agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Vişneli parfe (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/16476.htm)

Güler 10-07-2009 16:05

Vişneli parfe
 
http://www.agaclar.net/forum/attachm...8&d=1247148959

2kg. vişne
1 su bardağı toz şeker
1 kutu pınar krem şanti (içinden 2 paket çıkanlardan)
4 veya 6 yumurta. (Altı tercih edilir)

Vişne saplarını temizledikten sonra yıkayıp, kevgir süzgeçe alın ve iyice ezin.
Alt kısma hem posası hem de suyu çıksın.
Bu işi parti parti yapın, çıkan çekirdekler elinizi acıtmasın.

Bu posalı suya bir bardak toz şeker ilave ederek iyice karıştırın, şekerin erimesini sağlayın. Arzu ederseniz bunu hafif ateş üzerinde ancak beş dakika gibi bir zamanda da yapabilirsiniz.
Şekeri erimiş bu vişne suyunu ortası delik bir pasta kalıbına boşaltınız. (Eğer kullanacağınız kalıp ufak ise hepsini koymayabilirsiniz)
Ve hemen buzdolabının dondurucu kısmına sürünüz. Hafifçe donmasını bekleyin.

Krem şantinin bir paketini bir bardak süt ile şanti yapın.
Başka bir kap içinde 2 çorba kaşığı toz şeker ile 3 yumurtayı iyice çırpın (mikser ile)
Bu karışımı da şanti içine karıştırın, biraz çırptıktan sonra, buzdolabındaki hafifçe donmuş vişne suyunun üzerine bu karışımı boca edin ve tekrar donması için buzluğa sürün.

Diğer paket ile yine bir bardak sütle şanti hazırlayın.
Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı toz şeker ile 3 yumurtayı çırpın. Bunun içine bir tatlı kaşığı nescafe ile 1 tatlı kaşığı kakao (beraberce çok az süt içinde ertip) karışımını ilave edin.
Hepsini yine şantiye katarak beraberce biraz çırptıktan sonra, buzdolabında hafifçe donmuş şanti üzerine ilave edin.
En az bir gece buzdolabının buzluğunda iyice donması gerekmektedir.

Servis yapacağınız zaman 10 dakika evvel çıkartın, kalıbı sağa sola hafifçe sallayarak kalıptan ayrılmasını sağlayın.
Üzerine kapatacağınız bir servis tabağına ters çevirerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.

(Daha sonra size meyve şekerlemeleri ile yapılan ayrı bir parfe tarifi veririm)

sevim.K 10-07-2009 19:13

Nihayet buldum. :eek: E artık bu kadar arayıp taradıktan sonra denemezsek ayıp olur:p

hassoman 10-07-2009 22:08

Güler Hanım,
Daha tarifinizin ortasında içime nefis bir serinlik yayıldı.. Bu sıcak günlerde böyle bir ikrama kimse hayır diyemez. Kendi adıma teşekkür ederim

Sayın Sevim K. da yaparsa fotoğraflarını çekmeyi unutmaz inşallah...
Ben henüz cesaretimi toplayamadım...
Ama hiç belli olmaz...
Çilekle mi denesem, yoksa karadutla mı?...:p

Ferda Ülkümen 10-07-2009 22:33

Sevgili Hassoman Güler'in parfesinin fotoğrafı burada

hassoman 11-07-2009 01:23

Ferda Hanım yormayın beni, bi zahmet fotoğrafı buraya ekleyiverin.
Güler Hanım'dan rica etsem değil fotoğrafını ne yapar ne eder parfenin kendisini önümüze koyuverir valla :D

zelish 11-07-2009 08:51

Görüntüsü ve sunumunu hoş, nefis bir yaz şöleni canlandı gözümde.

Kolay gibi görünüyor ama yapınca anlayacağız artık. :)

COYOTE 11-07-2009 09:04

İlk misafire yapmak üzere tarifin çıktısını almış bulunuyorum, teşekkürler Güler hanım.;)

zerrinsrt 11-07-2009 10:01

Ben resmi göremiyorum ama ilk fırsatta deneyeceğim. Çok güzel bir tarif. Teşekkürler, Güler hanım.

sevim.K 11-07-2009 10:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hassoman (Mesaj 459553)
Ferda Hanım yormayın beni, bi zahmet fotoğrafı buraya ekleyiverin.
Güler Hanım'dan rica etsem değil fotoğrafını ne yapar ne eder parfenin kendisini önümüze koyuverir valla :D

Yani Hassoman sanki burada inceden inceden kışkırtma var gibi geldi bana ama hadi neyse;):p

Ama siz cesaretinizi toplarda yapmaya karar verirseniz karadutla deneyin. Burada karadut altın oldu neredeyse bir türlü bulamıyoruz:eek:. Çok yararlı ama bulabilene aşkolsun:(

Güler 11-07-2009 12:21

1 Eklenti(ler)
Sevgili hassoman, istediğin parfe olsun.
Mesajını okuduğumdan beri acaba nasıl yapsam da hassoman'a gönderebilsem diye düşünüyorum. Mado'nun dondurma kutuları var, ne dersin? :p:p

Bari fotoğrafını göndereyim. Bak, buzluktan çıkar çıkmaz vişnelerinin suyu akmaya başladı...... O kadar da lezzetli ki bu vişne bölümü.....


Eklenti 92090


Diğer iki kat ta tatlı olduğu için, çilek yerine daha mayhoş bir şey daha çok yakışıyor. O yüzden ben vişneyi tercih ediyorum. Diğer iki kattaki tatlılığı biraz kamufle ediyor.

KARADENİZ37 11-07-2009 12:34

OOOOOO Güler abla bu ne güzellik eminim tadı da şahanedir.

celalsungur 11-07-2009 12:45

1 Eklenti(ler)
O lezzeti biz de tattıydık. ;)

Güler 11-07-2009 13:55

Sevgili celal, neredende bulursun bu fotoğrafları? Kirli çıkı gibisin valla.

Sebahattin Sargın 11-07-2009 14:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalsungur (Mesaj 459716)
O lezzeti biz de tattıydık. ;)

Bir tatan bir daha bırakamıyor zaten :D

Güler 11-07-2009 14:23

Ufaklık, nerelerdesin, sesin soluğun çıkmıyor.

Sebahattin Sargın 11-07-2009 14:34

Hederanın serasında işe başladım Güler abla o yüzden fazla faal değilim sitede. Parfeyi görünce hemen geldim :) Görüntüsü bile yetiyor, anneme yapıştım bugün bundan yap diye ;)

hassoman 11-07-2009 19:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 459630)
Yani Hassoman sanki burada inceden inceden kışkırtma var gibi geldi bana ama hadi neyse;):p

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 459700)
Sevgili hassoman, istediğin parfe olsun.
Mesajını okuduğumdan beri acaba nasıl yapsam da hassoman'a gönderebilsem diye düşünüyorum. Mado'nun dondurma kutuları var, ne dersin? :p:p

Sevgili Sevim K. sizin Güler Hanım'ı tanımadığınız nasıl da belli. Onu kışkırtmaya gerek yoktur. İstemeniz yeter, yeter ki haberi olsun: anında gönderir. Hem de büyük bir keyif ve zevkle...:D

Volare 12-07-2009 14:17

10 Parmağında ,10 marifet derler , ama bu tanım sizin için çoook hafif kalır , tam da bir parfe tarifi ararken;)
Sizi sanal da olsa tanımak hayranlık uyandırırken , gerçekten tanıyanları
kıskanmamak elimde değil :p

sevim.K 12-07-2009 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hassoman (Mesaj 459907)
Sevgili Sevim K. sizin Güler Hanım'ı tanımadığınız nasıl da belli. Onu kışkırtmaya gerek yoktur. İstemeniz yeter, yeter ki haberi olsun: anında gönderir. Hem de büyük bir keyif ve zevkle...:D


Sevgili Hassoman; zaten kışkırtmadan kastettiğim Güler Hanım değildi. Beni kışkırttığınızı söylemiştim. ;) Mesajlarından takip ettiğim kadarıyla Güler Hanım bilgisi ve becerisiyle önünde saygıyla eğildiğim çok değerli bir insan. Bunu hiç tereddütsüz söylerim. Ondan öğreneceğim çok şey var. Genel olarak forumdan, sizlerden çok şey öğreniyorum bu da beni mutlu ediyor. Hepinize teşekkür ediyorum. Sevgiyle:)

Tabi bu parfe yapmadığım anlamına gelmiyor. Bugün evden çıkmadan önce meyveli parfemi yaptım buzluğa koydum. Tüm gün dışardaydık. Yarın akşam kızım geliyor İzmirden:) Anneciği tembelliği, beceriksizliği bir yana bırakıp onun için hazırlık yapacak yarın.

Eve döndükten sonra parfenin resmini çektim:D Kızımın telefonunda kayıtlı. Büyük bir keyifle resmini ekler "buyrunuz" derim. Henüz tam donmamış.

maki01 12-07-2009 21:37

Merhaba Güler Hanım,
Nefis görünüyor parfeniz, tadı da öyledir eminim. Yumurta kafamı karıştırdı biraz. Sayı oldukça fazla. Koku hissedilmiyor mu? Ya da vanilya filan mı eklemeliyiz? Salı günü pazar bizim semtte. Vişne alıp denemeyi planlıyorum , mutfakta çok başarılı olamasam da :)

sevim.K 12-07-2009 22:00

1 Eklenti(ler)
işte benim meyveli parfem buyrunuz efendim.

Güler Hnımın tarifini tam uygulamadım. Bu nedenle aynı tadı alamıyabilirsiniz. Yumurta katmadım. Evde vişne yoktu kiraz ezdim. İki bardak süt, bir bardak şeker, iki kaşık un ve vanilyayla muhallebi yaptım. Karıştırarak soğuttum. İçine kakaolu bisküvi (6-7 tane) ufaladım.

Diğer yanda evde olan meyvelerden şeftali ve muzu küçük küp küp doğradım. Meyveleri muhallebiye kattım. Bir bardak sütle bir paket krem şanti karıştırdım. Muhallebiye katarak hepsini karıştırdım ve krenşantiyi yedirdim.

Daha sonra içinde ezilmiş çileği dondurduğum pasta kabına boşaltıp buzluğa koydum;).

Güler 12-07-2009 22:09

Sevgili maki01, yumurta adedini azaltabilirsiniz (ikiye indirebilirsiniz) ama o zaman da serleşmesi daha zor olur, malzemeler birbirine karışır. Hiç yumurta kokusu olmuyor, vanilyaya gerek kalmıyor.

Güler 12-07-2009 22:11

Ooooo, sevim.K, ellerinize sağlık.

sevim.K 12-07-2009 22:14

Teşekkür ederim ustammm:p. Buyrun. Farklı bir tad

maki01 12-07-2009 22:15

Ben sizin tarifi tam olarak uygulayım, nolur nolur. Kelepçeli kalıbı atmıştım teflonu zedelenmiş diye. Çıkarırken bozarım ben bunu. Ondan da alayım. Çok teşekkürler..

Güler 12-07-2009 22:22

Hiç bozulmaz merak etmeyin, servisten biraz önce çıkartın, kalıbın sağına soluna biraz tıklatın ve sağa sola hafifçe sallayın, hemen çözülüyor.

maki01 12-07-2009 23:05

Gülmeyin lütfen, kalıbı ters çevirdikten sonra mı tıklatacağım?
Krem karamelli keki kabından düzgün bir şekilde çıkarmayı hiç beceremedim. Aynı şeyi parfede de yaşamaktan korkuyorum açıkcası.

Güler 13-07-2009 00:40

Sevgili maki01, gülmedim değil hani....

Buzluktan çıkarttığınız kalıbı biraz bekletin sonra elinize alarak hafifçe sağa sola sallayın.
Daha sonra üzerine bir tabak kapatarak ters çevirin.
Bir tahta kaşıkla veya bıçağın sapı ile kalıbın sağına soluna hafifçe vurarak, kalıbı yukarı çekin. Bozulmadan çıkar.
Veya, kalıbı buzluktan çıkarttığınızda çok az bir süre içinde soğuk veya ılık su bulunan bir tepsi içinde tutun, sonra kalıbı sağa sola sallayın yine kapak kapatarak ters çevirin.

Volare 13-07-2009 08:57

Ben tarifi hafiiiiif bozdum ,
kabım küçük ,yumurta miktarını azalttım 3'den 2 oldu , vişne yerine kiraz olunca şekeri kırptım , şu an dolapta ve ben işteyim:rolleyes:
Akşama benden de fotoğraf gelecek ,yani inşallah;)

Güler 13-07-2009 14:02

Kiraz vişnenin yerini tutabilir mi pek sanmıyorum. Vişnenin hafif mayhoşluğu çok güzel yakışıyor.
Denemenizde fayda var, neticesini bekliyoruz.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024