agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni3280Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-01-2012, 15:04   #361
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,268
Galeri: 637
Ben de misafirlerime misir ünlü dereotlu zeytinli ve peynirli minik pogacalar ve minik ekler pastalar yaptım.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2012, 15:42   #362
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,123
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Ben de misafirlerime misir ünlü dereotlu zeytinli ve peynirli minik pogacalar ve minik ekler pastalar yaptım.
Ellerine sağlık.
Bir tabak da Yeşil Yağmur kahvesine göndersene, beş çayının yanında iyi gider. Kaldı mı?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2012, 19:17   #363
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,268
Galeri: 637
Kaldi ama az, sizin icin ozel pisiririm.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2012, 16:13   #364
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,123
Galeri: 103
Birkaç gündür diş problemi çektiğim için dosdoğru yemek yiyemiyorum. Hep sulu gıdaya takılıyorum. Öğle çorba, akşam çorba. Ama çorba da her öğünde severek yediğim bir şey.

Bugün kendim için koyuca bir yayla çorbası, Oğuz için de Izgara tavuk ve püre yaptım.

Eh yani çorbam da güzel oldu, hem de doyurucu.
Sonra, baktım çorba tariflerimiz arasında yayla çorbası yok. Arkadaşlara kendi tarifimi yazayım dedim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2012, 14:39   #365
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,123
Galeri: 103
Tarhana çorbası
Karnabahar graten
Ayva kompostosu

Kendim için, su böreği (hazır)
Taze sıkılmış portakal suyu.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2012, 15:33   #366
Ağaç Dostu
 
yener.T's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,013
Galeri: 16
Tavuklu Rumeli Çorbası

PIRASA KÖFTESİ

KIZILCIK ŞURUBU

yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2012, 19:29   #367
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,268
Galeri: 637
Yener Bey, yemekler kadar sunumu da beğendim. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2012, 22:31   #368
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,673
Galeri: 341
Yener Bey harika tarifler mutlaka deneyeceğim. Afiyet olsun. Limon'a katılıyorum sunum bir harika.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2012, 15:24   #369
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,123
Galeri: 103
Sevgili yener.T, bunlar ne harika şeyler. Ellerinize sağlık. Ama bu güzel tarifler ve sunumlar eğer bu başlıkta kalırsa daha sonra kimse bunlardan faydalanamaz. Sizden rica etsem bu güzellikleri Mutfak başlığımızdaki alt başlıklarda paylaşsanız. O zaman kime lâzım olursa orada rahatlıkla bulabilir.

Teşekkür ederim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2012, 11:25   #370
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,673
Galeri: 341
Yener Bey sukkulentlerinizden sonra yemek tariflerinizi de hayranlıkla takibe başladım. Ellerinize sağlık, afiyet olsun. Bu tarifler kesinlikle ayrı ayrı başlıkları hakediyorlar.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2012, 12:11   #371
Ağaç Dostu
 
yener.T's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,013
Galeri: 16
Sayın Zenfree teşekkür ederim,yeni bir başlık bekliyorum.Selamlar.

yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2012, 12:35   #372
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,123
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yener.T Mesajı Göster
Sayın Zenfree teşekkür ederim,yeni bir başlık bekliyorum.Selamlar.
Sevgili yener.T, güzel tarifleriniz Mutfak başlığımızın alt başlıklarına taşındı. Çorbalar bölümü, İçecekler bölümü, Sebze yemekleri gibi.

Siz de bundan sonra yapacağınız bu güzel tarifleri, buradaki alt başlıklarda konu açarak yaparsanız eminim ki pek çok üyemiz faydalanabilecektir.
Teşekkür ederim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2012, 11:49   #373
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,123
Galeri: 103
Bu gün malina'nın tarif ettiği şekilde portakal suyu ile zeytinyağlı kereviz pişirdim. Ayva ilavesi ile.
Tek kelime ile şahane oldu.
Çeşnicibaşım (eşim) tadına bakar bakmaz " bir daha kerevizi hep böyle isterim" dedi.

sütlü tarhana çorbası
kıymalı bezelye (iglo dondurulmuş bezelye)
pirinç pilavı
portakallı kereviz- zeytinyağlı-

Şekerpare (Bayramoğlu baklavacısından-hazır)

Name:  P2030043 (600 x 450).jpg
Views: 1220
Size:  65.4 KB

tener beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2012, 13:18   #374
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 463
Bugün yine tembel yemeği yaptım.

Kaytaz Böreği,yanında yoğurt

Eklenen Resimler
 
vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2012, 17:28   #375
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,165
Galeri: 3
Sayın vehibe,

Çocukluğumuzda Aydında akşama doğru bu pide ( biz ona halep işi derdik) fırınlar tarafından yapılarak, aynen simit gibi koluna cam çerçeveli tenekeyi takan satıcılar tarafından sokak aralarında dolaştırılırdı. Olağanüstü lezzetli gelirdi bize. Bu pideyi İzmirde o taraf kökenli büyük lokantalardan birisi Nazilli gülü/bülbül yuvası diye yapıp satmakta ama denedim o eski pideyle alakası yok. Ancak yıllar önce Karacasu'ya o muhteşem Afrodisias harabelerini gezmeye gittiğimizde çarşının göbeğindeki bir mütevazi pidecide yemiş ve aynen eski tadı almıştım. Sanırım birde Bozdoğandaki o meşhur pideci yapmaktaymış ama oraya nasip olup gidemedik.

Ben bu pideyi İzmirde tarif ile yaptırmaya çalışıyorum ama tutturamıyorlar. Bir ara kuzu buttan bir parçayı donmuş halde buzdolabından alıp, hafif çözülmeye başladığında bıçak kıyması yapıyor, sadece tuz, maydanoz ve soğan ile yoğurup pide fırınına götürüyor ustaya anlatabilirsem muhteşem lezzeti yaratıyordum. Bu pideyi soğutmadan ortasına bir küçük parça tereyağ koyup elde ikiye katlayacaksınız ve iki veya en çok 3 lokmada yiyeceksiniz, el yalatır.
Bir hususu daha yazayım, benim bildiğimde hamur biraz küçük ve kalınca olurdu, et ise biraz daha az...

Hamurunu nasıl yaptığınızı yazarsanız evde bir uğraşayım, köy fırınında yapabilirim belki... Biz yanında ayran içerdik.

Afiyet olsun.

tener beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2012, 19:03   #376
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 463
Sayın Hosseda,
Biraz zahmetli olduğu için evde yapmıyorum. Çok cüzi bir parayla taş fırında fırıncı ustası hazırlıyor.

Malzeme: İç harcı için.
1. Kilo ince çekilmiş et, (koyun eti olursa daha leziz olur)
500.Gr. domates.
3. Taze biber.
4. Orta boy ince doğranmış soğan.
1 Demet ince kıyılmış maydanoz.

Hamuru:
2 Kilo un.
Biraz yaş maya.
1 Yemek kaşığı çekilmiş rezene.

Hamur yoğrulup dinlenmeye bırakılır.
Kabarmaya başlamadan, daha önceden ayrı bir kasede hazırlanmış
Bir sana yağı bir kase sıvı yağ eritilip güzelce karıştırılır.
Elinizi yağa batırarak hamurdan küçük bezeler kesilir.
Bolca yağın içinde bezeler açılır, açılan beze kıvrılıp işaret parmakta halka halinde tepsiye dizilir.
Sonra gördüğünüz gibi üzerine etler konur, hafif bastırarak etler üzerine yayılıp
taş fırına gönderilir.

Yazdığım malzeme miktarı,bizim yöremizdeki taş fırınlarında kullanılan büyük tepsilerin ölçülerine göredir.

Eklenen Resimler
 
tener ve limon_sever beğendi.
vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2012, 22:48   #377
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,123
Galeri: 103
Sevgili arkadaşlar, bu güzel tarifleri Mutfak bölümündeki alt başlıklarda verirseniz daha kalıcı oldukları gibi, arayan arkadaşların kolayca bulmalarını sağlamş olursunuz.

Burada sadece neler pişirdiğimizi yazıyoruz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2012, 16:35   #378
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,947
Galeri: 11
Her tarifi her tadı merak etmemek lazım.
Zaten selanik tatlısı fiyasko oldu. Közlenmiş patlıcanlı köfte, ne ilginç dedim. Dememek lazımmış.


Düzenleyen memet : 07-03-2012 saat 09:05
memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2012, 07:57   #379
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,123
Galeri: 103
Kıymalı ıspanak - sarımsaklı yoğurt
Fırın makarna
Elma kompostosu

tener beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 22:27   #380
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,731
Galeri: 99
Tarhana çorbası,
Soğan yahnisi,
Pancar turşusu.

tener beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2012, 21:00   #381
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,978
Galeri: 9
Biberli domatesli bulgur pilavı..
Kuru köfte..
Patates püresi..
Patetes köftesi..
Patates salatası..

tener beğendi.
selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2012, 21:21   #382
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,123
Galeri: 103
Yol yorgunu olunca, kolaya kaçtım.

Tarhana çorbası.
Tavuk but ızgara
Karışık yeşil salata.

tener beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2012, 11:06   #383
Ağaç Dostu
 
DarkYES's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 5,587
Galeri: 363
Sucuk Yahnisi
Bulgur Pilavı
Yoğurt
Turşu

tener beğendi.
DarkYES Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2012, 12:53   #384
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,123
Galeri: 103
Günlerdir yağmur var, bahçede çalışabilmek mümkün değil.
Bugün, yağmursuz bir gün var, hatta güneş yüzünü bile gösteriyor, zaman zaman.

Fırsat diyerek çıktım bahçeye. Offf ıspanaklar pırıl, pırıl. Ya taze sarımsaklar, tam yemelik.
Hemen eve dönüp bir poşet ve bıçak alıp geldim. Önce 30 tane sarımsak kestim. 15 Oğuz'a 15 i bana misali.
Bir poşet de ıspanak topladım. Oğuz'a da " biraz evvel Nurten'in tavukları ortalığı yıkıyordu, kümesten taze yumurta al da gel" dedim.

Hemen ıspanakları temizledim, bir güzel kavurdum. Taze yumurtaları da içine kırıverdim. Yanında da taze sarımsak bize güzel ve bir o kadar da keyifli bir öğle yemeği oldu.

Üç yumurta Oğuz'a kırdım, 2 tane de kendime. Tam yemeğin ortasında (o kadar lezzetli geldi ki) ahh keşke bunu Ne Pişirelim başlığında yazsaydım diye düşündüm.
Hemen kalan bir yumurtayı başka bir tabağa aktararak sizler için fotoğrafladım.

Name:  P4190201 (600 x 450).jpg
Views: 840
Size:  47.0 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2012, 19:54   #385
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,947
Galeri: 11
Valide akşamları dondurmayı muhallebi ile çeşitlendirmenin iyi olacağına karar verdi. Ee, bir yediğine ertesi günü gene mi aynısı diyor. Sütlü tatlı sitelerini geze geze geçiyor ömrüm.

Portakallar çiçeklendi. Bu sefer tatlıya çiçeklerinnden kattım, bu kadar güzel bir sonuç alacağımı ummazdım.
Hanımeli ve yaseminleri de listeye alacağım.

Cymbelina beğendi.
memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2012, 21:03   #386
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
Zeytinyağlı Bakla
Fırında köfte , patates.
Yoğurt ve yeşil salata.

tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2012, 22:57   #387
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 272
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Valide akşamları dondurmayı muhallebi ile çeşitlendirmenin iyi olacağına karar verdi. Ee, bir yediğine ertesi günü gene mi aynısı diyor. Sütlü tatlı sitelerini geze geze geçiyor ömrüm.

Portakallar çiçeklendi. Bu sefer tatlıya çiçeklerinnden kattım, bu kadar güzel bir sonuç alacağımı ummazdım.
Hanımeli ve yaseminleri de listeye alacağım.
portakal çiçeğini de mi tatlıya koydunuz yoksa süsleme amaçlı tabağa mı anlamadım şimdi

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2012, 23:12   #388
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,947
Galeri: 11
Sütü kaynaması için beklerken çiçekleri sütün içine attım. Nişasta katmadan önce süzüp aldım. Portakal kabuğu rendelemiştim önceden oradan aklıma geldi ama, çiçekten sinen koku çok başka oldu.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2012, 16:58   #389
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,123
Galeri: 103
3 gündür İstanbul'dayız. Misafirimiz var diye her gün dışarıdayız. Yemek pişirmek yok, hızımı Manyas'a saklıyorum.

Misafirimiz İstanbul'dan Kanada'ya 40 sene evvel göçmüş, Oğuz'un çok değer verdiği-sevdiği bir arkadaşı.
Buraya geldi, ilk işi işkembe çorbası içmek istediğini söyledi.
Dün akşam da Nevizade'ye İmroz'a gittik.

Kurufasulye - pilav istiyor, onu pişireceğim. (balabandan yapacağım)
turşum yok ama onu satın alacağım.
Zeytinyağlı bakla

Dondurmalı su muhallebisi.

hberbul beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2012, 17:04   #390
Ağaç Dostu
 
hberbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 722
Mevsimin ilk fasulyesi olacak...
Zeytinyağlı yeşil fasulye(bir de yufka olsaydı)
Pirinç Pilavı
Cacık
Salata

tener beğendi.
hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
menü, ne pişirsem

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2018