05-11-2008, 23:29 | #61 |
Ağaç Dostu
|
Ben yarın kanat ızgaraya niyetliyim; öyle direkt kanadı ızgaraya at, pek yavan gelir bana . Şöyle soslamalıyım; 3-5 saat marinatta kalmalı kanat ki tadı yerine gelsin değil mi canıım... Arkadaşlarımın pek beğendiği bir marinad tarifim var ama önerilere açığım Var mı şunu da koy sosta beklet harika dediğiniz bir püf? |
06-11-2008, 00:49 | #63 |
Ağaç Dostu
|
Ben mutlaka soğan, bir kaç diş sarmısak rendelerim, karabiber, kimyon, pul biber, biber salçası ruh durumuma göre bazen yoğurt suyu, bazen sirke, nadir da olsa adaçayı... Misafirin damak tadına, yaşına göre ince bir ayar çekerim. Malum çok yaşlılara,mide rahatsızlığı olana ağır baharat gitmez. Genç dostlarım acıyı, baharatı kaldırır, benimki biraz nabza göre şerbet vermek açıkçası... |
06-11-2008, 08:48 | #64 |
Moderatör
|
Ne derler, ''hastaya çorba sorulmaz''. Ben de bugün, güzel bir haşlama yapmayı plânlıyorum. Kuzu kol kürekten iri parçalar ve bol sebzeli bir çorba. Hem içimi güzel hem de bol vitaminli. Şu an çok ihtiyacım var. |
06-11-2008, 09:01 | #66 |
Moderatör
|
Sevgili cumhur Oğuz'un bir lâfı vardır: Karım hasta olacağına ben olayım (zira kendisi pek becerikli değildir ev işlerinde) ben öleceğime o ölsün. (işin espri tarafı-esasında bana çok düşkündür, sevgili ağabeyim). |
06-11-2008, 15:55 | #68 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2008
Şehir: Antalya-Kütahya
Mesajlar: 177
|
Sn. papatyam, 3 gün sonrasının yemeğini bu günden yapıyorsunuz, keşke bu günün yemeğini 3 gün öncesinden yapmış olsaydınız bu gün düşünmezdiniz ne pişirsem diye |
06-11-2008, 15:57 | #69 |
Ağaç Dostu
|
İşte planlama bu.... |
06-11-2008, 15:59 | #70 |
Ağaç Dostu
|
Evet ama biliyorsunuz ki yaprak sarması zahmetli , akşam eşim ve oğlum yattıktan sonra saracağım pişmesi de kolay değil en kısık ateşte 2-3 saat kadar pişirmem gerekiyor çünkü özel bir gün için yapıyorum |
07-11-2008, 12:07 | #74 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
|
Pırasa köftesi |
07-11-2008, 12:51 | #76 |
Ağaç Dostu
|
Afiyet, şeker olsun. Ben şimdi bahçemden pazı, kazayağı (yerel dil), rezene, pırasa toplayıp, yıkadım. Lor da var. Tüplü sacda gözleme yapacağım. Paşaya da biraz kıymalı yaparız o pek sebzeli sevmez. Sizler de ne var bugün? |
07-11-2008, 13:19 | #78 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
|
Bu arada Papatyam eşinin doğum günü kutlu olsun. Uzun uzun yıllar kutlamanız dileğiyle. Hem sen arkadaşlara bakma. Sarmanı yavaş yavaş pişir. Ne kadar yavaş pişerse o kadar leziz olur. Gerçi ben hiç sabredemem, her seferinde dibini tuttururum ama ... |
07-11-2008, 14:57 | #79 |
Ağaç Dostu
|
Yemekleri baharatlı ve soslu çok seviyorum ama eşim yüzünden baharat kullanamıyorum ayrıca üzerine atıncada lezzetli olmuyor, sarmayı zeytınyağlı yaptım koca bir tencere hemde sararken boynum ağrıdı parmaklarım yeşerdi ADSL bağlantınıza çok sevindim ve bir an önce sağlığınıza kavuşmanızı diliyorum. |
08-11-2008, 11:40 | #80 |
Ağaç Dostu
|
İşten çıkmama yaklaşık bir saat var, görümcelerim kendi evlerinde kek börek poğaça vs. hazırlıyorlar (çok şanslıyım) bende önce alışverişe gideceğim (pazar var) ve yoğun istek üzerine mercimekli köfte ile revani yapacağım. Yani bu gün yemek pişirmek falan yok |
08-11-2008, 16:28 | #82 |
Ağaç Dostu
|
Sebze haşlama, ızgara köfte,tavada patates yapmaya giderken aklım Berdurayın fasulyesine takıldı |
08-11-2008, 19:17 | #83 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2008
Şehir: Antalya-Kütahya
Mesajlar: 177
|
Ben pazı yoğurtlaması yaptım sarımsaklı. ohh geçtim karşısına bir tabağı nasıl bitirdim farkına varmamışım valla |
10-11-2008, 19:22 | #84 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler hn.; tarifini verdiğiniz sarımsaklı patatesi ızgara çipuranın yanına yaptım. İnanılmaz bir tat, bayıldım gerçekten. Artık balığın ayrılmaz kankası olarak soframızdaki yerini aldı. Paylaşımınız için teşekkürler... |
11-11-2008, 16:42 | #85 |
Ağaç Dostu
|
Bu akşam bir arkadaşım gelecek ve ne hikmet se ne zaman bir araya gelsek en büyük zevkimiz makarna salatası ile kısır yapıp yemek ben kısırı yaparken o da makarnayı yapar yıllardır bu böyle biz de anlamadık Makarna haşlanır, göbek salata, konserve mısır, konserve ton balığı (bol), salatalık turşusu, hazır tamek garnitür, yoğurt ve mayonez eklenir mis gibi yenir. |
12-11-2008, 18:36 | #86 |
agaclar.net
|
Portakallı Kereviz yapmıştım, sonra da portakallı pırasa denedim. İkisi de çok iyi idi... Yani, limon sıkılması gereken yemeklerde, suya limon sıkmaktansa, sıkılmış portakal suyu kullanmak mümkün... Daha iyi bir lezzet oluyor... Başka hangi yemeklerde denenebilir? |
21-11-2008, 18:00 | #90 |
Ağaç Dostu
|
Bu akşamki menümüz ilginç ve çok güzeldi .Üretimi bana pişirmesi hanıma aittir ; Sütlü Brokoli çorbası Etli Tayvan patlıcanı dolması Peru salatalığı turşusu İçecek olarakta Kiwanolu soda Bu menüye katkıları olan sevgili Ağaçlar.net ' ede ayrıca teşekkürler . |
Etiketler |
menü, ne pişirsem |
|
|