agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni527Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-04-2012, 16:14   #511
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-04-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 33
Ben çok yeni bir üyeyim. Bilgi sıfır. UBYİ' yi başka bir sohbeti okurken gördüm. Arama yapınca da buraya geldim. Başından itibaren heyecanla okudum. Sonuna geldim ama acaba sistem uygulamaya geçti mi?
Yoksa başka bir konu başlığında mı devam ediyor?
Ben potansiyel bir tüketici olarak bana en yakın UBYİ'den alışveriş yapmak istiyorum.

mrduran beğendi.
semastr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 21:48   #512
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-01-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 299
İyi akşamlar,
Bu gün Ankara'da iyi ki yağmur yağmış, epey bir sayfa okudum. Dikkatimi çeken şey, konuların büyük bir hevesle açılması,ama bir müddet sonra atıl hale gelmesi. Bu başlık ne güzel olmuş; elele verilmesini, birlikten güç doğacağını, damlaya damlaya göl oluşacağını hatırlatmış.

Peki sonra ne olmuş????

Bir başka başlıkta da aynı şeyleri yazmıştım, sonu-cu olmadığı için. Siteyi büyük bir zevkle geziyoruz, okuyoruz, yazıyoruz, soruyoruz, cevaplıyoruz. Ama ne olur, konular boşlukta sallanmasın, gelecek umutlarımız rafa kaldırılmasın. Son bölümünü kaçırdığımız dizilere benzemesin bu başlıklar. Eğer ki, ara veriliyorsa, bir ilgili bunu yazsın, bekliyelim. Konu devam etmiyorsa, bittiği için son noktayı koyun ki beklemiyelim(salt okunur gibi). Taşındı ise takipçisi olalım peşisıra.

Ama lütfen başlıkların sonuna sonsuz işareti bırakılmasın

hevesli meraklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2012, 14:05   #513
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-10-2012
Şehir: SAMSUN da - Sakaryalı
Mesajlar: 146
Bence bu forumda üretilen ürünler hakkında tek sayfa açılsa daha iyi olmazmı bende yeniyim fındık bahçem var ama tam ilgilenemiyorum...Sakaryada izinlerde baktığım kadar yetiştiriyorum bu sayfadaki arkadaşların yazı ve fotolarını inceleyince sanki tarlama gitmiş kadar oluyorum... Hepinize başarılar..

abay54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2012, 13:53   #514
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-10-2012
Şehir: SAMSUN da - Sakaryalı
Mesajlar: 146
Bayramda köyde idim genellikle bahçemde ayıklama dediğimiz fındıklarda seyreltme ve gölge eden Ihlamurun ve dut ağacın dallarını seyrelttim işim bittimi hayır kiraz ağaçlarım hala biraz gölge yapıyor...Onuda martta dallarını seyreltirim artık iş bitmiyor köyde arkadaşlar...ama köyde bahçemde çay içmeyi ve dayımla muhabbet etmeyi özlemişim...
Bayram tatili az geldi bana

rise_com beğendi.
abay54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2012, 08:48   #515
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-10-2012
Şehir: SAMSUN da - Sakaryalı
Mesajlar: 146
Bu sayfada tek başına 2012 yılını geçiriyorum boş sokaklarda dolaşıyomuş gibi oluyorum ..))

abay54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2013, 01:52   #516
Yeni Üye
 
bilmemgerek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2008
Şehir: Londra
Mesajlar: 4
forumu icim burkularak okudum. biz icimize sinen urunler yemeye hasretken bunu ureten ciftciler pazar bulamiyor...kimyasal kullanilmadan yapilmis sofralik zeytin ureticisini, nasil yapildigi belli z yagini satan z yagi ureticisini bizimle bulusturacak bir yontem olmali! internet satisi bir yontem olamaz mi?

bilmemgerek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2013, 16:42   #517
Ağaçsever
 
M.Fıstık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-06-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 44
Question

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abay54 Mesajı Göster
Bu sayfada tek başına 2012 yılını geçiriyorum boş sokaklarda dolaşıyomuş gibi oluyorum ..))
Ne yazıkki çoğu zeytin konu başlıkları bu durumda...

M.Fıstık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 15:14   #518
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
İnşallah UBYİ işbirliğimiz sadece zeytin konulu değildir.! Evvelki gün İlçe Tarıma gittim. Burada zeytin olmuyormuş, yani ağaç güzel büyüyormuş ancak meyve tutumu olmuyormuş. Burası güneyden rüzgar alan bir bölge ( güneyde deniz var o taraftan kuvvetli esiyor) O yüzden ağaç olarak güzel büyüse de meyve az veriyormuş yani rantabl değil diyelim.

Toprağımız boz toprak ne yapalım dedik. (Sahil toprağı da deniyor) Badem olabilir dediler.
Organik yapsak dedik? Saçmalamayın dediler: Kime söylediysek hayretle yüzümüze bakıp olmaz diyor. Benim şevkim de kırılıyor. Denilen aynen şöyle: " Organik diye bir şey çıktı bir kısım sosyetiklerin hevesi, kesinlikle o işten para kazanamazsınız, alacak tüccar yok, siz ilacı suni gübreyi vereceksiniz, büyük düzgün parlak ürün yetiştireceksiniz, haaa istiyorsanız, kendinize bir kısım yapın ilaçsız, onu yiyin." Köylüler, memurlar, mühendisler ağız birliği etmişler. Belki de haklılar. Ben organik ya da doğal ya da zehirsiz, ne dersek diyelim, öyle yetiştireceğim ürünümü, fazlasını satmak istesem kime satacağım, nasıl satacağım?
Leonardit atsak diyoruz devletin bir desteği var mı dedik, o da ne gibi yüzümüze baktılar. Dönüme 2,5 lira destek var. Harca harca bitmez.
Toprak analizi yaptırsak dedik. Önce ne yapacağınıza karar verin de dediler. E ben analize göre karar versem daha iyi olmaz mı?
Dostlar size söyleyim bu gidiş gidiş değil, işte köyüm, işte diğer köyler, işte seralar, zeytinler. Basıyorlar ilacı. Köylüm bıkmış ve bilinçsiz. Sen ona ilaç adı söyle. Sıksın otu kurutsun, sıksın biti öldürsün. Toprağın organik yapısı? Hangi organik toprak? Adam toprağı kaldırıp atıyor yeni toprak getirtiyor, şu bizim de aldığımız kırmızı topraktan. Yayıyor seraya basıyor suni gübreyi. Hayvancılığı hiç sormayın.Arazimizin ufak bir kısmında ağıl vardı, biz gelince taşındı, oradan çıkan pisliği ve antibiyotik ampullerinin haddi hesabı yok. Zehir yediğimizi bunları yaşayınca anladık. Ben et yiyemez oldum. Sanırım iyi ediyorum. Şurada 5-6 aydır çifçinin durumu ile ilgili gözlemlerim beni şok etti.
Kafamız karışmış vaziyette döndük. Ben kendim organik yemesine yerim de, bebekler ne olacak, çocuklar ne olacak, insanlar ne olacak, hayvanlar ne olacak, bitkiler ne olacak... Bu toplum nasıl bilinçlenecek bilemedim.

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 16:21   #519
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
Kafamız karışmış vaziyette döndük.
Sevgili SAHİRE, kafanız hiç karışmasın, siz bakmayın vitrinde raftaki ürüne, siz bakmayın söylemlere,

Sakın yanlış anlamayın tabi ki, doğal üretimin yanındayım ama görülen köyede kılavuz gerekmez.
Bir azmak var ve biz azmağı kurutmadan doğal üretim yapmaya çalışıyoruz.

Bakacağınız yer bellidir bir yerde azmak varsa sivri sineğin olmaması da mümkün değildir.

SAHIRE ve Ayazkızı beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2013, 01:19   #520
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
İnşallah UBYİ işbirliğimiz sadece zeytin konulu değildir.!
"Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği" maalesef zeytin konulu da değil
İlk düşünce zeytin ile tetiklenmişti.

Sürdürülebilir doğal tarım yöntemleri ile üretilen yiyeceklerin, üretildiği yerlere yakın ve bu yiyeceklere erişmek isteyen insanlara doğrudan ulaştırılabilmesi amacını taşıyordu.

Ülkenin dört bir yanında bu prensiplere göre yetiştiricilik yapan bahçeler organize olarak gerek yetiştiricilik gerek bu yiyeceklere erişmek isteyen insanlarla iletişim sağlayacaktı. Böylelikle sistemin kalıplarında bir çatlak açılacak, üreten ile bunlara ihtiyaç duyanlar arasında ticari olmanın ötesinde bir bağ kurulacaktı.

Kulağa hoş geliyor değil mi?

Üstelik de pek zor da değil. Dünyada pek çok uygulaması da var. "Local Harvest", bir CSA (Community Supported Agriculture - Toplum Destekli Tarım) olarak bunlardan biri. Ülkesinin dört bir yanına dağılmış yüzlerce çiftliği kapsıyor. Beslenme konusunda ortalamanın üzerinde bilgi ve bilinç seviyesine ulaşmış amerikan vatandaşı bu organizasyon dahilinde kendine en yakın çiftliklere ulaşabiliyor.

Ülkemizde şehirde yaşayan ve yine beslenme konusunda ortalamanın üzerinde bilgi ve bilinç seviyesinde insanların beklentilerini ve tepkilerini 2009 ve 2010 yıllarında bahçemiz ürünü zeytinlerden az miktarda da olsa paylaşarak ölçmek istedim. Hasbelkader bahçemizde neyi nasıl yaptığımızı izlemekte olan insanlardan müthiş bir talep oldu.

İlerleyen yıllarda, amacımız dışında olduğu için kendi bahçemizden yeni bir paylaşım yapmadık ama o ana kadar iletişime geçmiş olduğumuz kişilerden takip ettiğimiz kadarıyla, doğrudan yetiştiriciye ulaşarak sağlıklı besinlere erişim talebinin git gide yükseldiğini gözlemledik. Bize hala yapılmakta olan talepleri bildiğimiz organik çiftliklere yönlendiriyoruz.

Hatta bu talebi iyi yakalayan pazarlama uzmanı bir isim, üretmediği ürünleri, organik olmadığı halde organikmiş, organikten de iyiymiş imajı yaratarak ülkenin dört bir yanına satmaya başladı.

Buradan da hissedebileceğiniz gibi, talep dünyanın her herinde aynı talep, sorun başka yerlerde.

Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği'nde yer aldığını söyleyen bir grup, ne zaman ki insanlara sağlıklı yiyecekler üretip ulaştırmak yerine yetiştiricileri hedef alan ve yurdum kurnazlıkları ile çiftçiye, bahçe sahiplerine defolu girdi satarak kâr elde etme planlarına girdiler, bunu yine yurdumun geleneksel mahalle kültürü haline getirdiler, ortada iş birliği filan kalmadı.

Her şeye rağmen durum o kadar umutsuz değil. Uzak Bahçelerle olmasa da güzel gelişmeler de var.

Buğday derneğinin çabaları takdire değer. Bir çok organik pazarın açılabilmesini sağladılar.

Toprak Ana, son iki senedir sürekli gelişiyor. Halen bir çok üreticiyi bünyesine toplamış durumda. Biraz önce kurucusu Cem beye talep hacmi ve karşılanma oranları hakkında son durum özetini sordum.

Ankara'da daha farklı bir organizasyon iki seneyi aşkındır başarılı bir şekilde çalışıyor. Kardeş Bitkiler'den Ceyhan'ın girişimleriyle başlatılan "Doğal Bilinçli Beslenme" grubu konuya tüketici cephesinden yaklaşarak grubun ihtiyaç duyduğu sağlıklı besinleri kaynağında bulup gruba ulaştırmayı hedefliyor.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE
Ben organik ya da doğal ya da zehirsiz, ne dersek diyelim, öyle yetiştireceğim ürünümü, fazlasını satmak istesem kime satacağım, nasıl satacağım?
Sizin maceranızı izlemeye çalışıyorum ve artık altıncı yılnı devirmekte olan bizimkine fazlasıyla yakın buluyorum.

Siz öncelikle kendi yiyeceğinizi, aileniz ve dostlarınızla paylaşacağınız yiyeceği üretiyor olacaksınız. Kendi yiyeceğinizi zehirleyecek olsanız ne diye yaşam tarzınızı böyle değiştiresiniz ki?

Kendi ihtiyacınızdan biraz daha fazlasını ürettiğiniz durumda bunu satmak isterseniz bu da mümkün.

Anahtar noktası neyi nasıl yetiştirdiğinizi insanların takip edebilmesinden geçiyor. Sonrasında, özellikle size yakın yerlerde ürettiklerinizi talep edecek bir çok insan olduğu muhakkak.

Kimse aklınızı karıştırmasın. Hedef ve ideallerinizden ödün vermenize de gerek yok.

Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliğinin ille de bir organizasyon olması gerekmiyor. Biz, kendi adımıza, sürdürülebilir doğal tarım metodlarıyla yiyecek üreten insanlara elimizden gelebilecek her türlü desteği vermeyi borç biliriz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2013, 13:42   #521
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2013
Şehir: Montreal
Mesajlar: 63
Galeri: 1
UBYİ'ye önce tüketici olarak katılmaya kararlıyım. Konunun yavaş yavaş etkisini yitirdiğini görüyorum, en azından forum tarafında. http://www.agaclar.net/forum/ariyoru...tm#post1206704 adresinde UBYİ üyesi üreticiden alınmak üzere ham zeytin ilanı verdim, belki forumun o kısımlarına uğramıyorsunuzdur, zeytin üreten bir üyemizden makul şartlar ile ham zeytin almak istiyorum.

tkorkunckaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2013, 21:51   #522
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
"

Sizin maceranızı izlemeye çalışıyorum ve artık altıncı yılnı devirmekte olan bizimkine fazlasıyla yakın buluyorum.

Siz öncelikle kendi yiyeceğinizi, aileniz ve dostlarınızla paylaşacağınız yiyeceği üretiyor olacaksınız. Kendi yiyeceğinizi zehirleyecek olsanız ne diye yaşam tarzınızı böyle değiştiresiniz ki?

Kendi ihtiyacınızdan biraz daha fazlasını ürettiğiniz durumda bunu satmak isterseniz bu da mümkün.

Anahtar noktası neyi nasıl yetiştirdiğinizi insanların takip edebilmesinden geçiyor. Sonrasında, özellikle size yakın yerlerde ürettiklerinizi talep edecek bir çok insan olduğu muhakkak.

Kimse aklınızı karıştırmasın. Hedef ve ideallerinizden ödün vermenize de gerek yok.

Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliğinin ille de bir organizasyon olması gerekmiyor. Biz, kendi adımıza, sürdürülebilir doğal tarım metodlarıyla yiyecek üreten insanlara elimizden gelebilecek her türlü desteği vermeyi borç biliriz.
Çok teşekkür ederim, bu yazınız bana mutluluk ve umut verdi. Neredeyse daha önce ve çok detaylı konuşmuşuz gibi beni anlamışsınız!
Bizim böyle bir yaşantıyı seçmek için öncelikle tek bir nedenimiz vardı: Çok seviyorduk! Tüm gün bahçede kalıp çalışıyoruz , hayvanlarla ilgileniyoruz, toprakla ilgileniyoruz ve inanılmaz mutlu oluyoruz. Akşam sağlam bir yorgunlukla seriliyoruz ve ertesi gün yine eve girmek istemiyoruz. Kazma kürekten çoktan ellerimiz nasırlaştı, tatlı bir yabanlık geldi üstümüze) Üstelik henüz pek çok şey eksik buraya çiftlik diyebilmek için. Henüz doğru dürüst sebze bile dikemedik. Hala etrafla , toprakla, düzenle uğraşıyoruz. Ama çok ağaç ve çalı diktik; 50 ye yaklaştık 5 ayda Uzatmayayım müthiş mutluyum ve köpeğimin başını okşadığımda, kedimle oynarken, yarkalara yem verirken, toprağı kazmalarken .... ve bunun gibi binlerce anda..içimi kaplayan özgürlük duygusunu anlatamam.
İlk hedefimiz kendi kendimizi geçindirebilmek, kendimize yetebilmek. Sağlıklı sebzemiz, meyvemiz, yumurtamız hatta belki sütümüz olması. (Kendi gübremizi elde edebilmek, tavuklara mısır buğday yetiştirebilmek vs.) Hala maalesef büyük oranda dışarıya bağımlı yaşıyoruz.
Sonra, fazlasını satmak: Kendi yediğimizden fazlasını satmak, ayrı bir yerde ilaçlanan ürünü değil!
Ayrıca merak edenleri misafir etmek, özendirmek, bu havayı koklatmak, paylaşmak ve açık konuşayım biraz da çalıştırmak)
Bu hayat o kadar enteresan bir gerçeklik ki insanın içine işliyor. O kadar kuvvetli ki, hasta birini sağaltabileceğine inanıyorum.
Sanki tarih boyunca... Yok yok, tam olarak betimlemek gerekirse, zaman yitiyor. Zamanın ötesine geçiyorsunuz doğayla baş başa kalınca.
Az şeyle çok daha mutlu oluyorsunuz.
Daha çook şeyler var ama boşboğazlıkla doldurmayayım burayı
Tekrar teşekkürler

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2014, 15:20   #523
Yeni Üye
 
zekiturkmen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2014
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3
Ilk merhaba

Epey zamandır takip ettiğim ama bir türlü üye olamadığım bu siteye ve tüm üyelerine sevgilerimle ilk merhabamı demek isterim. Adım Zeki Türkmen, Ankara'da yaşıyorum ve kısmet olursa bu bahar Çayyolu semtinde kendi bahçeli evimize taşınacağız, yaşım 44, epeydir özlemini duyduğum toprakla buluşma, kendi doğal sebzemi yetiştirip bunu da sevdiklerimle paylaşma şansını yakaladığımı düşünüyorum, bu anlamda sayın Meyvelitepe'yi de uzun zamandır kendi sitesinden takip ettiğimi ve yükseltilmiş yastıklarda sebze üretimini kendisi aracılığı ile öğrendiğimi belirtmek isterim, izlediğim kadarıyla sayın Meyvelitepe ve bu sitedeki diğer pek çok üye bilgi anlamında bir derya, bu nedenle çok şanslı olduğumu düşünüyorum, ben daha yolun başındayım kendi evimin bahçesinde çimen yetiştirmektense kuraklığa doğru gittiğimiz bu zamanda kendi sebzemizi hem doğal yollarla hem de gereksiz su tüketimini azaltarak yapmak öncelikli amacım. Sanırım tanışma faslını fazlaca uzattım kusura bakmayın lütfen, bundan sonra pek çok sorum olacak, yanıtlama inceliğini gösteren herkese şimdiden çok teşekkürler efendim.

Saygılar,

zekiturkmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2014, 20:34   #524
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Yukarıdaki bir mesajda anlattığım nedenlerden dolayı ilk başta bir ağaçlar.net girişimi olarak başlayan Uzak Bahçelerin Yakın İş Birliği maalesef iptal olmuştur. Bu yüzden bu başlığın ve altındaki üye bahçelerine ait başlıkların Ağaçlar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri ana başlığından daha uygun bir yere taşınması gerekmektedir.

Bunu yaparken, Sürdürülebilir Doğal Tarım, Permakültür, Organik yöntemler gibi yaklaşımlarla sentetik ve toksik pestisit kullanmadan, herhangi bir şekilde kullanılmasını mazur görmeyen ve göstermeyen, inorganik besleme yerine organik bitki beslemesini tercih eden bahçeleri ayrı bir başlık altında toplayarak doğal yetiştiricilik, zararlı ve hastalıklarla sentetik toksinler olmadan mücadele deneyimlerinin paylaşıldığı bahçeleri içeren yeni bir başlık açmayı düşünüyoruz.

Bir hafta kadar bir zaman zarfında bahçe başlıklarının bu yeni başlık altında yer almasını dileyen üyelerimiz buraya mesaj bırakabilirler. Bunlar dışındaki tüm bahçe başlıklarını Üyelerin Bahçeleri bölümüne taşıyacağız.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2014, 07:27   #525
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bunu yaparken, Sürdürülebilir Doğal Tarım, Permakültür, Organik yöntemler gibi yaklaşımlarla sentetik ve toksik pestisit kullanmadan, herhangi bir şekilde kullanılmasını mazur görmeyen ve göstermeyen, inorganik besleme yerine organik bitki beslemesini tercih eden bahçeleri ayrı bir başlık altında toplayarak doğal yetiştiricilik, zararlı ve hastalıklarla sentetik toksinler olmadan mücadele deneyimlerinin paylaşıldığı bahçeleri içeren yeni bir başlık açmayı düşünüyoruz.

Bir hafta kadar bir zaman zarfında bahçe başlıklarının bu yeni başlık altında yer almasını dileyen üyelerimiz buraya mesaj bırakabilirler. Bunlar dışındaki tüm bahçe başlıklarını Üyelerin Bahçeleri bölümüne taşıyacağız.
Cok yerinde bir karar; listeye hemen yazilayim

MeyveliTepe ve YeniBON beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2016, 13:32   #526
Ağaçsever
 
laputa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-03-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 84
Merhaba,
Bu birlikteligin saglanabildigi bir platform olusturulabildi mi forum icerisinde?
Turkiye icerisinde benzer birlikteliklerin olusuyor olmasi cok sevindirici ama bu kadar bilginin ve bilgilinin varoldugu bu forum icerisinde de ayni sey yapilabilir.
Yapilamaz mi?

laputa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2020, 19:12   #527
Ağaçsever
 
feyzalp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2020
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 59
Birlik olmak

Birlik olmak başkasından beklemekle olmaz. Organizatörleri, liderleri beklersek yaya kalırız.
Her birimiz bir lider olmalıyız. Hepimiz üreticiyiz, yanı zamanda hepimiz tüketiciyiz. Ürününü satmak isteyen varsa ihtiyacım kadarını almay varım. ben de ürettiğimde ilanımı koyarım ihtiyacı olana gönderirim.

Eğer şu bekleniyorsa; birlik kurulsun, birileri mahsul toplayıp depolasın. İyi fiyata satsın ve para kazanalım... Bu hayal olur. Memleketteki kooperatiflerin yürümemesinin temelinde bu var. Birlik kurulunca birileri müdür olmak istiyor, lider olmak istiyor. Pastadan daha çok pay almak istiyor. Milletvekiliyle görüştüm, bakanla görüştüm lafları başlıyor.
Bu hayallerle önümüze engel koymayalım.
Oysa internet imkanları geniş, siz zeytinayağı ürettim isteyen var mı diye ilan koyarsınız. İhtiyacı olan alır size dua eder. Toptancıya, sermaye sahibine hal kalpazanlarına paranızı kaptırmadan üreticiden tüketiciye ürün ulaşır. Bu kadar basit.

Sadece bu stieden de değil. Ürün satılabilen o kadar çok site veya mobil uygulama var ki...
Sadece şunu diyelim:
Bu işi yapmaya ben varım...

Evet

BEN VARIM

feyzalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2020, 21:30   #528
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-07-2020
Şehir: Yalova
Mesajlar: 4
Kaolin konusundan sonra bu konuyu da tek tek sonuna kadar okudum. Sonu zaten belliydi ancak neredeyse son sayfaya kadar sürecin ilerlemeye devam etmesi merakla sonlara ilerlememi sağladı.

Doğal tarım severler adına üzücü bir sonuç olmuş. Ancak gelecekte tekrar böyle bir oluşum fikri ortaya çıkarsa burada çok güzel tecrübeler oluşturulmuş. Bu başlığın bu sebeple bence önemi oldukça büyük. Çünkü UBYİ oluşumu, oluşumun başarısızlığı sebebiyle değil ön ayak olmuş üyelerin başka bir konuda yaşadıkları sorunlar sebebiyle yarıda kalmıştır. Demekki fikirleri devralıp, günün koşullarına göre güncelleyip, tekrar başlatılmaması için hiçbir sebep yok. Heleki 10 yıl evvelki durumdan daha beter zehir batağına saplanmış durumdayken. UBYİ görünürde belki yarıda kalmış zannedilebilir ancak ülkemiz/insanımız/insanlık böyle oluşumlara günden güne daha çok muhtaç.

Tarım konusunda oldukça acemi sayılabilecek noktadayım. Kendi ihtiyacımıza ancak yetecek kadar zeytin üretim kapasitemiz var. Ve bu potansiyelimizi de zehir kullanmadan yapmaya çalışıyorum. İmkanlar elverdiğince doğal üretim üzerine kendimi geliştirip bu süreci bulunduğum bölgedeki insanlar için de örnek hale getirmeye çalışıyorum.

Gün gelirde tekrar böyle bir oluşum fikri ortaya çıkarsa ben hep buralarda olacağım. Ha bu yazdıklarımdan, Sn. Feyzalp'in belirttiği gibi, birilerinin ön ayak olmasını beklediğim sonucu çıkarılmasın. Ön ayak olanlarımızın ortaya çıkması için de "temiz bahçelere" ihtiyaç var. Ben işte o bahçeyi oluşturmaya, kendimi temiz bahçesinde sürdürülebilir tarım/ziraat yapmaya hazırlıyorum. Ki zamanı geldiğinde ortaya çıkabilecek yeni UBYİ oluşumunun zeminini oluşturabilelim.

Sevgiyle, sağlıcakla kalın.

vakanüvist76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2020, 21:58   #529
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vakanüvist76 Mesajı Göster
Kaolin konusundan sonra bu konuyu da tek tek sonuna kadar okudum. Sonu zaten belliydi ancak neredeyse son sayfaya kadar sürecin ilerlemeye devam etmesi merakla sonlara ilerlememi sağladı.

Doğal tarım severler adına üzücü bir sonuç olmuş. Ancak gelecekte tekrar böyle bir oluşum fikri ortaya çıkarsa burada çok güzel tecrübeler oluşturulmuş. Bu başlığın bu sebeple bence önemi oldukça büyük. Çünkü UBYİ oluşumu, oluşumun başarısızlığı sebebiyle değil ön ayak olmuş üyelerin başka bir konuda yaşadıkları sorunlar sebebiyle yarıda kalmıştır. Demekki fikirleri devralıp, günün koşullarına göre güncelleyip, tekrar başlatılmaması için hiçbir sebep yok. Heleki 10 yıl evvelki durumdan daha beter zehir batağına saplanmış durumdayken. UBYİ görünürde belki yarıda kalmış zannedilebilir ancak ülkemiz/insanımız/insanlık böyle oluşumlara günden güne daha çok muhtaç.

Tarım konusunda oldukça acemi sayılabilecek noktadayım. Kendi ihtiyacımıza ancak yetecek kadar zeytin üretim kapasitemiz var. Ve bu potansiyelimizi de zehir kullanmadan yapmaya çalışıyorum. İmkanlar elverdiğince doğal üretim üzerine kendimi geliştirip bu süreci bulunduğum bölgedeki insanlar için de örnek hale getirmeye çalışıyorum.

Gün gelirde tekrar böyle bir oluşum fikri ortaya çıkarsa ben hep buralarda olacağım. Ha bu yazdıklarımdan, Sn. Feyzalp'in belirttiği gibi, birilerinin ön ayak olmasını beklediğim sonucu çıkarılmasın. Ön ayak olanlarımızın ortaya çıkması için de "temiz bahçelere" ihtiyaç var. Ben işte o bahçeyi oluşturmaya, kendimi temiz bahçesinde sürdürülebilir tarım/ziraat yapmaya hazırlıyorum. Ki zamanı geldiğinde ortaya çıkabilecek yeni UBYİ oluşumunun zeminini oluşturabilelim.

Sevgiyle, sağlıcakla kalın.
İlk başta ön ayak olan kişilerden biri benim herhalde.

Bu işin yürümeyeceğini de muhtemelen ilk fark eden oldum.

O sıra görünürde hevesli olanların bugün zehirlere ne kadar bulanmış olduğunu da görmek mümkün. Adına ne derseniz deyin, üreticiler bakımından böyle bir şeyin olabilmesi için tüm bireylerin sahip olması gereken prensiplerinin, düşünce biçiminin, değer yargılarının bambaşka bir düzeyde olması gerekir. Durumun böyle olmadığı o günlerde de görülüyordu.

Takip eden yıllarda, aslında olması gereken şekilde bu gibi oluşumlar gerçekleşti zaten.

Böyle bir oluşumun üreticiden başlaması çok naif bir yaklaşımdı. Olması gereken tüketiciden başlamasıdır. Bugün böyle oluşumlar var. Tüketici örgütlenerek talep ediyor, becerebilen de üretiyor. Üreten de neyi nasıl ürettiğini ispatlamak zorunda. Lojistik konularını ortaklaşa çözüyorlar. Tüketici, aynı zamanda gayet acımasız bir denetçi. Tam olması gerektiği gibi.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
baltaç, doğal çiçek balı, karakovan balı, meis balı, seksiyon balı

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024