agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-11-2008, 07:47   #211
Ağaç Dostu
 
Mine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 260
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baldaş Mesajı Göster
Günaydın, hergün mayalamadığım için kavanozu yıkıyorum. Mayayı az sütün içinde buzdolabında saklıyorum. Onun da sütünü arada değiştiriyorum.

Arkadaşlar sonunda tereyağı üretmeyi de başardım. Sütü kaymağından nasıl ayırdıklarını bir türlü çözemiyordum. Kaynayan sütün tamamen soğuması hatta buzdolabında beklemesi gerektiğini çok geç anladım. Katılaşan yağ tamamen yüzeye çıkıyor ve mikserle sütün miktarına göre çocuk yumruğu büyüklüğünde yağ elde edebiliyorsunuz. Çok çalışmam lazım çoook...
Sn. Baldaş, ben de oğlum küçükken sizin gibi tereyağı yapardım belki benim minik bir tecrübeyle edinilmiş bilgim sizin de işinize yarayabilir;Kaynatıp bir gün buzdolabında beklettiğim sütlerin kaymaklarını kapağı iyi kapanan bir kap içerisinde derin dondurucuda biriktirirdim, kap dolduğunda eritip mikserle 5-10 dakika çırpıp sonrada ayrılmış yağımı elimle toplardım, yani kaymağı dondurduğunuz zaman zaten hücrelerindeki yağ dışarı atılıyor doğal olarak ve ve çok çıpmaya gerek olmadan ayrışıveriyor

Mine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2008, 08:19   #212
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
Teşekkür ederim Mine67 bir de öyle deneyeyim. Buzdolabında alt kısımda az tuz katıp biriktirmiştim bir keresinde ama acılaşmıştı nedense. Derin dondurucu iyi fikir biriktirme açısından...

( Bu arada Mine Hanım foruma yeni mi üye oldunuz bilmiyorum da inanılmaz bir pozitif enerjiniz var. Buradan bile hissedebiliyorum... İzmir'e selamlar... )

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2008, 08:27   #213
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Kefir mayaladığınız kabı herseferinde temizlemek en uygunu olur. Kapların steril olmasına çok özen gösterilmesi gerekir . Evde kefir yapmanın en büyük sorunu, bu steril ortam sorunu.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2008, 08:56   #214
Ağaç Dostu
 
Mine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 260
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baldaş Mesajı Göster
Teşekkür ederim Mine67 bir de öyle deneyeyim. Buzdolabında alt kısımda az tuz katıp biriktirmiştim bir keresinde ama acılaşmıştı nedense. Derin dondurucu iyi fikir biriktirme açısından...

( Bu arada Mine Hanım foruma yeni mi üye oldunuz bilmiyorum da inanılmaz bir pozitif enerjiniz var. Buradan bile hissedebiliyorum... İzmir'e selamlar... )
Teşekkür ederim Baldaş sizin de öyle, sanırım bitkilerle ve hayvanlarla yakın olmanın ve iyimserliğin bir sonucu bu Alttaki de tanışma yazım

http://www.agaclar.net/forum/showthr...=2595&page=230

Mine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2008, 09:58   #215
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
Nevsune kefirin bana darıldı galiba. Eskisi gibi mayalamıyor acaba can mı çekişiyor ? Bir gece biraz sıcakça süte bırakmıştım pişti mi acaba mayam ....

Mayanın yaşayıp yaşamadığını nereden anlarım? Yine büyüyor ama ılık süte koyunca bir gecede yoğurt kıvamına ulaşamadım. Tutturamıyorum artık ne yapmalıyım ? İşin kötüsü Susama da yollamıştım başaramadıysa kendisinden bilecek...

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2008, 10:13   #216
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Ben sıcak sütte hiç denemedim. Genelde dolaptan çıkmış süte mayalıyorum, hiç ılıtmıyorum bile. Çok mu sıcaktı acaba süt?

Bir şey olduysa yeni kaynak buldum. Yine gönderirim, üzülmeyin.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2008, 10:50   #217
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
Çok teşekkür ederim Nevsune, sana yeniden sıkıntı yaratmayayım. Bayram trafiğinden istifade ile ben de yeni mayalara ulaşmaya çalışacağım . Şimdi elimdekini kurtarmaya çalışırım baktım olmuyor Mısır Çarşısında varmış galiba oradan, gelenlerle isterim .

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2008, 15:06   #218
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Sevgili Baldaş, hiç sıkıntı olmaz. Hiç değilse bildiğimiz, temiz bir maya.

Yine de nasıl isterseniz. Ben her zaman buradayım. İstediğiniz zaman yazın, birkaç gün içinde edinir gönderirim.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2008, 17:15   #219
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Mısır çarşısından kefir almayın. Alacaksanız ya üniversiteden alın. Ya da steril ortamda üretildiğine emin olduğunuz arkadaşlarınızdan alın. Çarşı pazarda ne kadar steril olduğu belli değil. Bu konuda çalışan hocalar hiç bir biçimde tavsiye etmiyor, piyasada satılan kefir mayasını.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2008, 17:55   #220
Ağaç Dostu
 
günsu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2007
Şehir: Burdur
Mesajlar: 345
Kefiri aldığımızdan beri aşağı yukarı hergün mayalıyorum, ki yaklaşık bir ayı geçti, ve halen bir çaykaşığı kadar.

Bende izmir kemeraltından almıştım.

günsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 08:36   #221
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Sevgili Baldaş, hiç sıkıntı olmaz. Hiç değilse bildiğimiz, temiz bir maya.

Yine de nasıl isterseniz. Ben her zaman buradayım. İstediğiniz zaman yazın, birkaç gün içinde edinir gönderirim.
Nevsune teşekkür ederim mesajı şimdi okudum. Benim kefir biraz naz yapmış o gün. Süt yağlı olunca sanki daha çabuk mayalanıyor ya da ben öyle kuruntu yapıyorum.

Bu arada kefiri inceledikçe kafama takılıyor. Bu maya bir canlıdan alınan doku parçası mı? Eğer öyleyse kendi kendine nasıl oluyor da sütle büyüyor ? Bitki desem hiç değil. Acaba bir hayvanın midesinden falan mı üretiliyor ? Yoksa bir çeşit mantar mı?

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 08:42   #222
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Kefir mayası bir tür mikroorganizma.

Wikipedia'daki tarifi şöyle:Kefir tanesinde; Torula mayaları, Saccharomyces sp., Lactococcus spp., [[Lactobacillus spp.],Leuconostoc spp gibi mikroorganizmalar bulunur.

Yağlı süt konusunda evet ben de aynı fikirdeyim. Geçenlerde markette SEK'in çıkardığı yarım yağlı pastörize süt görüp almıştım ve her zamanki sonucu elde edememiştim. Sonra yine normal yağlı pastörize süte döndüm. Şimdi işler yolunda.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 12:55   #223
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baldaş Mesajı Göster
Bu arada kefiri inceledikçe kafama takılıyor. Bu maya bir canlıdan alınan doku parçası mı? Eğer öyleyse kendi kendine nasıl oluyor da sütle büyüyor ? Bitki desem hiç değil. Acaba bir hayvanın midesinden falan mı üretiliyor ? Yoksa bir çeşit mantar mı?
Çok basit olacak ama bildiklerimi paylaşayım....


Gıda biliminde mikroorganizmalar yararlı ve yararsız olarak iliye ayrılır. Yararlı mikroorganizmalar süttten peynir, yoğurt elde edilmesi gibi işlemlerde ısıl işlemlerinde yardımı ile kullanılır. Kefirde bulunan Saccharomyces spp., Lactobacillus sp. gibi mikroorganizmalar gıda sanayasinde fazlası ile kullanılmaktadır.


Kefir taneside bu mikroorganizmaları içerir, bu bebeklerimiz için uygun sıcaklık ve besin ortamı sağlandığında onlarda gerekli üremeyi yapacaklardır. Notlarım yanımda olsaydı bu mikroorganizmaların üreme sıcaklıklarını yazacaktım...

Yoğurdun ve kefirin mayalanmasındaki oda sıcaklığı bu mikroorganizmaların üremesi için sağlanan gerekli ortam sıcaklığıdır...


Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir...

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 12:59   #224
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Ben Baldaş sayesinde kefirle tanıştım. Baldaş'ta Nevsune sayesinde... Bu sitede işte böyle harika paylaşımlar oluyor. Burada olmaktan çok mutluyum.
Bu arada Baldaş'ın bana gönderdiği kefir yavaş yavaş büyüyor. Her gün mayalıyorum. Süper tutuyor. Tadına da iyice alıştım. Yanlız burada bir arkadaş kefirin kilo aldırdığını söylemiş. Bu konuda bilgisi olan varmı?

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 14:59   #225
Ağaç Dostu
 
günsu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2007
Şehir: Burdur
Mesajlar: 345
Evet ya, gerçekten kilo aldırıyormu yoksa sadece bağırsaklarımı çalıştırıyor, çünkü bazı tanıdıklarım zayıflamak için kullanmış.

Arkadaşlar, ne kadar zamanda nekadar büyüyorçünkü dediğim gibi benimki sanki hiç büyümedi.

günsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 16:44   #226
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Kefir bağırsak florasını güçlendirerek sindirim sistemini etkin bir şekilde çalışmasını sağlar, çalışan bir sindirim sistemi kilo almasını engelleyecektir bana göre. Fakat kefirin zayıflamak için kullanılması yanlıştır böyle bir etkiye sahip değildir.

Yağlı süt ile mayalanan kefir elbette yağ oranı yüzünde kilo almanızı sağlayacaktır. Ancak günlük olarak aldığınız gıdalardan elde ettiğiniz enerjiyi belirli bir tempoda yakarsanı kilo alımıda engellenmiş olur...

Eğitim gören bir gıda teknisyeni olarak böyle düşünüyorum, yanlışlarım var ise lütfen düzeltiniz...

Sevgili Günsu;

Kefir taneleri için uygun ortam ve sıcaklığı sağlamazsan üreme olmaz dolayı ile de büyüme gerçekleşmez. Sevgili Susamın kefir taneleri büyüyormuş, demek ki uygun ortamı sağlıyor...


Arkadaşlar günlük olarak ne kadar kefir alıyorsunuz, kefir içerken yanında başka gıda maddeleri kullanıyor musunuz?

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 18:57   #227
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Arkadaşlar çarşı pazardan aldığınız kefir mayalarına güvenmeyin. Hatta onları kullanmayın. Ne kadar steril ortamda korunduklarına dair hiç bir fikrimizi olamaz. içine karışan farklı organizmalar size yarardan çok zarar getirir. üremiyorsa elinizdeki maya, bir sorun olduğunu düşünmelisiniz. Mayaları üniversitelerden elde etmeye çalışın. Ne kadar iyi korumaya çalışsanız da, evinizde de bu mayaları steril koruma şansınızın çok kuvvetli olmadığını unutmayın. Üstünde sarımsı, farklı renkte bir tabaka oluşan kefirleri tüketmeyin ve mayayı atın.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 07:33   #228
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Sevgili Sebahattin Sargın. Benim kefir kullanmaktaki amacım ilk başta sağlık sorunlarımı gidermede yardımcı olması içindi. Gerçekten sindirim sistemimdeki sorunlar azalmaya başladı. Üstelik kendimi çok daha dinç ve enerjik hissediyorum. Günde iki büyük kase tüketiyorum. Genelde yoğurt kıvamında mayalıyorum. Bu arada beslenme alışkanlığımı tümden değiştirdim. Sebze ağırlıklı beslenme düzenine geçtim. Yaptığım sebze yemeklerinin üzerine sos niyetine az tuz atarak tatlandırdığım kefiri döküyorum. Çok lezzetli oluyor. Bunun haricinde çocuklarımı bir türlü kefir yemeye ikna edemediğim için onlara kahvaltılarda kefirle çırptığım yumurtaya bulayıp az yağda kızarttığım ekmeği yediriyorum. Ya da mantı üstüne yoğurt yerine kefir döküyorum. **** peynir ve maydanozla karıştırıp omlet yapıyorum. Yani dolaylı yoldan onlarada yedirmeye çalışıyorum.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 07:40   #229
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Kefir yapımında pastörize süt kullanmıyorum. Ne olursa olsun mutlaka katkı maddesi içeriyorlarmış gibi geliyor bana. O yüzden emin olduğum bir sütçüden düzenli aldığım sütü epey bir kaynatıp, dolaba kaldırıyorum. Günlük 1 lt sütü oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyorum. Daha sonra 2 çay kaşığı kadar (ki elimdeki kefirin büyüklüğü şu an için bu) kefir atıp ışık görmesini engellemek için bir beze sarıp cam kavanozda mayalıyorum. Gayet güzel tutuyor.
Baldaş bilir. Kefir mayasını bana ilk ulaştırdığında büyüklüğü yarım çay kaşığı kadardı. Sanıyorum 20 gün oldu bu maya elime geçeli. İlk önce yarım bardak sütle mayalayarak başladım işe. Git gide miktarı arttırdım. Her gün mayaladığım için bekletme gibi bir durumum olmadı. Her mayalamadan sonra sütle yıkayıp yeniden mayalama yaptım. Şu anda görüntüsü geldiği zamanki kadar sağlıklı. Sararma olmadı. İnşallah ta olmaz.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 07:41   #230
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Bu arada sütün kaymağını mutlaka alıyorum. Bir yerde okumuştum. Kaymak alınmadan mayalama yapmayın yazıyordu. Ne derece doğru bilmiyorum. Ama ben bu sözü hep tuttum.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 07:45   #231
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Yine netten okuduğum bir yazıda kilo kontrolüne yardımcı olduğunu gördüm. Bu da bana iyi bir referans gibi geldi. Araştırırken kafkasların yeni doğan bebeklerine dahi kefir içirdiklerini okumuştum. Bu da bana çok dikkat çekici geldi. Gerçekten bebeklerin sindirim sistemlerinin henüz yeterince gelişmemiş olduğunu düşünürsek kefir içirilmesi ve bundan zarar değil yarar görmeleri bu gıdanın ne kadar hafif ve yararlı olduğunu tekrar düşündürüyor insana.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 10:14   #232
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Kefiri sıcak yemekler ile birlikte kullanmamız gerekli arkadaşlar, içindeki mikroorganizmalar yüksek ısı ile karşılaştıklarında ölüyorlar. Bu yüzden kefirin sağlık açısından bir yararı kalmıyor, bu konuya dikkatinizi çekmek istedim. Çocuklarınız için meyveli kefirlerden alsanız, belki bu hoşlarına gider.

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 18:04   #233
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Sebahattin Bey. Sıcak yemeklerin üzerine dökülmemesi gerektiğini söylemeniz iyi olmuş. Ben yazmayı unutmuştum. Kesinlikle soğuk yemeklerin üzerine döküyorum. Hazır kefir kullanmayı düşünmem. Tadı evde yaptığımdan çok daha farklı. Bu yüzden sahtekarlık olabilirmi diye cesaret edip hazırını almıyorum. Ama çocuklar için kefirden nasıl meyveli yoğurt yapılır tarifini verebilirim. Kefiri yoğurt kıvamında mayalıyorum. Muz, dondurucuya koyduğum vişneler ya da çilekleri kullanıyorum. İstediğim meyveyi küp küp doğrayıp küçük bir kavanozun dibine koyuyorum. Üzerine toz şeker serpip üstünü kefirle kapatıyorum. Ağzını sıkıca kapatıp 1 gün dolapta bekletiyorum. Ertesi gün karıştırıp afiyetle yiyoruz.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 18:20   #234
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Meyveli yoğurdu reçelle yapınca da güzel oluyor. Az şekerli, biraz ekşi ve bol meyveli reçel yapıyorsanız yoğurda yakışıyor, eminim kefirle de güzel olur.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2008, 09:02   #235
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Bunu deneyeceğim Nurbahar Hanım. Bu arada kefirle omlet yapmayı da bıraktım. Sonradan aklıma geldi .

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2008, 10:36   #236
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: adana
Mesajlar: 389
sevgili susam,
kefirin çok faydalı bir içecek olduğunu biliyorum.

yıllardır şalgam suyu ve bu işle (kefir) uğraşan bir beyefendi ile görüştüm. fazla içilmesine taraftar olmadığını, günde sadece sabah akşam birer fincan ****, tok karnına sabahları bir su bardağı olması gerektiğidir. vücutta olumsuz tepki gösterebileceğini belirtti,

söylediklerini birhayli düşündüm,sanırım vücuttaki kalıtsal hastalıkları destekliyor ve tetikliyor.gerçek payı olabileceği kanısındayım.

neden ilaçlar belirli ölçeklerde veya dozlarda veriliyor? önce bunu düşünmek lazım.

kendimi düşündüm. 25 yıldır yüksek tansiyon hastasıyım. bunu biliyorum. kalıtsal. ailemde herkeste var.

son dört yıl içerisinde , (yani kefiri fazlaca kullandığım zamandan beri) günde
2- su bardağı içtiğim oldu, daha fazlasınıda söyleyebilirim. su yerine çok zaman kefir içtim.
ancak bir tesadüfmüdür bilemem, yaklaşık 3 yıldır karaciğer yağlanması, diyabet(şekerhastalığı) ve kolon kanseri hastalığı belirdi.inşallah düşündüğüm gibi değildir. bu hastalıklar kalıtsalmıdır veya diğer ifadeyle kefirmi tetikledi, bilemiyorum.

azı karar, çoğu zarar olabilir,
araştırmak lazım veya bilgisi olan kimselerle fikirlerini paylaşmak lazım derim.
yazıları dikkatlice takip ediyorum.

mutlu bayramlar.
yüzünüzden gülücükler eksik olmasın.

şeref Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 23:09   #237
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Bu söylediklerinizi kesinlikle dikkate alacağım. Tabi ben bu konuda tecrübesizim. Her gün yeni birşey öğreniyorum. Dediğiniz gibi eğer kalıtsal hastalıkları tetikleyici özelliği varsa benim için ciddi sorun var demektir. Bundan sonra sabah akşam günde iki doz... Yeni bir bilgi edinene dek tabi.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2008, 22:28   #238
Ağaçsever
 
Cheops's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: GB
Mesajlar: 32
Elinde Fazladan maya olan varsa banada yollayabilirmi... Benim mayalaın üstünde sarı renkli bişi oluştu... Mayalayınca eskisi gibi kokusu burnumu gıdıklamıyor peynir gibi kokuyor...

Msn den ulaşabilirsiniz... Yan tarafta...


Düzenleyen Cheops : 19-12-2008 saat 21:32
Cheops Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2008, 11:49   #239
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Daha 2 gün önce Bandırmadaydım. Bilseydim getirirdim. Dur bakalım kimseden ses çıkmazsa ben gönderirim.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2008, 11:53   #240
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Bu arada kefir konusunda Şeref Bey'in uyarısını dikkate alarak bir doktora danıştım. Aslında çok yararlı bir gıda olduğunu söyledi. Fakat hücre yenilenmesini hızlandırdığı için özellikle kanser hastalığına genetik yatkınlığı olanların ve de polip, miyon gibi oluşumları olanların kefir tüketme konusunda çok dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi. Bu açılardan risk taşımayanların bol bol tüketmesinde bir sakınca yoktur dedi.
Bunu paylaşmak istedim.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024