10-11-2008, 18:13 | #182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 342
|
Merhabalar, Kefirin hep yararlarını okudum, fakat merak ettiğim ; bir yaşından önce bebeklere inek sütü vs. verilmiyor. Fakat yoğurt yediriyoruz. Kefir bebeklere verilebilir mi bilgisi olan var mı? Kefir mayası arıyorum, Kocaeli'nde ikamet eden arkadaşlar, kefir mayası bulabileceğim yerler mevcut mu? Teşekkür ederim. |
11-11-2008, 08:26 | #183 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arzu'cuğum kendisi de büyüyor, küçük parçalar halinde ayrılıp çoğalabiliyor da. O parçaları birlikte mayalamayı sürdürürsen, zamanla onlar da büyüyecekler. |
|
11-11-2008, 08:58 | #184 |
Ağaç Dostu
|
Tadını merak edenler için ev yapımı kefir : Mayalama süresini uzun, sıcaklığı biraz yüksek tutunca: Satışa sunulan tuzlu ve kıvamlı ayranları değil de süzme yoğurttan sulandırılarak yapılan köpüklü köy ayranlarını düşünün. O ayranın içine biraz mineralli su ya da soda karıştırdığınızı farzedin. Tadı gayet güzel bence... Vücuttaki etkileri : Sindirim sistemi hareketlerinin düzeldiğini hissediyorsunuz. Midede hafif gaz yapabiliyor. Midesi hassas olanlar biraz dikkatli olabilir. Bir de içtikten sonra çok sevinmiş ya da sahneye çıkarmış gibi acayip heyecan hissediyorsunuz. ( Tam olarak açıklayamadım ama anlayın işte ) |
11-11-2008, 09:13 | #185 |
Ağaç Dostu
|
Bünye alıştıktan sonra o da kalmıyor. Geçenlerde tv'de, prof.lardan birinin bir konuşmasında duymuştum. Turpun yararlarından söz ederken, gaz sorunu dile getirilmişti. Aslında gazı yapan o besin olmazmış, zaten var olan gaz sorununu o besin çözermiş. Yani sebep olmaz ama çözüm olurmuş Bundan hareketle düşünürsek, belki de kefir bir süre sonra probiyotiklik görevini yerine getirip, barsaklardaki sıkıntıları ortadan kaldırmış oluyor. |
11-11-2008, 11:15 | #187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: adana
Mesajlar: 389
|
sayın deniz akvaryumu, bizler hep doğal yiyecek ve içeceklerden yanayız değilmi, evde yapılan yoğurt 3 veya 4 gün kalıyor sonra ekşiyor, hazır toğurtlar nasıl 3-4 ay bozulmadan kalabiliyor? evde açıktaki su bir hafta sonra bozuluyor, hazır su lar nasıl 5-6 ay bozulmadan kalabiliyor? evde hazırlanan kefir 3 gün sanra bozulup acışıyor, markette satılan hazır kefirler nasıl1-2 ay bozulmadan kalıyor? kendi kendinize sorunuz, cevabını siz biliyorsunuz. bu yüzden bari kefiri kendimiz yapıp içelim derim. karar sizlerin. sevgi ve saygılar şeref deniz |
12-11-2008, 17:40 | #188 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: GB
Mesajlar: 32
|
Nevsune hanım... kefir taneleri oluşmadımı ??? |
13-11-2008, 13:41 | #190 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: GB
Mesajlar: 32
|
çok çok teşekkür ederim nevsune hanım... gerçekten çok makbule geçer... |
14-11-2008, 12:31 | #191 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
Şehir: ADAPAZARI
Mesajlar: 175
|
Merhaba arkadaşlar! Merak ettim acaba soya sütündende kefir olurmu?Ne dersiniz. |
14-11-2008, 13:32 | #192 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
|
Yurtdışında soya sütüyle kefir yapanlar olduğunu biliyorum. |
14-11-2008, 14:27 | #193 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
Şehir: ADAPAZARI
Mesajlar: 175
|
Biraz pahalı olur ama bir denemek güzel olurdu.Farklı birşey olur.İlk fırsatta denemek gerek. |
14-11-2008, 21:44 | #194 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: GB
Mesajlar: 32
|
Nevsune Hanım Sonunda Kefiri buradaki bir aktarda bulmayı başardım... İlk görüşüm hayal kırıklığı oldu. Büyüklüğünü pinpon topu kadar bişey bekliyordum aldığım taneler bezelye tanesi kadar 2 çorba kaşığı dolusu... Karnıbahara benziyorlar ilk gün pastörize sütü ılıklaştırıp kavanozun içine attım mutfak dolabında 1 gün beklettim baya koyulaştı.... İlk olduğu için içmeden döktüm süzgeç ile süzerek tabi geri kalanı temiz bir kavanoza koyup gene üzerine ılık süt koydum 6 saat oldu sabaha bakıcam şimdiden kokusu değişti... heyecanlıyım bakalım ilk yaptığım kefirin tadı nasıl olacak.... |
15-11-2008, 08:01 | #195 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
İki kaşık kefir mayası gereğinden bile fazla. Üniversite bir deney tüpü içinde bir çay kaşığı kadar satıyor. Mide sorunu yaşayanlar için, 12 saat beklemiş kefir kullanmak yeterli olacaktır. |
15-11-2008, 13:38 | #196 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: GB
Mesajlar: 32
|
Sonunda ev yapımı kefirimin tadına bakıyorum... Sanırım biraz fazla beklettiğim için biraz koyu oldu... Tadı hafif ekşimsi hazır kefirler gibi değil sanki ekşi boza gibi hafif dilimi gıdıklıyor... İnşallah bozuk süt içmiyorum dur |
15-11-2008, 14:37 | #197 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Tadının hafif ekşimsi olması gerekiyor, 24 saat beklettiyseniz. Durdukça biraz daha artabilir bu tad. Hazır olanların 12 saat beklemiş kefir olduğunu düşünüyorum. Koyu olmasının asıl nedeni, mayanızın iki çorba kaşığı olması. Maya çoğaldıkça koyulaşma da artacak. |
15-11-2008, 15:14 | #198 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
|
Alıntı:
Kefir konusundaki en kapsamlı site, egzantrik bir Avustralyalı olan Dom'un web sitesidir. www.chariot.net.au/~dna/Makekefir.html |
|
17-11-2008, 08:07 | #200 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Yeni başlayanlar için, metal kap ve malzemeler kullanmamaları gerektiğini tekrar hatırlatayım. Kefiri steril korumak çok kolay değil. Üstünde pembemsi renk bir küf üreyebilir zamanla, bu durumda mayaları kullanmamak gerekiyor. |
17-11-2008, 08:20 | #201 |
Ağaç Dostu
|
Biz ekşiyi tercih ettik. Mayayı çıkarıp biraz tuz katıyorum. Maya canavar gibi çıktı. Şu anda fındık boyutunu geçti ceviz boyutuna yaklaştı. Saklamak için buzdolabında sütün içinde bekletiyorum orada bile büyümeye devam ediyor ve sütü mayalıyor. Kefir yoğurdunu bir iki gün buzdolabında bekledikten sonra da tüketiyoruz. Şimdilik bir zararını görmedim. |
17-11-2008, 16:30 | #202 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Kefir mayasını saklamayı istiyorsanız, duru su çıkana kadar yıkayıp sonra yiene su içinde saklamanız. Belirli aralıklarla bu suyu da değiştirin. Ortamdan bakteri alma riski olacaktır. steril saklamaya çalışmak gerekir. |
19-11-2008, 20:52 | #203 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: GB
Mesajlar: 32
|
Arkadaşlar. Hepiniz kefir mayasının büyüdüğünden ve ürediğinden bahsediyorsunuz ama benim mayam git gide azalıyor... iki kaşık olan minink minik mayalar kala kala bir kaşık kaldı... Üremesi için ayrıca bişi yapmama gerek var mı ??? Nereye gittikleri hakkında da en ufak bir fikrim yok |
20-11-2008, 08:16 | #204 |
Ağaç Dostu
|
İzafiyet teorisine göre mayalarınızın bir yere gitmemesi gerekiyor Korkmayın, bir kaşık fazla bile. Benim elimde fındık kadar bir maya var ve gayet iyi sonuç alıyorum. Ne kadar sık mayalama yaparsanız, o kadar çabuk büyürler. Baksanıza Baldaş'ın mayaları daha kaç günlük, ceviz büyüklüğüne gelmiş bile. |
20-11-2008, 09:38 | #205 |
Ağaç Dostu
|
Cheops şu ince delikli plastik süzgeçlerden kullanmıyor musunuz? Belki de onları içtiniz farkında olmadan... Olsun kalanlar da yeter değil mi? Benim mayadan biraz korkuyorum. Canlı ya ne bileyim. Bir de böyle yusyuvarlak büyümüyor sağdan soldan çıkıntı yapıyor. Azıcık daha büyüsün Susam'a gönderirim. Nevsune nasıl bölünüyor elimle koparayım mı ? |
21-11-2008, 19:08 | #207 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: GB
Mesajlar: 32
|
Benim mayalar minicikler hafif sarımsı... Nohut büyüklüğündeler bakalım büyüyecekler mi? Baldaş Evet O plastik Süzgeçlerden kullanıyorum.. 75 ykr ye aldım minicik... Düzenleyen Cheops : 22-11-2008 saat 13:36 |
24-11-2008, 09:06 | #208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
Şehir: ADAPAZARI
Mesajlar: 175
|
Manda sütünden yaptım çok koyu oldu.Yoğurt çırpılmış gibi.Tabi süzmekte zor oluyor.Mayalanırken dipte gayet az su ayrılıyor, tadıda güzel. |
24-11-2008, 18:06 | #209 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: GB
Mesajlar: 32
|
Benim yaptığım kefir hep o kıvamda oluyor zaten... acaba aldığım süt manda sütü mü diyeceğim ama hazır sütlerlede yaptım hep koyu yoğurt kıvamı gibi oluyor.... Arkadaşlar siz her seferinde mayaladığınız kabı değiştiriyormusunuz yoksa dibinde kalınca üstüne süt mü ekliyorsunuz.... |
25-11-2008, 07:27 | #210 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın, hergün mayalamadığım için kavanozu yıkıyorum. Mayayı az sütün içinde buzdolabında saklıyorum. Onun da sütünü arada değiştiriyorum. Arkadaşlar sonunda tereyağı üretmeyi de başardım. Sütü kaymağından nasıl ayırdıklarını bir türlü çözemiyordum. Kaynayan sütün tamamen soğuması hatta buzdolabında beklemesi gerektiğini çok geç anladım. Katılaşan yağ tamamen yüzeye çıkıyor ve mikserle sütün miktarına göre çocuk yumruğu büyüklüğünde yağ elde edebiliyorsunuz. Çok çalışmam lazım çoook... |
|
|