View Single Post
Eski 12-11-2008, 19:30   #16
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Yeni denediğim bir kereviz yemeği...

Portakallı Kereviz

Soğan (arpacık soğan olursa daha iyi oluyor), havuç, kereviz üçlüsü...
Zeytinyağ ve tuz da tamam...

Tek fazlalık, yemeğe su yerine taze sıkılmış portakal suyu koyuyorsunuz. Yemeğin miktarına göre 1-3 bardak gerekebilir.

Acemiler için püf noktaları:
Kereviz soyunca kararan bir sebze olduğu için, önce portakal suyunu sıkın, kabuğunu soyduğunuz kerevizi onun içine doğrayın.
Havuç daha geç pişen bir sebze olduğu için, önce yağda biraz kavurun, sonra portakal sulu kerevizi tencereye boşaltın.

Bu kadar başarılı olacağını düşünmezdim

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön