agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-08-2007, 10:02   #121
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Kefirdeki kalori miktarını araştırırken bu köşe yazısını buldum ve sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ve bunu...
Kefir mayası, keçi tulumu içine konan inek sütünün dana ve koyun şirdenleriyle pıhtılaştırılması yoluyla elde ediliyor.

N.Akdas beğendi.
Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2007, 10:46   #122
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Filiz, alıntılar çok güzel, ben özellikle şu bölüme dikkat çekmek istedim;

"Kefir tanesindeki mikroorganizma topluluğu çok hassas ve istenmeyen mikropların bulaşması için çok uygun bir ortamdır."
Bu konuya çok dikkat etmeli..
Yazının tümünü okumak gerek.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2007, 20:18   #123
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Yücel Bey,
ne oldu? yoğurt kefire dönüştü mü?

Bence siz denemekten vazgeçip, buzdolabının bir köşesine attınız daneleri

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2007, 22:38   #124
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Sevgili kefirciler.

Kefirleriniz şişeciklere konuldu, hazır. Fakat hava sıcaklığı yine artıyor. Ne yazıkki göndereceğim yerler, hiç biri merkez olmadığı için 1 günde ulaşamıyor. İki günlük sıcakta beklemenin ise, danelerde bozulmaya yol açacağı düşüncesindeyim. Eylülün ilk haftasında da ben yolculuğa çıkıyorum.

Yani biraz daha beklemek durumundayız. Merak etmeyin diye yazmak istedim.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2007, 18:41   #125
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Galeri: 137
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Yücel Bey,
ne oldu? yoğurt kefire dönüştü mü?

Bence siz denemekten vazgeçip, buzdolabının bir köşesine attınız daneleri
Efendim, teşekkür ederim. Vazgeçmedim. Sayenizde işi öğrendim. Şimdi üretim yoluna girdi. Hatta konuklarıma da tattırdığım oluyor.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2007, 22:34   #126
Ağaçsever
 
melnils's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 82
Kefir mayasını yollayan kişiler varsa, ne şekilde paketleyip kargoya verdiklerini anlatabilirler mi? Su içinde sakladığım için, kargo almak istemiyor.Susuz gönderirsem kefir bozulmaz mı ? Kolayı varsa anlatırsanız sevinirim.

melnils Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2007, 23:00   #127
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Ben küçük ilaç şişesi boyutundaki bir şişe içinde sulu olarak göndermiştim. MNG kargo hiç bir sorun çıkarmadan aldı ve yerine de ulaştırdı.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2007, 18:58   #128
Ağaç Dostu
 
hatipali74's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2007
Şehir: Muğla-Beşkaza
Mesajlar: 236
Sayın Melnils;
Kargo merkezine bugün gittiğimde gönderdiğiniz kargoyu geri göndermek için ayırmışlardı.(Adresimi bulamamışlar.)Eve gelip hemen 750 ml. kadar kaynatılıp oda sıcaklığında olan süte koydum.Üzerini örtmeden soba yanan odaya koydum.Mayayı kokladığımda peynir gibi kokuyordu.Rengi çökelek gibi beyaz ve biraz sulanmıştı.Umarım bozulmamıştır.
Yarın öğlen saatlerinde kefirin olup olmadığını kontrol edeceğim.Eğer bozulmuşsa sizden bir kere daha göndermenizi rica edeceğim.Zahmetleriniz için binlerce teşekürler.Saygılarımla.

hatipali74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2007, 23:32   #129
Ağaçsever
 
melnils's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 82
Bozulmuşsa yeniden yollayabilirim tabi. Bende de zaman zaman kefirin sütü su ile ayrılıyor. Ama ben bu durumun kullandığım pastorize sütlerin markalarından dolayı olduğunu düşünüyorum. Ben buzdolabında uzun süre sakladığım kefiri yeniden yapıcaksam bir gün az miktarda sütte (250ml) bekletiyorum. Kefirler kendine gelsin diye. Olan kefiri içmiyorum. İkinci partiyi normal tüketiyorum Buzdolabında da suyunun içine şeker atıyorum. Bu şekilde öğrendim saklamayı.

melnils Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2007, 23:00   #130
Ağaç Dostu
 
hatipali74's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2007
Şehir: Muğla-Beşkaza
Mesajlar: 236
Biteviye kontroller soncunda tam umudumu kesmiştim ki; 30 saatin sonunda oda sıcaklığında bekleyen süt incir uyutması gibi koyulaşmıştı.Tadı tadımsı, biraz yoğurdu andırıyordu.Plastik süzgeçte süzdükten sonra biraz sulandırıp buzdolabına koydum.Kefir danelerini ise biraz toz şeker attığım plastik şişeyle buzdolabına kaldırdım.Umarım yanlış yapmamışımdır.Elde ettiğim ürün de kefirdir. Sayın Melnils size tekrar teşekkürler.

hatipali74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2007, 20:54   #131
Ağaç Dostu
 
hatipali74's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2007
Şehir: Muğla-Beşkaza
Mesajlar: 236
Sanırım benim elde ettiğim kefir değil, cam şişede kalanında şişenin dibinde su birikiyor ve heterojen bir görüntü var.Dünden beri kefirin tadı ekşimediği gibi daha tatlandı.Acaba bu kefirmidir? Pazartesi yeni bir deneme daha yapacağım.

hatipali74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2007, 21:09   #132
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Kefiri, mayalanırken arada bir sallamanız gerekir, o zaman homojenleşecektir. Tadı istediğiniz gibiyse sorun yok demektir. Yalnız lütfen mayalarınıza musluk suyu ve metal bir şey değdirmemeye çalışın.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2007, 19:55   #133
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Merhaba,
Kefirin önemli bir tartışma başlattığını gördüm. Bu konudaki bilgilerimi paylaşmak istiyorum.
Tüm dünyada önemli bir ilgi görmeye başlayan kefir, Kafkasya'da binlerce yıldır tüketiliyor. Bazı iddialara göre kefirden Kur'an'da da söz ediliyor. Kefir, 19'uncu yüzyıla kadar Kafkasya'da bulunan halklara mahsus bir mayaymış. Efsaneye göre bir Rus prensesi bir Kafkasyalı delikanlıyı ayartıp bu mayayı çalmış. O zamana kadar Kafkasya halkları bu mayayı kimseye vermezmiş.
Kefir kelimesinin, bu içeceğin yarattığı etkiye atfen Türkçe "keyif" kelimesinden geldiği, dünya çapında kabul edilen bir iddiadır.
Kefir gerçekten de küçük miktarda alkol içerir. Ama bu miktarda alkol zaten insanın sindirim sisteminde doğal olarak oluşuyor. Yani meyve, şekerli gıda **** karbonhidrat tükettiğimizde zaten alkol oluşuyor. Karbonhidratlar tükürükte bulunan enzimlerle şekere çevriliyor. Bu şeker sindirim sistemimizde bulunan doğal mayalar tarafından alkole dönüştürülüyor.
Yani softalar alkolün en küçük miktarının haram olduğunu söyleseler de, aslında sindirim sistemimimizde alkol zaten her zaman oluşuyor.
Bu konunun başlangıcında yaşanan polemik ile ilgili de bir kaç söz söylemek isterim.
Kefir gerçekten de Kafkasya'dan kaynaklanır. Ama bir kaç bin yıl önce Türklük **** başka bir milliyet gibi bir konu yoktu. Yani bu konuyu başlatan sayın Sebahattin Sargın'ın iddia ettiği gibi Kafkas Türkleri ifadesi çok doğru olmamış. Ama polemiği başlatan sayın Nartsawa'nın itirazları da çok doğru değil. Çünkü bu Kafkasya halklarının Orta Asya'dan, tıpkı Türk kavimlerinin göçleri benzeri bir göç ile bir kaç bin yıl önce göçtükleri, genel kabul gören bir teori. Daha sonra bu halklar Kafkasya'dan Moğol istilası ile dağılıp Avrupa'ya yayılmışlar. Mesela Kral Arthur'un kılıcı excalibur'un aslında bir Kafkas devleti olan Alan İmparatorluğu'nun efsanesi olduğu biliniyor. İskoçya'yı bile bu insanlar kurmuş. Hatta London kelimesi de bu insanların dilinde durgun su kelimesinden kaynaklanıyormuş. Bu halk da Kafkasya ve öncesinde Orta Asya kökenliymiş. Yani kafatasçılığın gereği yok.
Neyse kefire dönelim. Kefir çok sayıda maya ve mantarın oluşturduğu bir simbiyoz yaşam formudur. Bugün hala içeriği tam olarak bilimsel anlamda çözümlenememiştir. İşte tam bu nedenledir ki ticari olarak satılan sözde kefirler gerçekten "Kefir" değildir. Çünkü içindeki maddelerin tamamını tanımlayamadığınız bir gıda, ticari olarak satılabilir bir madde değildir. (Kimse bana coca cola özütünden bahsetmesin, çünkü nasıl satılabildiğini bilmiyorum.)
Yani kefir mayasıyla sütü mayalayıp satamazsınız. Çünkü mayalanmadan sonra oluşan maddeyi bilimsel olarak tanımlayamazsınız. Ama ortada bir gerçek var ki, kefiri binlerce yıldır kullanan insanlar, bu mayalı içkiden, bugünün bilimsel teknikleriyle geliştirilen ilaçlarından sağlayamadıkları yararı sağlamışlar. Ve bu yararı, ancak bugün, analitik düşünmeyi yaşam biçimi halini getirmiş batılı ülke insanları yeni keşfetmişler. Gerçekten bugün gizemini korumayı başaran belki de tek madde kefirdir.
Basit anlatımıyla kefir, bulgur büyüklüğünden fındık büyüklüğüne kadar değişen boyutlardaki bir canlı formudur. Bu yaşam formu, çok sayıda mikroskobik tek hücreli canlının, bir bütünlük oluşturacak şekilde bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Bu çok sayıdaki canlının oluşturduğu matriks, üreme yoluyla çoğalıyor. Yani kefir ancak varolan kültürden çoğaltılabilir, labaratuar ortamında da olsa oluşturulamıyor. Yani bugün dünyada varolan kefir tanelerinin kaynağı tektir. (Gerçi kefir ile ilgili uluslararası Yahoo grubunda Ege Üniversitesi'nden bir öğretim görevlisi, bir hayvan bağırsak dokusunda kefirin belirli koşullarda yaratılabildiğini iddia etmişti)
Kefir ile mayalanan süt, zararalı mikropların üremesi için olumsuz bir ortam oluşturur. Yani gerekli koşullar sağlandığında kefirde zararlı mikrop üremez. Örneğin mayalanmış kefir içinde bekletilen etin, günlerce (hatta aylarca) oda sıcaklığında kaldığı halde bozulmadığı görülmüştür. Yine de kefir yapılırken mümkün olan maksimum hijyen koşullarının sağlanması bir zorunluluktur.
Biraz uzun bir yazı oldu ama kusura bakmayın.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2007, 21:44   #134
Ağaçsever
 
melnils's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 82
Sevgili hatipali74, kefiri ekşitmek istiyorsanız en az 2 gün bekletmeniz gerekir, ben öyle yapıyorum. 24 saat bekleyen kefirin süt gibi tadı oluyor. Süt içinde bekledikçe ekşiyor. Tadı ekşi ayran gibi oluyor. İstediğiniz tadı ayarlıyabilirsiniz. Ben ekşi sevdiğim için 2 gün bekletiyorum, bazen 3 gün.. Kefir ekşidikçe yararlılığının artığını okumuştum. Yoğurt kıvamındaki kefiri süzmek için kullandığınız suyun içme suyu olması sizin yararınıza Buzdolabında beklediği zaman suyla kefir ayrılıyor, doğrudur. Çalkalıyıp içiyorum Buzdolabında şekerli suda beklettiğiniz kefirleri yıkayarak şekerli sudan arındırıp yeniden mayalayın. Buzdolabında bekliyen kefirlerin suyunun bulanık olmasıda da doğal, sütün içinden çıkarınca belki yeteri kadar yıkayamadığınızdan olabilir. Kolay gelsin..

melnils Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2007, 23:11   #135
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Düzeltme

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melnils Mesajı Göster
Sevgili hatipali74, kefiri ekşitmek istiyorsanız en az 2 gün bekletmeniz gerekir, ben öyle yapıyorum. 24 saat bekleyen kefirin süt gibi tadı oluyor. Süt içinde bekledikçe ekşiyor. Tadı ekşi ayran gibi oluyor. İstediğiniz tadı ayarlıyabilirsiniz. Ben ekşi sevdiğim için 2 gün bekletiyorum, bazen 3 gün.. Kefir ekşidikçe yararlılığının artığını okumuştum. Yoğurt kıvamındaki kefiri süzmek için kullandığınız suyun içme suyu olması sizin yararınıza Buzdolabında beklediği zaman suyla kefir ayrılıyor, doğrudur. Çalkalıyıp içiyorum Buzdolabında şekerli suda beklettiğiniz kefirleri yıkayarak şekerli sudan arındırıp yeniden mayalayın. Buzdolabında bekliyen kefirlerin suyunun bulanık olmasıda da doğal, sütün içinden çıkarınca belki yeteri kadar yıkayamadığınızdan olabilir. Kolay gelsin..
Sütün kefir ile mayalanması tamamen süt maya oranına bağlı. Eğer normal oda sıcaklığında (20 derece civarı) 24 saatte sütün suyu ile katı maddeleri ayrışmıyorsa (katı madde kavanozun üstünde, suyu altında) mayalanma tamamlanmamış demektir ve ya maya miktarını arttırmak **** süt miktarını azaltmak gerekiyordur. Bu ayrışma olduğunda kefiriniz olmuştur. Yani sütün içinde kefir mayası tarafından tüketilecek maddeler hemen hemen tamamen tükenmiş olacaktır. Kavanozu hızla çalkalayarak, kalan, mayanın tüketebileceği az miktardaki maddenin de kullanılabilmesini sağlayabilirsiniz.
Kefir tanelerini buzdolabında su içinde bekletebilirsiniz. Ama kesinlikle suya şeker koymayın.
Tıpkı sütü mayaladığınız gibi, şekerli suyu da kefir taneleri ile oda sıcaklığında mayalayabilirsiniz. Bu karışımın içine limon dilimleri gibi çeşitli aroma verici maddeler ekleyebilirsiniz. Sonuçta gazoz benzeri ama ondan çok daha yararlı bir içecek elde edebilirsiniz. Bu, su kefiridir. Ancak bir kez su kefirine dönüşen kefir taneleri, bir daha süt mayalamakta kullanılamaz. Ayrıca süt içinde hızla büyüyüp çoğalan kefir taneleri, su kefirinde çoğalmaz.
Yani kefir mayanızı süt mayalamak için kullanmaya devam edecekseniz, bu taneleri asla şekerli suya koymayın. Yoksa taneleriniz geri dönüşü olmayan su kefiri yoluna girmiş olacaktır.


Düzenleyen polatuz : 26-11-2007 saat 23:18 Neden: ilave bilgi
polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2008, 10:46   #136
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 118
Kefiri ailece severek içiyoruz.2 sene evvel eşimin arkadaşı mayayı vermişti,o gün bu gündür mayalıyoruz.Bazen ben unutuyorum eşim ilgileniyor.Çocuklarımın soğuk algınlığına karşı direnci artı,kolay kolay hasta olmuyorlar artık.

tijeen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2008, 20:29   #137
Ağaç Dostu
 
Cansunarya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-07-2007
Şehir: KAYSERİ
Mesajlar: 201
Kefirden Boza

Merhaba,
Bu başlığı geç farkettim. Ben kefir tanelerini boza yapımında kullanıyorum. İkram ettiğim arkadaşlar çok beğeniyor. Öğünmek gibi olmasın Vefa bozasından bile güzel oluyor bence p En güzeli durdukça daha güzelleşiyor normal bozadaki gibi maya kokusu alınmıyor.

N.Akdas beğendi.
Cansunarya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2008, 18:02   #138
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: Tulsa, OK. USA
Mesajlar: 3
Kefirle uzun yolculuk

Merhaba,
Haziran ayinda Misir Carsisindan kefir aldim. Yaklasik 1 aydir mayalayip ailemle birlikte iciyoruz. 12 yasindaki oglum kefiri cok sevdi ve ergenlik sivilcelerine iyi geldigini iddia ediyor.
Agustos ayi basinda 36 saatlik bir yolculuga cikiyoruz (Hava yollari ile) ve kefir tanelerim de bizimle gelecekler. Onlari nasil goturmeliyim? Sut icinde mi yoksa su icinde mi? Onlari bir kavanoz icersinde bavulla kargoya vermeyi planliyorum. Acaba bir zarar gorurler mi?
Sorumu yanitlayan olursa cok sevinirim. Herkese huzurlu bir yaz dilerim.
Selamlar

ipekcik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2008, 15:20   #139
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-11-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 70
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ipekcik Mesajı Göster
Merhaba,
Haziran ayinda Misir Carsisindan kefir aldim. Yaklasik 1 aydir mayalayip ailemle birlikte iciyoruz. 12 yasindaki oglum kefiri cok sevdi ve ergenlik sivilcelerine iyi geldigini iddia ediyor.
Agustos ayi basinda 36 saatlik bir yolculuga cikiyoruz (Hava yollari ile) ve kefir tanelerim de bizimle gelecekler. Onlari nasil goturmeliyim? Sut icinde mi yoksa su icinde mi? Onlari bir kavanoz icersinde bavulla kargoya vermeyi planliyorum. Acaba bir zarar gorurler mi?
Sorumu yanitlayan olursa cok sevinirim. Herkese huzurlu bir yaz dilerim.
Selamlar
Bir kefir broşüründe okuduğum kadarıyla kefir daneleri süt içinde bekletiliyormuş, suya konduğunda besinsiz kaldığı için ölüyormuş.
Bende de kefir daneleri var ve sürekli mayalıyorum. Günlük sütle mayalayınca süper oluyor. Ama benimki ayran gibi değil yoğurt gibi oluyor. Ben de yoğurt yerine kullanıyorum. 5 yaşındaki kızım peynir ve yoğurt yemiyor ama yayla çorbasını sevdiği için çorbaya yoğurt yerine kefir koyarak ona da yedirmiş oluyorum.

fkilimci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2008, 15:22   #140
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-11-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 70
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tehiptilla Mesajı Göster
Herkese merhabalar,
bir suredir kefir mayasi ariyorum kendim yapayim diye ve bulamiyorum, aramalarim sonucu size ulastim,
hararetli bir sekilde kefirden bahsedildigini gordum.ne gusel:
Bana da kefir mayasi bulmam konusunda yardimci olabilecekler varmidir diye sormak isterim?
varsa cok makbule gececek inanin


simdiden cok tesekkurler
Ben kefir mayamı Osmanbey metro durağında inip merdivenlerden çıkınca hemen köşede bulunan aktardan alıyorum. Eğer yakınsanız oradan alabilirsiniz.

fkilimci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2008, 16:01   #141
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi polatuz Mesajı Göster

Tıpkı sütü mayaladığınız gibi, şekerli suyu da kefir taneleri ile oda sıcaklığında mayalayabilirsiniz. Bu karışımın içine limon dilimleri gibi çeşitli aroma verici maddeler ekleyebilirsiniz.

Sonuçta gazoz benzeri ama ondan çok daha yararlı bir içecek elde edebilirsiniz. Bu, su kefiridir.

Ancak bir kez su kefirine dönüşen kefir taneleri, bir daha süt mayalamakta kullanılamaz. Ayrıca süt içinde hızla büyüyüp çoğalan kefir taneleri, su kefirinde çoğalmaz.
Su kefiri deneyen oldu mu? Su kefiri süt kefiri gibi yararlı mıdır?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2008, 23:35   #142
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ipekcik Mesajı Göster
Merhaba,
Haziran ayinda Misir Carsisindan kefir aldim. Yaklasik 1 aydir mayalayip ailemle birlikte iciyoruz. 12 yasindaki oglum kefiri cok sevdi ve ergenlik sivilcelerine iyi geldigini iddia ediyor.
Agustos ayi basinda 36 saatlik bir yolculuga cikiyoruz (Hava yollari ile) ve kefir tanelerim de bizimle gelecekler. Onlari nasil goturmeliyim? Sut icinde mi yoksa su icinde mi? Onlari bir kavanoz icersinde bavulla kargoya vermeyi planliyorum. Acaba bir zarar gorurler mi?
Sorumu yanitlayan olursa cok sevinirim. Herkese huzurlu bir yaz dilerim.
Selamlar
Bence iyice yıkadıktan sonra kağıt havlu içinde kurutup yanınıza alırsanız daha iyi olur. Kavanozun kırılması tehlikesine de engel olursunuz. Kurumuş kefir tanelerini süte koyduğunuzda yeniden canlanacaklardır. Belki ilk sütü dökebilirsiniz.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2008, 23:48   #143
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Su kefiri deneyen oldu mu? Su kefiri süt kefiri gibi yararlı mıdır?
Ben denedim. Çıkan ürün eğer kapalı kapta ise hafif gazozumsu bir içecek oluyor. Sanırım yararlı bakterilerin vücuda alınması açısından benzer bir durum söz konusu. Ancak kefirin sütte bulunan kimi molekülleri vücuda çok daha yararlı moleküllere çevirme işlevi bu durumda gerçekleşmiyor.
Daha detaylı bilgi için: http://users.chariot.net.au/~dna/Mak...#Kefir-d-acqua

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 01:20   #144
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: Tulsa, OK. USA
Mesajlar: 3
Kefirle uzun yolculuk

Sayin FKİLİMCİ ve Sayin POLATUZ, sorumu yanitladiginiz icin cok tesekkur ederim. Ben kefirleri kurutma islemini yapmaya cekiniyorum, belki ezilip zarar gorebilirler nedeniyle. Bu yuzden az sut ile ufak bir kavanoza koyup, kiyafetler arasina yerlestirip bavula koymayi planliyorum. Sonucu sizlere yazarim. Belki seyahat edecek arkadaslara fikir verebilir.

ipekcik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2008, 13:05   #145
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: Tulsa, OK. USA
Mesajlar: 3
Imdat! Kefirlerim kuflendi..

Hatirlarsaniz, bir ay evvel Misir Carsisindan kefir taneleri alip mayalamaya baslamistim. Agustos basi cikacagim yolculuk icin de sizlerden saklama onerileri sormustum.
Bundan 5 gun evvel kefirlerimin performansi artsin diye sise suyu ile onlari yikayip yeniden sut icinde mayalamaya birakmis idim. Sure tamamlaninca (36 saat sonra) bir de ne goreyim; benim kefirler bu defa yogurd kivamli sivinin en ustunde ve sarimsi bir renkteler. Kefirleri oradan tahta bir kasik ile siyirip biraz sut ile calkaladim, sarimsi renk kaybolunca yeniden 1 litreye yakin sut ilavesiyle mayalanmaya biraktim. 24 saat sonra kontrol amaci ile kavanozu inceledigimde yine kefirleri en ustte ve sarimsi bir renkte buldum. Sizce ne oldu bunlara ve ne yapmaliyim? Acaba bu durum sikca olageliyor mu?
Kefirleri hic dokunmadan yogurt kivaminda mayalanmis sut icersinde buzdolabina kaldirdim. Sizden gelecek cevaba gore hareket edecegim.
Selamlar
İpek

ahsenn beğendi.
ipekcik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2008, 23:31   #146
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 39
Reflü başlangıcı vardı kalmadı
Reflüsü olan baskasına verdim rahatladı.
daha birçok rahatsızlıga iyi geldiğine cevremdem şahitim. Çok kişiye dağıttım en güzel yanı da bu paylaştıkça çoğalıyor.Ama en sonunda kendim öldürdüm ihmalden dolayı. Hem İçin Hem yüzünüze sürün. Faydasını göreceksiniz. Yahoo groups da kefir gurubu var. tavsiye ederim bakın.

KozanDağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2008, 01:02   #147
Ağaç Dostu
 
Zeferan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2008
Şehir: Manyas
Mesajlar: 256
Galeri: 1
Ben Kafkazlarda doğdum büyüdüm. Çocukluğumdan beri kullanıyodum . Çok lezzetlidir. Yoğurt gibi birkaç gün bekletemiyorduk. Çok çabucak ekşiyordu. Ama, inek sütünden yapılıyordu. Şimdi Kafkaslarda da kefir modası geçmiş. Yoğurt modası başlamış. Ama, yoğurtun kefir kadar lezzetli ve sağlıklı olduğuna inanmıyorum. En azından markette satılanlar. Ve kefir asla plastik kablarda satılmazdı. Türkiyede olan süt şişeleri varya, ona benzer şişelerde satılırdı.

Zeferan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2008, 08:50   #148
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Bir yıl arayla yaptırdığım iki kemik taramasında; kalsiyum ilaçlarımı ihmalcilik yüzünden kullanmadığım, yürüyüşleri de bıraktığım halde kemik erimemin gerilediği ortaya çıktı. Bunun biraz da kefir kullanmamla ilgisi olduğunu düşünüyorum.

Bir süredir kefiri düzenli kullanmaya başlamıştım. Ayran, yoğurt, peynir gibi süt ürünlerini çok da sevmiyorum. Bu yüzden kefiri öyle ayran gibi içmek yerine haftada 2-3 gün müsli veya yulaf ezmesi ve meyvelerle karıştırıp kahvaltıda tüketiyorum. Tadı içindeki malzemelerle karışınca hoşuma bile gitmeye başladı.

Bu arada, iki kişiye kefir mayası gönderebilirim. Yalnız lütfen meraktan değil de gerçekten kullanacakların istemesini rica ediyorum. Çünkü onlar canlı organizmalar ve kullanılmadıkları zaman ölüyorlar.

Bir yanlış anlamayı önlemek adına:
Kefiri mucize bir ilaç olarak görmüyorum. Yalnızca sağlıklı yaşam içerisinde bir yeri olduğunu düşünüyorum,o kadar. Kemik erimesi olanlar yine ilaçlarını alsınlar, -benim gibi-tembellik yapmayıp yürüsünler. Yanısıra da kefiri tüketsinler


Düzenleyen nevsune : 08-10-2008 saat 09:49
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2008, 09:19   #149
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Sevgili Yücel Özlem,
siz bulabildiniz mi, ne yaptınız merak ettim. Hakkınız her daim saklı

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2008, 20:54   #150
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Galeri: 137
Efendim, çok teşekkür ederim. Buldum.

Biliyorsunuz, süekli mayalayınca çoğalıyor. Ben de dağıtıyorum. Yakın çevremde pek çok kişiye vermişim. Böylece ihtiyaç oluca bulmak da kolay oldu. Ablamdan aldım.

Tekrar teşekkürler. Saygılar.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024