzellik

sevim.K Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024