13-07-2009, 16:48 | #31 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de sanmıyorum , ama bizde pazarda henüz yok ki Donmuşu da aynı tadı vermez , bekleyelim 1-2 hafta en geç çıkacaktır . Bu ilk zaten alıştırmalar . ustalaşalım o zaman görün siz bizi |
|
13-07-2009, 16:59 | #32 |
Kaybettik
|
Yok Güler Hanımcım kiraz vişnenin o hafif mayhoş tadını vermiyor Tecrübeyle sabittir. Çarşıda, pazarda vişne bulamayınca yerini tutmaz ama evde olanı değerlendireyim ben" demiştim. Eminim sevgili Volare'de aynı şeyleri düşünmüştür |
19-07-2009, 17:42 | #37 |
Ağaç Dostu
|
Offff... gerçekten harika, ellerinize sağlık. Ben hâlâ deneyemedim, vişnem kalmadı, komşularda da yok, Mersin'e inip vişne bakmak lazım, zamanı geçmek üzere. Şeftaliler yetişti, kavundan olabiliyorsa şeftaliden de olabilir |
19-07-2009, 17:50 | #38 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yoksa kırk yıl düşünsem aklıma vişneli parfe yapmak gelmez |
|
19-07-2009, 17:55 | #39 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben kabım küçük olduğu için bir kilo vişneden yaptımdı, şekeri de eritmesi güç olmasın diye, pudra şekeri koydum. Böylece hiç ısıtılmadan eritildiği için, vişnenin orijinal kırmızı rengi de korunmuş oldu. Katman oluşturma konusunda biraz kafa yorulursa, daha fazla katlı, değişik yoğunlukta katmanlar eldesi mümkün. Bu denemeleri de mutfak bölümünün denemeler, yaratıcı mutfak kısmında anlatmalı. |
|
23-07-2009, 14:34 | #40 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım, Nihayet dün vişneli parfeyi denedim. Lezzet mükemmel, kek kalıbım saçma ya da ben çok beceriksizim. Kalıptan çıkarırken yine sorun oldu. Salladım filan inat etti çıkmadı. Ilık suya koydum kalıbı. Bıçak takviyesi ile çok az erimiş halde çıkarabildim. Görüntü çok bozulmadı, lezzet mükemmel. Kakao ve nescafeyi azıcık fazla koymuştum. Acı, tatlı, ekşi nefis bir karışım oldu. Başka meyvelerde bu tadı yakalamak zor bence. Düzenleyen maki01 : 23-07-2009 saat 14:34 Neden: nokta |
23-07-2009, 15:32 | #41 |
Ağaç Dostu
|
Ben de denedim. Kalıptan çıkaramadım. Kalıptayken kestim. Dondurma gibi oldu. Bir sonraki yapışımda içine bisküvi de katacağım. Bir de şekeri vişnenin içinde iyice eritmek gerekiyor. Yoksa şeker insanın ağzına kıtır kıtır geliyor. |
23-07-2009, 16:52 | #42 |
Moderatör
|
Benim kullandığım kek kalıbı ortası delik ve teflon bir kalıp. Malzemeleri içine dökmeden evvel kalıbı soğuk su ile iyice bir çalkalıyorum. Malzemeleri koyduktan sonra donmuş kalıbı buzluktan 5-6 dakika evvel çıkartıyorum. Kalıbın sağına soluna hafif hafif vuruyorum (ekmek bıçağının sapı ile) daha sonra üzerine daha geniş bir tabak kapatıp ters çeviriyorum ve yine biraz tıklatıp bir 5-10 dakika daha bekliyorum ve tık diye çıkıyor, hemen yine buzluğa sokuyorum. Gerektikçe çıkartıp servis yapıyorum. Şekeri mutlaka içinde karıştıra karıştıra eritmeniz gerekir. Bisküviyi hangi karışıma katacaksınız? Vişnede hiç olmaz. O takdirde parfe olmaktan çıkar, maksat onu soğuk soğuk yemek. |
23-07-2009, 17:00 | #43 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle katılıyorum Güler Hanım'a . Ben yumurtada terdedüt etmiştim. Hiç hissedilmiyor. Adana sıcağına öyle yakıştı ki sormayın. Vişneyi fazlaca alıp ikinci parfe için şeker dahil hazırlayıp buzluğa atmıştım. Yarın farklı kalıpta (silikon) yine yapacağım ve büyük bir keyfle arkadaşlarıma ikram edeceğim. Teşekkürler Güler Hanım, tarif ve sorularıma gösterdiğiniz sabır için. |
23-07-2009, 20:45 | #44 |
Ağaç Dostu
|
Ben de teflon kalıp kullandım. 5-10 dakika bekletmeden çıkarmaya çalıştım. Bekli ondan çıkmamıştır. Biraz erimesi gerekiyor demek. Eski çalıştığım yerdeki usta parfenin krem şantili bölümüne katardı bisküviyi. |
12-08-2009, 08:14 | #45 |
Ağaç Dostu
|
Vişneli parfe
Vişneli parfe Sevgili Güler hanım , geç oldu biliyorum , neredeyse vişne mevsimi geçecek Ama nihayet vakit buldum .Kullandığım kalıp silikon ,3 dakika soğuk su içeren tavaya aldım , sonra çevirdim . Sözün kısası , vişne miktarını biraz abartmışım , sabah sabah yiyemiyeceğime göre kesmedim , servis tabağına alıp dondurucuya koydum . Düzenleyen Volare : 12-08-2009 saat 19:43 |
19-08-2009, 10:26 | #48 |
Ağaç Dostu
|
Sonunda ben de şeftalilisini yaptım. Onu da öneririm, çok lezzetli oldu. Aman Güler hanım, bu ne lezzetmiş böyle. Şeftaliyi ateşte biraz fazla bırakmışım koyuca bir püre oldu ama donunca o da aynen bir dondurma durumunu aldı. Toplam 4 yumurta kullandım. Şeker ve granüle kahveyi biraz az tuttuysam da Güler hanımın verdiği ölçüyü kullansaymışım fazla gelmezmiş aslında. Dr. Oetker'in (yeni gördüğüm) kaymak tadında krem şantisini denemek istedim, gerçekten harika bir lezzetti. Sonuç olarak, öyle lezzetliydi ki tabağı bile yalattı bize vallahi Çok teşekkürler sevgili Güler. |
28-08-2009, 17:17 | #50 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
|
AFİYET OLSUN. (Daha sonra size meyve şekerlemeleri ile yapılan ayrı bir parfe tarifi veririm) bu tarifide verirseniz svinirim |
28-08-2009, 20:07 | #51 |
agaclar.net
|
Ben yapmasam olmazdı Ama tek kişilik porsiyonlar olarak dondurdum. Benim için böyle tüketmesi daha kolay. Kısa süre sıcak suda tutunca, çok kolay ters çevriliyor. Kahve-kakao iyi ama diğer bölüme biraz limon kabuğu rendesi olsa daha iyi olacak gibi geldi. Tekrar yaparsam öyle deneyeceğim. 1 kilo vişne 1 paket bir paket krem şanti, iki yumurta 7 bardak dolduruyor. |
19-09-2013, 09:37 | #52 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 204
|
Bu güzel tarif güncellensin istedim. Başta Güler abla olmak üzere, hepinizin ellerine sağlık. |
|
|