![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
|
Sevgili Sındırgılı, Hem bu haliyle seyrelterek hem de istersen baska malzemlerde katıp fermentasyona devam edebilirsin. Bu arada arpada dahil her türlü tahıl bitkiler için iyi bir besin kaynağı. Senin bitkiler bayram ediyor bu yıl. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 526
|
POTASYUMCA ZENGİN BESİNLER VE POTASYUM İÇERİKLERİ Besin Miktar Potasyum içeriği(mg) Antep fıstığı 100 gr 972 Badem 35 gr 220 Barbunya 100 gr 984 Bezelye 100 gr 895 Börülce 100 gr 1024 Ceviz 100 gr 450 Enginar 1 tane 360 Fındık 100 gr 704 Greyfurt 180 gr 320 Hurma 10 tane 520 İncir 1 büyük 130 Kavun 1 dilim 430 Kayısı 10 tane 340 Kuru fasulye 100 gr 1196 Kuru kayısı 100 gr 979 Kuru üzüm 100 gr 763 Mercimek-nohut 100 gr 800 Muz Orta boy 440 Nescafe 100 gr 3810 Patates cipsi 100 gr 1130 Pekmez 100 gr 405 Pestil 100 gr 1260 FOSFORCA ZENGİN BESİNLER VE POTASYUM İÇERİKLERİ Besin Miktar Fosfor içeriği(mg) Badem 100 gr 420 Baklagil 1kase 260 Ceviz 35 gr 160 Çikolata 35 gr 70 Dondurma 1 kase 150 Fındık 35 gr 110 Fıstık ezmesi 1 çay kaşığı 60 Karaciğer 100 gr 1380 Peynir 100 gr 420 Süt 1 bardak 230 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 526
|
potasyumlu yiyecekler hakkında burda geniş bir liste var. http://www.ars.usda.gov/SP2UserFiles...t/sr22w306.pdf diğer besin elemetleri http://www.ars.usda.gov/Services/docs.htm?docid=18877 traslate ile çeviri http://translate.google.com.tr/trans...z%3D1R2ACAW_tr |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
|
Sevgili Sındırgılı, Birde bu linke bakabilirsin. Fırında kavrulmuş kavun ve portakal kabuğu da iyi sonuç verecektir. Ayrıca adalarda yosun boldur komposta katılacak yosun süper olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sarıcan hocam, bu hafta sardalya aldım ,enzimi bir de balıklı hazırladım fermantasyona bıraktım,kök gelişimine yardımcı olsun diye baharda genç zeytin fidanlarına topraktan uygulayacağım.Ama kokusu daha ilk günden dayanılmazdı o yüzden evin terasına çıkardım,Biz şimdilik Aydın'da ikisi aktif ikisi de bahara hazırlanan dört kişi olduk enzim okulunda.Bir arkadaşıma öğretmiştim enzim yapımını , enzim uyguladığı bugüne kadar doğru dürüst meyve vermeyen mandalina ağacında haddinden fazla meyve olduğunu ve bunun için sevindiğini söyledi ,ayrıca enzim uygulanan saksılardaki süs biberi verimi de annesini hayrete düşürmüş,kısaca sonuç olumlu, biz burada giderek çoğalıyoruz,deneyimilerimizi de paylaşmağa devam edeceğiz .Enzimle ağaç beslemeğe başlayacak olan arkadaşlarımızın birisi kendi içgüdülerine uyarak bahçesine Fukuoka ustanın yöntemini uyguluyormuş ,sadece yabani ot mücadelesi yapıp bahçeyi kendi halinde bırakıyor ,yani bahçede herşey doğal kendi halinde. Düzenleyen yasarugur : 16-10-2010 saat 09:37 Neden: kelime ekledim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yasarugur, Başarı haberlerinizi aldıkça inanın çok mutlu oluyorum. Hele birde bu başarılarınızı arkadaşlarınızla paylaşıp fayda zincirini genişletmeniz beni daha da sevindiriyor. Benim bahçem yok, balkonda da artık uygulama yapmaktan yoruldum. Ben kıvılcımı çaktım, bayrağı taşıyacak ve bu işi tarlada bahçede uygulayacak sizin gibi işleyebilecek toprağı veya ağacı olan arkadaşlar. Bundan sonra benim için en büyük zevk sizlerden gelecek güzel haberlerdir. Benim enzim konusuna ilk girişteki amacım, toprakla ve bitkilerle uğraşan insanımıza içeriğini bilmediği bir takım parayla satılan gübreler yerine, hemen elinin altındaki malzemelerle uygulayabileceği, hatta günlük tükettiği gıda artıklarını çöp olmaktan çıkarıp faydaya dönüştürebileceği bir sistemi anlatabilmekti. Bir iki saksı bitkisi dışında yaptığım enzimi fiili olarak uygulama imkanım olmadığı için sizden gelecek geri beslemeler benim için çok önemli idi. Boş yere uykusuz geceler geçirmemişim diye şimdi daha bir seviniyorum. Bitkileri beslerken faydalı olabileceğini balkondaki saksılarda bende farketmiştim ama asıl merak ettiğim üretilen çöp enzimlerin kirli su veya atıkları arıtma veya parçalayarak temizlenmesini sağlamaya da uygun mudur? Eğer deneme imkanınız olursa yaptığınız enzimlerden çevrenizde olan kirli ortamlara ilk başlangıçta anlatılan şekilde uygulamalar yaparsanız memnun olurum. Balık enziminin de bitki beslemede çok faydalı olacağını hisseder gibiyim. Fermentasyon esnasında nargile sistemi uyguluyormusunuz yoksa bidonun ağzını sıkıca kapatıp, arasıra gaz tahliyesi için gevşetiyormusunuz. Kokuşma olmadıktan sonra pis koku olmaması lazım. Büyük bir ihtimalle hava aldırmışsınız. Sisteminizi bir daha gözden geçirin derim. Resimleyebilirseniz daha iyi olur. Başarılarınızın devamını diliyorum ve elde ettiğiniz başarıları paylaşmanızı merakla bekliyorum. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 17
|
Alıntı:
sorum hazırladığımız bu iksir 3 ayda tamamlanıyor sanırım,peki tamamlandıktan sora nekadardaha bozulmadan kalıyor. epeymiktarda hazırlayacağım 8500 kök saltalık serama, bilgileriniz için sonsuz minnettarlarımı sunarım yolumuz açık olsun |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Nargile sistemi uyguluyorum ,balığa hava aldırmadan hemen enzimi hazırladım ama sardalya zaten kendine özgü kokusu olan bir balık malum ,yeni gelişmeler bahara doğru olacak, enzimleri fidanlara rahat verebileyim diye bahçenin yüksek bir yerine 15 tonluk depo yaptıracağım ,orada enzimleri suya karıştırıp sonra fidanları besleyeceğim,kirli ortamlarda değil ama bu sabah köpeğimiz( kızlarımın kedisini kıskandığı için olacak) merdivene çişini yapmış ,yoğun bir çiş kokusu vardı,peçeteyle çişi sildim ve orayı daha önce yaptığım çilek enzimi ile sildim hiç koku kalmadı,bunu denedim şimdilik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
|
Balık enzimini ben de denedim. Temizlediğim balık atıklarından yaptım. Pet şişede ağzı sıkıca kapalı, her gün çalkaladım ve kapağı hafif gevşeterek gaz çıkışını sağladım. Yaklaşık 1 ay sonra koku yok oldu. Yüzey de köpüklenme de oluştu. Bir fırsatını bulup sizin için resimleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Sarıcan hocam,bu enzim bugün tam bir haftalık ,pazardan aldığım üzüm pekmeziyle yaptım ,1 kg kadar bütün sardalya ve ayrıca temizlediğimiz 1 kg kadar da sardalya kafaları vardı içinde ,bir haftalık fermantasyon sonucunda gördüğünüz gibi ne bütün balıklardan ne de diğerlerinden kalıntı yok,damacananın dibinde sadece pullar var ,bakalım süre tamamlanınca ne olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 17
|
Alıntı:
sorum hazırladığımız bu iksir 3 ayda tamamlanıyor sanırım,peki tamamlandıktan sora nekadardaha bozulmadan kalıyor. epeymiktarda hazırlayacağım 8500 kök saltalık serama, bilgileriniz için sonsuz minnettarlarımı sunarım yolumuz açık olsun |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sn ozay57,sorularınıza Sarıcan hocam daha doğru yanıt verecektir, benim deneyimlerimde çilekle yaptığım enzimi birkaç kez topraktan 500 e 1 ve yapraktan aynı oranda uyguladım ,evimin bahçesinde iki portakal ,bir limon ve bir greyfurt ağacım var, meyvelerden bazılarını kopardığımda dikkatimi çeken bir iki özelliğini söyleyeyim,kabukları ince,meyve formları çok düzgün ,tadı da çok güzel, bu günlerde fermente büyükbaş hayvan gübresi ile beraber enzimi karıştırıp uygulayacağım,o da gelecek yıl için sonucunu alacağım bir uygulama olacak,balıkla yaptığım enzimi ise bu yıl nisan ayında diktiğim zeytin fidanlarına köklenmelerinde yardımcı olsun diye uygulayacağım,saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 17
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar, Gelen sorulara bazan cevap yazmakta tereddüt ediyorum. Ben uygulayıp, tecrübe etmeden yazmayı pek sevmiyorum. Raf ömrü süresine gelince ilk yazdığım mesajlarda üretilen enzimlerin çok miktarda şişelenip satış için raflara konulduğuna bakılırsa epey uzun dayanım süresi olması lazım. Ben olaya şöyle bakıyorum, önce uygulama yapıp enzimi üretmek lazım. Sonra onun rengi ve kokusu ile işlemin doğru veya bozuk gittiğini yaşayarak öğreniyorsunuz. Ben bu konuyu ilk açarken yaptığım çöp enzimide, içilebilir enzimide hala saklıyorum. 15-20 gün önce şişelediğim içilebilir enzimden yarım bardak kadar içtim. Kokusu aynı duruyordu, sanki sadece alkol oranı biraz daha azalmış gibi geldi. Çöp enzimi ise en son eylül ayında evde büyük bir saksımın toprağını zenginleştirmek için kullandım ve daha sonrada domates ve biber tohumu ektim. Biberler şu anda sağlıklı olarak büyüyorlar. Saksıda bitki yokken uyguladım ve bir aya yakın bekledim. Bu arada toprağın üstünde enzimin toprağı etkilediğinin belirtisi olarak üzerinde beyaz pamukçuk oluştu. Toprağı tekrar karıştırdıktan sonra domates ve biber tohumu ektim. Domates fideleri çimlendikten sonra onları topraksız tarım için yaptığım akan su kültürüne taşıdım. Biber fideleri hala sağlıklı olarak büyümelerine devam etmekteler. Çöp enzimi kullanırken dikkat edilecek en önemli husus sulandırma miktarına dikkat etmek ve tarifte belirtilen ölçülere sadık kalmak. Eğer az sulandırılarak kullanılırsa toprağın pH dengesini çok etkilediği için bitkilerin ölmesine neden olabilir. Ben ilk deneyimimde böyle bir olumsuzluk yaşamıştım. Enzimini üretin, mümkün olduğunca ışık almayacak bir ortamda saklayın. Kullanacağınız zaman kokusunda, renginde bir değişiklik yoksa, üzerinde siyah veya koyu renkli, pis kokan bir küf oluşmamışsa gönül rahatlığı içinde belirtilen sulandırma ölçülerine uyarak kullanın. En büyük yol gösterici sizlerin deneylerinizden elde ettiğiniz sonuçlar olacaktır. Lütfen onlarıda uygulamadan olumlu veya olumsuz sonuç aldığınızda paylaşın. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Bugün, enzimli suyun solucanlar tarafındanda tercih edildiğini okudum, bu sayede toprakta çoğalırlarsa gübresinden istifade edeceğim demektir,sevdim bu işi ne yalan söyleyeyim. Düzenleyen yasarugur : 29-11-2010 saat 18:33 Neden: harfi eksik yazmışım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
|
Solucanlar hakkında.
Solucanlar asidik ortamlarda yaşamları durmakta ve gerilemektedirler, genelde enzim oluşumları fermantasyona bağlı olduğundan enzimlerin ph ları 6.5 üstü olması gerekmektedir bu noktanın bilinmesi gereklidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Enzimci arkadaşlara duyurulur.
Geçen hafta basılan bir haber. Sizler için saklamıştım. Bu metodunda kısa sürede yayılıp gelişmesi dileğiyle. Bu haberde anlatılanlar size bir şeyler anımsatıyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sn epsody,1:500 ya da 1:1000 oranında uygulanan enzimin solucanlara zararlı olacağını sanmıyorum, zaten benim enzimle suladığım yerlerde yaşamlarını sürdürüyorlar ,çok yoğun kullanıldığında dediğiniz olabilir belki,ben de solucanların toprak için çok faydalı olduklarının bilincindeyim,yazılarınızı bu siteden takip ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
|
Alıntı:
Laktik asit bakterileri taksonomik sınıfllandırmada sadece bir aileye üye olmayıp, birden fazla aileye ait olan çeşitli türlerden oluşur. Bunları belirleyen temel özellik, son ürün olarak glikozdan laktik asit üeretmeleridir. Laktik asit bakterileri, üzüm, şıra, şarap ve birada bolca bulunurlar. Bozulmamış bir üzüm salkımında gram başına 103 cfu’dan daha fazla laktik asit bakterisi bulunur. (cfu: coloni forming unit, diğer deyimiyle koloni sayısı. Bakterileri tek tek saymak mümkün olmadığı için pratikte böyle bir sayım metodu geliştirilmiş.) Çünkü üzümün pH seviyesi 3.0-3,5 arasındadır ve böylesine asidik ortamda ancak bu pH seviyelerine dayanıklı laktik asit bakterileri yaşayabilir. Yine bu pH seviyelerini maya ve asetik asit bakterileride tolere edebilirler. Ayrıca ethanol konsantrasyonu % 4 vol üzerine çıktığında 90 çeşit maya, bazı laktobasili türleri, Acetobacter (asetik asit bakterisi) ve Gluconobacter bu ortamda yaşayabilirler. (Ancak ethanol oranının %8 üzerine çıkması durumunda laktik asit türlerinin çoğu bu konsantrasyona dayanamaz. Fakat Oenococcus oeni %14 seviyesine, Lb. brevis, Lb. fructivorans and Lb. hilgardii türleri %20 seviyesine kadar rahatlıkla dayanırlar.) Ayrıca laktik asit bakterileri yüksek tuz konsantrasyonlarına da dayanıklıdırlar. (%6.5 NaCl; %18 NaCl) Glukoz ve polisakkaritler bu canlılar tarafından karbon ve enerji kaynağı olarak kullanılır. Glukoz pürivik asite, pürivik asit ise asetat ve ethanola çevrilir (Lactobacilli casei). Enzime melas ya da şeker katmamızın temel nedeni budur. Enzimin içerisinde zaten bulunan bu bakterilerin gelişimini hızlandırmak. Doğal olarak her canlı ancak besin bulduğu ortamda yaşamını sürdürebilir. Ortamdaki besin bittiğinde ölüm kaçınılmazdır. Bu yüzden gaz çıkışı durur. Laktik asit bakterileri 15 – 45 °C arasındaki sıcaklığı tolere edebilirler. Ancak en iyi geliştikleri ortam sıcaklığı 20 – 37 °C arasıdır. Şarap için en iyi sıcaklık bu yüzden 20 °C’dir. Fermentasyonun ilk günlerinde çok hızlı bir gelişim olur ve ortamdaki laktik asit bakterisi oranı 10.000 – 100.000 cfu/ml seviyelerine kadar ulaşır. Bu aşamaya malolactic fermentasyon aşması denir ve malolactic aşamadan sonra malic asit aşaması başlar. Bu aşamada ortamdaki bakteri sayısı 10.000.000-100.000.000 cfu/ml seviyelerine kadar çıkar. Yine bu türlerin çoğu anaerobik ortamda yaşamaya toleranslıdırlar. Aslında bu bakteriler sadece asit üretmeyip, ayrıca karbon dioksit, hidrojen peroksit, pyroglutamic asit, diasetil ve bakteriyosinler üretirler. Bütün bu ürünler ortamdaki zararlı mikroorganizmaları baskı altına alır ve yiyeceklerin bozulmasını önlerler. Laktik asit bakterilerinin bir kısmı asetik asit üretimine katılsalarda, esas olarak asetik asit üretiminden asetik asit bakterileri sorumludur. Ortama hava verilmesi durumunda devreye asetik asit bakterileri girer ve ortamdaki alkolü oksijen varlığında asetik asite çevirebilirler. Asetik asit mayaları baskı altına alır ve alkol üretimini durdurur. Yani sonuçta oluşan enzim laktik asit, asetik asit, alkol yoğunlukta olmak üzere bir çok asitten oluşur. Bu yüzden hava almadığı sürece bozunma olmaz. Not: Umarım fazla karışık olmamıştır. Oldukça basite indirgemeye çalıştım. Kimyasal formülleri vermedim. Düzenleyen acemi_caylak : 30-11-2010 saat 21:46 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 17
|
Alıntı:
ben 3000mt karelik serada, salatalık üreticisi olarak, öğrenmek istediğim bişeydaha laktik asit elde etmekiçin pirnçsuyu kulanarak yaptığımızmı daha iyi,yoksa ekşimiş ayran kullanmamızmı çokteşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 17
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
|
Alıntı:
"nzimin içerisinde zaten bulunan bu bakterilerin gelişimini hızlandırmak. Doğal olarak her canlı ancak besin bulduğu ortamda yaşamını sürdürebilir. Ortamdaki besin bittiğinde ölüm kaçınılmazdır. Bu yüzden gaz çıkışı durur." yani gaz çıkışı bittiğinde enzimler ölüyorsa. bu sıvıyı bitkilere sıkmamız veya başka yerlerde kullanmamız ne gibi fayda sağlıyor. fayda sağlayan şey bu mikroorganizmalar değil mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili inkero, başlığı ve içeriğini iyi okumalısınız, enzim o mikroorganizmaların bir ürünüdür kendisi değil. Yani enzim adıyla mikroorganizmaların ürettiği enzim, organik asit gibi yan ürünler işi yapan kısım (kısaca solucanın dışkısı ne iş yapıyorsa bakterinin dışkısıda benzerdir), ayrıca mikroorganizmaların tamamı ölmez sadece aşırı asidik ortamdan dolayı ya ölürler ya da çalışamaz hale gelirler, bu esnada ölen ölmüştür çalışması duranlarda kullanım sırasında suyla seyrelmenin akabinde hemen uygun ortamda çalışmaya başlarlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Okuya okuya başlığın 14. sayfasına kadar gelebildim, bu başlığı yeterince takip edemedim ama kırık ayağım bana çok şey kaybettirmiş. Doğrusu oldukçada bilgilendim ve hatta kendi enzimimi dahi üretebileceğimi düşünüyorum. Hatta dikkatimi çeken ve benimde söyleyeceğim bir şey olarak enzimin üretim tekniği halk arasında imam şarabı/köy şarabı denilen bir yöntemle üretiliyor olması. Neyse, benim de olaya bir katkım olsun diye içilebilir olarak üretilmiş bir enzimde ya da tarımsal amaçlı üretilmiş enzim de olabilir (analiz yaparken burada tatmak isteyenlerde olabilir diye önceliği içilebilire vermek isterim) bana gönderilecek yarım litre veya bir litre enzimde resmi bir sonuç olmasada alkol tayini, pH, tat, renk gibi laboratuvarda yapılabilecek kit gerektirmeyen analizleri TSE ve 17025 standartlarında yaptırarak bu başlığı takip edenlerin bilgilerine sunma olanağım var. Ayrıca burada söylenebilecek veya merak edilen analizleri kit gerektirmediği takdirde çalıştığım birimde işinin ustası ve meraklı mesai arkadaşlarımdan rica ederek yaptırma şansım var ancak o zamanda daha fazla enzim gerekiyor. Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 30-11-2010 saat 22:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin bu konuya katkınız olacağı çok açık, özellikle yapılan analizler, bağlı olduğu standartlar ve bu analizlerin yaptırılabileceği labaratuarlar ve kit gerektiren analizlerin mahiyeti ve maliyeti konusunda bilgiler verirseniz memnun oluruz. Enzimlerin içinde gerek bizim dışardan ilave edebileceğimiz, gerekse işin doğası gereği enzim içinde kendiliğinden üreyebilen bakteriler ve bunların analizlerle miktarları ve cinslerinin labaratuarda nasıl tesbit edildiği konusunda bildiklerinizi paylaşırsanız seviniriz. Kendi enzimini kendisi üreten arkadaşlar, karıştırdıkları malzemeleri en azından biraz daha bilinçli olarak, belirli miktarlarda karıştırarak hazırlarlar ve başarı şansları daha yüksek olur. Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yine yapılmış bir enzim elime geçmesi gerekiyor ki yaptırabileceğim enzim analizlerini rahatlıkla gözlemleyebileyim. Bu arada kendim de yapacağım enzimimi ama eğer bana gönderecek arkadaş varsa 1-2 litre kadar göndersin bir miktarda topraksız tarımda enzimin sonuçlarını denemek isteyen bir arkadaşım var onun sonuçlarınıda buradan paylaşabiliriz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
|
Sn. Ozay57, Pirinç suyu ve süt ile yapılanda daha çok laktik asit bakterisi vardır. Direk uygulamayınız, mutlaka sulandırınız. Ancak sulandırdıktan sonra kullanacağınız çözeltinin pH seviyesini mutlaka ölçünüz. pH 7 seviyesine gelene kadar sulandırmak gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|