agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni3323Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-11-2008, 00:29   #61
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Ben yarın kanat ızgaraya niyetliyim; öyle direkt kanadı ızgaraya at, pek yavan gelir bana .

Şöyle soslamalıyım; 3-5 saat marinatta kalmalı kanat ki tadı yerine gelsin değil mi canıım...

Arkadaşlarımın pek beğendiği bir marinad tarifim var ama önerilere açığım

Var mı şunu da koy sosta beklet harika dediğiniz bir püf?

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2008, 00:51   #62
Ağaç Dostu
 
Şule68's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: Antalya/Duacı Köyü
Mesajlar: 177
Galeri: 5
Berduray hanım önce sizden alsak şu çok beğenilen marinad tarifini.

Şule68 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2008, 01:49   #63
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Ben mutlaka soğan, bir kaç diş sarmısak rendelerim, karabiber, kimyon, pul biber, biber salçası ruh durumuma göre bazen yoğurt suyu, bazen sirke, nadir da olsa adaçayı...

Misafirin damak tadına, yaşına göre ince bir ayar çekerim.

Malum çok yaşlılara,mide rahatsızlığı olana ağır baharat gitmez.

Genç dostlarım acıyı, baharatı kaldırır, benimki biraz nabza göre şerbet vermek açıkçası...

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2008, 09:48   #64
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,399
Galeri: 103
Ne derler, ''hastaya çorba sorulmaz''.
Ben de bugün, güzel bir haşlama yapmayı plânlıyorum. Kuzu kol kürekten iri parçalar ve bol sebzeli bir çorba. Hem içimi güzel hem de bol vitaminli. Şu an çok ihtiyacım var.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2008, 09:51   #65
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Güler Hanım.
Biraz fazla fazla için ki bir an önce sağlığınıza kavuşun. Oğuz bey. Siz nasılsınız?
Sağlıklı günler dileğiyle.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2008, 10:01   #66
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,399
Galeri: 103
Sevgili cumhur Oğuz'un bir lâfı vardır: Karım hasta olacağına ben olayım (zira kendisi pek becerikli değildir ev işlerinde) ben öleceğime o ölsün. (işin espri tarafı-esasında bana çok düşkündür, sevgili ağabeyim).

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2008, 16:50   #67
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Bu akşam yaprak saracağım, yarın pişireceğim cumartesi de yiyeceğiz ama bu akşam ne pişirsem bilmiyorum, yokmu fikri olan.

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2008, 16:55   #68
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2008
Şehir: Antalya-Kütahya
Mesajlar: 177
Sn. papatyam,
3 gün sonrasının yemeğini bu günden yapıyorsunuz, keşke bu günün yemeğini 3 gün öncesinden yapmış olsaydınız bu gün düşünmezdiniz ne pişirsem diye
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi papatyam Mesajı Göster
Bu akşam yaprak saracağım, yarın pişireceğim cumartesi de yiyeceğiz ama bu akşam ne pişirsem bilmiyorum, yokmu fikri olan.

tropikana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2008, 16:57   #69
Ağaç Dostu
 
ormanx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2008
Şehir: Çerkezköy/Tekirdağ
Mesajlar: 395
Galeri: 20
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tropikana Mesajı Göster
Sn. papatyam,
3 gün sonrasının yemeğini bu günden yapıyorsunuz, keşke bu günün yemeğini 3 gün öncesinden yapmış olsaydınız bu gün düşünmezdiniz ne pişirsem diye
İşte planlama bu....

ormanx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2008, 16:59   #70
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Evet ama biliyorsunuz ki yaprak sarması zahmetli , akşam eşim ve oğlum yattıktan sonra saracağım pişmesi de kolay değil en kısık ateşte 2-3 saat kadar pişirmem gerekiyor çünkü özel bir gün için yapıyorum

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2008, 17:03   #71
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Papatyam, bir öneri, üstelik uğraştırmıyor. Yeşil mercimek (içine küçük hamur parçaları veya erişte ilave ederek), bulgur pilavı, turşu.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2008, 17:56   #72
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Kazanla mı pişiyor bu sarmalar yahu?

Et mi ki bu 3 saatte... yaprak kalmaz tencerede erir valla


Benim mangal köz dökmeye başladı, hadi toplanın gelin.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2008, 17:59   #73
Ağaç Dostu
 
ormanx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2008
Şehir: Çerkezköy/Tekirdağ
Mesajlar: 395
Galeri: 20
[QUOTE=berduray;311582]Kazanla mı pişiyor bu sarmalar yahu?

Et mi ki bu 3 saatte... yaprak kalmaz tencerede erir valla


Bravo valla. Sözü ağzımdan aldın.

ormanx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2008, 13:07   #74
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Pırasa köftesi

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2008, 13:24   #75
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Bu akşam kayınvalidemde olacağım hazıra konacağım yani.
Mercimek çorbası,nohut, pilav ve salata olacakmış )

(eve gidince de dolmayı pişireceğim )

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2008, 13:51   #76
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Afiyet, şeker olsun.

Ben şimdi bahçemden pazı, kazayağı (yerel dil), rezene, pırasa toplayıp, yıkadım.

Lor da var.

Tüplü sacda gözleme yapacağım.

Paşaya da biraz kıymalı yaparız o pek sebzeli sevmez.

Sizler de ne var bugün?

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2008, 14:04   #77
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Ohh mis gibi ne güzel, börekler çörekler de yarın bende de olacak çok kalabalık olacağız yemek yapmayı düşünmüyorum. (eşimin doğumgünü)

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2008, 14:19   #78
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Bu arada Papatyam eşinin doğum günü kutlu olsun. Uzun uzun yıllar kutlamanız dileğiyle. Hem sen arkadaşlara bakma. Sarmanı yavaş yavaş pişir. Ne kadar yavaş pişerse o kadar leziz olur. Gerçi ben hiç sabredemem, her seferinde dibini tuttururum ama ...

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2008, 15:57   #79
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Yemekleri baharatlı ve soslu çok seviyorum ama eşim yüzünden baharat kullanamıyorum ayrıca üzerine atıncada lezzetli olmuyor, sarmayı zeytınyağlı yaptım koca bir tencere hemde sararken boynum ağrıdı parmaklarım yeşerdi
ADSL bağlantınıza çok sevindim ve bir an önce sağlığınıza kavuşmanızı diliyorum.

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2008, 12:40   #80
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
İşten çıkmama yaklaşık bir saat var, görümcelerim kendi evlerinde kek börek poğaça vs. hazırlıyorlar (çok şanslıyım) bende önce alışverişe gideceğim (pazar var) ve yoğun istek üzerine mercimekli köfte ile revani yapacağım.
Yani bu gün yemek pişirmek falan yok

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2008, 17:22   #81
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Benim fırında şu anda pastırmalı kuru fasulye pişiyor, bir bakalım ne durumda?

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2008, 17:28   #82
Ağaç Dostu
 
füsunANK's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,391
Galeri: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Benim fırında şu anda pastırmalı kuru fasulye pişiyor, bir bakalım ne durumda?
Sebze haşlama, ızgara köfte,tavada patates yapmaya giderken aklım Berdurayın fasulyesine takıldı

füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2008, 20:17   #83
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2008
Şehir: Antalya-Kütahya
Mesajlar: 177
Ben pazı yoğurtlaması yaptım sarımsaklı. ohh geçtim karşısına bir tabağı nasıl bitirdim farkına varmamışım valla

tropikana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 20:22   #84
Ağaç Dostu
 
Şule68's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: Antalya/Duacı Köyü
Mesajlar: 177
Galeri: 5
Sevgili Güler hn.; tarifini verdiğiniz sarımsaklı patatesi ızgara çipuranın yanına yaptım. İnanılmaz bir tat, bayıldım gerçekten. Artık balığın ayrılmaz kankası olarak soframızdaki yerini aldı. Paylaşımınız için teşekkürler...

Şule68 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 17:42   #85
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Bu akşam bir arkadaşım gelecek ve ne hikmet se ne zaman bir araya gelsek en büyük zevkimiz makarna salatası ile kısır yapıp yemek ben kısırı yaparken o da makarnayı yapar yıllardır bu böyle biz de anlamadık

Makarna haşlanır, göbek salata, konserve mısır, konserve ton balığı (bol), salatalık turşusu, hazır tamek garnitür, yoğurt ve mayonez eklenir mis gibi yenir.

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 19:36   #86
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Portakallı Kereviz yapmıştım, sonra da portakallı pırasa denedim. İkisi de çok iyi idi...

Yani, limon sıkılması gereken yemeklerde, suya limon sıkmaktansa, sıkılmış portakal suyu kullanmak mümkün... Daha iyi bir lezzet oluyor...
Başka hangi yemeklerde denenebilir?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 19:42   #87
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Belki enginarda.
Ben salatalarda da kullanıyorum.
Beyaz lahanalı salatada denemedim ama sanırım güzel olur.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2008, 13:24   #88
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Bu gün tavuklu nohut yemeği, pirinç pilavı ve turşu var

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2008, 17:01   #89
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Sebzeli, kemikli et haşlama yapıyorum, kıymalı taze fasulye de hazır.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2008, 19:00   #90
Ağaç Dostu
 
Oyaman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: DAVUTLAR
Mesajlar: 715
Galeri: 12
Bu akşamki menümüz ilginç ve çok güzeldi .Üretimi bana pişirmesi hanıma aittir ;

Sütlü Brokoli çorbası
Etli Tayvan patlıcanı dolması
Peru salatalığı turşusu
İçecek olarakta Kiwanolu soda

Bu menüye katkıları olan sevgili Ağaçlar.net ' ede ayrıca teşekkürler .

Oyaman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
menü, ne pişirsem

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024