agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-12-2010, 23:03   #511
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
İki ay önce kırmızı alıçlardan konsatre yapmıştım. Şeker ekleyerek yapılan meyve suyunun bugün kapağını açınca biraz asitli olduğunu gördüm.

Kapağını kapatıp sobalı odada bir süre durunca fermante olmaya başladı kapaktan hava sızdırıyordu! Kapaktan ses gelmeye başlayınca açıp kapatıp buzdolabına koydum.

Zararlı duruma gelmesi söz konusu olabilir mi?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2011, 19:25   #512
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-11-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Aslında Sarıcan'ın kendi gözlemlerine işin mikrobiyolojisi açısından bakacak olursak, bütün sır, laktik asit bakterileri, asetik asit bakterileri ve mayalarda yatmaktadır. Mayalarla ilgili oldukça fazla açıklama olduğu için fazla ayrıntıya girmeyeceğim. Ancak laktik asit bakterilerine ve işlevlerine kısaca değinmekte fayda var.

Laktik asit bakterileri taksonomik sınıfllandırmada sadece bir aileye üye olmayıp, birden fazla aileye ait olan çeşitli türlerden oluşur. Bunları belirleyen temel özellik, son ürün olarak glikozdan laktik asit üeretmeleridir. Laktik asit bakterileri, üzüm, şıra, şarap ve birada bolca bulunurlar. Bozulmamış bir üzüm salkımında gram başına 103 cfu’dan daha fazla laktik asit bakterisi bulunur. (cfu: coloni forming unit, diğer deyimiyle koloni sayısı. Bakterileri tek tek saymak mümkün olmadığı için pratikte böyle bir sayım metodu geliştirilmiş.)

Çünkü üzümün pH seviyesi 3.0-3,5 arasındadır ve böylesine asidik ortamda ancak bu pH seviyelerine dayanıklı laktik asit bakterileri yaşayabilir. Yine bu pH seviyelerini maya ve asetik asit bakterileride tolere edebilirler. Ayrıca ethanol konsantrasyonu % 4 vol üzerine çıktığında 90 çeşit maya, bazı laktobasili türleri, Acetobacter (asetik asit bakterisi) ve Gluconobacter bu ortamda yaşayabilirler. (Ancak ethanol oranının %8 üzerine çıkması durumunda laktik asit türlerinin çoğu bu konsantrasyona dayanamaz. Fakat Oenococcus oeni %14 seviyesine, Lb. brevis, Lb. fructivorans and Lb. hilgardii türleri %20 seviyesine kadar rahatlıkla dayanırlar.) Ayrıca laktik asit bakterileri yüksek tuz konsantrasyonlarına da dayanıklıdırlar. (%6.5 NaCl; %18 NaCl)

Glukoz ve polisakkaritler bu canlılar tarafından karbon ve enerji kaynağı olarak kullanılır. Glukoz pürivik asite, pürivik asit ise asetat ve ethanola çevrilir (Lactobacilli casei). Enzime melas ya da şeker katmamızın temel nedeni budur. Enzimin içerisinde zaten bulunan bu bakterilerin gelişimini hızlandırmak. Doğal olarak her canlı ancak besin bulduğu ortamda yaşamını sürdürebilir. Ortamdaki besin bittiğinde ölüm kaçınılmazdır. Bu yüzden gaz çıkışı durur.

Laktik asit bakterileri 15 – 45 °C arasındaki sıcaklığı tolere edebilirler. Ancak en iyi geliştikleri ortam sıcaklığı 20 – 37 °C arasıdır. Şarap için en iyi sıcaklık bu yüzden 20 °C’dir. Fermentasyonun ilk günlerinde çok hızlı bir gelişim olur ve ortamdaki laktik asit bakterisi oranı 10.000 – 100.000 cfu/ml seviyelerine kadar ulaşır. Bu aşamaya malolactic fermentasyon aşması denir ve malolactic aşamadan sonra malic asit aşaması başlar. Bu aşamada ortamdaki bakteri sayısı 10.000.000-100.000.000 cfu/ml seviyelerine kadar çıkar.

Yine bu türlerin çoğu anaerobik ortamda yaşamaya toleranslıdırlar. Aslında bu bakteriler sadece asit üretmeyip, ayrıca karbon dioksit, hidrojen peroksit, pyroglutamic asit, diasetil ve bakteriyosinler üretirler. Bütün bu ürünler ortamdaki zararlı mikroorganizmaları baskı altına alır ve yiyeceklerin bozulmasını önlerler.

Laktik asit bakterilerinin bir kısmı asetik asit üretimine katılsalarda, esas olarak asetik asit üretiminden asetik asit bakterileri sorumludur. Ortama hava verilmesi durumunda devreye asetik asit bakterileri girer ve ortamdaki alkolü oksijen varlığında asetik asite çevirebilirler. Asetik asit mayaları baskı altına alır ve alkol üretimini durdurur.

Yani sonuçta oluşan enzim laktik asit, asetik asit, alkol yoğunlukta olmak üzere bir çok asitten oluşur. Bu yüzden hava almadığı sürece bozunma olmaz.

Not: Umarım fazla karışık olmamıştır. Oldukça basite indirgemeye çalıştım. Kimyasal formülleri vermedim.
pirinç suyunu 8 gün beklettikten sora,üzerine 7litre yağsız süt ekledim bi okadardaha bekledikten sora süzdüm ve pekmez ekledim, çok hoşbi kokusu oldu kremagibi bişeydi sanırım. salatalıklarıma alttan ve üstten kullandım, aşırınemden oluşan meyve ucu çürüklüğüne yani mantari hastalıklara başta olarak müthiş yararı oldu.ancak anlayamadığım 20 gün sora aşırı derecede gazçıkışı oldu laktikasitbidonumda ve devem ediyo hala, kokusuda ekşi ayrana benziyo. acaba neler oluyor?? bozuluyormu yoksa normal bişimi bu bi süre sora olanlar.

ozay57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2011, 05:51   #513
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. ozay57,
Korkmayın bozulma yok. Ancak ilk ürettiğiniz ürün Laktik Asit idi. Oysa şimdi alkol oluşmaya başlamış durumda. Gaz çıkışı bu yüzden.

Vegy beğendi.
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2011, 07:35   #514
Ağaç Dostu
 
ankstel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-11-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 383
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Ben direkt olarak enzimi hazırlarken şekere ilave olarak enzim malzemelerine ilave edelim diyorum. Mesela senin balık enzimine bir paket kuru ekmek mayası, bir iki kaşık yoğurt suyu gibi. Bakalım analiz sonucu ne çıkacak. Olmazsa hepsini karıştırmayayım dersen bir litre kadar başka kaba alıp ona ilave edersin. Fermantasyon bu soğuk havada hala devam ediyor mu? Gaz çıkışını gözlemleyebiliyor musun?

Bu arada yaptığım çalışmaları yavaş yavaş tek bir başlık altında toplayabilmek için bir blog oluşturdum. Yaptığınız çalışmalar ve gelişmelerle ilgili yorumlarınızdan blogumda da görmekten memnun olurum.

www.mehmetsarican.blogspot.com

Saygılar

Sayın beyefendi blognuzu inceledim gerçekten çok beğendim ve çok istifade edeceğim paylaşımınız içinde teşekkür ederim
Allah size sağlıklı uzun bir yaşam versin.

sevgi ile kalın

ankstel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2011, 08:07   #515
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. ankstel,

Beğenileriniz ve özellikle sağlık dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Bu vesile ile bende eşimle birlikte incelediğim kaktüslerinizi çok beğendiğimizi söylemek isterim.

Emeğinize sağlık. Sabır isteyen bir iş olsa gerek.

Saygılar

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2011, 16:39   #516
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-11-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sn. ozay57,
Korkmayın bozulma yok. Ancak ilk ürettiğiniz ürün Laktik Asit idi. Oysa şimdi alkol oluşmaya başlamış durumda. Gaz çıkışı bu yüzden.
ilginize sonsuz teşekkür ederim, yani hala aynı amaç için kullana bilirimsanırım doğru anlamışsam.
bu arada 3000mtkarelik salatalıklarımda fayda verecek veya denememi isteyeceğiniz bişeyler varsa, verdiğiniz emek birikimlerine teşekkür amacıyla elimden geldiğince uygulayabilirim şimdiden teşekkür ederim çok ama çok sağolun. iyiki varsın ağaçlar.net

ozay57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2011, 17:26   #517
Ağaç Dostu
 
ankstel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-11-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 383
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sn. ankstel,

Beğenileriniz ve özellikle sağlık dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Bu vesile ile bende eşimle birlikte incelediğim kaktüslerinizi çok beğendiğimizi söylemek isterim.

Emeğinize sağlık. Sabır isteyen bir iş olsa gerek.

Saygılar
Sayın :sarıcan

Kaktüslerle ilgili söyledikleriniz için teşekkür ederim
bende emekli olduktan sonra ciddi ilgilenmeye başladım.
Yurt dışı ile kıyasladığımızda Türkiye pek çok konuda olduğu gibi kaktüs ve sukkulent konusunda da daha emekleme aşamasında bile değil. Hiç bir şey birden olmuyor. Diğer ülkeler kaktüs konusunda ilk basılı yayınlarını iki yüzyıl önce çıkartmışlar. Örgütlenmeleri de o denli eski. Üstüne keşif ve bilimsel çalışmaları ve tabii sermaye birikimini eklemek gerekiyor. Bu sebeple bugün geldikleri nokta sürpriz değil.

Malumunuz kaktüs ve sukkulent koleksiyonculuğu yapmak rafine bir zevktir. Herkesin kolaylıkla yöneleceği bir uğraş değildir. İlgi, bilgi, merak, araştırma hatta tutku gerektirir… Bu rafine koleksiyonculuk bu zevki paylaşan insanların birbirleriyle iletişim kurmasına da ön ayak olmaktadır. bu konuda söylenecek çok şey var tabii gerçi balkonunuzda kaktüs yetiştirmek için uygun ışığa sahip diye düşünüyorum

Saygılar

ankstel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2011, 17:59   #518
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. ankstel,

Şu an sadece bir adet succulent' im var. Onuda bir agaclar.net toplantısında Sn. Güler hanım vermişti. Tek yaprak olarak aldığım çelik şimdi çoğaldıkça çoğalıyor. Topraksız tarıma alışkın olduğum için ilginç bir deneme olarak yetiştirme ortamı olarak hydroton kullandım. Sulamayıda domates fidelerimin içinde durduğu besinli sudan şırınga ile çekerek suluyorum. Afrika menekşelerinide aynı metodla suluyorum. Kaktüs hiç denemedim. Bakımında zorlanırmıyım bilemiyorum. Balkonum güney cephe kapalı balkon, bol güneşli ama yazın çok sıcak oluyor. geçen yaz tatilde iken bir adet mayer limonum kavruldu, o yüzden bakımsızlıktan telef ederim diye korkuyorum.

Eklenen Resimler
 
Ayazkızı beğendi.
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2011, 19:54   #519
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Geçen baharda yapmış olduğum enzimlerden hala süzülmüş bekleyenler vardı. Ben de suyla seyrelterek meyve ağaçlarının dibine döküyorum.

Vegy beğendi.
nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2011, 22:22   #520
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Bizim mahallede, seyyar enginar ve kabak satan arkadastan epeyce enginar yapragindan enzim yapmaya basladim. Fakat, o kadar cok yaprak ve sap cikiyorki enzimin haricinde farkli ne yapilir diye dusunmeden edemiyorum. Balik kilcigi toplantisina (beyin firtinasina ) ne dersiniz ? (sicak kompost harici)

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2011, 23:03   #521
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Enzim üretimi ile biyogaz üretimi birbirine çok yakın. İstersen küçük bir biyogaz tesisi yap. Bir damacana bir balon veya otomobil iç lastiği, birde vana ve bünsen beki. İki metrede hortum harcarsın. Kendi kahveni yapacak kadar gaz üretebilirsin.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2011, 23:44   #522
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Sn Sındırgılı selamlar

Elinizdeki enginar yapraklarını mümkün olduğu kadar ufaltınız, diğer taze yapraklar ve yeşilliklerle daha zengin karışımda elde edebilirsiniz.

Em1 + melas(pekmez) + klorsuz su 1:1:100

Örn: 4.5 lt su + 2.5 çorba kaşığı em1 + 2.5 çorba kaşığı melas (pekmez ) karışımı yeşilliklerle beraber hava geçirmez bir kap içine konulup, yaklaşık iki hafta karanlık bir ortamda bekletebilirsiniz.

Sürenin sonunda ph 3.2 / 3.7 arasında ise bu karışımı süzüp sıvıyı 1:500 oranında (4.5 lt suya 1.5 tatlı kaşığı ) yaprak gübresi olarak kullanabilirsiniz.

Tortusu ise mükemmel bir gübre olarak değerlendirilebilir.

Vegy ve Sofii beğendi.
Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2011, 11:45   #523
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5
Em1 yerine Ema

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe Mesajı Göster
Sn Sındırgılı selamlar

Elinizdeki enginar yapraklarını mümkün olduğu kadar ufaltınız, diğer taze yapraklar ve yeşilliklerle daha zengin karışımda elde edebilirsiniz.

Em1 + melas(pekmez) + klorsuz su 1:1:100

Örn: 4.5 lt su + 2.5 çorba kaşığı em1 + 2.5 çorba kaşığı melas (pekmez ) karışımı yeşilliklerle beraber hava geçirmez bir kap içine konulup, yaklaşık iki hafta karanlık bir ortamda bekletebilirsiniz.

Sürenin sonunda ph 3.2 / 3.7 arasında ise bu karışımı süzüp sıvıyı 1:500 oranında (4.5 lt suya 1.5 tatlı kaşığı ) yaprak gübresi olarak kullanabilirsiniz.

Tortusu ise mükemmel bir gübre olarak değerlendirilebilir.
Sn.Zeytinlibahçe. Acaba Em1 yerine Ema veya temin edilmesi kolay başka birşey küllanılabilirmi. Selamlar hamdi eyigör.

Hamdi Eyigör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2011, 16:04   #524
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. Hamdi Eyigör,

Pekmez veya melas, yoğurt suyu, kuru ekmek mayası ve prinç yıkama suyundan fermente ile elde edeceğiniz laktik asit bakterileride organik malzemelerin fermentasyonu için aktivatör olarak kullanılabiliyor. Daha önce mutfak artıklarından yaptığım soğuk kompost işleminde kullandım. Sızan sıvıyı sıvı gübre olarak, kalan posayıda toprakla karıştırarak kompost yapmakta rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dışardan malzeme almadan evsel malzemeler kullanarak yapmakta mümkün.

Uygulamayı blogumda görebilirsiniz. www.mehmetsarican.blogspot.com

Kolay gelsin.

Vegy ve Sofii beğendi.
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2011, 18:12   #525
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sn. Hamdi Eyigör,

Pekmez veya melas, yoğurt suyu, kuru ekmek mayası ve prinç yıkama suyundan fermente ile elde edeceğiniz laktik asit bakterileride organik malzemelerin fermentasyonu için aktivatör olarak kullanılabiliyor. Daha önce mutfak artıklarından yaptığım soğuk kompost işleminde kullandım. Sızan sıvıyı sıvı gübre olarak, kalan posayıda toprakla karıştırarak kompost yapmakta rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dışardan malzeme almadan evsel malzemeler kullanarak yapmakta mümkün.

Uygulamayı blogumda görebilirsiniz. www.mehmetsarican.blogspot.com

Kolay gelsin.
Sayın Sarıcan.Verdiginiz bilgiler ışığında denemelerime devam edecegim.Bizlere bu çok değerli bilgileri verdiğiniz için size, agaclar net yöneticileri ve üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Saygılarımla . Hamdi Eyigör.

Hamdi Eyigör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2011, 20:00   #526
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Sn Hamdi Eyigör

Sn Sarıcan güzel özetlemiş, kendi sitesi benimde sıkça ziyaret ettiklerimin arasında, yazılarının devamını diliyorum

Ema zaten aktif olduğu için burada em1 yerine kullanılamaz.


Düzenleyen Zeytinlibahçe : 31-01-2011 saat 18:37
Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 08:27   #527
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Feneryolunda bir mağazanın deposunda kaçak enzim imalatında gaz sızıntısı nedeniyle ufak bir patlama oldu. İlk belirlemelere göre 10, 15 kutu zayiatı tesbit edildi.
Görgü tanığı dükkan sahibi :''-ne zamandır böyle bir olay bekliyordum, Allahtan balık enzimlerim patlamadı ? '' dedi. Olay yerinden sıcak görüntüler:

Eklenen Resimler
   
sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 08:58   #528
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Başıma gelenleri, şaka yollu anlattım.
Gerçekten, gaz sıkışması nedeniyle vefat eden vatandaşlarımın toprağı bol olsun, mekanları cennet olsun.
Her şey, gönlünüzce olsun.

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 11:19   #529
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Feneryolunda bir mağazanın deposunda kaçak enzim imalatında gaz sızıntısı nedeniyle ufak bir patlama oldu. İlk belirlemelere göre 10, 15 kutu zayiatı tesbit edildi.
Görgü tanığı dükkan sahibi :''-ne zamandır böyle bir olay bekliyordum, Allahtan balık enzimlerim patlamadı ? '' dedi. Olay yerinden sıcak görüntüler:
Hasar tespiti yapılmış.

Tüm sistemler kurulmuş görünüyor. Patlamaların gerçek sebebi bilirkişi raporunda belirtildi mi?

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 11:42   #530
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Olayın şokunu atlatan mal sahibinin , '' o enzim şişesinin böyle bir olaya neden olacağını tahmin ettiğini , provakasyonlara da boyun eğmeyecegini '' anlattığı bildirildi.
Bilirkişi raporunu hazırlayan Tıda Mühendisleri, enzimdeki melas miktarının fazla olmasından şüphe ettiklerini fakat sonucun lab. Tahlillerinden sonra netlik kazanacağını beyan ettiler.
Mal sahibi, nefesi kuvvetli bir hoca arayışlarına başladı,

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 11:43   #531
Ağaç Dostu
 
artemisia10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2010
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 376
Galeri: 55
Sn. Sındırgılı kötü olmuş ama çok güzel haber olmuş benimkiler de taşıp balkonu rezil etmişlerdi. Aynı durumun daha beterini mutfakta domates patlaması şeklinde yaşamıştım

artemisia10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 18:41   #532
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2009
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 934
Sn Sındırgılı,
Bilirkişi raporunu aldınızmı.) Kaçak enzim üretmenin cezası ne acaba. Ama siz üzülmeyin biz size yemek, sigara temiz çamaşır getiririz.) Selamlar.
Bende üretiyorum ama bakalım ne zaman basılacağız.!!!

Hoşgörünüz için teşekkürler.

amatör hobici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 19:49   #533
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Sevgili Hemserim, Su na kadar kolluk ekipleri ziyarete gelmedi

Merdivenalti imalata devam......

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 20:58   #534
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sevgili Sındırgılı,

On gündür internetim yoktu. Haberi yeni gördüm. Melası veren arkadaş sabotaj yapmış olabilir. Zaten hiç gözüm tutmamıştı o arkadaşı. Bana verdiğin melaslar da patlamaz umarım.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 21:55   #535
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Yok canim, o kadar da olmaz derdim amma sanki bana kivami pek tuhaf geldi

Sute, su katani duydum ama melasa ne katarlar bilmiyorum.Yarin, melasida TIDA (?) Muhendislerimize inceletmeli. Meymun arkadastan suphelenmiyor degilim ama Usta`dan ?
yOK, yok olmaz..... kanima girme, sevgili Sarican

Not; Belki, ates suyu katmislardir. Cunku, bana telefon ettiklerinde uclu Muratli da toplanti yapiyorlardi. Hani, sesleride pek keyifli geliyordu

Sana verdigim melasa da dikkat et;

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 22:03   #536
Ağaç Dostu
 
Volkan Kesici's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2010
Şehir: Çorlu
Mesajlar: 103
Konuyu bir solukta okudum. Gerçekten çok faydalı görünüyor. Atık su arıtması deneyen arkadaşlar da sonuçları paylaşırlarsa çok güzel olacak.


Düzenleyen Volkan Kesici : 10-02-2011 saat 22:04 Neden: ekleme
Volkan Kesici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 12:50   #537
Ağaç Dostu
 
Yarkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Izmir ve cevresi
Mesajlar: 115
Sayfalari hayranlikla okudum. Bilmedigimiz veya büyükleriniz bilipte aktaramadigi bilgilere, dostlar sayesinde tekrar kavusabilmek ne kadar güzel. Bunlarin hic farkina varmadan bu dünyadan gitmekte vardi! Iste o zaman üzülürdüm. Bugün bende ilk mutfak atiklarimdan siteden ögrendigim usul ile fermantosyona hazirladim. 2 saat gecti henüz hava yapmadi. Benim yasima uygun yavas hareket edecek galiba! Ev artiklari olarak evde yesil cikarmis sogan ve sarimsaklari da kullandim. Evi soganli sarimsakli yesil kokusu sardi.

Evde 1/2 litre domates suyu kalmis. Onu da döktüm Hatta 2 litre üzüm suyu var. Farkina vardim`ki, paketler biraz sismis. Halbu ki son kullanma tarihine 7 ay var.

üzüm suyundan Sn. Sarican`in usulu ile sarapi yapmayi deniyecegim.

Dostlar bir sorum var. Evde gecen seneden kalmis, 5-6 litrelik tursu var. Kimse yemiyor. Bu tursu ise yararmiydi?

Yarkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 19:29   #538
Ağaç Dostu
 
Yarkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Izmir ve cevresi
Mesajlar: 115
Altin madeninin üstündeyiz! Tansiyon ve kolesterole zeytin yaprağı!

Yüksek tansiyon ve kolesterol için zeytin yaprağı

http://www.iyilikguzellik.com/haber.php?haber_id=4586

Bu habere göre zeytin yapraklarindan "enzim" yapsak, mükemmel bir ilacimiz olmazmiydi?

Vegy beğendi.
Yarkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2011, 11:01   #539
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-03-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 176
Thumbs down

Sayın Sındırgılı, geçmiş olsun, malum kimya dersi patlamasız olmuyor, dilerim tekrarlanmaz. Sormak istediğim bir şey var, patlama bir şişe ile sınırlı mı? yoksa ''o patladı ben de patlayayım'' hevesi ile zincirleme mi? Resimde birden fazla gibi sanki? Kolay gelsin.

zafersu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 21:10   #540
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2007
Şehir: kuşadası-aydın
Mesajlar: 225
enzym ve solucan çiftliği

Sayın Sarıcan ve sayın epsody,
Gübre ve enzym konularında bilgilerinizle hem bir solucan çiftliğim oldu hemde
ikinizinde bilgileri ile kompost hazırlamaya başladım.İki üstadımada sevgiler
sunar önünüzde saygı ile eğilirim.
Bende kendi kompostumu sayın Sarıcan'ın yaptığını gözönünde bulundurarak
hazırladım. Burada yaptıklarımı paylaşmak istiyorum.Önce malzemelerimi hazırladım.kaplarımı hazırladım.İlk önce 17.5 kg lık boya kutusu ile başladım

Eklenen Resimler
    
Ayazkızı ve Vegy beğendi.
orcanöbekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024