Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baldaş
Günaydın, hergün mayalamadığım için kavanozu yıkıyorum. Mayayı az sütün içinde buzdolabında saklıyorum. Onun da sütünü arada değiştiriyorum.
Arkadaşlar sonunda tereyağı üretmeyi de başardım. Sütü kaymağından nasıl ayırdıklarını bir türlü çözemiyordum. Kaynayan sütün tamamen soğuması hatta buzdolabında beklemesi gerektiğini çok geç anladım. Katılaşan yağ tamamen yüzeye çıkıyor ve mikserle sütün miktarına göre çocuk yumruğu büyüklüğünde yağ elde edebiliyorsunuz. Çok çalışmam lazım çoook...
|
Sn. Baldaş, ben de oğlum küçükken sizin gibi tereyağı yapardım belki benim minik bir tecrübeyle edinilmiş bilgim sizin de işinize yarayabilir;Kaynatıp bir gün buzdolabında beklettiğim sütlerin kaymaklarını kapağı iyi kapanan bir kap içerisinde derin dondurucuda biriktirirdim, kap dolduğunda eritip mikserle 5-10 dakika çırpıp sonrada ayrılmış yağımı elimle toplardım, yani kaymağı dondurduğunuz zaman zaten hücrelerindeki yağ dışarı atılıyor doğal olarak ve ve çok çıpmaya gerek olmadan ayrışıveriyor