View Single Post
Eski 11-03-2012, 09:10   #428
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Sayın barisapa47, sorunuzu geç farkettiğim için ancak cevaplayabiliyorum. Gerçi ben bu işin tahsilini yapmadım ama bahçemde birkaç sefer çim ektiğim için işi biraz biliyorum.
Ben kendi fikrimi yazayım ama siz isterseniz yine de hocalarımıza sorun.

Tohumunuz pek taze olmamış olabilir veya ekim sırasında müsavi bir şekilde dağıtım yapılmamış veya m² ye mevsimine göre daha az tohum ekmişsinizdir.
Bu arada karınca unsurunu da düşünmek gerekir, o ufacık şeyler gece gündüz çalışarak tohum taşırlar.

Bu durumda ya çıkmamış yerlere ara ekim yaparsınız, ya da yine çim çıkmamış yerlere tohum atarak ince bir tabaka halinde bahçeye kapak yapabilirsiniz. Bu kapağı ince tuttuğunuz takdirde daha evvelce çıkmış çimlerinize bir şey olmaz.
Mümkünse ve bahçeniz ufaksa ilk biçimi el makası ile yaptığınız takdirde çim kökleri yerlerinden oynamaz. Daha sonraki biçmelerde makine kullanabilirsiniz.
Çimlerinizi biçerken de birden bire dipten biçmemelisiniz. Örneğin; çiminizin boyu 15 cm ise ki bu çim için çok uzunluktur (kökleri güneş görmediğinden sararma yapar) önce 5 cm kadar kesmelisiniz, yani 1/3 ü olmalıdır. Biraz sonra geride kalan 10 cm lik çimin de 4 cm lik kısmını keser boyunu 6 cm e indirmiş olursunuz yani ben 1/3 oranını korurum genelde.

Kesim yaparken de makinenizi bir sağa bir sola doğru değil de hep aynı istikamette sürün, yani hep boyuna. Bir sonraki kesimde ise tam tersi hep enine doğru biçin ki hasır gibi kardeşleme yapsınlar.
Belirttiğim gibi ben bahçemde böyle yapmaktayım.
(Çimin mi var, derdin var kulübüne hoş geldiniz... )

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön