Benim kullandığım kek kalıbı ortası delik ve teflon bir kalıp.
Malzemeleri içine dökmeden evvel kalıbı soğuk su ile iyice bir çalkalıyorum. Malzemeleri koyduktan sonra donmuş kalıbı buzluktan 5-6 dakika evvel çıkartıyorum. Kalıbın sağına soluna hafif hafif vuruyorum (ekmek bıçağının sapı ile) daha sonra üzerine daha geniş bir tabak kapatıp ters çeviriyorum ve yine biraz tıklatıp bir 5-10 dakika daha bekliyorum ve tık diye çıkıyor, hemen yine buzluğa sokuyorum.
Gerektikçe çıkartıp servis yapıyorum.
Şekeri mutlaka içinde karıştıra karıştıra eritmeniz gerekir.
Bisküviyi hangi karışıma katacaksınız? Vişnede hiç olmaz.
O takdirde parfe olmaktan çıkar, maksat onu soğuk soğuk yemek.
|