Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermansayman
Sevgili meslektaşlarım ve forum üyeleri,
Aramızda bizim gibi bahçelerinde problem olan kişilere danışmanlık yapan, yani yaptığı iş bu olan üyelerimiz varsa, ücret karşılığı yardımcı olunursa en doğru çözümü en kısa zamanda bulabileceğimize inanıyorum. İzmi Kemalpaşa semtinde oturuyorum ve buradaki zirai ilaç satan yakın arkadaşım bu konuda çok bilgili değil, oyüzden yardım da alamıyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilecek bir üyemiz var mı acaba?
|
20 yıllık ziraat mühendisiyim. yıllarca karşılık beklemeden bildiğimi ve yaşayarak öğrenmekte olduklarımı aktarmaktayım. ücret istemek aklımdan geçmez. sevinerek elimden geleni yaparım.
birincisi hastalık **** sorunu tespit. sonrası bu hastalık **** soruna karşılık yazılacak reçete.. mazur görün bizim işimiz doktor gibi dili olanı dinlemek değil gördüğümüze ses vermek. belki daha zor. karaciğere göze beyine öksürüğe nasıl ayrı ayrı doktorların ihtisas dalları bakar bizimkide aslen öyle. ama ziraat mühendisi deyince fidandanda topraktanda buğdaydanda çimdende aklınıza gelen her şeyle ilgilenir bilir anlaşılıyor. ama bizdede ihtisaslaşma olduğu halde bilmediğimizi öğrenerek sizlerin bu anlayışına saygısızlık etmöemeye çalışıyoruz. meslektaşlarımda buna katılırlar.
sorun mantarimi yoksa bir yabancı otamı bağlı yoksa toprakta bazı kısıtlayıcı sebeplermi var yoksa sizin uygulama yanlışlığınızmı var bunların bir doktora derdinizi anlatmanız hibi yerinde görülüp tespit edilecek şeyler. size tecrübeli meslektaşlarımın peşinde azıcık nazlansalarda (inanın çok canımızı sıkan durumlar var ama yardımdan kaçmayız) yardımcı olacaklardır.