![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kartalpin, İlk ve 218 nolu mesajınızda çiçekli halini paylaştığınız "kartopu", bu linkteki http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=122) dördüncü fotoğrafta yer alan Mammillaria_aureilanata_v_alba ya benziyor ama emin olamadım. Size ayrıca www.kaktusresimleri.biz sitesinide önerebilirim. Üyelerimizden sayın mrmusti'nin sitesi... Sanırım 4000'e yakın kaktüs ve sukulent fotoğrafı var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2010
|
Sevgili Kartalpin ve Sevgili Mel-i İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Evet...Ben çok şanşlıyım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kartalpin, 350 nolu mesajınızda bulunan Eskilerden (41) başlığı ile fotoğrafını yayınladığınız kaktüsün ismini bir başka başlıkta tesadüfen buldum. Tephrocactus articulatus var. papyracanthus Ancak bu başlıkta ayrıntılı bilgi yok. Bu linkte ingilizce bilgi var. Sanırım işinize yarar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kartalpin, Hangi kaktüsleri sergileyeceğinizi bilemediğim için ben aralıklarla gezdiğim sitelerde farkettiğim ve sizde olduğunu da bildiğim kaktüslerin isimlerini yazıyorum burada. Mükerrer olmaması açısından siz bulamadıklarınızı veya benim araştırmamı istediklerinizi de belirtebilirsiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kartalpin, Bulduğum isimlere devam... 118 nolu mesajınızda fotoğrafı yer alan 32. kaktüs : Opuntia Brasiliensis 7 nolu mesajınızda yer alan 4. kaktüs "Nokta" : Mammillaria Candida V Rosea Vresca 343 nolu mesajınızda yer alan (Eskilerden-Hüsn-ü Aşk) 10. kaktüs : Opuntia Microdaisy Crisdata 198 nolu mesajınızda yer alan 4. Sukulent : Senecio Rowleyanus 223 nolu mesajınızda yer alan 47. kaktüs : Euphorbia Milii 321 nolu mesajınızda yer alan 53. kaktüs : Cereus Fairy Castle veya Cereus Florida |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2010
|
Kaktüslere teşekkürler
SUHAN (SÖZ) Bir pir-i cüvanı-zamir ü ayyar Olmuştu o yerde mihmandar (O yerde mihmandar, Gönlü hatırı genç düzenci bir ihtiyardı) Namı suhan u aziz zatı Mesbuk idi çerhten hayatı (Adı suhan'dı (sözdü), zatı azizdi Ömrü felektende aşkındı) Mahiyyet-i hüsn ü aşk'a arif Hasiyyet-i germ ü serde vakıf (Hüsnünde ne olduğunu bilirdi, aşkında Sıcağında ne olduğunu anlardı, soğuğunda) Endişesi şeb-çerag-ı irfan Sır-daş-ı zamir-i can ü canan (Düşüncesi, irfanın gece mumuydu, Can ve sevgili gönlünün sırdaşı) Kasdeylese bi-silah u cevşen Eyler idi sulhu cenge rezen (Niyet etse silahsız, zırhsız, Barışı, savaşın yol kesicisi kılardı) Eylerdi edince lutf u ihsan Merk ile hayatı can u canan (Lütfeder, ihsanda bulunursa Ölümle yaşayışı, can ile canan) Evsaf-ı zekası söylenilmez Manaları var ki kimse bilmez (Zekasını anlatmaya, övmeye imkan yok; Öyle manaları var ki kimse bilmez) Muhtaç ona cümle halk-ı alem Anında bulur hayatı adem (Bütün alem halkı ona muhtaçtır; İnsan onunla yaşayış elde eder) Şan-ı suhan'e bu paye dundur Evsafı düruğdan füzundur (Sözün şanına bu mertebe pek aşağıdır Vasıfları, yalandan daha üstündür) Madem ki sözdür herşeyin başı Madem ki Tanrı'nın "Kun" sözüyle başladı alemlerin yaradılışı... Söze hakkını verelim Söze hakkını veren herkese teşekkür edelim... Ve burada kelimelere dökülen tüm güzel sözlerin şerefine Şeyh Galip'ten Hüsn'ü Aşk'tan bahsedelim... O sözlere konu olan ve Şeyh Galib'i tekrar okumama vesile olan kaktüslere bir kere daha teşekkür ederim Not: Sevgili Kartalpin bu sayfadaki ilk kaktüsünüzü izniniz olmadığı halde teşekkürümü sunmak için kullandım. ![]() Düzenleyen Siyah : 21-03-2010 saat 00:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kartalpin gene bu anlamlı günü güzel yorumlarınızla şenlendirmişsiniz... 59. kaktüsünüzün yaptığı güzelliği bana da Gymnocalcium baldianum yaptı.Küçücük tomurcuk belirmeye başlamış.Şu anda bir tane gözüküyor.Umarım sağlıklı bir şekilde açar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Ah bu Bedrettin'in ailesi beni 3 yıldır onca çiçeğin arasında sefalet içindeymişim gibi hiseettirirdi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-09-2007
|
__Cyrano.. Ah keşke onun ruhu gibi bir ruha sahip olabilsek…___demişsiniz ya... Onu çocuk yüreğinizle kendinize kahraman seçmeniz, dikenlerine karşın katüslere sevdanız ve de o güzelim çiçeklerinin güzelliklerini paylaşmanız, Dostlarınızı ve kaktüslerinizi bu denli önemsemeniz, güzel anlatılarla tanıştırmanız, Cyrano'nun ruhunun inceliği ve sevecenliğinin yüreğinizde, ruhunuzda olduğundandır... Teşekkür ediyorum. Çiçeğin içindeki evreni görmemek olası mı? Sevgiyle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kartalpin, Yazılarınız kaktüslerinize ruh kazandırıyor. Sözün kısası : Elinize sağlık Şimdi aklıma düştü"Children Of Sanchez”. bulup tekrar seyretmeli. Konuyu toparlayamadım, ama yazınızla Chuck Mangione'in muhteşem müziği bir anda kulaklarımı doldurdu, adeta dinliyorum. Sağolun......... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kartalpin; siz kaktüslerinizin her birini ayrı ayrı öykülendiriyorsunuz forumda yazılarınızı severek takip ediyorum. Rüyanızda 3 kişi, 2 kaktüs, 3 kitap, 2 kitapçı var. Rüya bir çay bahçesinde başlayıp yine bir başka çay bahçesinde sona eriyor ve tabi gri - mavi - siyah renkleri... Bu imgelerin anlamları vardır mutlaka, kaktüslerinin her birine ayrı anlamlar yükleyen bir sujenin rüyası da böyle olurdu ![]() "Nietzsche Ağladığında" - Irvin Yalom okumuşsunuzdur muhtemelen, rüyalar anlam yüklü gerçekten de... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kartalpin öncelikle hayırlı, güzel bir rüya görmüşsünüz. Mavi huzurun, sevinç, bolluk ve zenginliğin rengidir. Ve bunu kitapla birleştirisek güç ve mertebe yi de ekleyebilirz. Siyah gördüğüm zaman annem tez zamanda gelecek habere ya da olaya rivayettir derdi. Yine bunu da kitapla birleştirisek çok yakın zamanda sevinçli, mutlu bir haber, ailede birinin bir mertebeye yükselmesi olsun inşallah derim ben. Yaşlı adam görmek bazı olumsuzluklar da getirebilir ama bu yaşlı kişinin genç halinde de görülmesi bunların gelip geçici olabileceğini gösteriryor. Kaktüse gelince dikkatinizi çekecek bir karışık işle meşgul olabilirsiniz bu aralar. Para vererek aldığınız ve mavi bir saksıda olduğu için için şans sizden yana... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-09-2007
|
BU SEVGİDİR Onun güzelliğini herkes görüyorsa o bence az güzeldir. Herkes biliyorsa o bence hiç güzel değildir. Onun güzelliğini yalnız ben görüyorsam bu sevgidir. Yalnız ben biliyorsam bu aşktır. Hiç kimse görmüyorsa bu yalnızlıktır. Özdemir Asaf İşte sevgidendir bunca insanın yüreğini ısıtan, güzellikleri görmek, paylaşmak... Okudukça sevinçler doldu içime. Kırçiçeklerinin _en çok sevdiğim_ Papatyalarınca ak, aydınlık, yaşam sevinci oldu kızıl saçlarına beyaz papatyalardan taç takmış güzeliniz... Ne çok sevindim, ne çok bilemezsiniz. Okudum, yine okudum, yeniden okudum. Anlatımınız, eski bi dostu dinlercesine yakın geldi. Çok çok sağolun, güzel duyabilen, duyurabilen, aşkla, sevdayla çarpan yüreğinize sevgiler. Siz Sevgili Kartalpin, Siz güzel insanlardansınız, az bulunan, az kalmış güzel insanlardan. İnsanlar tanıdım, birbirlerine sırt dönecek kadar ilgisiz, aynı dertleri paylaşsalar bile. İnsanlar tanıdım, yaşam boyu yetecek kadar sevecenlik dolu bir daha karşılaşmayacağı birine. Kemal Özer |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2009
|
Şahane
Kırçiçekleri'ne yakışan, özel insana, çok özel bir kaktüs ve ismi olmuş. Sevgili Kartalpin, nasıl buluyorsunuz bu denli değişik, bu denli şahane ve daha pek çok güzelliğe sahip kaktüsü? Geziyorum, dolaşıyorum, bakıyorum... Yok, sizin kaktüsleriniz kadar güzelini bulamıyorum. Yerin kulağı vardır, duyarlar, üzülürler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Sevgili kartalpin her gün bu sayfayı açmak hepimiz için bir heyecan oldu. Acaba bugün nasıl bir cennet seyri var? Kaktüs severdim 3-4 yıldır ilgilenirdim ama asıl sizinle bereber onları tanıdım, değerini anladım, daha bir başka sevdim. En büyük keyfim bulduğum ilk fırsatta kahvemi alıp sizin sayfanızı okumak oldu. Bana lisedeki edebiyat öğretmenim Selman Bey i hatırlatıyorsunuz . Ne iş yaptığınızı bilmiyorum ama bu birikimlerinizi ve dünyanızı genç nesillerle paylaşır bi konumda olmanızı isterdim. Ve bu arada hazır bir ustayla konuşur haldeyken size şunu sormak istiyorum; aldığımız kaktüslerin saksılarını büyütmeli miyiz, yoksa minik saksıda kalmaları mı gelişimlerini daha olumlu etkiler. Herşey için teşekkürler. ( Ve bir de aldığınız o 3 kitabı merak eden bir çok arkadaşımız vardır bence) |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2009
|
Ekmeğimle oynadı
Aşağıda yazılanlar gerçek bir hayattan alınmıştır, yaşanmış bir olaydır, kişiler ve karakterlerin gerçek hayatla bağlantıları vardır ![]() Ankara'mın Sakarya Caddesi, çiçekçileri ile de meşhurdur... Arkadaşlarla oradaki bir mekanda yemek yiyoruz, karşımızda çiçeklerin sunduğu muhteşem güzellikler eşliğinde. Çiçekçilerin ayakaltında diye tabirlenen yerinde de ise; çeşit çeşit kaktüsler, üzerlerinde ise silikonla yapıştırılmış renk renk çiçekler. Yemeğimiz bitip kalktığımızda; yemek sırasınca gördüğüm görüntünün rahatsızlığı sarıp sarmalamış ki beni, iki bayanın rengarenk kaktüs çiçeklerine hayran hayran bakıp "Bu çok güzel bunu alalım, bu da çok güzel bunu da alalım, hadi bunu da ekleyelim" sözlerini duyan çiçekçi, ellerini birbirine sürtüyor, ağzında pis bir sırıtma, gözlerinde TL işareti ile zevkle bakıyordu. Daha fazla dayanamayan ben, bayanlara yaklaşıp çiçeklerinin orijinal olmadığını, silikonla yapıştırıldığını, bunun büyüyüp gelişmesinde nasıl kötü sonuçlar doğurduğunu ifade ettim. İnanmalarını iyice sağlamlaştırmak adına silikon yerlerini gösterdim. "AAA" diye nidalar attılar, şaşkınlık içinde ve çiçekçiye “niye böyle bir şey yaptığını” sordular. Onlara cevap vereceğine bizim çiçekçinin az önce gülen yüzü asıldı, gözleri ateş gibi parıldamaya başladı ve bir veryansın ile “EKMEĞİMLE NASIL OYNARSIN” diye bana çemkirmeye başladı. “Sen bir canlı ile para kazanmak adına nasıl oynuyorsan, bende senin haram ekmeği kazanmana engel oldum“ dedim ve çok mutlu bir şekilde yürümeye başladım, uzaklaşırken hala daha çiçekçinin arkamdan çemkirmeleri devam ediyordu “EKMEĞİMLE OYNADI, EKMEĞİMLE OYNADI” Behzat Ç. adlı kaktüsümün fotoğrafını sunmuştum daha önceden, işte onun o hale gelmesini sağlayan, paraya giden her yol mubahtır sözünü hayat felsefesi yapan insanların varlığı ve onların namus kavramı beni deli ediyor, deli! Bitiriş sözünü bir türlü bulamadım, yazarken yine sinirlendim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Kaybettik
|
Benzer bir olayı biz de büyük bir alışveriş merkezinde yaşadık eşim ve kızımla gittiğimde. ![]() Kaktüslere bakıyordu kızım çok güzel çiçekli minik bir kaktüs aldı eline yanıma gelip "bunu alalım" dedi. Sahte çiçekli dedim. İnanamadı. Silikonla yapışmış çiçeği gösterdim. Kızdı, söylene söylene bıraktı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Merhabalar, Bu konuda aslında bir hassasiyet var sanırım. Yani daha doğrusu çiçeklerle gerçek anlamda ilgilenen insanlarda. Kaktüslerdeki yapma çiçeklerden hoşlanılmıyor ve insanları uyarıyorlar bu konuda. Dün koçtaşa gittim. (Bu arada ankamall koçtaş ta çok güzel çiçekli ve bol tomurcuklu kaktüsler var) Tabi orda üstünde çiçekleri olan kaktüsleri görünce ayrılamadım başlarından. Aralardan bir tane seçtim. Almaya çalışırken bir taraftan da elime dikenleri battı. Ama elbette o inatçıysa ben ondan daha inadım alıcam seni şeklinde bir uğraşla kaktüsü aldım. Bu arada yanıma bir hanımefendi yaklaştı. (Aslında siteye üye birisi olduğundan süpheleniyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kartalpin, Kaktüs uzmanı değilim ama benim tahminime göre bu yapma çiçekler kaktüslerin büyümelerini engellediği için yapıştırılıyor olmasın! Çünkü benim aldığım kaktüslerin, sahte çiçeklerini kaldırınca büyümeye başlıyorlar. Ticari olduğu için toptan ambalajlanan kaktüslerin küçük kalması özellikle isteniyor gibi. Tabi bu arada vitrin katkısı da oluyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Sayın kartalpin, yazılarınızı büyük bir keyifle okudum.Anılarınızda zaman,zaman kendimi buldum.Benim kaktüslerim göremediğim,dokunamadıgım,koklayamadıgım çocuklarım.O nedenle onları elime alır severim.Bugüne kadarda elime hiç battıklarını görmedim.sizlerle paylaşmak isterim.sevgiler,saygılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
buda açmış hali..anneler günü hediyem.erken aldımm teşekkür ediyorumm çiçeğime.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2010
|
Kaktüsleri sevmeye başladim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
|
Sayın Kartalpin Yazılarınızı keyifle takip ediyorum..Kaktüslerimden, sahte çiçekleri özenle üzerlerinden aldımm.zamkların bıraktıgı izleride temizledim.Onlarda bana güzelliklerini bu sene sunuyorlar.2 kaktüsüm daha çiçeklenmeye başladı.açtıklarında sizlerle paylaşmak istiyorumm.En kısa zamanda açıcaklar inşallah. Bol çiçekli günlerr diliyorumm.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Gerçekten de 3 kitabı merak eden başkası yok mu? Arkadaşlar birlik olalım alalım şu kitapların adlarını sevgili kartalpin den ![]() (Ya çok mu meraklıyım acaba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kartalpin, Ses vermem iyi olmuş demekki. Açıkça merak etmiyor değildim. Acaba adımıza kaktüs tohumları ekildi mi, gelişmeleri ne durumda? Fotoğrafları görmek değişik bir duyguya neden oldu. Sanki kendi çocuklarım gibi bir süre baktım yüzümde bir gülümseme ile... Minik diken oluşumları bile çıkmış. Bir yıl sonraki durumlarını şimdiden merak ediyorum. Sevgiler... Teşekkürlerimle... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|