Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Offff... gerçekten harika, ellerinize sağlık.
Ben hâlâ deneyemedim, vişnem kalmadı, komşularda da yok, Mersin'e inip vişne bakmak lazım, zamanı geçmek üzere.
Şeftaliler yetişti, kavundan olabiliyorsa şeftaliden de olabilir
|
Evet değişik meyvelerle denemek mümkün, mayhoş tad isteniyorsa biraz limon tuzu eklenebilir.
Ben kabım küçük olduğu için bir kilo vişneden yaptımdı, şekeri de eritmesi güç olmasın diye, pudra şekeri koydum. Böylece hiç ısıtılmadan eritildiği için, vişnenin orijinal kırmızı rengi de korunmuş oldu.
Katman oluşturma konusunda biraz kafa yorulursa, daha fazla katlı, değişik yoğunlukta katmanlar eldesi mümkün.
Bu denemeleri de mutfak bölümünün denemeler, yaratıcı mutfak kısmında anlatmalı.