agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-07-2009, 16:48   #31
Ağaç Dostu
 
Volare's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: Izmir
Mesajlar: 1,390
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Kiraz vişnenin yerini tutabilir mi pek sanmıyorum. Vişnenin hafif mayhoşluğu çok güzel yakışıyor.
Denemenizde fayda var, neticesini bekliyoruz.

Ben de sanmıyorum , ama bizde pazarda henüz yok ki
Donmuşu da aynı tadı vermez , bekleyelim 1-2 hafta en geç çıkacaktır .
Bu ilk zaten alıştırmalar . ustalaşalım o zaman görün siz bizi

Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2009, 16:59   #32
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Yok Güler Hanımcım kiraz vişnenin o hafif mayhoş tadını vermiyor Tecrübeyle sabittir. Çarşıda, pazarda vişne bulamayınca yerini tutmaz ama evde olanı değerlendireyim ben" demiştim. Eminim sevgili Volare'de aynı şeyleri düşünmüştür

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2009, 20:58   #33
Ağaç Dostu
 
Volare's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: Izmir
Mesajlar: 1,390
Galeri: 2
Sevgili Güler hanım ,
haklıymışsınız ,şekeri kısmama rağmen , vişnenin mayhoşluğu olmadan çok tatlı geldi bana da .
Bunu saymıyorum .Orijinal vişneyle yapınca resmini buraya koyacağım.
Saygılar .

Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2009, 17:23   #34
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Sevgili Güler ben de dün denedim tarifinizi. Kek kalıbım küçük olduğu için, bir paket krem şanti ve üç yumurta kullandım.

Sonuç mükemmel oldu. Çocuklarım bayıldılar. Benim kriterim de onlar...



Name:  vişneliparfe 051.jpg
Views: 510
Size:  63.3 KB

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2009, 17:27   #35
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Bir dahakine kokulu küçük kavunlarla deneyeceğim. Yaz sıcağında hafif ve hoş ve serin bir tatlı.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2009, 17:33   #36
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Bundan sonra tariflere resim yasağı getirmek lazım olmaz ki ama böyle Çok güzel gözüküyor Müjgan hanım ellerinize sağlık

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2009, 17:42   #37
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Offff... gerçekten harika, ellerinize sağlık.
Ben hâlâ deneyemedim, vişnem kalmadı, komşularda da yok, Mersin'e inip vişne bakmak lazım, zamanı geçmek üzere.

Şeftaliler yetişti, kavundan olabiliyorsa şeftaliden de olabilir

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2009, 17:50   #38
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın Mesajı Göster
Bundan sonra tariflere resim yasağı getirmek lazım olmaz ki ama böyle Çok güzel gözüküyor Müjgan hanım ellerinize sağlık
Valla bu resimlere bakıp dayanamamalar yüzünden, yapmayı deniyorum ya.
Yoksa kırk yıl düşünsem aklıma vişneli parfe yapmak gelmez

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2009, 17:55   #39
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Offff... gerçekten harika, ellerinize sağlık.
Ben hâlâ deneyemedim, vişnem kalmadı, komşularda da yok, Mersin'e inip vişne bakmak lazım, zamanı geçmek üzere.

Şeftaliler yetişti, kavundan olabiliyorsa şeftaliden de olabilir
Evet değişik meyvelerle denemek mümkün, mayhoş tad isteniyorsa biraz limon tuzu eklenebilir.
Ben kabım küçük olduğu için bir kilo vişneden yaptımdı, şekeri de eritmesi güç olmasın diye, pudra şekeri koydum. Böylece hiç ısıtılmadan eritildiği için, vişnenin orijinal kırmızı rengi de korunmuş oldu.
Katman oluşturma konusunda biraz kafa yorulursa, daha fazla katlı, değişik yoğunlukta katmanlar eldesi mümkün.
Bu denemeleri de mutfak bölümünün denemeler, yaratıcı mutfak kısmında anlatmalı.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2009, 14:34   #40
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Güler Hanım,
Nihayet dün vişneli parfeyi denedim. Lezzet mükemmel, kek kalıbım saçma ya da ben çok beceriksizim. Kalıptan çıkarırken yine sorun oldu. Salladım filan inat etti çıkmadı. Ilık suya koydum kalıbı. Bıçak takviyesi ile çok az erimiş halde çıkarabildim. Görüntü çok bozulmadı, lezzet mükemmel. Kakao ve nescafeyi azıcık fazla koymuştum. Acı, tatlı, ekşi nefis bir karışım oldu. Başka meyvelerde bu tadı yakalamak zor bence.


Düzenleyen maki01 : 23-07-2009 saat 14:34 Neden: nokta
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2009, 15:32   #41
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Ben de denedim. Kalıptan çıkaramadım. Kalıptayken kestim. Dondurma gibi oldu. Bir sonraki yapışımda içine bisküvi de katacağım.
Bir de şekeri vişnenin içinde iyice eritmek gerekiyor. Yoksa şeker insanın ağzına kıtır kıtır geliyor.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2009, 16:52   #42
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,353
Galeri: 103
Benim kullandığım kek kalıbı ortası delik ve teflon bir kalıp.
Malzemeleri içine dökmeden evvel kalıbı soğuk su ile iyice bir çalkalıyorum. Malzemeleri koyduktan sonra donmuş kalıbı buzluktan 5-6 dakika evvel çıkartıyorum. Kalıbın sağına soluna hafif hafif vuruyorum (ekmek bıçağının sapı ile) daha sonra üzerine daha geniş bir tabak kapatıp ters çeviriyorum ve yine biraz tıklatıp bir 5-10 dakika daha bekliyorum ve tık diye çıkıyor, hemen yine buzluğa sokuyorum.
Gerektikçe çıkartıp servis yapıyorum.

Şekeri mutlaka içinde karıştıra karıştıra eritmeniz gerekir.

Bisküviyi hangi karışıma katacaksınız? Vişnede hiç olmaz.
O takdirde parfe olmaktan çıkar, maksat onu soğuk soğuk yemek.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2009, 17:00   #43
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Kesinlikle katılıyorum Güler Hanım'a . Ben yumurtada terdedüt etmiştim. Hiç hissedilmiyor. Adana sıcağına öyle yakıştı ki sormayın. Vişneyi fazlaca alıp ikinci parfe için şeker dahil hazırlayıp buzluğa atmıştım. Yarın farklı kalıpta (silikon) yine yapacağım ve büyük bir keyfle arkadaşlarıma ikram edeceğim. Teşekkürler Güler Hanım, tarif ve sorularıma gösterdiğiniz sabır için.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2009, 20:45   #44
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Ben de teflon kalıp kullandım. 5-10 dakika bekletmeden çıkarmaya çalıştım. Bekli ondan çıkmamıştır. Biraz erimesi gerekiyor demek.

Eski çalıştığım yerdeki usta parfenin krem şantili bölümüne katardı bisküviyi.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2009, 08:14   #45
Ağaç Dostu
 
Volare's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: Izmir
Mesajlar: 1,390
Galeri: 2
Vişneli parfe

Vişneli parfe

Sevgili Güler hanım ,
geç oldu biliyorum , neredeyse vişne mevsimi geçecek
Ama nihayet vakit buldum .Kullandığım kalıp silikon ,3 dakika soğuk su içeren tavaya aldım ,
sonra çevirdim .
Sözün kısası , vişne miktarını biraz abartmışım , sabah sabah yiyemiyeceğime göre kesmedim , servis tabağına alıp dondurucuya koydum .

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Volare : 12-08-2009 saat 19:43
Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2009, 14:41   #46
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,353
Galeri: 103
Afiyet olsun.
Herbir parça burada oldukça iri, sanırım onları da ikiye bölerek servis yapacaksınız. Yoksa dilimler çok büyük olacak......

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2009, 19:52   #47
Ağaç Dostu
 
Volare's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: Izmir
Mesajlar: 1,390
Galeri: 2
Vişneli parfe

Vişne sevenlere bu kadarcık dilim dokunmaz bence

Eklenen Resimler
 
Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2009, 10:26   #48
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Sonunda ben de şeftalilisini yaptım. Onu da öneririm, çok lezzetli oldu. Aman Güler hanım, bu ne lezzetmiş böyle.

Şeftaliyi ateşte biraz fazla bırakmışım koyuca bir püre oldu ama donunca o da aynen bir dondurma durumunu aldı. Toplam 4 yumurta kullandım. Şeker ve granüle kahveyi biraz az tuttuysam da Güler hanımın verdiği ölçüyü kullansaymışım fazla gelmezmiş aslında. Dr. Oetker'in (yeni gördüğüm) kaymak tadında krem şantisini denemek istedim, gerçekten harika bir lezzetti.

Sonuç olarak, öyle lezzetliydi ki tabağı bile yalattı bize vallahi Çok teşekkürler sevgili Güler.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2009, 15:26   #49
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Ben de denedim. Ara ara yumurta kokusu aldım. Bir daha yaptığım da, yumurta sayısını azaltacağım.
Tarif için teşekkürler.

Eklenen Resimler
 
habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 17:17   #50
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
AFİYET OLSUN.

(Daha sonra size meyve şekerlemeleri ile yapılan ayrı bir parfe tarifi veririm)

bu tarifide verirseniz svinirim

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 20:07   #51
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,191
Galeri: 88
Ben yapmasam olmazdı

Ama tek kişilik porsiyonlar olarak dondurdum. Benim için böyle tüketmesi daha kolay.



Kısa süre sıcak suda tutunca, çok kolay ters çevriliyor. Kahve-kakao iyi ama diğer bölüme biraz limon kabuğu rendesi olsa daha iyi olacak gibi geldi. Tekrar yaparsam öyle deneyeceğim.

1 kilo vişne
1 paket bir paket krem şanti, iki yumurta
7 bardak dolduruyor.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2013, 09:37   #52
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-05-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 204
Bu güzel tarif güncellensin istedim. Başta Güler abla olmak üzere, hepinizin ellerine sağlık.

alanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2022