agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni527Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-10-2010, 00:40   #271
Ağaç Dostu
 
bayindirmevki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 442
Sayın bozon,

UBYİ felsefesi, amacı çok farklı. Satış olacaksa yine UBYİ çatısı altında olacak. Satış olacaksa bu insanları doğal tarıma özendirmek için olacak. Bahsettiğiniz ve ima ettiğiniz satış sitelerini ben ve kuşkusuz ki üyeler biliyor. Birbirimizden bağımsız bu kanalları kullanmak dağılmaktan başka bir şey olmaz.

UBYİ aslında işlevini çok güzel yapıyor. Forum çatısı altında birbirimize kattığımız zenginlik para ile ifade edilemez. Benim üstüne basarak konuştuğum satış kelimesinin kendi sözlüğümde anlamı "özendirmek" yoksa sizin anladığınız anlamda değil.

Ayazkızı beğendi.
bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2010, 00:41   #272
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Sahibinden.com sitesinde, sanıyorum komisyonsuz bir seçenek de var. Zaten ilan parasız. Alan ve satanın güvenine kalıyor iş. Site sorumluluk taşımıyor.
Site sorumluluk taşımıyor ise sorumluluk kimindir, alan ve satanda mı? UBYİ olarak elli kişi olduğumuzu düşünelim ve birbirimizi tanımadığımızı düşünelim, bu UBYİ bir marka bir isim olacaksa bu kimindir diye sormazlarmı?

Ben bilemiyorum bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim.

Ayazkızı beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2010, 03:29   #273
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2010
Şehir: Mersin
Mesajlar: 217
Sayın Bayındırmevki, ben, hemen uygulanabilecek bir seçenekten bahsettim. Değerlerden bahsediyoruz. Hayat, değerler ve sorunlar bütünüdür. Ben, bazı sorunları da düşünerek, böyle bir yol önerdim. Gerekirse bu sorunlardan da bahsedebiliriz.

Sayın Lilium, bu yalnızca bir öneri. Gerekirse inceler, kesin bilgilere varırız.

Ayazkızı beğendi.
bozon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2010, 04:17   #274
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bayindirmevki Mesajı Göster
İsterdim ki burda inandığımız dünya görüşleri üstüne fikir alışverişinde bulunurken, tarım tekniklerimizi paylaşır ve geliştirirken, bir yandan da satış deneyimi kazanacağımız bir web sitesini kursaydık. Hiç bir şey olmasa da deneyim olurdu. Benim rafa koyacak ürünüm yok ama var olan arkadaşlara bir iki katılım ile hoş olurdu. Olmadı. Sağlık olsun. Her şeyde hayır vardır diyorum.
Sevgili Bayindirmevki,

Ürünün olması gerekmiyor zaten. UBYİ'nin üyelerinden birisi olarak açıkça belirteyim, geçmişte yapmış olduğun öneriyi çok fazla tartışmadığımız ortada. Zeytin mevsimi geliyor, benim fıstıklar tuzlu fıstıklarla aynı raflarda yerini almak üzere bekliyor. Henüz aramızda net bir karar olmadığı için ben buradan bile bir duyuru yapmamıştım. Kısacası bu işe bir çözüm bulmak gerekiyor.

Aslında bu işin bu kadar sürüncemede kalmasının nedeni de, üyelerin çoğunun bu işi henüz tek gelir kaynağı olarak görmemesinden kaynaklanıyor. Çoğunluk şimdilik bahçeye ve bağa bolca para harcamakla meşgul. (Ayhan Kaptan gemiden kazandığı parayı, ben ve sen maaşımızı, Ensar fabrika parasını şimdilik bu işlere harcamakla meşgul. Tam bir "bas bas paraları Leylaya" durumu.) İçimizde bir tek Meyvelitepe'nin daha bu oluşum şekillenmeden kendi çabaları ile attığı adımlar var. Ancak Sn. Bozon gibi katılmaya niyetli arkadaşlar ve Sn. Kamil35 gibi üye arkdaşlar bizzat bu işi geçim kaynağı olarak yapıyor ve yapmak zorundalar.

Bu konuda diğer arkadaşlarda görüşlerini yazdıkça konu olgunlaşır diye düşünüyorum. Şimdilik hiç bir alternatife hayır deme lüksümüz yok.

Ayazkızı beğendi.

Düzenleyen acemi_caylak : 15-10-2010 saat 08:47
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2010, 06:20   #275
dlk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-09-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 339
ne kadar çok bilgiye sahipsiniz.sitede gezdikçe çok cahil olduğumu farkediyorum.bu arayı kapatmam lazım.neredeyse ziraatle alakalı okul düşüneceğim.bu yaştan sonra üniversiteye gidersem hiç şaşmayın.

Ayazkızı beğendi.
dlk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2010, 07:59   #276
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Gelin şimdilik şöyle yapalım. Önümüzdeki 3 ay içinde kimin elinde ne miktarda ve hangi özelliklerde ürün olacak, bunun yaklaşık envanterini çıkaralım.

Ayazkızı beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2010, 09:45   #277
Ağaç Dostu
 
nazlı06's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Gelin şimdilik şöyle yapalım. Önümüzdeki 3 ay içinde kimin elinde ne miktarda ve hangi özelliklerde ürün olacak, bunun yaklaşık envanterini çıkaralım.

Nasıl yapıcaz?

Mesela baharda bizim elimizde bolca erik olacağını ve yaz boyu devamının geleceğini umuyorum

böyle bişey mi?

Ayazkızı beğendi.
nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2010, 10:56   #278
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-10-2010
Şehir: Konya
Mesajlar: 194
S.A.
Ben Tuğrul. Konyadan. Yaşım 30.
Bu kısa girizgahı forumdaki ilk mesajım olması hasebiyle yazdım.
Dikkatimi pek çok şey celbetti; lakin bu konuyu şöyle üstünkörüde olsa gözden geçirince üye olup bu hususta bir çift laf etmeden geçmenin haksızlık olacağını düşündüm.

Öncelikle katılımcıların ekseriye çiftçilikten gelir elde ettikleri kanaatini taşıyorum. Bu minvalde diyeceklerim olacak elbet.

Ben iç dekorasyon üzerine çalışıp kazanan bir insanım. Köklerime dönüp, insanların iki yüzlülüğünden kurtulmak, pislikten uzaklaşmak, yalanla dolanla ticaret yapan, haram yiyip helal gibi sunanlardan sıyrılmak için yakın zamanda sürekli pikniğe gittiğim bir güzergahtan arazi edindim.

Öyle bir arazi ki, cennetten yeryüzüne bir parça düşmüş orası varolmuş. Tek eksik deniz.

Şimdi bunların ne alemi var diyenler olacaktır. Niyetimi belli etmek adına bunları söylemek zorunda hissettim kendimi. Uzun lafın kısası yavaş yavaş çifte çubuğa dönüş yapmak azmindeyim. Elbette Allahın yardımıyla.

Şimdi size şöyle anlatmak isterim. Burada hobi olarak başlayacağım bazı işler var. Zaman içerisinde profesyonelleşirmişim, tamamen bırakırmışım bunu o günün takviminde söyleriz, kararlaştırırız.
Örneğin, saanen (zanen) ve şam keçisi yetiştirmek istiyorum. Ancak ormanlık araziye 500m. uzaklıkta olduğum için bu hayvanları otlatamam. Zira yasak. Lakin ağıl hayvanccılığı yaparsam bir umut.
Arıcılık yapmaya çok müsait bir bölgedeyim. Dekar başına başlangıç olarak 2 adet kovan koymayı, hazır petek kullanmadan üretim yapmayı hedefliyorum. Üretmediğim balların müşterilerinin (kilosunu 30-40 liradan almaya) hazır olduğunu da belirtmeden geçmeyeceğim.
Bu hayvansal ürünleri satacak kapasitem var. Çünkü inşaat kökenli olduğum için çevrem oldukça geniş. Burada inşaatçılar arasında bir tabir vardır. Çok tanıdığı olanlar için (yaklaşık 2 milyon nüfuslu konyada) Konyanın yarısını tanır, diğer yarısıda onu tanır şeklinde. Bu teşbihe az buçuk uyuyoruz.

Ama benim satabilmem çok mühim değil. Madem (gördüğüm ve anladığım kadarıyla) birlik olma gayreti var bu konuda neler yapabiliriz.


- Hasatı, harmanı yapılan ürünlerin evsafınca ayrılması. (elma, armut gibi değil. elma başlığında starking, arapkızı, golden, arjantin gibi ; armut başlığında deveci, vs. gibi)
- Her ne üretiliyorsa, hakikisi ( bugünlerde moda ismiyle organik) üretilmeli.
Bu konuda arıcılık ve çilek gibi meyve türü tarımsal ürünler üzerinde duruyorum.
- İnternet etkin şekilde kullanılmalı. Madem birlik olunacak, bu birliğin üyeleri 5-10 lira gibi sembolik sayılacak bir üyelik ayidatı ile kurulacak internet satış sayfasını finanse eder, tanıtım aşamasında reklamlarını PR 'ı yüksek sitelerde yayınlanmasını sağlayabilir. Zaman içerisinde trafiğin artmasıyla reklam gelirleri siteyi finanse etmekle kalmaz, sitenin vereceği reklamları da finanse eder. Böylece üyelik ayidatları başka işlere kanalize edilebilir.

- Kurulduğunu farzettiğim bu birliğe, tedarikçi olanlar hem ürünlerini gerçek fiyatından satarlar hemde satın alan insanlar ( bu cepheden de düşünmemiz gerekir nalıncı keseri gibi hep bana hep bana anlayışından nefret ediyorum) karşılarında bir muhattap ve güvenilir bir cemiyet teşkilatlanması bulacakları için alımlarında (güvenden) devamlı olurlar.

- e kardeşim 7.5 ton çilek internetten satılıncıya kadar çürür! der gibi olanlar vardır. Manavları kullancağız. Nasıl?

Aradaki tüccarları refüze edeceğiz.
Örnek:
Çilek tüccar alım fiyatı: 50 krş. (en iyimser tahminim bu)

Tüccarın piyasaya satışı : 1 tl.

Piyasanın arzı: 1,5 tl.

Arada en iyimser tahminle 75 krş ile 1 tl arasında bir fark var. Halbuki üretici sadece 50 krş aldı. Aynı çilek tüketiciye varıncaya kadar, bu işin meşakkatini çekmeyenler tarafından güzel karlarla satıldı.
Bu bağlamda, üretici manava yukarıdaki örneklere binaen
Üretici satış fiyatı: 75 krş
Manav satış : 1- 1.5 tl

olsa tüccarlar aradan çıkartılmış olur.

- Mamül ürünlere yönelmek:
Süt üreten kişi eski usül peynir, yoğurt üretmeli. Bu günlük üretimler siparişle satışı yapılmalı.

Çilek, vişne, şeftali vs. meyve üretenler reçel, marmelat gibi mamül ürünleri pazarlayabilir aynı sistem üzerinden.

Sebze yetiştirenler yine aynı şekilde turşu salamura gibi mamül maddelerle ürün portföyüne zengin katkı sağlayabilir.

Bir noktada kooperatif bazında bir vahdet olduğu için sağlık bakanlığından bu tip üretimler için gerekli izinlerin alınmasında çok sıkıtı çekilmeyeceğini sanıyorum. Ayrıca maliyet bakımından bu tip üretimlerin yapılması kar marjını düşürecek olursa belli bölgelerde toplanma merkezleri tesis edilebilir. Hatta blgenizdeki diğer çiftçileri de bu birliğe katabilirsiniz.

Bunlar birkaç dakikada aklıma gelen şeyler. Elbette eksiği gediği olan farklı görüşler almadan ortaya atılan fikirlerden oluşmaktadır. Her türlü eleştiriyi, eklemeyi merakla bekliyorum.

Selametle.

Ayazkızı beğendi.
tugrulbaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2010, 10:59   #279
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-10-2010
Şehir: Konya
Mesajlar: 194
Bu başlığı tek tek okumadığımı göz önünde bulundurursanız sevinirim. Belki benden evvel bu başlıklar toplanmıştır.

tugrulbaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2010, 11:16   #280
Ağaç Dostu
 
bayindirmevki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 442
"bas bas paraları Leylaya"

Acemi usta,

Halil bey geçende "seni de güldürsünler" demişti. Duası kuvvetli imiş. Alıntıladığım cümleye çok güldüm. Benim durum aynen dediğin gibi. Maaş bahçeye gidiyor. Hanım da çalışmasa zor.

Önerim halen aynı; Bir araya gelip konuyu enine boyuna konuşmak lazım. Zira konu ciddi. Yazışmalarla çok uzun sürecek ve sonuç çıkmayacak. Ürün var veya yok önemli değil. Önemli olan bir karar ve sonuç.

Bunun dışında manevi ve bilgi açısından çok ilerledik ve zenginleştik. Şu ana kadar olanlardan çok memnunun. Tüm emeği geçenlere sevgiler.

Ayazkızı beğendi.

Düzenleyen bayindirmevki : 15-10-2010 saat 11:18 Neden: ek
bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2010, 21:19   #281
Ağaç Dostu
 
nazlı06's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
[QUOTE=bayindirmevki;705175]"bas bas paraları Leylaya"

Acemi usta,

Halil bey geçende "seni de güldürsünler" demişti. Duası kuvvetli imiş. Alıntıladığım cümleye çok güldüm. Benim durum aynen dediğin gibi. Maaş bahçeye gidiyor. Hanım da çalışmasa zor.

Sayın bayindirmevki sizdeki durumun aynısı bizde de var biliyormusunuz?

Benim eşim emekli olalı 3 yılı geçti. ben hala bir gün onun maaşına el koyacağım günleri bekliyorum zira maaşını aldığı gibi bahçeye yatırıyoruz kaldıki ben çalışıyorum yoksa halimiz sizin gibi duman mış

Ayazkızı beğendi.
nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2010, 06:25   #282
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 Mesajı Göster
Nasıl yapıcaz?

Mesela baharda bizim elimizde bolca erik olacağını ve yaz boyu devamının geleceğini umuyorum

böyle bişey mi?
Sn. Nazlı06,

Meyvelitepe'nin kastettiği tahmini miktarlarında belirtilmesi. Ben kendimle başlayayım. Ayrıca sizi UBYİ üyeleri arasında görmek isteriz.

Benim elimde 100 kg kavrulmamış, tuzsuz antep fıstığı. 100 kg da kabuklu antepfıstığı var. Aralık ayında 5-6 teneke zeytinyağı ve Mart veya Nisan'a doğru 5-6 teneke tatlandırılmış zeytin olur.

Ayazkızı beğendi.
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2010, 06:34   #283
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Tugrulbaba,

Öncelikle hoşgeldiniz. Bahçeniz hayırlı olsun. Bir kez daha altını çizmek isterimki UBYİ, yetiştiricilik sırasında hiç bir kimyasal gübre ve ilaç kullanmamayı kendisine ilke edinmiştir.

Toprak tahlili yaptırdıktan sonra elbirliği ile bütün üyelerimiz size yardımcı olacaklardır.

Pazarlama konusunda sizinde söylediğiniz çeşitli alternatifler var. Ancak biz daha da öncede tartışmık, bu birliğe elbetteki çiftçilerde katılacak ve uzak hedeflerimizden birisi de bu. Ancak bunların tamamen doğal yetiştiricilik yapıp yapmadıklarını nasıl denetleyeceğiz? Henüz UBYİ bu denetimi yapabilecek mekanizmalara sahip değil.

Yine de elbirliği ile bir yolunu bulacağız. Sizi de UBYİ üyeleri arasında görmek isteriz.

Ayazkızı beğendi.
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2010, 08:02   #284
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Arkadaşlar selamlar

Sn tuğrulbaba aramıza hoş geldiniz.

UBYİ çalışmalarına ilk başladığımızda planladığımız yerden çok uzakta değiliz, bahçelerin neredeyse tamamı yeni kurulan, önümüzdeki sezonlarda ürün verecek olanlardan oluşuyor dolayısıyla ilk çalışmaları ağırlıklı olarak doğal yetiştiricilik ve uygulamalara ayırdık bu konuda doğrusu hiçte fena değiliz.

Şimdi rahatlıkla satış stratejilerini konuşabiliriz artık, daha önce belirtmiştik amaç yalnızca satmak değil yetiştirdiğimiz doğal ürünleri kendi adıma söylüyorum gerekirse daha düşük fiyatına fakat kesinlikle doğal ürün arayan, bu konuda titiz kitleye ulaştırmak,.

Bizim Zeytinlibahçeden de önümüzdeki ay miktarını daha sonra bildireceğim zeytinyağı üretimi olacak.

Ayazkızı beğendi.
Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2010, 06:44   #285
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-10-2010
Şehir: Konya
Mesajlar: 194
Selamlar.

Hoşbulduk.
Öncelikle samimi ifadelerden hoşlandığımı bir takım resmiyet barındıran sıfatların bana karşı kullanılmamasını rica ediyorum.
Doğrudan tuğrul olarak çağırın lütfen.

Bahçemde ne yetiştireceğim hususunda (ağırlıklı) kafamdakiler netleşiyor yavaş yavaş.
Şu anda ceviz ve asma yetiştirmeyi düşünüyorum.

Zirai ilaç konusunda ise, çok sert tedbirlerim olacaktır. Bu özellikle üzerinde durduğum bir konu.



UBYİ iştirakinde benim de kendi çapımda rolüm olmasından mutluluk duyacağım.
Şimdilik bahçem boş olduğu için herhangi bir tanıtımdan uzak duruyorum. Yakın zamanda çalışmalarım başlayacaktır inşallah.


Not: Ayhan abi, zeytinyağının litre fiyatı hakkında bilgi lütfen. Buradaki yakınlarıma iletmem açısından.

Ayazkızı beğendi.
tugrulbaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 00:09   #286
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2010
Şehir: Mersin
Mesajlar: 217
Arkadaşlar;

Bir öneride bulundum. Ama pek olumlu karşılanmadı herhalde. Olabilir, önemli değil.

Ben bir emekli öğretmenim. Ama, çocukluğumdan bu yana tarımın içindeyim. Son yıllarda, pazarlama için düşüncelerim çabalarım arttı. En zor aşama, pazarlama. Ama pazarlamayı halletmeden istikrarlı bir üretim, kazanç mümkün olmuyor. Sağlıklı bir tüketim de mümkün olmuyor. Zaman, sürekli halkın aleyhine işliyor. Mevzuat, halkın aleyhine gelişiyor. Hareket alanımız sürekli azalıyor. Bir örnek vereyim: "Organik" sertifikası olan ürünlerin, sebze-meyve haline girme zorunluluğu yok. Yani bundan sonrası şirketlerin. Bize ne yedirmeyi uygun görürlerse, onları yiyeceğiz.

Bu hareketten haberdar olunca çok ümitlenmiştim ama, şu anda aynı umudu taşımıyorum. Sanıyorum, dileklerimiz benzer olsa da, bakış açılarımız farklı. Özellikle, ülkemizdeki mevcut örgütlenme şekil ve işleyişleri sorunlarımızı çözmeye elverişli değil.

Elimden gelen bir şey olursa katkıda bulunmayı isterim. UBYİ'ye başarılar dilerim.

Ayazkızı beğendi.
bozon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 07:25   #287
Ağaç Dostu
 
bayindirmevki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 442
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozon Mesajı Göster
Bu hareketten haberdar olunca çok ümitlenmiştim ama, şu anda aynı umudu taşımıyorum. Sanıyorum, dileklerimiz benzer olsa da, bakış açılarımız farklı. Özellikle, ülkemizdeki mevcut örgütlenme şekil ve işleyişleri sorunlarımızı çözmeye elverişli değil.
Çok erken karar vermediniz mi? Ülkemizinde ne ilgisi varsa? Biz de bu ülkeden çıktık!

Ayazkızı beğendi.
bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 07:50   #288
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Bozon,

Bence UBYİ daha doğum aşamasında. Bu nedenle daha doğmadan umutsuzluğa kapılmamak lazım. Belki sizin pazarlama ihtiyacınıza hemen cevap verebilecek örgütlenmeyi başaramadık. Ancak bunu da başarırız diye düşünüyorum.

Öncelikle bu iş öyle hızlıca karar verilebilcek bir şey değil. Örneğin üyelerin bahçelerinin denetlenmesi, satış organizasyonun uzak bahçelerden ürün alacak kişileri üzmeyecek şekilde hızlı ve güvenilir olması. Bazı ürünlerin uzak noktalara ulaştırılamayacak kadar erken bozulacak olması vs. Öncelikle bunları çözmemiz lazım.

Üstelik, pazarlamada sadece tek bir yöntem değil. Birden fazla yöntemin birlikte kulanılması gerekiyor. Örneğin Meyvelitepe tamamen butik üretim yapıyor ve kendi çapında zaten bir organizasyonu var. Ama Bayindirmevki'nin 30 dönüm tarlasından çıkan elmaları, ya da Ensar'ın 38 dönüm tarlasından çıkan hünnap ve güvemleri nasıl pazarlayacağız? Bunun için, bu organizasyonun içinde butik pazarlama yöntemlerinden, pazarlarda tezgah açma, yol boylarında satış ofisi oluşturma ve ihracata kadar varan yöntemlerin hepsi birbirine alternatif değil birbirini tamamlayan yöntemler olarak kullanılabilir.

Ayazkızı beğendi.
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 07:57   #289
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
http://groups.google.com.tr/group/do...incli-beslenme

Tüketicilerin, üreticileri organize ettiği bir yapılaşma.

Ayazkızı beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 23:35   #290
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2010
Şehir: Mersin
Mesajlar: 217
Sayın Bayındırmevki;

10 yıl kadar önce, toplam kalite yönetimi kursuna katıldım. Bizim hiç bir birikimimiz yok mu diye araştırdım? Ahiliği inceledim. Bu toplum, 700-800 yıl önce ahiliği yaratmış. Eğer merak edip inceleyen olursa, inanmakta zorlanacak (En azından ilkelerine bir göz atılabilir). Ben de inanamadım. Gerçekten hayran kalınacak bir örgütlenme. Ama şimdi, ne yapacağını şaşırmış bir toplumuz. Kendi kültürümüzden hızla uzaklaşıyoruz. Derneklerden partilere kadar tüm örgütlenmeler, başka kültürlerin anlayışlarıyla yürütülüyor. Herkes birbiriyle uğraşıyor. Liyakat bir tarafa itilmiş.

Bizim yapmaya çalıştığımız da bir örgütlenme. Umutsuzluğum, mevcut rahatsızlıklardan burada da kurtulamamak. Rekabetin kaliteyi arttırdığını söylüyorsunuz; tam tersini düşünüyorum. Reklamlardan medet umuyorsunuz; ben kurtulunması gerektiğini düşünüyorum.

Dönüp bir kere de kendi toplumsal birikimlerimizi değerlendirebilsek. Sorunlara çözüm oluşturabilecek birikimlere sahibiz.

Söylediklerimden, yeniden ahilik örgütü kurmak anlaşılmasın. İlham almak yeter.

Bunları yazmamın nedeni, UBYİ'yi ilk duyduğumda, ahiliği çağrıştırmıştı.

Neyse, benim sözlerime takılıp da yapabileceklerinizden geri durmayın.

Saygılar.

bozon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 00:26   #291
Ağaç Dostu
 
bayindirmevki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 442
Sayın bozon,

Anlattığınız şeyler benim bildiğim değil. Bir yorumda bulunmam yanlış olur. Ama ruh halinizi anlıyorum. Geleneklerin, kuralları belli, güvenli yapısını özlüyorsunuz. O dünya bitti. Şimdi bireysellik ve mücadele ön planda. Hiç bir şey belli değil. Rekabet var. Ayakta kalan yaşar. Yapacak bir şey yok. Çağ bu.

Hem, niye umutsuz olasınız? Sözlerim kendimi bağlar UBYİ'ni değil. Diğer üyeler benle aynı fikirde olmaya bilir. Toplum birikimi diye de korkutmayın beni. Toplum acı ve cahillikten başka bir şey biriktirmemiş. Ben o birikimin kirlerini temizlemek istiyorum, değerlendirmek değil. Savaşlar, yokluklar, tükenen ekosistem hep toplum denen çoğunluğun eseri. Bireyin değil.

Saygılar

Ayazkızı beğendi.
bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 13:30   #292
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Name:  6a99b2f7c_gdo%20ferah%2001.jpg
Views: 524
Size:  10.3 KB


http://www.toprakana.com.tr/index.ph...obje=ciftciler

UBYİ için örnek olacak bir oluşum.

Ayazkızı beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 17:03   #293
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-08-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 388
ben meyvelitepe den zeytin almak isterim.

Suna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 17:25   #294
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster

Teşekkürler denizakvaryumu;

UBYİ bahçeleri olarak biz daha iyisini yapabilecek bilgi ve deneyime sahibiz.

Kendi gübresini ve zararlılara karşı ilacını yapıyor olabilmemiz maliyeti de düşürecektir.

Bu oluşumda sadece meyve, sebze ve diğer tüketilen ürünler olmamalı. Ev yapımı ürünler ile sanat değeri olan el yapımı ürünler (tablo gibi) olmalı.

Bazen saçma sapan hayaller kurarak başımı derde sokmuşluğum çok olmuştur; geçenlerde gördüğüm rüyada UBYİ' nin kendisinin bir radyosu ve hatta kargo şirketi bile varmış. Rüya işte ne yapayım.

Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 19:34   #295
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sevgili Hamak, bu yıl zeytin yok denecek kadar az maalesef.

Arkadaşlar, satışa hazır ürününüz varsa, ürünü tanıtıp miktar da belirtirseniz, sizlerin bahçe isimleri ve iletişim bilgileriniz ile Uzak Bahçeleri meyvelitepe'den duyururum. Başlangıç olarak fena olmaz, üreten olarak sizlerle bu ürünleri mutfağında görmek isteyenler arasında bağlar kurulmaya başlar. Meyvelitepe sitesini sürekli takip eden bir kısım okuyucumuz için de heyecan verici olacağından hiç kuşkum yok.

Bu konuda yapmak istediğim çok şey vardı, çok da zor şeyler değil ama yaz mevsiminin yoğunluğu içinde zaman olmadı. Kış boyunca daha bol zaman olur ve adım adım gelecek yaza hazırlanırız diye düşünüyorum.

Sn.Bozon, yazdıklarınızı okudum ve anladım. Prensiplerde farklı düşünmüyoruz. Belki biraz yeni bir yorumla düşündüğünüz şeyler olabilir, ki bizler de öyle düşünüyoruz zaten.

Ayazkızı beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 20:56   #296
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2010
Şehir: Mersin
Mesajlar: 217
Sayın Halil Önen;

Düşünmek bir marifet. Ama düşündüklerini anlatabilmek, daha da büyük bir marifet. Düşünceleriniz ve özellikle ifade şekliniz için sizi kutlarım. Öyle kolay anlatıyorsunuzki... Darısı benim başıma.

Ayazkızı beğendi.
bozon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 22:24   #297
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
bu yıl zeytin yok denecek kadar az maalesef.
Ürünün az oluşundan marmara birlik kota sınırlamasını kaldırmış.

Evet bu yıl zeytin üreticisinin yüzü gülebilir, tabi ki, bu fırsata da dönüştürülmemeli.

Ayazkızı beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 23:38   #298
Ağaç Dostu
 
aygün's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,796
Değerli üyeler,
Kaç zamandır bu konuyu fırsat buldukça takip ediyorum. Burada tereciye tere satacak ne konumda ne de benzer meslek erbabıyım. Fakat okuduklarımdan çıkardığım sonuç şu ki; sizler gibi heyecanlı, alanında birikimli ve en önemilsi hayalleri olan iyi niyetli girişimcilere güzel ve yalnız ülkemin şiddetle ihtiyacı var. Şimdi değilse ne zaman?

Sayın Halil Önen,
Lütfen saçma sapan hayaller kurmaktan vaz geçmeyin. Bizi bu günlere akıllı hayaller getirdi ve ben onlardan çok sıkıldım.

Böylesine ışık saçan bu oluşumda emeği geçen sizleri kutluyor ve adım attığınız bu yolda başarılar diliyorum.

Saygılarımla...

Ayazkızı beğendi.
aygün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2010, 07:03   #299
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Arkadaşlar, satışa hazır ürününüz varsa, ürünü tanıtıp miktar da belirtirseniz, sizlerin bahçe isimleri ve iletişim bilgileriniz ile Uzak Bahçeleri meyvelitepe'den duyururum.
Başlangıç olarak fena olmaz, üreten olarak sizlerle bu ürünleri mutfağında görmek isteyenler arasında bağlar kurulmaya başlar.

Meyvelitepe sitesini sürekli takip eden bir kısım okuyucumuz için de heyecan verici olacağından hiç kuşkum yok.
Bir başlangıç için güzel bir fikir.

Demo ya da AR-GE çalışması da diyebiliriz.

İşin aksayan yönleri görülür ya da olunabilirliliği test edilmiş olur.

Sonradan

http://www.toprakana.com.tr/index.ph...obje=ciftciler

linkteki gibi bir yapılanmaya gidilebilir ya da aynı blogda devam edilir.

Ayazkızı beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2010, 09:03   #300
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
Merhaba Sevgili dostlar;
Uzun zamandır yazamıyordum ama yazdıklarınızı takip ediyorum.13 dönümlük tarlamda yanmış hayvan gübresi dışında organik veya kimyasal ilaçlar dahi kullanmayan birisi olarak bu yıl ilk kez iki yıldır nadasa bıraktığımız tarlanın yaklaşık yedi dönümüne buğday dikeceğiz.İki yıl önce hasattan sonra kalan buğday saplarını (anız) tarlayı sürdürüp tamamen toprakla karışmasını sağladık. Bir acemi olarak öğrendiğim birşeyde artık çevremde bulunan çiftçilerinde üretilen tüm zehirli ilaç ve ürünleri kullanmaları.Tohumluk buğdayı zararlı böcek ve otlar için ekmeden önce ilaçladıkları.Şayet bu ilacı kullanmadığınız taktirde hem yabani otlar çoğalırmış,hemde böcekler ve diğer hayvanlar buğdaya zarar verir ayrıca ürün hasadında buğdayın renginin siyahlanacağı söylendi. Tabi ürününde az olacağı. Bunları bile bile yinede tohumluk buğdaya bahsedilen ilacı uygulatmadım. Tamamen doğal yöntemle ekilecek.Buğday belli bir boya geldiği zaman ayrıca 1-2 kez üre gübre uygulandığını öğrendim. Kesinlikle üre gübre kullanmadan toprağımda yetişecek tahılın sonuçlarını sabırsızlıkla bekleyeceğim.Bana bire bir üründe verse razıyım.İlaç veya Üre gübre kullanmamaya kesin kararlıyım.
Saygılar


Düzenleyen bahtiyar02 : 20-10-2010 saat 09:05 Neden: ekleme
bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
baltaç, doğal çiçek balı, karakovan balı, meis balı, seksiyon balı


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024