View Single Post
Eski 14-11-2010, 21:46   #1281
ahmettt
Ağaç Dostu
 
ahmettt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-04-2009
Şehir: İstanbul ve Manisa/Köprübaşı
Mesajlar: 137
Konunun içine fazla girmek istemiyorum, ama gitgide sapla samanın karıştığını görüyorum. Açmakta fayda var:

Noyan bey hakkında pozitif yazan arkadaşların ifadelerini dikkatle incelediğimde, beyefendinin kendilerine gayet iyi ilgi, alaka gösterdiğini, iyi insan olduğunu, gelip gittiğini, cevap yazdığın vb. söylüyorlar.

Bunlar somut olarak, adı geçen ceviz cinslerinin seçilmesi için hiçbir bilimsel gerçek sunmuyor. Kaldı ki, bu ceviz cinsinden bir adet ağaç 10. yılında Mersinde 100 kilo verse bile, bu, örneğin Amasya'da sizin bahçenizde 10kilo vereceğini göstermez, garanti etmez.

Öte yandan kendi sitesinde yer alan bilgiler (önceki bir yazımda burada belirttim) dünya ceviz standartlarında çok çok yüksek bir verimi hiçbir açık kaynak (yer, ağaç sayısı, sene vs) belirtmeden sunuyor, iddia ediyor. Bu konuyu biraz bilen çoğu yatırımcının en hafif deyimiyle "amatörce" diye tanımlayacağı fizibilite çalışması da cabası.

Bu durumda lafları bırakıp, gerçekler bazında konuşmak lazım.

Size iyi davranan insanlar arıyorsanız, kusura bakmayın, psikologlara gitmenizi tavsiye ederim. Ceviz yatırımı yapacaksanız ve bunu doğru yapmak istiyorsanız, lütfen bilimsel veriler isteyiniz, bunları sorgulayınız.

(Bu arada bir arkadaşımız "Noyan beyin hiç menfaati yok" yazıp duruyor. 1. Her menfaati yok görünenin, doğru söylediğini varsaymayınız. 2. İlla bu varsayımınızın doğruluğunda ısrar edecekseniz, benim de ne sizden, ne Noyan beyden, ne de bu forumdaki hiçbir kimseden bir menfaatim olmadığını unutmayınız.)

ahmettt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön