View Single Post
Eski 30-04-2010, 12:14   #396
a1919
Ağaç Dostu

a1919's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2010
Merhabalar,
Bu konuda aslında bir hassasiyet var sanırım. Yani daha doğrusu çiçeklerle gerçek anlamda ilgilenen insanlarda. Kaktüslerdeki yapma çiçeklerden hoşlanılmıyor ve insanları uyarıyorlar bu konuda. Dün koçtaşa gittim. (Bu arada ankamall koçtaş ta çok güzel çiçekli ve bol tomurcuklu kaktüsler var) Tabi orda üstünde çiçekleri olan kaktüsleri görünce ayrılamadım başlarından. Aralardan bir tane seçtim. Almaya çalışırken bir taraftan da elime dikenleri battı. Ama elbette o inatçıysa ben ondan daha inadım alıcam seni şeklinde bir uğraşla kaktüsü aldım. Bu arada yanıma bir hanımefendi yaklaştı. (Aslında siteye üye birisi olduğundan süpheleniyorum ) Bana çiçekleri gerçek değil o kaktüslerin dedi. Ben de yok bu benim aldığım gerçek bakın şunlar silikonlu falan diye sohbete başladık. Gerçekten insanların bu konuda duyarlı olması çok güzel. İnsanların bu konudaki duyarlılığı arttıkça bizlerde (iç anadoludakiler) güneydeki seralarda bulunan güzelim kaktüsleri buralarda bulabileceğiz sanırım. Hala çiçekçilerde sahte çiçekli rengarenk kaktüsler var ama en azından yapı marketler sahtelerinin yanına gerçeklerini de koymaya başladı. Bence bu da oldukça güzel bir gelişme. Herkese bol çiçekli günler. ( Bu arada dayanamayıp 2 kaktüs daha aldım )

a1919 Çevrimdışı   Başa Dön