agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)




Beğeni Düzeni169Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-10-2011, 19:32   #421
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-03-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 11
Thumbs up Aman doktor'!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermansayman Mesajı Göster
Sevgili meslektaşlarım ve forum üyeleri,

Aramızda bizim gibi bahçelerinde problem olan kişilere danışmanlık yapan, yani yaptığı iş bu olan üyelerimiz varsa, ücret karşılığı yardımcı olunursa en doğru çözümü en kısa zamanda bulabileceğimize inanıyorum. İzmi Kemalpaşa semtinde oturuyorum ve buradaki zirai ilaç satan yakın arkadaşım bu konuda çok bilgili değil, oyüzden yardım da alamıyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilecek bir üyemiz var mı acaba?
20 yıllık ziraat mühendisiyim. yıllarca karşılık beklemeden bildiğimi ve yaşayarak öğrenmekte olduklarımı aktarmaktayım. ücret istemek aklımdan geçmez. sevinerek elimden geleni yaparım.
birincisi hastalık **** sorunu tespit. sonrası bu hastalık **** soruna karşılık yazılacak reçete.. mazur görün bizim işimiz doktor gibi dili olanı dinlemek değil gördüğümüze ses vermek. belki daha zor. karaciğere göze beyine öksürüğe nasıl ayrı ayrı doktorların ihtisas dalları bakar bizimkide aslen öyle. ama ziraat mühendisi deyince fidandanda topraktanda buğdaydanda çimdende aklınıza gelen her şeyle ilgilenir bilir anlaşılıyor. ama bizdede ihtisaslaşma olduğu halde bilmediğimizi öğrenerek sizlerin bu anlayışına saygısızlık etmöemeye çalışıyoruz. meslektaşlarımda buna katılırlar.
sorun mantarimi yoksa bir yabancı otamı bağlı yoksa toprakta bazı kısıtlayıcı sebeplermi var yoksa sizin uygulama yanlışlığınızmı var bunların bir doktora derdinizi anlatmanız hibi yerinde görülüp tespit edilecek şeyler. size tecrübeli meslektaşlarımın peşinde azıcık nazlansalarda (inanın çok canımızı sıkan durumlar var ama yardımdan kaçmayız) yardımcı olacaklardır.

abrakadabra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2011, 19:37   #422
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-03-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 11
ilacı etken maddesiyle aramak sizi n işinizi kolaylaştırır

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sezer09 Mesajı Göster
mine hanım duspan 4 atsam yararlı olur mu peki
ÇİMİNİZDE BÖCEK -KURT- SİNEK GÖZLEMLİYORSANIZ ETKEN MADDESİ CYHERMETHRİYN OLAN (SİPERMETRİN), BİR İLAÇ KULLANMANIZI ÖNERİRİM. ÇİMLERDE GENİŞ YAPRAKLI OTLAR GÖRÜYOR CANINIZ SIKILIYORSA BUNUNDA ÇARESİ FLORASULAM ETKEN MADDELİ ALTERNATİFLİ İLAÇLARDIR. OTOMATİK SULAMA SİSTEMİNİZİ KURMANIZI YERLİ YERSİZ SULAMA YERİNE MEVSİME GÜNEŞE YAĞIŞA HASSAS PROGRAMLAR UYGULAMANIZI ÖNERİRİM. bu saatte yorgunluktan büyük harfle yazmışım üşendim. kusura bakmayın..

abrakadabra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2011, 19:39   #423
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-03-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 11
bu arada dursban 4 adlı ilaç kullanımı uzmanı tarafından yapılması gereken gerçekte ekin kambur böceğine etkili bir ilaçtır. toprağın biraz altına kadar nüfuz ettiğinden fayda sağlarsınız. ancak kullanımını bilen birine uygulattırırsanız siz daha emniyette olursunuz.

abrakadabra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2011, 19:42   #424
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-03-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cantokuri Mesajı Göster
Merhaba Arkadaşlar,
Bakımına yeni başladığım bir alanın çimlerinde mantar oluşmuş, bütün çim alanlara yayılmış ve şimdi tekrar rulo çim uygulaması yapılacak. Ben gelmeden önce bir alana yeni uygulama yapmışlar fakat burada da hastalık oluşmuş(ben kök çürüğü olabileceğini düşündüm ama size danışmak istedim) Alanda ölü doku temizliği yaptım, Antracol(PROPINEB) ve humik asit uyguladım, çim henüz çok az kök salabilmiş. Gece sulamasını kestim. Sorunlu bölgelerde ki çim küf kokuyor ve çektiğinizde elinizde kalıyor. Taramadan önce sararan bölgeler yatmış durumdaydı.

Şimdi 1500m2 lik bir alana rulo uygulaması yapacağım bu alan benim referansım olacak yeni işimde(Bakü'de) referans bozuk olursa kötü olacak yani benim için(:

Alandan sökülen çimleri maalesef atmak yerine olduğu yere gömmüşler): Olabildiğince bütün alanı temizlettim önce, daha sonra Captan ve Antracol ile ilaçlattım (elimde tanıdığım sadece bu ikisi var diğerleri buralardan alınmış yerel ilaçlar, üstlerini okuyamıyorum bile) Zemin oldukça kumlu bu nedenle torf sermek istiyorum ama mantara ortam hazırlayacağı için de tereddütlüyüm. Bio humus alınmış daha önce, steril edilmiş yazıyor üzerinde ama yine tanımadığım ve güvenemediğim için kullanmak istemiyorum, kokladığımda bile küf kokusu geliyor sanki): Ben de sonunda bir şey sermeden direk kum üzerine uygulamayı düşünüyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, fikirlerinizi bekliyorum. fotoğrafları paylaşacağım.
alana sportak uygulaması (çimli alana ) fayda sağlayabilir. tebukonazole ve türev formüllü ilaçlarıda bir araştırın. ulaşabileceklerinizle konuşursak daha sağlıklı olur kanaatindeyim

abrakadabra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2011, 20:30   #425
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-05-2011
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 4
tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum arkadaşlar.Galiba tavsiye almaya devam edeceğim.çimlerimde mevsimsel sararmalar başladı bermuda lolium festuca poa karışımı çimlerim var karışımlar yer yer farklılıklar gösterdikleri için hepsini yazdım.büyük bi otelin bahçesi olduğu için truzim sezonu içinde çok fazla müdahele şansım olmuyodu ama oteli kapattık ve kış sezonunda daha rahatım..çimlerde kış döneminde olmazsa olmaz diyebileceğimiz uygulamar nelerdir

sezer09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2011, 23:46   #426
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
Dünyanın azalan kaynakları gözönüne alındığında, geniş alanlarda çim yetiştirmek ve tesis etmek tartışılan bir konu haline gelmiştir. Harcanan su, biçerken atmasfere salınan karbonmonoksit gazı dünyaya zarar veriyor. Çimi azaltıp yerine neredeyse hiç bakım gerektirmeyen ve çok az su isteyen iklime uygun yöresel yerörtücüleri kullanmak daha akıllıca olacaktır.

Mevcut çim bakımı için kesinlikle kimyasal ilaç ve gübreleri tavsiye etmiyorum. Kimyasal ilaçlar özellikle çocuklar ve evcil hayvanlar için tehlike arz ediyor. Nitrojen bazlı gübreler yüzeysel köklü çimlere yol açarak hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Organik çözümler şular olabilir; Mevcut çimlerdeki yabani otlarla mücadele için sık tohumlama yapılarak otlara yer bırakılmamalı. Mısır gluten bazlı doğal gübre ile çimler beslenirken yabani otların tohumlarının çimlenmesi engellenmeli. Kimyasal gübre yerine kompost çayı ya da hümik asit verilmeli. Yanmış koyun gübresi unutulmamalı. Nitrojen ihtiyacı için kesilen çimler dekompoze olarak toprağa tekrar dönmeleri için çimde bırakılmalı, toplanıp atılmamalı.

Çim işi zor iş. Kolay gelsin...

Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2012, 22:55   #427
Yeni Üye
 
barisapa47's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
Arkadaşlar,
Fazla güneşli olmayan ufak bir bahçem var. Bahçemdeki ekme çim zeminim seyrek bir şekilde dağılmış. Parmaklarınızla toprağa rahatça temas edebiliyorsunuz yani. Bahçıvanıma, çimleri sıkılaştırmanın bir yolu olup olmadığını sordum. Aralara tamir çimi ekip üzerini kapama toprağıyla örterek sıkılaştırma yapılıp yapılamadığını sordum. Bana, var olan çimlerin de bu şekilde ölebileceğini söyledi. Bu bilgi doğru mudur? Çimleri tamamen sökmeden sıkılaştırma imkanı var mıdır?
Bahçıvanım, gübreleme işlemiyle çimlerin daha sıkılaşacağını belirtti; ama bu bana pek mantıklı gelmiyor. Sonuçta gübreleme, kökü güçlendirir, yeni filizler çıkartmaz diye düşünüyorum.
Ne yapmam lazım? Desteklerinizi bekliyorum.

barisapa47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2012, 09:10   #428
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sayın barisapa47, sorunuzu geç farkettiğim için ancak cevaplayabiliyorum. Gerçi ben bu işin tahsilini yapmadım ama bahçemde birkaç sefer çim ektiğim için işi biraz biliyorum.
Ben kendi fikrimi yazayım ama siz isterseniz yine de hocalarımıza sorun.

Tohumunuz pek taze olmamış olabilir veya ekim sırasında müsavi bir şekilde dağıtım yapılmamış veya m² ye mevsimine göre daha az tohum ekmişsinizdir.
Bu arada karınca unsurunu da düşünmek gerekir, o ufacık şeyler gece gündüz çalışarak tohum taşırlar.

Bu durumda ya çıkmamış yerlere ara ekim yaparsınız, ya da yine çim çıkmamış yerlere tohum atarak ince bir tabaka halinde bahçeye kapak yapabilirsiniz. Bu kapağı ince tuttuğunuz takdirde daha evvelce çıkmış çimlerinize bir şey olmaz.
Mümkünse ve bahçeniz ufaksa ilk biçimi el makası ile yaptığınız takdirde çim kökleri yerlerinden oynamaz. Daha sonraki biçmelerde makine kullanabilirsiniz.
Çimlerinizi biçerken de birden bire dipten biçmemelisiniz. Örneğin; çiminizin boyu 15 cm ise ki bu çim için çok uzunluktur (kökleri güneş görmediğinden sararma yapar) önce 5 cm kadar kesmelisiniz, yani 1/3 ü olmalıdır. Biraz sonra geride kalan 10 cm lik çimin de 4 cm lik kısmını keser boyunu 6 cm e indirmiş olursunuz yani ben 1/3 oranını korurum genelde.

Kesim yaparken de makinenizi bir sağa bir sola doğru değil de hep aynı istikamette sürün, yani hep boyuna. Bir sonraki kesimde ise tam tersi hep enine doğru biçin ki hasır gibi kardeşleme yapsınlar.
Belirttiğim gibi ben bahçemde böyle yapmaktayım.
(Çimin mi var, derdin var kulübüne hoş geldiniz... )

alanur ve Sudenur beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2012, 09:32   #429
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Barışapa Güler Hanım tüm söylenecekleri söylemiş, ilaveten ara ekim yapmadan önce mevcut çimi biçin 2-3 cm boyunda biçin. Arkasından silindirleme yapın. Silindirlemeden bir hafta sonra da ara ekim yaparsınız. Silindirleme kardeşlenmeyi teşvik edecektir. Sorun yaşamaya devam ederseniz mevsim geçmeden profesyonel destek alın.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2012, 23:09   #430
Yeni Üye
 
barisapa47's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28
İş dolayısıyla siteye uzun zaman giremedim. Cevabı şimdi yazabiliyorum. İlginize teşekkürler GÜLER ve MİNE PAKKANER.

Kapama toprağını ince tutmak mantıklı geliyor. Yalnız bir sorum daha var: Zemin oturmuş zemin, yani sert. Tohum ekmeden önce ince bir tabaka toprak atmalı mıyım? Yoksa sadece tohum ekip üzerine kapama toprağı eklemek yeterli olur mu?

barisapa47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2012, 23:59   #431
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Parça ekim yapacaksanız, bozuk yerlere biraz taban toprağı koyabilirsiniz ama silindirleyin ki diğer zeminle farklılık yapmasın.
Tohum atmakta geç kalmayın, hem karınca faktörü var hem de daha geçe kalırsanız daha fazla tohum kullanmak zorunda kalabilirsiniz.
Sulamayı yağmurlama olarak yapmaya dikkat edin.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2012, 23:42   #432
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-05-2012
Şehir: İST
Mesajlar: 4
merhaba arkadaşlar biz bahçemize geçtğimiz nisan ayında çim ekim işlemi uyguladık tohumumuzu istanbul tohumculuktan temin ettik yanlız eminönündeki değil balat hastane karşısındaki gerçek istanbul tohumculuktan herneyse hemen konuya gireyim..tahumlama işlemi bittikten hemen sonra istanbula döndük arkamızdan 1 hafta yağmur yagdı sonra 1 ay sonra gittitiğimizde tokumlar ortalama 10 santim olmuştu biçtikten sonra bazı yerlerin %70 alanda seyrek olduğunu farkettim tohunlama esnasında ilaçlamada yapıldı zararlı sözkonusu değil acaba 40 mk. bahçeye 1,5 kg tohum azmı geldi **** sağanak yagmur yeni işlem görmüş toprağa tohumların hareket etmesinemi neden oldu fotoları aşağıda bakabilirsiniz sizce zamanmı lazım yoksa ara ekimmi yapılacak yorumlarınızı bekliyorum saygılar..





















skynet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2012, 23:51   #433
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-05-2012
Şehir: İST
Mesajlar: 4

skynet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 10:28   #434
Ağaçsever
 
harfuzmani's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2011
Şehir: bursa
Mesajlar: 31
Bu işin ne kadar masraflı olduğunu burayı okuyunca daha iyi anlamaya başladım
Çimlerimi Kasım ayında diktim ve şu an gayet sağlıklılar.Ancak herhangi bir sorun yaşamadan bahsi geçen dezenfektan ve fungusitleri (bu terimlerin hepsini burdan öğrendim) temin etmek istedim ancak henüz bir başarı elde edemedim.
Alan arkadaşlar nerelerden temin ettiklerini yazabilirlerse herkes faydalanmış olacak...
Şimdiye kadar alınması gerekenlerin listesini yaptım.

Huwasan
Sportak
Benlate
Turf-set(greenset)
MAP(kendi ilimizde heryerde bulunmakta)
Durbsan
tordon
İnpul

harfuzmani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 01:06   #435
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sayın skynet, çim kardeşlenme yapar ama dediğiniz gibi yağmur biraz da tohum taşımış. Genelde çardağın altında kalan kısımlar daha kel, sebebi de güneşi az gördüklerinden olabilir.
Ara tohum ekimi yapabilirsiniz. Sıcaklara kaldınız ama isterseniz deneyin. Bu durumda m² ye 70 gr. hesap etmeniz gerekir. (sıcak zamana kaldığınız için)
Tohumu atarken iyice yıkanmış dere kumu ile (az miktarda) tohumu karıştırarak atın daha iyi olur. Bu durumda çok ince bir kapak toprağı işinizi görür.

İstanbul Tohumculuğu çok iyi tanırım. Serdar Bey'e de selamlarımı iletin.
Mısır çarşısındaki yeri kapatıp, tamamen Balat'a geçtiler. Arka kısımda ekili numune çim adalarını gördünüz mü?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 01:22   #436
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sayın harfuzmani, sevgili hocamız Mine Pakkaner hep der ki " çim alanı mı yapacaksınız? Sabrınız-vaktiniz-paranız var mı?"

Mesajınızı okurken başladım gülmeye. Hani bir tabir vardır; doğmamış bebeğe don biçmek " derler.
Maşallah çimleriniz sağlıklıymış ama siz şimdiden önlemlerinizi almak istiyorsunuz.
Inpul bulmakta zorlanabilirsiniz, ama listenizdeki diğer malzemeleri İzmir'den getirtebilirsiniz.
Ben de Mine Hanım'ın tavsiyeleri ile oradan aldım.
Doğa Ltd.Şti. 0232 446 43 92

Bence siz şimdiden ilaçları almayın, bakarsınız bir problem yaşamazsınız ve aldığınız ilaçların kullanım süreleri geçebilir.
Siz, bu başlığı fırsat buldukça baştan okuyun. Sulama zamanına dikkat edin.

Ben vakit buldukça tekrar tekrar okurum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 11:47   #437
Ağaçsever
 
harfuzmani's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2011
Şehir: bursa
Mesajlar: 31
Sayın Güler Hanım
Haklısınız belki benimkisi doğmamış çocuğa don biçmek ancak görünen köyde klavuz istemez! : )
Bu hastalıklara ani müdahale etmek söz konusu olduğu için ilaçları alayım dedim.Bakın kaç gün olmasına rağmen hala bişey elde edebilmiş değilim.En azından ilerlemeyi durdurmak adına, dezenfekte için huwa-san ı devamlı elde bulundurmam gerektiği inancındayım.Fungusit i bulana kadar zaman kazanmış olurum.
Bu konuyu başından beridir bir kaç kez okudum,çimi ekmeden önce ve sonra;çok faydası olacağı inancındayım.Herkese de tavsiye ederim.
Vermiş olduğunuz telefon numarasını geçtiğimiz günlerde aradım fakat artık o ilaçları satmadıklarını söylediler.Başka bir telefon vererek yönlendirme de bulundular.Fakat oradan da henüz bir netice elde edemediğim için paylaşma gereği duymuyorum.
En son Huwa-san ı istanbul Şişlide satan bir yer ile görüşme yaptım.1kg lıkları kargo edemeyeceklerini söylediler.Artık bende bir arkadaşımı yönlendirerek alım yapacağım heralde...

harfuzmani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2012, 01:35   #438
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-05-2012
Şehir: İST
Mesajlar: 4
hımm dkkatimi çekemiş acelem vardı cevabınız için teşekürler güler hanım evimizin ilerisindeki bir villanın bahçesinde belliki ev sahibi adamla selamlaştık bahçesindeki çimler çok bakımlı ve muntazamdı sohbet falan derken bende konuyu çimleme işine getirdim kendisine nasıl ?diye soru yönelttiğimde bana dediki -Ben çıkan bitki örtüsünü (doğal) çimbiçmeyle biçiyorum özel olarak çok ugraşmıyorum dedi suladığınıda ekledi..bende diyorumki madem çim işi çok özveri istiyor bizde bu yolu takip edebilirmiyiz doğal yeşilliği çim görünümü olabiliyor ikinci sorum demir çapağı agaç diplerine uygulanırsa faydalıymış diye duydum aslı astarı varmıdır ?birde kimyasal ilaç yerine arap sabunu uygulanabilirmi çokmu soru sordum bilmiyorum

skynet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2012, 11:20   #439
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
Herkese selamlar
1 yıl önce rulo çim olarak uygulama yaptığımız bahçemizde böyle bir sorun oluştu. Tesbit ve çözüm için önerileriniz bekliyorum. İyi günler.

shaman_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2012, 11:20   #440
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7

shaman_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2012, 11:21   #441
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
Imageshack - dsc4647f.jpg

shaman_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2012, 15:30   #442
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sayın shaman, Imageshack'tan yüklediğiniz fotoğraflar açılmıyor. Forumdan yüklemeye çalışın.
Bakın ben de siteye yeni üye olduğumda fotoğrafları ımageshack'tan yüklüyordum (bilmediğimden) daha sonra (bir sene kadar) tekrar fotoğraflara bakmak istediğimde karşıma kocaman bir kurbağa fotoğrafı çıkıyordu.
Sayın malina hep söylüyordu, forumdan yükleyin diye, hemen bütün fotoğrafları kopyalayarak yeniden forumdan yükledim.
Sizin de başınıza gelebilir.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2012, 15:41   #443
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili skynet, dediğiniz kolay yolu seçmektir.
Tabii olur, yemyeşil bir görüntü elde edersiniz, varsın çim değil de karışık ot grubu olsun. Derdi de az olur, ilaç istemez bakım istemez, basın suyu, vakti gelince de biçersiniz olur biter.
Varsın kadife gibi yumuşacık çim olmayıversin derseniz eğer.

Demir tozunu ben çim için alt yapı hazırlarken toprağa karıştırmıştım. İnşaat demirleri için kafes yapan bir arkadaşımız vardı bana çuval dolusu biriktiriyordu.

Arapsabununu kullanan pek çok arkadaşımız var, başlığı okuyunca göreceksiniz, ben hiç kullanmadım.

Sevgili harfuzmani, Huwasan'ı Pendik'te de satan bir firma vardı, notlarımdan telefon numarasını bulabilirsem size yazarım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2012, 21:14   #444
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
Sayın Güler
Forumda yeniyim o yüzden forumdan yüklemeyi bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

shaman_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2012, 08:09   #445
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Tabii, sayın shaman.

Siz lütfen önce bu başlığa bir göz gezdirin, orada açık açık anlatılıyor, yine de takılırsanız yazın, yardımcı olalım.

http://www.agaclar.net/forum/forum-k...siniz/6256.htm

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2012, 11:07   #446
Ağaçsever
 
harfuzmani's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2011
Şehir: bursa
Mesajlar: 31
Huwasanı temin ettiğim linki veriyorum.

Huwasan TR 50 Hastane dezenfeksiyonu - Hijyen Ürünleri ve Tıbbi Sarf Malzemeler sahibinden.com'da - 87366081

Greenset'i de 0232 472 09 50;0532 296 82 81 nolu telefonlardan sipariş edebiliyoruz.

Diğerleri için arayıştayım...

Bu arada huwasan 10lt 20cc koyulacak, peki bu 10lt kaç m2 alana kullanılıyor?

harfuzmani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2012, 21:37   #447
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sayın harfuzmani, ben de 10lt. suya 20cc. huwasan koydum. l lt.lik solüsyonla 10m² lik alanı ilaçladım. Yani 100m² lik alanı 10lt. ile dezenfekte edersiniz.

(Mini not: metre kare - derece işaretlerini yazmak için Ascii kodlarına bakabilirsiniz.)

http://www.agaclar.net/forum/forum-k...iniz/12050.htm

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2012, 10:31   #448
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
Herkese selamlar
1 yıl önce rulo çim olarak uygulama yaptığımız bahçemizde böyle bir sorun oluştu. Tesbit ve çözüm için önerileriniz bekliyorum. İyi günler.
Name:  DSC_4646.jpg
Views: 2615
Size:  65.5 KB

shaman_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2012, 10:40   #449
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Fotoğraf uzaktan çekildiği için pek bir şey söylemek benim için zor. Ama sağlıklı görünmediği aşikâr.
Yeşil olan yerlerdeki çim kökleri bile sarı sarı görünüyor.
Siz buralardan hiç yabancı ot yoldunuz mu? Yoksa bu toprak görünen yerlerdeki çimler mi kurudu?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2012, 17:58   #450
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
Hayır o bölgeden ot yolmadım biraz drenaj problemi olabilir. Hastalık olabilir mi?

Eklenen Resimler
 
shaman_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024