agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-11-2010, 21:59   #1261
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: amasya
Mesajlar: 15
sinova57
abicim şimdi şöyle bi durum var kendisi ile irtibata geçmeniz daha net cevaplar almanızı sağlar.ayrıca bu noyan bey ve ekibi kapama bahçeler tesis ediyor , anahtar teslimi işler yapıyor siteden teline ulaşabilirsiniz , bende öyle ulaşmıştım kendisine. ama diyeceğim bu atılım toros 1 cinsi ceviz benim aklıma çok yattı nasip kısmet olursa bundan 600 tane dikicez inşallah. bütün detayları burda bütün abilerim ve kardeşlerimle paylaşıcam saygılar.

ramazan05 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2010, 22:13   #1262
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: amasya
Mesajlar: 15
sayın
avanos
abicim kusura bakmayın forumda anca bu şekilde yazabiliyorum.şimdi ben bugün görüştüm kendisi ile kendisi gitti ******. bende aynen sizin dediğiniz gibi sitede resmi bulunan bahçelerden bahsettim kendisine bunlar ne alamde diye , bana söylediği geliniz gerek kendi bahçelerimizi gerek yaptığımız bahçeleri yerinde inceleyiniz yaşına göre ağaçlar var kendi gözünüzle görün dedi.ben saten bunu duyunca kimsenin telefonunu istemedim.gidip yerinde görecem tabikide atlar uçağa giderim çok zor bi iş değil abicim bi dünya yatırım sonuçta emek ve zamana dayalı en büyük faktör bu.birde şu var şimdi bu abi vay efendim benim fidanım şöyle vay efendim böyle hiç demedi başından beri bana bugün dahi konuşmamızda öyle allandırıp ballandırmadı ama açık açık diyorki biz buna sonuna kadar kefiliz dikin fidanı uygulayın bakım proğramını iş bakımdan geçiyor diyor. kendisi ile bir sohbet şansınız olsa bana hak verirsiniz arkadaşlar.çok güzel bilgiler edindim toprağı ve yapısını yerinde gördü daha ne deyimki. açık ve net olarak herkese kapımız açık diyor.


Düzenleyen ramazan05 : 13-11-2010 saat 16:12
ramazan05 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2010, 23:24   #1263
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Sayın ramazan05, Noyan beyin sitesi 2007 den beri güncellenmemiş, kendisi ile görüşüyorsanız, bunun nedenini sorabilirmisiniz, örneğin 2002 de kurmuş olduğu bahçelerin bu yılki resimleri sitesinde neden göremiyoruz.

2002 de ektiği cevizler dokuz on yıllık oldular oldukça iyi verim vermeleri gerekir bunların verimliliklerini sitelerinde neden paylaşmıyorlar.

Kurdukları bahçelerin yerine yetiştirdikleri ağaçların verimlerini paylaşsalar çok daha iyi olur.
Alıntı:
ayrıca bu noyan bey ve ekibi kapama bahçeler tesis ediyor , anahtar teslimi işler yapıyor
Yaptıkları iş bahçe kurmak mı? iyi bir ırkı tanıtmak mı? Hangisi?

Çok iyi ilgilendiklerini söylüyorsun ben mail adreslerine yazdığım bir mesaja cevap verme gereği bile görmediler, açaba bahçe kuracak olanlaramı sadece cevap ve ilgi gösteriyorlar. Bu kişilerinmi bahçelerini tarlalarını dolaşıyorlar. Neden?

Bir sayın yaşar akçaya bir mehmet sütyemeze yazdığım mesajlara cevap alırken, noyan bey cevap verme nezaketini bile göstermemiştir. Neden? Bahçe kuracak olsaydım belkide cevap alırdım.

Ayrıca yazım kurallarına biraz daha dikkat etmeni rica ediyorum.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 05:40   #1264
Ağaç Dostu
 
Avanos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2008
Şehir: avanos
Mesajlar: 477
Arkadaşlar Edirne'deki ceviz platformu 14.11.2010 tarihinde saat 20.30da Toprak TV de yayınlanacaktır.Toprak TV reklam yaptı.

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 09:48   #1265
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: amasya
Mesajlar: 15
sayın Lilium cevabım sizedir
arkadaşım ben bi sevdaya düşmüşüm bu sevda uğruna iki yıldır gözlem araştırma yapmışım çeşitli birsürü insanla senin bahsettiğin hocalar dahil hepsi ile diyalog kurup bilgi almışım elimden geleni yapmışım kararımı vermişim,ama senin bu sergilediğin davranış bana göre yanlış çünki önyargılı bi konuşma ve karalama yapar gibi bi konuşma var gerek yok abicim kimseyi vay şöyle vay böyle diye karalamaya gerek yok, şimdi ben binicem uçağa gidip gezip gelicem bundan doğal bişey varmı ? ayrıca sitedeki resimler eski imiş efendim yeni resimler yokmuş, resimle ne işimiz var abicim hepimiz biliyoruzki bu iş çok ciddi bir iş birsürü yatırımla vede en önemlisi zamana dayalı olarak gerçekleşen bir iş bunu göze alan arkadaşlar gidip yerinde görsün öyle değilmi ? yerinde görmeden incelemeden kurulan bi siteyle iki fotoğrafla olacak işler değil bu işler. benim görüşüm bu yönde. ayrıca bahçemi kuruyorlar iyi bir ırkımı tanıtıyorlar ? demişşisiniz her ikisinide yapıyorlar.bahçeler tetis ediyorlar ve kurmak isteyenlere yardımcı oluyorlar, ama tamam fidanı verdim al git usulü değil bunun bakım proğramını ne yapılması gerektiğini üstüne basa basa insanlara anlatarak yapıyorlar bu işi. ayrıca sizinde noyan beyle görüşebilmeniz için bahçe kurmanıza gerek yok bence, siz diyaloğu sağlayamadı iseniz bu sizin sorununuzdur sizde bi sorun var galiba çünki ben kendisinden birtek fidan almadım almış değilim bahçemide kurmuş değil vede kendisi kurmayacak saten. bence uygun yoldan kendisi ile görüşmeyi tanışmayı deneyin ozaman takıntılarınıza daha net cevaplar alacağınızı zannederim.saygılar.


Düzenleyen ramazan05 : 13-11-2010 saat 16:12
ramazan05 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 13:24   #1266
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Sayın ramazan05, sevdanıza bir şey diyeceğim yok sevdalı olmanız beni sevindirir, ancak iki yıllık bir sevda sedece görsel olarak gördüklerinizi anlatıyorsunuz, bir heyecana kapılmışsınız, heyecanınız da güzel, bir şeyler yapmak heyacan duymak tabi ki, güzel şeyler sizleri kutlarım.

Kimseyi karalamak gibi bir düşüncem asla va asla olamaz. ben sadece gideceksen soruver dedim, benimki sadece bir merak, bahçeleri kurmuş resimlemiş sitelerine koymuş, sanırım bu ırkı tanıtmak için site açtılar ve resimlediler, Bunu ülkeye ve dış dünyaya tanıtmak için yapıyorlarsa tanıtımını yaptıkları ırkı 2002 den beri olan gelişmeleri ağaçların verimliliklerini paylaşmaları bu ırka güven duymayı arttırmaz mı?.
Alıntı:
ayrıca sitedeki resimler eski imiş efendim yeni resimler yokmuş, resimle ne işimiz var
Size belki bir şey ifade etmez ama bana çok şey ifade eder. resimle işleri yoksa niye koymuşlar ki,
Siz onlara söyleyin abi bizim resimle işimiz yok boşuna koymuşsunuz biz uçağa atlar geliriz deyin.
Alıntı:
bahçeler tetis ediyorlar ve kurmak isteyenlere yardımcı oluyorlar, ama tamam fidanı verdim al git usulü değil bunun bakım proğramını ne yapılması gerektiğini üstüne basa basa insanlara anlatarak yapıyorlar bu işi.
Neyi ne kadar anlattıklarını bilemem kendileri ile görüşmedim konuşmadım bu nedenle herhangi bir şey söyleyemem, ama şu kadar söyleyebilirim örnek bahçe diye sitelerine koydukları resimler neyi ne kadar anladıkları anlattıkları ile ilgili bilgiyi bana veriyor. Sizin ne kadar aldığınızda beni ilgilendirmiyor, Oda sizin algılama sorununuz.
Alıntı:
siz diyaloğu sağlayamadı iseniz bu sizin sorununuzdur sizde bi sorun var galiba
Bende bir sorun olduğundan değil, bazılarına hoşuna gitmeyen şeyler söyleyince diyalog kurulamıyor, benim diyolag kurmama gerek yok da zaten sanırım o benimle diyolog kurması gerekiyor ona kurduğumuz bahçeleri gezdirir üstelik bir ırkın tanıtımını yapmadığımız halde yıl yıl gelişimlerini yıl yıl verimliliklerini hatta bol bol nasıl örnek bahçe olur kurulur resimleri çekmesini sağlayabilirim. Ha sakın ticari anlamda bahçe kurduğumuzu sanmayın, bende sizinki gibi bir sevda ile eşe dosta bahçe kurmak isteyenlere sadece yardımcı oluyorum hiç bir çıkarım olmadığı halde takipçileride oluyorum. "Bazı" çıkarı ve ya ticari anlamda bahçe kuranları da gayet güzel takip ediyorum, nereye kadar takip ettikleri bahçelerinden belli oluyor zaten söylemeye ne hacet var.

Name:  3.jpg
Views: 1869
Size:  48.8 KB
Name:  2.jpg
Views: 2027
Size:  51.7 KB
Tanıtımını yaptıkları ırklar, böyle bir ağaçlar önünde resim çektirmiş olsalardı Odamı size bir şey ifade etmiyecekti?..
Name:  chandler..jpg
Views: 2386
Size:  50.0 KB

Name:  ana.jpg
Views: 1984
Size:  70.8 KB

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 13:26   #1267
Ağaç Dostu
 
copur 09's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2006
Şehir: Nazilli
Mesajlar: 592
Sayın ramazan05, yazılarınızı okuyorum. Cevizle ilgili çok az Noyan beyle ilgili çok fazla yazınız var. Mademki bilgi paylaşacaksınız o zaman ceviz ile ilgili daha fazla yazsanız.

copur 09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 15:24   #1268
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Verilen fizibilite raporuna bakarmısınız, onuncu yılda yüz kilogram, 45 bin metre bahçe kur yılda 300 000 dolar. Yahu bu milet delimi başka işlerle uğraşıyor, 45 000 metre kare bir bahçe kur sülalene yetsin, her yıl üç daire üç araba parası.

On dölüm bostan yan gel osman.

Ağaçların yapraklarını cevizlerin kabuklarını satarakta bahçenin masraflarını karşılıyorlar diğeri hepsi kâr. Korkarım cevizlerin kurtlarını da cinlilere de satıyordurlar bir daire de oradan alırlar.

Yok böyle bir şey böyle söylemlere benim karnım tok.

Bana desin ki benim 10 dönüm 10 yaşında ceviz bahçem var şu kadar ürün aldım ürünü şuraya sattım şu kadar gelir elde ettim, yaprağı ceviz kabuklarını şuraya sattım ondan da şu kadar gelir elde ettim, öyle masa başında ki fizilibite ile konuşmak kolay, böyle bir fizilibite ile konuşan varsa konuşalım. Yoksa mış mış larla kimseye gerçekleri gösteremeyiz anlatamayız.

Ben hiç duymadım (bu da benim hatam olsun) biri çıksın söylesin ben ağaçların yapraklarını şuraya cevizlerin yeşil kabuklarını şuraya sattım şu kadar gelir elde ettim. Bilemiyorum belki bir kaç kişi vardır, bir kişi iki kişi türkiye genelini de ifade etmez. Ben ve benim çevremde o kadar ceviz bahçesi olan var böyle bir gelir elde ettiklerini ne duydum ne gördüm.

Bakıyorum noyan beyler elde ediyorlar, onları da bu başarılarından dolayı kutlamayıda bir borç bilirim, hatta alınlarından öperim. Tabii gerçekleri ortaya koyabilirlerse.

brr54 ve belkibirgun54 beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 15:43   #1269
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2010
Şehir: denizli
Mesajlar: 114
sayın lilium arkadaşıma aynen katılıyorum. Ben de sevdiğim bir abimizden duyup aratmıştım bu toros atılım 1 denen türü. Cevizin yapraklarını yeşil kabuğunu falan satabildiklerini 10 yaşında bir ağacın 100 kg ceviz verdiğini falan yazmışlar. Ben de bu işlerden pek anlamadığım için bir araştırayım dedim ve sayın liliumun dediği gibi satan bir Alllahın kulunu göremedim. Hele ki 10. yaşında 100 kg verim neredeyse bir mucize. İnsan ilk başta o laflara inanmak istiyor ama biraz düşününce saçmalıktan ibaret olduğunu anlıyor. Ben eminim ki o ağaç 100 kilo verim verse bu ağaçların resimlerini internette çoğu ağaç sitesinde görürüz. Ama böyle birşey olmadığı için resimleyemiyorlar bence...

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 15:47   #1270
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2010
Şehir: denizli
Mesajlar: 114
Ayrıca burdaki herkes ağaçları 10 yaşındayken 100 kg meyve versin ister niye insanlar başka cinsleri tercih etsin ki. Hatta Amerika'dan bile incelemeye gelirlerdi eminim. Sözlere değil gerçeklere inanmak lazım. Ben de araştırınca bu işlerin bu kadar basit olmadığını anladım. Keşke anlattıkları gerçek olsa da dünyaya faydaları dokunsa. Gidip gördüğünüzde resimlerseniz burdan da biz bir fikir sahibi oluruz eğer resim çekerseniz şimdiden teşekkürler şahsım adına...

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 15:54   #1271
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2010
Şehir: denizli
Mesajlar: 114
Unhappy

ayrıca bu konuda ciddi yatırım yapmayı düşünen bilgisiz arkadaşlarıma bir önerim olacak. Eğer su yoksa kesinlikle bu işlere girişmemenizi öneririm. Aldığım tarlanın 100 200 metre civarı toplulaştırmaya girecekti ve DSİ kapalı sistem sulama kanalı kuracaktı. Köylüler arasında tartışma çıkınca toplulaştırma ve sulama kanalı iptal oldu. Siz sakın ola suyu görmeden benim gibi paçayı sıvamayınız İlk başta herşey kulağa hoş gelse de bazı durumlar can sıkıyor. iyice düşünüp taşınıp karar vermenizi tavsiye ederim, ben şu an tarlamı alsalar satmayı düşünüyorum sulak bir yerden yeniden alacağım nasip olursa. Başıma gelen tatsız durumlar kimsenin başına gelmez umarım. Biraz uzun oldu ama kimse kusuruma bakmasın sadece birilerine faydalı olabilirim diye yazdım. İyi akşamlar.

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 16:19   #1272
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-06-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
Arkadaşlar 1233 nolu mesajımda resimleyip söylemiştim. Noyan beyin diktiği 5 yaşındaki ağaçtan 20 kg meyve almışlar bu sene. Hangi cinste var bu verim?
Ayrıca bugün Noyan beyin kendisi aradı beni 2 gün önce ceviz bahçemin son halini gösteren resimleri göndermemi istemişti.
Resimler üzerinden yapmam gereken budamayı vs. anlattı. Bu şekilde bahçeyi kurduğundan beri sürekli kendisi beni arayıp cevizleri takip ediyor.
Hangi firmada var bu takip??
En ufak bir problem yaşadığımda resim çekip gönderiyorum, bir kere olsun geçiştimek için birşeyler söylemedi... Tabi bunlar için hiçbir ücret talebide yoktur.

ainos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 16:57   #1273
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
On yaşındaki ağaçtan kaç kilo almışlar, bakın yine mışlarla konuşuyoruz, niye bir başkasının avukatlığını yapıyoruz ki, kendilerinde on yaşında atılım toros1 var, niye kendileri çıkıp ve ya sitelerinde paylaşmıyor da beş yaşındaki ağaçtan 20kg ceviz aldıklarını mışlarla konuşuyoruz ki? on yaşındaki ağaç varken niye beş yaşındakini konuşayım ki? on yaşındaki ağaçın 100kg cevizi görelim.

Cinsin verimliliğine kesinlikle bir şey deyemem görmedim bilmiyorum, verimlidir ve ya değildir kesinlikle bir şey diyemem, neden kendileri kanıtları ile çıkıp anlatmak yerine, başkaları reklamını yapıyorlar onuda anlamış değilim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 18:04   #1274
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-06-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
Sn Lilium kimsenin reklamını yapmıyorum, mişli konuşuyorum çünkü resimleri çektiğim zaman haziran başıydı. Hasat zamanı kaç kg alacaklarını bildirmelerini istedim. fotoğrafta bakarsanız sadece bir dalda ne kadar meyve var, kaçlı meyveler, ortalama bir hesap çıkarabilirsiniz. Bana bildirdiklerinde şaşırdım doğrusu ve kabaca hesap yaptığımda abartı olmadığını gördüm.
Aslında merak ediyorsanın açın bir telefon görüşün Noyan beyle, kendisi severek cevap verecektir her konuda.

ainos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 18:04   #1275
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-11-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 4
merhaba siteye yeni uye oldum.ben de ceviz konusunda cok ilgiliyim.noyan bey le telefonda ve mail aracılığıyla gorusmelerim oldu.genel olarak cok oturmus bir kişilik ve alavere dalevere ile ilgilenecek gibi degil.ancak hassasiyetinizi anlıyor ve katılmadan edemiyorum.arastırdıgım cok yer var ancak aşılamaya gerek olmadan bu derece verim alınabilen ve kendi kendini tozlayabilen bir cins ten bahseden yok.noyan bey e simdilik guvenmekle birlikte bahcesini gormeye gidecek olan arkadastan sonucları en acil sekilde yazmasını bekliyorum...

karathe1st Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 18:26   #1276
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-11-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 4
ayrıca foruma biraz gec katılmama verin,atılım toros 1 veya atılım sahil 1 cinsleriyle bahçe kurmuş olan var mı içimizde???

karathe1st Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 20:04   #1277
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ramazan05 Mesajı Göster
... şimdi ben binicem uçağa gidip gezip gelicem bundan doğal bişey varmı ?.
Fotoraf çekmeyi unutmayın.

Sn.Lilium un bahsettiği bahçelerden resim bekliyoruz.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 20:08   #1278
Ağaç Dostu
 
Avanos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2008
Şehir: avanos
Mesajlar: 477
Arkadaşlar bayramdan sonra ben tekrar Noyan beyi arayacağım Kayseri Sarızdaki Bahçe sahibinin telefonunu versin adamla görüşeyim. Bana 150km bahardada gider ürünleri görürüz.Ama sanırım Noyan beyin hitabeti çok kuvvetli Avanosta birinede yapmış 50 dekar 100 de yapmaya çalışıyor. Adamla görüştüm sanki o denen miktarları almış ve 100 kg ürün veren ağaç görmüş gibi anlatıyor.Çok inandırıcı ve etkileyici anlatıyor sanırım.

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2010, 20:10   #1279
Ağaç Dostu
 
Avanos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2008
Şehir: avanos
Mesajlar: 477
Bu arada ürünler toplandığı için bu yıl öğrenemeyeceğiz sanırım yine veriyormuş. denecek.Sabırlı olun Avanos'taki bahçe yeni seneye 3. yılına giriyor.Bir yıl sonra ben gidip resimleyeceğim size.

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2010, 14:55   #1280
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: amasya
Mesajlar: 15
sevgili arkadaşlar
bakınız lütfen yanlış anlaşılmalar olmasın burada kimse kimsenin adına konuşmuyor.ama gerçek olan şu var ben kendi adıma söyleyim gördüğüm ilgi ve alaka beni memnun etti ve bu ilgi ve alaka inanın karşılıksız. zerre kadar menfaat yok işin içinde onun için geçmişten yazılmış bazı yazılar için ben noyan beyden bahsetme gereği duydum. ceviz yetitirmek için çok iyi araştırma gerek çok iyi gözlemleme gerek ben buna sonuna kadar katılıyorum illaki en verimlisini ve şartlara en uygun olanını tesbit edip işe koyulmak gerekli.en iyi araştırmaları yapmak zorundayız. benim söyliyeceğim şudur inceleyiniz bahçe kuracak arkadaşlar için de sesleniyorum yerinde görmeden kaç yaşında ne hal aldığını izlemeden kimse söyletilerle yola çıkmasın bu her cins için gereklidir. aski takdirde bir olumsuzlukta boşa giden emek zaman ve para kaybı çok zor. herkese saygı ve sevgilerimle.Mevlam kimsenin emeğini zayi etmesin.

ramazan05 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2010, 21:46   #1281
Ağaç Dostu
 
ahmettt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-04-2009
Şehir: İstanbul ve Manisa/Köprübaşı
Mesajlar: 137
Galeri: 11
Konunun içine fazla girmek istemiyorum, ama gitgide sapla samanın karıştığını görüyorum. Açmakta fayda var:

Noyan bey hakkında pozitif yazan arkadaşların ifadelerini dikkatle incelediğimde, beyefendinin kendilerine gayet iyi ilgi, alaka gösterdiğini, iyi insan olduğunu, gelip gittiğini, cevap yazdığın vb. söylüyorlar.

Bunlar somut olarak, adı geçen ceviz cinslerinin seçilmesi için hiçbir bilimsel gerçek sunmuyor. Kaldı ki, bu ceviz cinsinden bir adet ağaç 10. yılında Mersinde 100 kilo verse bile, bu, örneğin Amasya'da sizin bahçenizde 10kilo vereceğini göstermez, garanti etmez.

Öte yandan kendi sitesinde yer alan bilgiler (önceki bir yazımda burada belirttim) dünya ceviz standartlarında çok çok yüksek bir verimi hiçbir açık kaynak (yer, ağaç sayısı, sene vs) belirtmeden sunuyor, iddia ediyor. Bu konuyu biraz bilen çoğu yatırımcının en hafif deyimiyle "amatörce" diye tanımlayacağı fizibilite çalışması da cabası.

Bu durumda lafları bırakıp, gerçekler bazında konuşmak lazım.

Size iyi davranan insanlar arıyorsanız, kusura bakmayın, psikologlara gitmenizi tavsiye ederim. Ceviz yatırımı yapacaksanız ve bunu doğru yapmak istiyorsanız, lütfen bilimsel veriler isteyiniz, bunları sorgulayınız.

(Bu arada bir arkadaşımız "Noyan beyin hiç menfaati yok" yazıp duruyor. 1. Her menfaati yok görünenin, doğru söylediğini varsaymayınız. 2. İlla bu varsayımınızın doğruluğunda ısrar edecekseniz, benim de ne sizden, ne Noyan beyden, ne de bu forumdaki hiçbir kimseden bir menfaatim olmadığını unutmayınız.)

ahmettt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2010, 23:39   #1282
Ağaç Dostu
 
seyyah53's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 627
Değerli dostlar bu 10. yılda 100 kg tartışmasını başlatan kişi olarak bende bieyler yazacktım fakat SAYIN AHMETT gereken ve yeterli yazıyı buraya yazmış gerek duymuyorum ben kendi adıma cevabımı aldım ayrıca adı geçen şahsın lehinde buraya yazan kişilerinde foruma yeni katılmış **** 3-5 mesajı olması biraz düşündürücü....

Ben SAYIN AHMETT beyden yeni araştırmaya başlayanlar için burada internet linkleri ve kitap tavsiye etmelerini rica ediyorum ...

saygılarımla

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2010, 06:04   #1283
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-11-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 4
siteye yeni üye olmuş olmamız baska birini savunmak üzere kayıt olduk anlamına gelmez.herkes dogruyu ve guzeli bulmaya calıstıgı için burada.kimileri yol arıyor,kimileri yol gösteriyor.ben bu siteyi atılım cinsi cevizler gercekten bu verimi verirmi diye 2 aydır surekli arastırdıgım için buldum.google da noyan yıldıran yazınca bu siteyi de verdi.
neyse zaten asıl konu bu degil...
ben işin ustalarına bu konuda birşey danısacagım.simdi bahsi gecen cinsin apomiks oldugu belirtilmiş malum.benim bu siteden okudugun kadarıyla pedro var insanların apomiks olarak kabul ettiği.verimi guzel olan baska bir cins üzerine yapılan pedro asısıyla ortaya cıkan tohumlar acaba apomiks olma özelliğini yine saglayabilir mi?eğer saglıyorsa bu atılım serisi bu şekilde ortaya cıkmış olabilir mi?

karathe1st Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2010, 06:23   #1284
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-11-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 4
bu arada aklıma yeni geldi.noyan bey bana konya da bir şirket için 11000 agaclık bir ceviz bahcesi kurduk demişti.boyle bir bahceden haberdar olan var mı?

karathe1st Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2010, 08:27   #1285
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 264
Galeri: 7
Akşam Toprak tv de 10. Ceviz Çalışma Grubu toplantısı'nı seyrederken İzmir Ege Üniversitesi'nden bir hocamız tüplü ceviz fidanlarının kalıcı yerine dikildikten sonra gelişmediğini,açık köklü fidanların gelişiminin daha sağlıklı olduğunu söyledi ,benim ilgimi çeken de bu oldu.Oysa bütün fidancılar tüplü fidanların her mevsim dikilebildiğini ve tutma oranını daha yüksek olduğunu söylerler.

Zeyno waffle beğendi.
yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2010, 10:38   #1286
Ağaç Dostu
 
seyyah53's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 627
Sayın yasarugur...

Bende her nekadar bir dayanağım olmamasıyla birlikte açık köklü fidanların bahçeye uygun zamanda dikiminden sonra tüplü dikilen fidanlardan daha belirgin bir gelişme gösterdiklerini okumuştum...fakat burada 'kalıcı yerine dikildikten sonra gelişmediği' sanırım biraz yanlış oluyor ...

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2010, 10:46   #1287
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 264
Galeri: 7
Sn.seyyah53 belki de hocam tüplü fidanların sizin dediğiniz gibi açık köklüler kadar sağlıklı gelişmediğini işaret etmiştir.Ben doğru ifade etmeyi beceremedim herhalde.

yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2010, 12:29   #1288
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: amasya
Mesajlar: 15
herkese selamlar
sayın seyyah53 buraya yeni üye oldum diye kimsenin aklına bişey gelmesin.böyle saçmalık olurmu.
arkadaşlar konu aldı başını gitti her kafadan bir ses çıkıyor.herkes sitedeki 100 kg verimle bozmuş kafayı arkadaşım ortalama verileri öğrendim ben 100 kg diye birşey yok bunu belirteyim.birde bu yazıyı okuyan arkadaşlara şunu söyleyim örnek olarak
şimdi bizim burda komşu köyden bi arkadaşla tanıştım 35 yaşlarında var tanışmamın nedenide ceviz yetiştiriyor olması. bana fidan vermeyi teklif etti lakin kabul etmedim çünki ağaç erken çicek açıyor onun söylemesine göre. arkadaşlar çok net izah ediyorum arkadaş 35 yaşında 60 adet ceviz ağacım var diyor ve deyim yerinde ise bir iş tuttuğu yok hızırın tespihini kaldırmıyor 60 ağaca bakıyorum gecimimin yanı sıra artırıp yatırım bile yapıyorum diyor ne anlarsanız anlayın vede bu ağaçlar da ne aşı var ne bişey olduğu gibi aşışız fidandan yetişme ağaçlar. şimdi bu atılım toros 1 cinsi fidanda ona benzer bi tür diye düşünüyorum yani hani böyle ırklar çoktur lakin reklamı tanıtımı yapılmaz veya yapılamaz öylece yöresel olarak kalır ben şahsen öyle düşünüyorum. dikip büyütüp deniycem baktım olmadı yaparım aşıyı dönerim ithal cinse. olmazmı ??

ramazan05 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2010, 15:13   #1289
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ramazan05 Mesajı Göster
arkadaşlar konu aldı başını gitti her kafadan bir ses çıkıyor.herkes sitedeki 100 kg verimle bozmuş kafayı arkadaşım ortalama verileri öğrendim ben 100 kg diye birşey yok bunu belirteyim.
Uslubunuza biraz dikkat edin lütfen, kimsenin kafayı bozduğu falan yok, bir noyan bey tutturan sizsiniz, övgüler yağdıran sizsiniz. Bizler de sitelerine baktık fizibilitelerini inceledik, on yaşında yüz kilogram orada yazıyor yani sizin reklamını yaptığınız kişinin sitesinde. Uçağa atlayıp gidip sorup mu öğrendiniz de, şimdi de yok böyle bir şey diyen yine sizsiniz.
Siz sitedeki arkadaşları kafayı bozmuş diye itham edeceğinize bende bir hata mı var diye bir düşünün isterseniz.

Sizleri daha öncede burayı okumanızı önermiştim.
Yeni gelen arkadaşlar da uğrarsa sevinirim, Yazım hataları yapmamaya gayret gösterirlerse seviniriz.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2010, 15:49   #1290
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: amasya
Mesajlar: 15
sayın lilium
yok böyle birşey derken sizde ne demek istediğimi gayet iyi anlıyorsunuz ama hala yazılarınız zıtlaşma boyutunda.bakınız canımız sağ olur ise önümüzdeki sene mayıs ayında ben zaten gidicem ağaçları incelemeye bol bol resimliycem burayı takip eden herkes gözlemlemiş olur, ozaman bol bol konuşuruz.diyorsunuzki (bir noyan bey tutturan sizsiniz, övgüler yağdıran sizsiniz) bakınız arkadaşlar burada noyan beyden bahsetti isem forumda önceden yapılmış negatif konuşmalar üzerine bahsettim.ben kendisi ile görüştüm bahsedildiği gibi birisi değil demek için yazdım. ağaç konusunda ****** bende en verimlisini dikmek isterim kim istemezki ? ben şahsım adına konuşuyorum daha birtek fidan yetiştirmiş değilim yeni başlıycam nasıp kısmet olur ise halada birsürü uzman arkadaşla görüşüyorum çünki yapacağımız işin ne denli önemli olduğunun farkındayım.saygı ve sevgilerimle

ramazan05 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024