View Single Post
Eski 29-04-2010, 11:27   #394
İrem Erdinç
Ağaç Dostu

İrem Erdinç's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2009
Ekmeğimle oynadı

Aşağıda yazılanlar gerçek bir hayattan alınmıştır, yaşanmış bir olaydır, kişiler ve karakterlerin gerçek hayatla bağlantıları vardır

Ankara'mın Sakarya Caddesi, çiçekçileri ile de meşhurdur... Arkadaşlarla oradaki bir mekanda yemek yiyoruz, karşımızda çiçeklerin sunduğu muhteşem güzellikler eşliğinde. Çiçekçilerin ayakaltında diye tabirlenen yerinde de ise; çeşit çeşit kaktüsler, üzerlerinde ise silikonla yapıştırılmış renk renk çiçekler. Yemeğimiz bitip kalktığımızda; yemek sırasınca gördüğüm görüntünün rahatsızlığı sarıp sarmalamış ki beni, iki bayanın rengarenk kaktüs çiçeklerine hayran hayran bakıp "Bu çok güzel bunu alalım, bu da çok güzel bunu da alalım, hadi bunu da ekleyelim" sözlerini duyan çiçekçi, ellerini birbirine sürtüyor, ağzında pis bir sırıtma, gözlerinde TL işareti ile zevkle bakıyordu. Daha fazla dayanamayan ben, bayanlara yaklaşıp çiçeklerinin orijinal olmadığını, silikonla yapıştırıldığını, bunun büyüyüp gelişmesinde nasıl kötü sonuçlar doğurduğunu ifade ettim. İnanmalarını iyice sağlamlaştırmak adına silikon yerlerini gösterdim. "AAA" diye nidalar attılar, şaşkınlık içinde ve çiçekçiye “niye böyle bir şey yaptığını” sordular. Onlara cevap vereceğine bizim çiçekçinin az önce gülen yüzü asıldı, gözleri ateş gibi parıldamaya başladı ve bir veryansın ile “EKMEĞİMLE NASIL OYNARSIN” diye bana çemkirmeye başladı. “Sen bir canlı ile para kazanmak adına nasıl oynuyorsan, bende senin haram ekmeği kazanmana engel oldum“ dedim ve çok mutlu bir şekilde yürümeye başladım, uzaklaşırken hala daha çiçekçinin arkamdan çemkirmeleri devam ediyordu “EKMEĞİMLE OYNADI, EKMEĞİMLE OYNADI”

Behzat Ç. adlı kaktüsümün fotoğrafını sunmuştum daha önceden, işte onun o hale gelmesini sağlayan, paraya giden her yol mubahtır sözünü hayat felsefesi yapan insanların varlığı ve onların namus kavramı beni deli ediyor, deli!

Bitiriş sözünü bir türlü bulamadım, yazarken yine sinirlendim. En iyisi TRT spikerlerinin sözlerine sarılıp onlar gibi ESEN KALIN demek

İrem Erdinç Çevrimdışı   Başa Dön