agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-03-2011, 21:42   #541
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2007
Şehir: kuşadası-aydın
Mesajlar: 225
enzym ve solucan çiftliği

Daha sonra yoğurt suyundan 200ml alıp boş kaba döktüm.Üzerine 14 adet
siyah küp şekeri havanda dövüp döktüm,üzerine 35 ml kuru maya döktüm,
üzerinede 35 ml pekmez döktüm.ama en sonunda az geldi diye bir 35 mldaha
pekmez ve yoğurdun geri kalanını oda 35-40 ml civarında en üste döküverdim.
bundaki ölçüler,hani saıcan hocam sizin hazırlayıpta üstüne '' şimdi bir kaşık
pekmez,bir kaşık maya ve sonrada yoğurt suyunu ilave etmiştiniz.Ben bir l'cola kapağı suyu yemek kaşığına döktüm,yani coca cola kapağı da aynı ölçü.
Tam bir yemek kaşığı yapıyor.küçük bir ölçü kabım var,zirai malzeme satan yerlerde var istense hemen verirler,onun içine bir cola kapağı suyu döktüm
orada tam 0.5 ml ye karşılık geldi.Sizin kap 2.250 grlıktı benimki ise 17.5kg.
yedi katı eder diye her şeyi yedi katı yaptım.Diğer ölçülerde öyle ayarlandı.
Bunlarıkoyduktan sonra kabın içinde karıştırdım.malzemeleri doğruyana kadar
rafa kaldırdım.İki saat içinde nasıl kabarmış görmeye değerdi.
Sonra malzemeleri hazırlayıp kaba koydum arada bir karıştırdım.Pancar,
kereviz,elma,armut,havuç,balkabağı ve bahçeden topladığım kendiliğinden çıkan otları salataya doğrar gibi doğradıktan sonra koyup karıştırıp,hazırladığım
mayalık malzemeleri de üzerine döktükten sonra kapağı kapattım.Hatta kapak
iyi kapanmamış sonradan iyice kapattım.Şimdi beklemedeyim.Bir gün geçti
hala hava kabarcığı yok ama bekliyorum.Nasıl olsa kabarcıklar çıkar.

Eklenen Resimler
     
Ayazkızı beğendi.
orcanöbekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 21:48   #542
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2007
Şehir: kuşadası-aydın
Mesajlar: 225
enzyme ve solucan çiftliği

fotoğrafların devamı,yukarıda ölçü kabındaki maya ve pekmez.Şekeri ilk olarak dökmüştüm.

Eklenen Resimler
     
Ayazkızı ve Vegy beğendi.
orcanöbekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 13:58   #543
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-03-2008
Şehir: Usa
Mesajlar: 29
Ben portakal kabuğu, yoğurt suyu, ekmek, maya, kefir, pekmez veelmadan oluşan malzemeyi 5 lt su içinde şarap yaparken kullandığım damacanaya koydum ve elde ettiğim enzimi ev çiçeklerinde kullandım. Alaca benjaminin yaprak gelişimi mükemmel oldu ama sarı renk olması gereken bölgeler açık yeşil diğer yerler çok parlak ve koyu yeşil oldular. Diğer çiçeklerdede canlı yaprak yapısı oluştu.

Bu sene kavun yetiştirmeyi düşündüğüm bahçemde enzim denemeleri yapmak istiyorum. Ucuz ama potasyumca zengin bir enzim hazırlamak istiyorum. Muz, tere, fasulye, barbunya, patateste potasyumun çok olduğunu okudum ama veriler bilimselmi bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Bu enzime güvercin gübresi katarsam fermantasyon olurmu?

rozkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 14:58   #544
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rozkan Mesajı Göster
...
Bu sene kavun yetiştirmeyi düşündüğüm bahçemde enzim denemeleri yapmak istiyorum. Ucuz ama potasyumca zengin bir enzim hazırlamak istiyorum. Muz, tere, fasulye, barbunya, patateste potasyumun çok olduğunu okudum ama veriler bilimselmi bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
...

'Mikrobiyoloji ve Toprak' başlığında güzel bilgiler var. Ben bu mesajdan yararlanarak birşeyler yapmaya çalışıyorum.

Vegy ve putko beğendi.
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 15:35   #545
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-03-2008
Şehir: Usa
Mesajlar: 29
Teşekkürler üzüm.Ben Emirdağlıyım iklim özellikleri Eskişehir'e yakındır. Deneyimlerini paylaşabilirmisin.

rozkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 15:53   #546
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. orcanöbekçi,

Sevgi dolu sözlerinize teşekkür ediyorum. Boynuz kulağı geçer derler, bundan sonra bende sizlerin yaptıklarından çok şeyler öğreniyorum. Benim amacım bir kıvılcım çakmaktı. Devamını ülkemin zeki insanları zaten getirecekti. Uygulamalardaki başarılı sonuçları gördükçe en az sizin kadar mutlu oluyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 16:15   #547
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2007
Şehir: kuşadası-aydın
Mesajlar: 225
Sayın rozkan,
Yukarda açıkladığınız enzimi havasız ortamda ne kadar beklettiniz.Birde gramajlarını şöyle kabataslak verseniz çok mutlu oluruz, şimdiden teşekkürler.

orcanöbekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 16:29   #548
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rozkan Mesajı Göster
Teşekkürler üzüm.Ben Emirdağlıyım iklim özellikleri Eskişehir'e yakındır. Deneyimlerini paylaşabilirmisin.
Sayın rozkan, Sarıcan hocamın verdiği bilgiler doğrultusunda ilk defa enzim yapmaya çalışıyorum; bende öğreniyorum.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 17:19   #549
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-03-2008
Şehir: Usa
Mesajlar: 29
Sayın oranöbekçi,
forumdaki enzim ve soğuk kompostla ilgili yazıları okuyordum,misafirler geldi meyveler yendi bir yığın kabuk oluştu.Daha önce evde şarap yaptığım için fermantasyon aparatları yapmıştım. Büyük bir projem olmadığı için sırf atıklar boşa gitmesin diye, ölçü kullanmadan meyve atıklarını, ekmek atıklarını,biraz yeşilliği kabaca doğrayıp bir çay bardağı kefir,yarım çay bardağı pekmez kapta biriken yoğurt suyu ve yaş maya ekledim. Yaklaşık 15 gün fermantasyon devam etti. 2,5 ay sonra bitkilere sulandırarak fısfısla yapraklara sıktım. Çiçeklerdeki canlılık beni heveslendirdi, küçük bir arazi parçasına bağ dikmeyi ve arasına kavun ekmeye karar verdim. Sıvı gübre denemeleriyle kavunda verim sağlarsam 20 dekara kavun ekmeyi düşünüyorum. Yanmış hayvan gübresi ile tarlanın organik yapısını güçlendirdikten sonra değişik enzimleri deneyeceğim. Seneye şeker pancarı, patates gibi şeker,nisaşta oranı yüksek malzemeleri katarak mayaların besinini burdan sağlamayı düşünüyorum(Pekmez, melas yerine). Yeşil bitkilerden toprağa azot depolayan,yonca, bakla, fiğ gibi bitkileri de karışımda deneyeceğim. Şu anda tarlada denediğim bir ürün yok, karların erimesini ve baharı iple çekiyorum.

Vegy beğendi.
rozkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 22:55   #550
Ağaç Dostu
 
Murat Uysal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2011
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 337
yaaa neler varmışda ben bilmiyormuşum ...

Valla arkadaşlar öyle odaklandım ki öğrenmeye... Maşallah.. Rabbim hepinizi nazardan korusun.. Daha çok öğrenecek şeyim var.

Murat Uysal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2011, 17:43   #551
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
'Mikrobiyoloji ve Toprak' başlığında güzel bilgiler var. Ben bu mesajdan yararlanarak birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Sevgili Üzümün belirttiği mesajda, oldukça besleyici ürünler var. Ayrıca bitkiler için enzim yaparken, limon ve portakal kabuğu, sarmısak, zencefil, ezilmiş kanola tohumu, ısırgan ve taze söğüt yaprağını ince ince kıyarak enzime katarsanız, nematod, mantar vb. zararlılara karşı bitkilerinize ekstra koruma sağlamış olursunuz.

Ayrıca enzim yaparken mümkün olduğunca küçük parçalayınız (mümkünse rendeleyerek) ve enzim şişelerini ılık bir odada saklayınız.

Vegy beğendi.
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2011, 23:27   #552
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sevgili Üzümün belirttiği mesajda, oldukça besleyici ürünler var. Ayrıca bitkiler için enzim yaparken, limon ve portakal kabuğu, sarmısak, zencefil, ezilmiş kanola tohumu, ısırgan ve taze söğüt yaprağını ince ince kıyarak enzime katarsanız, nematod, mantar vb. zararlılara karşı bitkilerinize ekstra koruma sağlamış olursunuz.

Ayrıca enzim yaparken mümkün olduğunca küçük parçalayınız (mümkünse rendeleyerek) ve enzim şişelerini ılık bir odada saklayınız.
Limon kabuğu,
Portakal kabuğu,
Sarımsak,
Zencefil,
Ezilmiş kanola tohumu,
Isırgan otu,
( şu mevsim yok)
Taze söğüt yaprağı

buna;

Kekik suyu,
Sütleğen suyu,
Karanfil
,

de eklenirse;

bitkilerin temel hastalıklarından olan nematot ve mantar için tam çözüm bulunmuş demektir, diyebilir miyiz?

mehmetkirez ve Vegy beğendi.
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 21:31   #553
Ağaç Dostu
 
hanndan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: Gölbaşı-Ankara
Mesajlar: 1,691
bahçe ve çiçek yetiştirmeye yeni bilgiler öğrendikce dahada hevesleniyorum.ne güzel yazılar yazmışsınız,doğa için çalışmanız ne güzel.5 aydır bahçeli bi evde yaşıyoruz.bahar gelmesiyle bizde hazırlıklara başladık.hele ki bu başlıkda okudugum yazılarla yarın hemen bende bi kompost hazırlamak istiyorum.yapımı kolaymış.hazırladığımızı kaç derecelik bi yerde bekletmeliyiz,bide çiçeğe verilme vakti geldiğini nasıl anlamalıyım.2 ay diye okudum ama öylemi.......

hanndan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 00:21   #554
Ağaç Dostu
 
Murat Uysal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2011
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 337
Peki bu hazırlanan Enzimler EMA ile aynı işlevi görüyomu bahçelerde.. Yoksa Enzim yapalımda EMA almaya da gerek var mı?

Murat Uysal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 08:45   #555
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Muratuysal2010,

Evet aynı işlevi görür. Hatta biraz araştırırsanız daha iyisini bile yapabilirsiniz.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 15:32   #556
Ağaç Dostu
 
hanndan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: Gölbaşı-Ankara
Mesajlar: 1,691
formu okudukça kafam karıştı.bende bugun bi enzim yaptım.pet şişeye meyve sebze kabukları maya ekmek kağıt fln koydum.kapağını sıkıca kapatıp sıcak ortama koydum.doğrumu yaptım yanlışmı.yardım lütfen....

hanndan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 16:42   #557
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. hanndan,

Pet şişeniz yakında patlayabilir. Böyle bir şeyle karşılaşmamak için bir adet balon alıp pet şişenin kapağının yerine balon takınız. Balonun patlamaması içinde siz daha başından balonun tepe noktasına toplu iğne ile iki veya üç adet delik deliniz. Fermentasyon bitene kadar balon şişkin vaziyette duracaktır.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 23:40   #558
Ağaç Dostu
 
Murat Uysal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2011
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 337
Sn. Sarıcan ve diğer arkadaşlar. Daha önce de yazdığım gibi okulumda proje yapmayı planlıyorum. Önce küçük bir proje belde çapında daha sonra büyütmek istiyorum.
Bu yaptıklarımızı bütün gençler ve insanlar öğrensin istiyorum.
Bu amaçla yapacağımız çalışmalar için Burada seminer, panel verecek arkadaşlara ihtiyacım var. Masrafları için özelden görüşürüz. Çalışmalar 10 Mayıs 20 Haziran tarihleri arasında olmalı..
Hepinizin destek ve fikirlerini bekliyorum. Lütfen bu genç dimağlara örnek olacak bir çalışma yapalım.

Hatta projeyi beraber yapalım. Hayata geçirelim. Sizinde bi tuzunuz olsun.. Fikirlerinize açığım.

Murat UYSAL
Yortanpazarı Lisesi Müd. Yrd.

(NOT: Proje konusu olarak Enzimler geliyor aklıma)

Vegy beğendi.

Düzenleyen Murat Uysal : 16-03-2011 saat 23:41 Neden: not:
Murat Uysal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2011, 06:35   #559
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Sayın Murat Uysal,

SANIRIM ubyi BÜNYESİNDEKİ ARKADAŞLAR SIZE YARDIMCI OLACAKTIR.

En azından Acemi Çaylak, ben ve Ömer Tuncer namına konuşuyorum. Sevgili Sarıcanın da katkıda bulunacağından eminim.

Sevgiyle kalın.

Vegy beğendi.
ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2011, 06:43   #560
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-08-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 388
Kekik suyu,
Sütleğen suyu,
suları nasıl çıkarılıyor?

Suna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2011, 11:10   #561
Ağaç Dostu
 
hanndan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: Gölbaşı-Ankara
Mesajlar: 1,691
bu karışıma yumurta kabuğu konulsa nasıl bi tepki olur acaba

hanndan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2011, 14:22   #562
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. hanndan,

O sizin yaratıcılığınıza kalmış. Yaptığınız enzim herhalde kalsiyum açısından zenginleşmiş olur. Ama yeterki pet şişenizin patlamasını engelleyin. Sevgili Sındırgılı' nın patlama resimlerini gördünüz umarım. Sonra beddua okumayın konuyu açanlara ve başınıza bela edenlere. Kolay gelsin.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2011, 14:58   #563
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sevgili Sarıcan,

Sındırgılıya verdiğimiz melas şeker kamışından olanmış. 2 kere bizde patlattık Şeker kamışı melası ile kesinlikle balon ya da serum yöntemini uygulamak gerekiyor.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2011, 15:15   #564
Ağaç Dostu
 
hanndan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: Gölbaşı-Ankara
Mesajlar: 1,691
formu okudum ama görmedim.ben enzimi hazırlamıştım siz balon takın demiştiniz kapağına evde de o anda balon yoktu kapağını açtım gaz baya bi sıkışmış.kapağını iğneyle deldim olmadı.muayene eldiveni vardı bende onu sıkıca bantladım.5 parmak şeklinde şimdi.çok şirin görünüyor.enzimi ne zaman çiçeklerime vermeliyim.şu an sıcak karanlık bi odada.sıvı altta tortu üstte,tersi oldugundamı vermeliyim.teşekkürler

Vegy beğendi.
hanndan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2011, 15:35   #565
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Fermentasyon bitince muayene eldiveni el sallamaktan vazgeçip sönecektir. Şişenin üsteki malzemelerde eriyerek şişe tabanına çökecektir. O zaman bulandırmadan üsteki sıvıdan aldığınız sıvıyı en az 1:100 veya 1:200 sulandırarak çiçeklerinize verebilirsiniz. Çiçeklerinizin durumunu gözden geçirerek gerekli sulandırmaya daha sonra siz karar verebilirsiniz.

Vegy beğendi.
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2011, 16:02   #566
Ağaç Dostu
 
hanndan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: Gölbaşı-Ankara
Mesajlar: 1,691
teşekkür ederim,inşallah güzel çiçeklerim olur.

hanndan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2011, 16:32   #567
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-02-2011
Şehir: manisa
Mesajlar: 340
Karanlık yerde olması şartmı, yoksa güneş görmesi gerekmiyor mu?

serkanhoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2011, 20:10   #568
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Ah, ah, biliyordum...... Bana bir komplo kuruldugunu
Sevgili Sarican, sen de dikkatli ol ?
Sevgili Serkanhoca, gunes gormesin yeter. Ilk gunler de bol bol calkalayin, ve de CO2 gazinin cikmasini saglayin. Gerisini bakterilere birakin.Onlar isini gayet guzel yapiyorlar.
Ben, kapaga serum hortumu bagladim.Ucu da su dolu kabin icerisinde. Her sabah gaz cikisini keyifle seyrediyorum.(sabotaj ile patlama haric.gerci, Meymun dan suphelenmedim degil )
Gittigim bahcivanlik kursunda da Enzim konusu bayagi bir ilgi cekti(.Domateslerin bol ve de verimli fotograflari herkesi sasirtti) Bakarsiniz, Belediye de bu konu da bir yerlerden baslarda (kompost imalati) gibi guzel sonuclanir.

Vegy beğendi.
sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2011, 21:41   #569
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Suna Mesajı Göster
Kekik suyu,
Sütleğen suyu,
suları nasıl çıkarılıyor?
Sütleyen otu suyu;

1_) 3 kg. sütleğen otu mart/nisan gibi, çiçeklenme dönemi_ sütünün bol olduğu zamandır_ toplanır. İnce ince doğranır, bir delikli çuvala konur ve ezilir.

10 lt. suya konur, iki gün bekletilir. Çuval sıkılır. (Süt kıvamında bir sıvı elde edilir.)

1 lt. 10 lt. suya konur.

2_ )Kekik suyu;

2 kg. taze kekik _ küçük parçalara elle kırılır_ 10 lt. suya konur.

İki gün bekletirilir.

1 lt.. 10 lt. suya konur.


Ya da;

1 lt. sütleğen suyu + 1 lt. kekik suyu

10 lt suya konur.

Etkisi:

Bitki köklerine verilir.
Spreylenerek verilir.


Sütleğen otu; nematot ve toprak altı kurtları,
( domateste kırmızı örümcek ve küllemeye etkili olduğu kullananlarca söylendi, denenecek.)

Kekik suyu; nematot ve kemirici böceklere etkili.


Ben etkisini arttırdım.


3_) 10 baş _ kuru_ sarımsak ezilir, 5 lt. suya konur, 2 gün bekletilir.

( Tek kullanılacaksa 1o lt. suya 1 lt.)

Etkisi;
Mantar, konil, kırmızı örümcek,iç kurdu, koruyucu, antibiyotik etki.;

4_) 100 kadar sigara izmariti, 2,5 lt.suya konur, ( 2 gün bekletilir, fark etmez 10 gün de olabilir, 20 günde; evde içilen sigaracı sayısına bağlı.)

(Tek kullanılacaksa 10 lt. suya 1lt.)

Etkisi;
Emici /kemirici böçekler, kadı lokması dahil.


Şimdi;


1 lt. sütleğen suyu,
1 lt, kekik suyu,
1 lt. sarımsak suyu,
1 lt. sigara izmarit suyu,

10 lt suya konur, kökten verilir, spreylenir.

Toplam etki;

Nematot, mantar hastalıkları, koşnil, iç kurdu, kiraz kök kurdu, toprak altı kurtlar, kemirici ve emici böcekler, kırmızı örümcek, külleme, fareler dahil.

Bitkiye verdiği zarar eşiği sıfırıdır. Zaten hepsi yenilir, içilirdir.

Ayazkızı beğendi.
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2011, 22:16   #570
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-02-2011
Şehir: manisa
Mesajlar: 340
Sayın Sındırgılı verdiğiniz bilgi için teşekkürler...
Ben terasımda güneş görmeyen bir ama aydınlık bir yerde bekletiyordum, yaklaşık 10 gün oluyor., bir gelişme -gaz- çıkışı görmemiştim. Bugün ise kabarcıkları görmeye başladım. Sizin patlama olayını görünce bende serum hortumu kullanarak bu olaya başladım. Belki yarın üstünü ışık almasın diye örtebilirim.


Yakında ikinci denemeyi yapacam, bakla falan toplayacağım hafta sonu biraz yeşillik, meyve artıkları portakal, elma vs. biraz yumurta kabuğu... Bu sefer ağzını büyük balonla kapatıp iğneyle deleceğim. Bakalım sonuç nasıl olacak.

Ekstra içine koymam gerekenler varsa iletirseniz sevinirim. Ayrıca pirinç suyunu da deneyeceğim.

Sonuçları ve gelişmeleri buradan ileteceğim.

Her şey için teşekkürler...


İki saatten beridir bu konunun tüm mesalarını bıkmadan okdudum. Hİç bir bilgim olmayan konuda beni aydınlattınız ve yol gösterdiniz. Tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum...

Üstünü örttüğüm enzim bidonunda gaz çıkışı hızlanmış. Hatta nargile sistemi kurduğum yarım litrelik su şişesini rengini bile değiştirmiş.


Düzenleyen serkanhoca : 18-03-2011 saat 14:18 Neden: deüzenleme
serkanhoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024