View Single Post
Eski 23-07-2009, 16:52   #42
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Benim kullandığım kek kalıbı ortası delik ve teflon bir kalıp.
Malzemeleri içine dökmeden evvel kalıbı soğuk su ile iyice bir çalkalıyorum. Malzemeleri koyduktan sonra donmuş kalıbı buzluktan 5-6 dakika evvel çıkartıyorum. Kalıbın sağına soluna hafif hafif vuruyorum (ekmek bıçağının sapı ile) daha sonra üzerine daha geniş bir tabak kapatıp ters çeviriyorum ve yine biraz tıklatıp bir 5-10 dakika daha bekliyorum ve tık diye çıkıyor, hemen yine buzluğa sokuyorum.
Gerektikçe çıkartıp servis yapıyorum.

Şekeri mutlaka içinde karıştıra karıştıra eritmeniz gerekir.

Bisküviyi hangi karışıma katacaksınız? Vişnede hiç olmaz.
O takdirde parfe olmaktan çıkar, maksat onu soğuk soğuk yemek.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön