agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-07-2009, 17:05   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Vişneli parfe



2kg. vişne
1 su bardağı toz şeker
1 kutu pınar krem şanti (içinden 2 paket çıkanlardan)
4 veya 6 yumurta. (Altı tercih edilir)

Vişne saplarını temizledikten sonra yıkayıp, kevgir süzgeçe alın ve iyice ezin.
Alt kısma hem posası hem de suyu çıksın.
Bu işi parti parti yapın, çıkan çekirdekler elinizi acıtmasın.

Bu posalı suya bir bardak toz şeker ilave ederek iyice karıştırın, şekerin erimesini sağlayın. Arzu ederseniz bunu hafif ateş üzerinde ancak beş dakika gibi bir zamanda da yapabilirsiniz.
Şekeri erimiş bu vişne suyunu ortası delik bir pasta kalıbına boşaltınız. (Eğer kullanacağınız kalıp ufak ise hepsini koymayabilirsiniz)
Ve hemen buzdolabının dondurucu kısmına sürünüz. Hafifçe donmasını bekleyin.

Krem şantinin bir paketini bir bardak süt ile şanti yapın.
Başka bir kap içinde 2 çorba kaşığı toz şeker ile 3 yumurtayı iyice çırpın (mikser ile)
Bu karışımı da şanti içine karıştırın, biraz çırptıktan sonra, buzdolabındaki hafifçe donmuş vişne suyunun üzerine bu karışımı boca edin ve tekrar donması için buzluğa sürün.

Diğer paket ile yine bir bardak sütle şanti hazırlayın.
Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı toz şeker ile 3 yumurtayı çırpın. Bunun içine bir tatlı kaşığı nescafe ile 1 tatlı kaşığı kakao (beraberce çok az süt içinde ertip) karışımını ilave edin.
Hepsini yine şantiye katarak beraberce biraz çırptıktan sonra, buzdolabında hafifçe donmuş şanti üzerine ilave edin.
En az bir gece buzdolabının buzluğunda iyice donması gerekmektedir.

Servis yapacağınız zaman 10 dakika evvel çıkartın, kalıbı sağa sola hafifçe sallayarak kalıptan ayrılmasını sağlayın.
Üzerine kapatacağınız bir servis tabağına ters çevirerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.

(Daha sonra size meyve şekerlemeleri ile yapılan ayrı bir parfe tarifi veririm)

alanur, Zülfinaz ve efeege beğendi.

Düzenleyen malina : 26-08-2009 saat 21:15
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2009, 20:13   #2
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Nihayet buldum. E artık bu kadar arayıp taradıktan sonra denemezsek ayıp olur

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2009, 23:08   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Güler Hanım,
Daha tarifinizin ortasında içime nefis bir serinlik yayıldı.. Bu sıcak günlerde böyle bir ikrama kimse hayır diyemez. Kendi adıma teşekkür ederim

Sayın Sevim K. da yaparsa fotoğraflarını çekmeyi unutmaz inşallah...
Ben henüz cesaretimi toplayamadım...
Ama hiç belli olmaz...
Çilekle mi denesem, yoksa karadutla mı?...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2009, 23:33   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,419
Galeri: 5
Sevgili Hassoman Güler'in parfesinin fotoğrafı burada

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 02:23   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Ferda Hanım yormayın beni, bi zahmet fotoğrafı buraya ekleyiverin.
Güler Hanım'dan rica etsem değil fotoğrafını ne yapar ne eder parfenin kendisini önümüze koyuverir valla

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 09:51   #6
Ağaç Dostu
 
zelish's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2008
Şehir: Bandırma - Aliağa
Mesajlar: 530
Galeri: 39
Görüntüsü ve sunumunu hoş, nefis bir yaz şöleni canlandı gözümde.

Kolay gibi görünüyor ama yapınca anlayacağız artık.

zelish Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 10:04   #7
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
İlk misafire yapmak üzere tarifin çıktısını almış bulunuyorum, teşekkürler Güler hanım.

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 11:01   #8
Ağaç Dostu
 
zerrinsrt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2008
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 362
Galeri: 4
Ben resmi göremiyorum ama ilk fırsatta deneyeceğim. Çok güzel bir tarif. Teşekkürler, Güler hanım.

zerrinsrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 11:32   #9
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Ferda Hanım yormayın beni, bi zahmet fotoğrafı buraya ekleyiverin.
Güler Hanım'dan rica etsem değil fotoğrafını ne yapar ne eder parfenin kendisini önümüze koyuverir valla
Yani Hassoman sanki burada inceden inceden kışkırtma var gibi geldi bana ama hadi neyse

Ama siz cesaretinizi toplarda yapmaya karar verirseniz karadutla deneyin. Burada karadut altın oldu neredeyse bir türlü bulamıyoruz. Çok yararlı ama bulabilene aşkolsun

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 13:21   #10
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili hassoman, istediğin parfe olsun.
Mesajını okuduğumdan beri acaba nasıl yapsam da hassoman'a gönderebilsem diye düşünüyorum. Mado'nun dondurma kutuları var, ne dersin?

Bari fotoğrafını göndereyim. Bak, buzluktan çıkar çıkmaz vişnelerinin suyu akmaya başladı...... O kadar da lezzetli ki bu vişne bölümü.....


Name:  P7111612 (600 x 450).jpg
Views: 13126
Size:  64.5 KB


Diğer iki kat ta tatlı olduğu için, çilek yerine daha mayhoş bir şey daha çok yakışıyor. O yüzden ben vişneyi tercih ediyorum. Diğer iki kattaki tatlılığı biraz kamufle ediyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 13:34   #11
Ağaç Dostu
 
KARADENİZ37's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2009
Şehir: kastamonu
Mesajlar: 207
OOOOOO Güler abla bu ne güzellik eminim tadı da şahanedir.

KARADENİZ37 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 13:45   #12
Ağaç Dostu
 
celalsungur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-08-2007
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 1,632
Galeri: 93
O lezzeti biz de tattıydık.

Eklenen Resimler
 
Zülfinaz beğendi.
celalsungur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 14:55   #13
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili celal, neredende bulursun bu fotoğrafları? Kirli çıkı gibisin valla.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 15:01   #14
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalsungur Mesajı Göster
O lezzeti biz de tattıydık.
Bir tatan bir daha bırakamıyor zaten

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 15:23   #15
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Ufaklık, nerelerdesin, sesin soluğun çıkmıyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 15:34   #16
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Hederanın serasında işe başladım Güler abla o yüzden fazla faal değilim sitede. Parfeyi görünce hemen geldim Görüntüsü bile yetiyor, anneme yapıştım bugün bundan yap diye

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 20:21   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K Mesajı Göster
Yani Hassoman sanki burada inceden inceden kışkırtma var gibi geldi bana ama hadi neyse
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili hassoman, istediğin parfe olsun.
Mesajını okuduğumdan beri acaba nasıl yapsam da hassoman'a gönderebilsem diye düşünüyorum. Mado'nun dondurma kutuları var, ne dersin?
Sevgili Sevim K. sizin Güler Hanım'ı tanımadığınız nasıl da belli. Onu kışkırtmaya gerek yoktur. İstemeniz yeter, yeter ki haberi olsun: anında gönderir. Hem de büyük bir keyif ve zevkle...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2009, 15:17   #18
Ağaç Dostu
 
Volare's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: Izmir
Mesajlar: 1,390
Galeri: 2
10 Parmağında ,10 marifet derler , ama bu tanım sizin için çoook hafif kalır , tam da bir parfe tarifi ararken
Sizi sanal da olsa tanımak hayranlık uyandırırken , gerçekten tanıyanları
kıskanmamak elimde değil

Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2009, 21:47   #19
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Sevgili Sevim K. sizin Güler Hanım'ı tanımadığınız nasıl da belli. Onu kışkırtmaya gerek yoktur. İstemeniz yeter, yeter ki haberi olsun: anında gönderir. Hem de büyük bir keyif ve zevkle...

Sevgili Hassoman; zaten kışkırtmadan kastettiğim Güler Hanım değildi. Beni kışkırttığınızı söylemiştim. Mesajlarından takip ettiğim kadarıyla Güler Hanım bilgisi ve becerisiyle önünde saygıyla eğildiğim çok değerli bir insan. Bunu hiç tereddütsüz söylerim. Ondan öğreneceğim çok şey var. Genel olarak forumdan, sizlerden çok şey öğreniyorum bu da beni mutlu ediyor. Hepinize teşekkür ediyorum. Sevgiyle

Tabi bu parfe yapmadığım anlamına gelmiyor. Bugün evden çıkmadan önce meyveli parfemi yaptım buzluğa koydum. Tüm gün dışardaydık. Yarın akşam kızım geliyor İzmirden Anneciği tembelliği, beceriksizliği bir yana bırakıp onun için hazırlık yapacak yarın.

Eve döndükten sonra parfenin resmini çektim Kızımın telefonunda kayıtlı. Büyük bir keyifle resmini ekler "buyrunuz" derim. Henüz tam donmamış.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2009, 22:37   #20
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Merhaba Güler Hanım,
Nefis görünüyor parfeniz, tadı da öyledir eminim. Yumurta kafamı karıştırdı biraz. Sayı oldukça fazla. Koku hissedilmiyor mu? Ya da vanilya filan mı eklemeliyiz? Salı günü pazar bizim semtte. Vişne alıp denemeyi planlıyorum , mutfakta çok başarılı olamasam da

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2009, 23:00   #21
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
işte benim meyveli parfem buyrunuz efendim.

Güler Hnımın tarifini tam uygulamadım. Bu nedenle aynı tadı alamıyabilirsiniz. Yumurta katmadım. Evde vişne yoktu kiraz ezdim. İki bardak süt, bir bardak şeker, iki kaşık un ve vanilyayla muhallebi yaptım. Karıştırarak soğuttum. İçine kakaolu bisküvi (6-7 tane) ufaladım.

Diğer yanda evde olan meyvelerden şeftali ve muzu küçük küp küp doğradım. Meyveleri muhallebiye kattım. Bir bardak sütle bir paket krem şanti karıştırdım. Muhallebiye katarak hepsini karıştırdım ve krenşantiyi yedirdim.

Daha sonra içinde ezilmiş çileği dondurduğum pasta kabına boşaltıp buzluğa koydum.

Eklenen Resimler
 
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2009, 23:09   #22
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili maki01, yumurta adedini azaltabilirsiniz (ikiye indirebilirsiniz) ama o zaman da serleşmesi daha zor olur, malzemeler birbirine karışır. Hiç yumurta kokusu olmuyor, vanilyaya gerek kalmıyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2009, 23:11   #23
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Ooooo, sevim.K, ellerinize sağlık.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2009, 23:14   #24
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Teşekkür ederim ustammm. Buyrun. Farklı bir tad

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2009, 23:15   #25
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Ben sizin tarifi tam olarak uygulayım, nolur nolur. Kelepçeli kalıbı atmıştım teflonu zedelenmiş diye. Çıkarırken bozarım ben bunu. Ondan da alayım. Çok teşekkürler..

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2009, 23:22   #26
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Hiç bozulmaz merak etmeyin, servisten biraz önce çıkartın, kalıbın sağına soluna biraz tıklatın ve sağa sola hafifçe sallayın, hemen çözülüyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2009, 00:05   #27
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Gülmeyin lütfen, kalıbı ters çevirdikten sonra mı tıklatacağım?
Krem karamelli keki kabından düzgün bir şekilde çıkarmayı hiç beceremedim. Aynı şeyi parfede de yaşamaktan korkuyorum açıkcası.


Düzenleyen maki01 : 13-07-2009 saat 00:56 Neden: Ek
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2009, 01:40   #28
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili maki01, gülmedim değil hani....

Buzluktan çıkarttığınız kalıbı biraz bekletin sonra elinize alarak hafifçe sağa sola sallayın.
Daha sonra üzerine bir tabak kapatarak ters çevirin.
Bir tahta kaşıkla veya bıçağın sapı ile kalıbın sağına soluna hafifçe vurarak, kalıbı yukarı çekin. Bozulmadan çıkar.
Veya, kalıbı buzluktan çıkarttığınızda çok az bir süre içinde soğuk veya ılık su bulunan bir tepsi içinde tutun, sonra kalıbı sağa sola sallayın yine kapak kapatarak ters çevirin.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2009, 09:57   #29
Ağaç Dostu
 
Volare's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: Izmir
Mesajlar: 1,390
Galeri: 2
Ben tarifi hafiiiiif bozdum ,
kabım küçük ,yumurta miktarını azalttım 3'den 2 oldu , vişne yerine kiraz olunca şekeri kırptım , şu an dolapta ve ben işteyim
Akşama benden de fotoğraf gelecek ,yani inşallah

Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2009, 15:02   #30
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Kiraz vişnenin yerini tutabilir mi pek sanmıyorum. Vişnenin hafif mayhoşluğu çok güzel yakışıyor.
Denemenizde fayda var, neticesini bekliyoruz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024