View Full Version : Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
Adalet Yağcı
12-04-2013, 17:54
Ah güzelim benim, hayırlara vesile olur inşallah.
Şimdi benim Halleboruslarım mı var :)
İki renginden de mi?
Bu sene tadilat zamanınını kaçırdım ama yine de bazı düzenlemeler yapıyorum.
Saksıları sulamak çok zamanımı alıyordu, bir çoğunu bahçeye geçirmeye başladım.
Yarın sabah erkenden yine gidip yapabildiğim kadar kaldığım yerden devam edeceğim.
Şakayıktan haber yok mu daha?
nurcanaybay
12-04-2013, 17:55
Gilancım özlemişim:p Yağmur zinciri için önerilerini bekliyorum. Aşırı rüzgarlı bir bölgede olduğumuz için ben bulamadım:( Bu mevsimde bile camlara vuruyor.
Sevgiler.
Ben de önereyim mi :))
Açılış hoş olmuş, helleboruslar çok güzel görünüyor.
..Bahçem şu an kış bahçesi inşaatının ardından ....
Bu vesileyle siz ve diğer arkadaşlar kış bahçesi deneyimlerinizi paylaşsanız da yeni yaptıracak olanlar yararlansa.:rolleyes:
Benim de aklıma ilk olarak Lımon'un yağmur zinciri geldi:
bahçemden bir uygulama - Galeri - agaclar.net (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=8417&catid=member&imageuser=11575)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/78667d1242386191-022.jpg
Ama tabii senin tarzına uyarlarsak orada en azından 3 değişik tür bitki olur. ;)
Orhan Özbilgiç
13-04-2013, 06:35
'' Bahçede birileri var , sahibi gelmiş herhalde!:) '' Dedim.
Yazlıkçılar yeni bir yaz için dönerlerken, çok sık duyduğumuz sözler. Yaz kış orada olanlar için, çok sevindirici bir olaydır bu. Forumdada çoğumuz, sanal ortamdada olsa benzer duyguları yaşıyoruz.
Hoşgeldiniz Sevgili jineop.
Çoğu arkadaşımızında vurguladığı ve fotoğraflardanda gördüğüm kadarıyla, en dağınık haliyle bile son derece düzenli ve güzel. Zaten her mevsim renkli bir bahçeniz olduğunu bildiğimden, ara ara, ''bakayım bu günlerde çiçekli neler var?'' diye göz gezdirdiğim bir bahçe. Herkesten biraz geç farketsemde.:rolleyes: Siz dostlarım, beni hoşgörüyorsunuz. Sağolun.
Bakarken birşeyler öğrendiğim, bu nedenlede bakmaktan zevk aldığım bahçelerden...
İyiki bahar geldi. İyiki buradasınız.:eek:
Ah güzelim benim, hayırlara vesile olur inşallah.
Şimdi benim Halleboruslarım mı var :)
İki renginden de mi?
Bu sene tadilat zamanınını kaçırdım ama yine de bazı düzenlemeler yapıyorum.
Saksıları sulamak çok zamanımı alıyordu, bir çoğunu bahçeye geçirmeye başladım.
Yarın sabah erkenden yine gidip yapabildiğim kadar kaldığım yerden devam edeceğim.
Şakayıktan haber yok mu daha?
Evet ablam iki renkten...
Bahçe hala yerinde sayıyor. Tahta seperatörler ham olarak yeni geldi. Tahta biçimsiz ayakla çakmışlardı. Hemen demirciye gidildi ve demir ayaklar sipariş edildi. Beklerken de emprenyeyi defalarca sürerek iyice tahtanın emmesini sağladım. Bu işlemle tahta mantar, böcek, kurtçuk gibi zararlılardan korunuyormuş. Ertesi gün özel doğal tahta renkli tahta boyasıyla boyamaya geçtim. Çok fazla sayıda olduğundan saatlerimi aldı. Ve kurumaya bıraktım...;)
Şakayık ne yazık ki ortalarda yok. Pembe ve kırmızılarım tomurcukta...
Ben de önereyim mi :))
Sevgili Nurcanaybay bayıldım. Kesinlikle yapacağım çok teşekkürler. Kışın niluferler yazın da su sümbülü eklerim diye düşünüyorum.
Sevgiler...
Açılış hoş olmuş, helleboruslar çok güzel görünüyor.
Bu vesileyle siz ve diğer arkadaşlar kış bahçesi deneyimlerinizi paylaşsanız da yeni yaptıracak olanlar yararlansa.:rolleyes:
Sevgili sabah doğru söze ne denir, çok haklısınız;)
Benim de aklıma ilk olarak Lımon'un yağmur zinciri geldi:
bahçemden bir uygulama - Galeri - agaclar.net (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=8417&catid=member&imageuser=11575)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/78667d1242386191-022.jpg
Ama tabii senin tarzına uyarlarsak orada en azından 3 değişik tür bitki olur. ;)
Gilancım çok güzel yapmış limon. Hem kolay, ucuz ve hoş :) Ufkumu açtınız iyi ki varsınız :)
Sevgili jineop, nerelerdesiniz özledik sizi, bahçenizi ne güzel olmuştur şimdi kimbilir. Fotoğrafları bekliyoruz, özlettirmeyin bukadar kendinizi:).
Sevgiler.
Benol Hazaroğlu
28-05-2013, 10:19
Haydi artık ama çok ara verdin.
Özlettin kendini. Güzel resimlerini bekliyoruz.
Özledik haydi artık...........
Merhaba clematisler ortalığı şenlendirsin :) İsimleriyle birlikte yazayım dedim ama unytmuşum:dilli:
Clematis dr ruppel, sieboldii, cartmanii, rouge cardinal ve margeret hunt hanımefendileri...
Sevgili jineop özlettiniz kendinizi. Bahçeniz herzamanki gibi muhteşem.Clematisler harikalar. Geçen yıl banada clematis çelikleri göndermiştiniz. Köklendirmek için çok uğraştım ama tutmadı. Fakat onları bulunduğu yerden çıkarıp atmamıştım. Kupkuru dal olarak öylece durdular. 2 ay kadar oluyor. Birde ne görsem. 2 Adet kuru dediğim dal yaprak verdi. Aman Allahım nasıl sevindim. Anlatamam. Hangi cins bilmiyorum. Hangisi olursa olsun çok sevindim. Size çok teşekkür ederim. Clematisleri yetiştirmek çok istiyorum. Umarım başarabilirim. Bol çiçekli günler dileğiyle..
Adalet Yağcı
03-06-2013, 21:01
Oy oy oy... Güzellere bakın, o clematisleri nasıl getirdin o hale.
Biraz da detay görelim, senin çok gözde bitkilerin var biliyorum.
Şu yeni düzenlediğin alanı da merak ediyorum, hadi gayret :)
sevgili. jineop sayfanıza bugün, tümüyle bakmak nasip oldu. 3 saatte bitirebildim sanki evde değilde doğada çok güzel gezintiden gelmiş gibiyim ellerinize sağlık. bahçenizde inşallah.mutluluk ve huzur içinde uzun yıllar. yaşayın inşallah. darısı bizlere....
Bahçeniz çok güzel ...Yeni güzellikler bekliyoruz...
Sevgi Durul
20-04-2014, 23:36
Jineop'um bak, biz geldik. O kadar çok hatıran var ki bende, bu gün bahçeye gittiğimde hepsini uyanmış gördüm, sıra sende.
484792
484791
484789
484790
YeniGine
20-04-2014, 23:50
:( İnşallah Sevgili SDurul, inşallah!.. Hatıralarıyla, bahçesindeki çiçekleriyle birlikte inşallah sevgili Jineop'umuz da uyansın...
:( İnşallah!..
Sevgili Jineop.......Öyle şoktayım ki....:(( Tanrı sizi cennet bahçelerinde ki meleklerin yanında görevlendirsin......:(
Başka yazacak hiç bir kelime bulamıyoruumm......:(
Allah rahmet eylesin. Toprağı bol olsun. Sevenlerine sabır ihsan eylesin.
Bu ara ölümler arka arkaya geldi. Çok üzüldüm. :(
Kendisine Allah' dan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.
Allah rahmet eylesin. Toprağı bol olsun. Sevenlerine sabır ihsan eylesin.:(
Bir siir vardi sanki, "baharda olunmemeli" gibilerinden birseydi. Tam bahar geldiydi. Gidecek zaman miydi be Aysel.
Gittigin yerde isiklar ve ciceklerin bol olsun...
YeniGine
21-04-2014, 17:09
:( Hay Allah, belki güzel bir haber alırım ümidi ile girdim siteye... İnanamıyorum, çok üzgünüm. :( Allah rahmet eylesin, mekânı Cennet olsun inşallah. Sevgili jineop'umuz yerlerde değil nurlarda yatasın.
Hepimizin başısağolsun arkadaşlar, ailesine, sevenlerine sabırlar diliyorum...
:( :( :( :(
fikreteren
21-04-2014, 17:58
sizin gibi bir bitki dostunu ve iyi bir insanı kaybetmenin acısın içimde hissediyorum.Keşke yaşarken söyleseydim gönderdiğin Helleborus a adını verdiğimi.
Mekanın cennet olsun. Unutmacağım....
Sevgili Jineop, arkanda bıraktığın izlerle çok yaşayacaksın. Her bahar, her yaz "Jineop" yine açmış diyeceğim, çok bahçede açacağın gibi.
Aysel Hanımefendinin face sayfasını okudum bu akşam uzun uzun..
Hani derler ya ''eli öpülesi..'' diye..işte öylesine değerli saygıdeğer dolu dolu çok sevilen bir insanmış gerçekten..
Aşağıdaki fotoğraf çok duygulandırdı beni..Sanki ölümle yaşam iç içe gibi..
Bu fotoğrafa yazılan birkaç mesajı da aktarmadan edemedim..Nurlar içinde olasın emektar Aysel Hanım..
...
Aysel Sözer Özgezer
Nalancım
Ayfercim seneler öyle çabuk geçiyor ki..
Üzülüyormuyum tabi ki hayır her zamanın kendine özgü güzelliği var. Bu bebişin abisini de 16 yıl önce ben doğurtmuştum bu kızımızzz yeni geldi.
Onlarca yüzlerce kilometreyi hiçe sayıp ta kurtköylere bile gelen canım hastalarıma vefa borcunu ben nasıl öderim.
Hepinizi çok seviyorum iyi ki varsınız
19 Mart, 08:29 · 8
Ayfer Uyan Cava
aysel hanımcım 16 sene öncede benim kızımı kucağıma vermiştiniz.geçen sene sizinle tanıştığı için çok mutlu olmuştu. tabi ki bende:)
19 Mart, 01:33
TC Nalan Özkan
sevgili doktorum bizim hakanı kucağımıza verişiniz daha dün gibi,oğlunuz 17 yaşında ve 1.88 boyunda kocaman delikanlı oldu,hakanım ellerinzden öpüyor,bizde sizi seviyor ve kocaman öpüyoruz,sağlıcakla kalın....bu sene üniversiteli sizi çok merak ediyor,ziyaretinize gelicez....
Şebnem Cörüt Erol
Yeni işin hayırlı olsun ablacım görüşemesekte adın dilimizde sevgin hep kalbimizde.senin bizdeki yerin çok başka ben senin hakkını ölene kadar ödeyemem . Erol ailesi olarak seni kocaman öpüyoruz.
Dilek Başaran
İnsanın sizin gibi tatlı dilli bir doktoru olurda unutur mu onu hiç? İkinci çocuğu düşündüğüm an yine yanınızdayım Aysel hanım. İnsan kendi canını ve canının canını ancak güvendiği bir doktora emanet eder. Sizinle 20 sene önce kardeşimin doğumu ile tanışmıştık, ne mutlu bize ki güvenebileceğimiz bir doktorumuz var...
20 Mart, 17:40 · 1
bettyycim
21-04-2014, 20:34
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, sevgili arkadaşımız organlarını bağışlayarak insanlara da giderken bir umut ışığı olmuştur....
Vildan Sönmez
21-04-2014, 20:56
Bir kez gördüm, çok kez yazıştım. Arkadaşım dediğim insanlar içinde beni yakan ikinci kayıpsın Aysel Kardeşim. Kaç kişiye can olacaksın, kaç kişi balkonunda, bahçesinde senin anınla konuşacak. Anne baba olma mutluluğunu tattırdığın insanlar kim bilir kaç kişi..
Her ölüm acıdır ama erken ölümlere yürek dayanmaz... Nur içinde yat kardeşim.
Ölüm adın kalleş olsun...
acemifüsun
21-04-2014, 21:00
Yüreği sevgi dolu, güzel insan. Cennet bahçelerinde, çiçeklerle ol...
tuncel06
21-04-2014, 22:00
Mekanınız cennet olsun, yattığınız yer nurla dolsun. Herkesin başı sağolsun.
Sevgi Durul
21-04-2014, 22:00
Sevgili SDurulum, daha öncede bu sayfaya yazmaya çalışmış ama duygularımı bir türlü tam ifade edemediğim için yazmaktan vazgeçmiştim.
Gerçek olarak tanışamasakta naif kişiliğin, vefalı dostluğun ve herşeyi güzel gören güzel arkadaşım, seni çok seviyorum. Yaşam sana senin herkese davrandığın gibi hassas , merhametli ve cömert davransın.
Jineop'um, iyi ki yazmışsın alıntıladığım mesajını. Söz uçar, yazı kalır, mesajını okudukça senin ne kadar sevecen, alçak gönüllü, merhametli olduğunu ve daha bir çok güzel özelliklerini hatırlıyor ve şimdiden özlüyorum.
Dün akşam bu sayfaya yazdığımda umutluydum oysa.
Seninle dünya gözüyle tanışmamış olsak ta dostum diyebileceğim nadir insanlardandın. Yokluğun bizler için büyük kayıp. Aileni düşünemiyorum bile. Allah, biricik evlâdına, eşine, ablana ve diğer yakınlarına sonsuz sabırlar versin.
Yaşadığım sürece seni hiç unutmayacağım. Cennet bahçeleri mekanın olsun, belki oralarda can parçamla tanırsınız birbirinizi. Belki uzak, belki yakın, bilinmez bir zamanda hak vaki olduğunda, ebedi hayatta ayrı düşmeyiz umarım.
Var mıydı böyle çekip gitmek erkenden?
Allah rahmet eylesin. Sevenlerine sabır diliyorum.
Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olur inşallah,başımız sağ olsun.
Rana+miraç
21-04-2014, 22:27
Rabbım kaybettiğimiz hhatice ve jıneop kardeşlerimize rahmet etsin. Kabirlerini cennet bahçelerine çevırsin.
Güzel haberlerini alma umuduyla girmiştim siteye.. Çok çok üzgünüm.. kalbim sıkıştı, göz yaşlarımı tutamıyorum. Hepizin gideceği yere, ansızın, yüreğimizi yaka yaka, umut ışıklarımızı söndürmeden gitti.. Kabrin nur dolsun Aysel hanım, Rabbim gani gani rahmet eylesin.. yakınlarına dayanma gücü versin.
ilksenozturk
22-04-2014, 06:46
cennet bahçelerinde çiçekler açtırmanız nasip olur inşallah...
allah rahmet eylesin. cennet mekanınız olsun .
Çok üzgünüm.
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun.
Bahçen, arkadaşların, sevdiklerin, çiçeklerin öksüz kaldı. Ne vardı sanki bukadar erken gidecek, orası çok mu güzel sanki.
Seni, yazılarını, yaptıklarını her şeyi çok özleyeceğim. Iyiki seni tanımıştım bana çok şey öğretin nurlar içinde ol mekanın cennet olsun.
Melih Bakırlıoğlu
22-04-2014, 08:08
Allah tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.
Çok üzüldüm... Yeri cennet olsun, cicekler içinde uyusun...Çok erken bir gidiş. Ailesine sabır diliyorum .
kamelyavadisi
22-04-2014, 09:30
Sayın Jineop; dünyada toprağa ve çiçeklere aşık bir insanın aramızdan ayrılması bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabırlar diliyorum.
Kamelyavadisi Ailesi
Merhametli yüreğin seneler önce bana da bir dokunmuştu, o da benim dönüm noktan olmuştu ve hatta belki de benimde hayatımı kurtardın, belki sonrasında daha kötü şeyler olacaktı. Bu bahçe en güzel çiçeğini kaybetti. Nur içinde yat, Mekanın cennet olsun:(
Yağmurcan
22-04-2014, 10:33
Çok üzüldüm, hem de çok. Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar versin. Mekanı cennet olsun.
limon_sever
22-04-2014, 11:30
Allah rahmet eylesin...
Mekanı cennet olsun...
Bu sabah rutin denetleme için muayenehaneme gelen Maltepe Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden aldım kötü haberi ve gerçekten bu adaletsizliğe isyan ettim. Ocak 2013 ağaçlar.net toplantısında tanışmıştık. Nasıl enerjik, pozitif, tatlı bir insandı. Mekanı cennet olsun. Yakınlarına da sabır dilerim.
Muhsin Hanif
22-04-2014, 13:21
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet bahçeleri olsun. Ailesi ve yakınlarına sabır diliyorum.
cicek2000
22-04-2014, 17:07
Işıklar içinde uyu sevgili Aysel.
türkan demirel
22-04-2014, 17:23
Mekanı cennet olsun, yakınlarına sabır.
Gül-bahar
22-04-2014, 17:31
Allah rahmet eylesin sana sevgi çiçeği, geride kalanlara sabırlar dilerim.
Tüm ağaçlar ailesinin başı sağolsun. Allah eşine, çocuklarına, sağlıklı bir ömür versin.
Canım ciğerim jineopum, Yattığın yer ışık olsun, ama Olmadı bu be... Hakkaten olmadı. Sana gelene kadar biz vardık be ablam :(
Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun. Tüm ağaçlar.net ailesinin ve sayın jineop ailesinin başı sağolsun. Allah sabırlar versin..
Çok üzgünüm...
Değerli bir arkadaşımızı kaybettik.Allah rahmet eylesin,mekanı Cennet olsun.
Yakınlarına ve tüm Ağaçlar Net üyelerine sabırlar dilerim.
Çok üzgünüm, çok üzgünüm, şu anda göz yaşlarımı tutamıyorum, bu sabah siteye girdiğimde belki güzel bir haber vardır dedim ama kötü haberle karşılaştım ve yıkıldım. Yakın bir akrabamı kaybetmiş kadar üzgünüm, bana gönderdiği gül sardunya hatıra kalacak, jineop'umuz nurlar içinde yatsın, mekanı cennet bahçeleri olsun. Rabbim ailesine sabırlar versin.
Vildan Sönmez
22-04-2014, 21:53
Toprak..
Ne güzellikler veriyorsun, ne güzellikleri koparıp alıyorsun bizden...
Mekanın cennet olsun Aysel Kardeşim....
Üzdün bizi Aysel. Mekanın cennet olsun
Sevgi Durul
22-04-2014, 23:03
Jineop'umuzun, facebook paylaşımlarından yeni yıl mesajı.
2014 hepimize daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamımızın en güzel , en mutlu, en özgür, en kazançlı ve en önemlisi en sağlık dolu yılı olsun...
İyi seneler...
Olmadı olamadı.:(
Akhisarlı
22-04-2014, 23:22
Üzüldüm ..Sevenlerine sabır diliyorum.Allah rahmet eylesin.
milaca2010
22-04-2014, 23:53
Allah rahmet eylesin, mekânı cennet ruhu şad olsun.
Acılı ailesine başsağlığı dilerim, allah sabretme gücü versin.
yeşillim
23-04-2014, 06:09
Mekanı cennet olsun, yakınlarına sabırlar diliyorum.
Allah rahmet etsin,ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.
Adalet Yağcı
23-04-2014, 13:28
Böyle yapmazdın sen, sevdiklerini dostlarını bahçeni bırakıp gitmezdin.
Neden bu ani gidiş, çok mu yoruldun, annelere minik yaşamlar hediye ederken kendi yaşamından mı ekledin.
Sen kimseleri üzmeye kıyamazdın, herkese yetiştin, umut verdin, bilgi verdin sevgi verdin, Ah be Aysel, umutlarımıza tutunamadın.
Biliyorum şimdi daha çok melek oldun, biliyorum bizi bir yerlerden görüyorsun, duyuyorsun ve o muhteşem gülüşünle ışıklar içinde yürüyorsun.
Sesin kulaklarımda gülüşün hep aklımda kalacak, tekrar buluşuncaya kadar hoşça kal melek.
485487
mekani cennet olsun geride kalanlara sabır diliyorum
ani bir ölüm mü ?
sındırgılı
23-04-2014, 19:33
Duydugumdan beri 3 gundur, saskin ordek misali yaziyorum, siliyorum. tekrar deniyorum, onu da siliyorum.
Tarif edecek kelimeler bulamiyorum.
Biliyorumki, o iyilik dolu ruhu simdi cennette, ya da guzel bir yerlerde..
Rabbim, geride kalanlara sabir ve de iyilikler versin..
Ben de nasıl veda edeceğimi bilemedim jineopum..
Ne yazsam yeterli olmadı sözün bittiği yer buymuş.
Sevenlerine sabır diliyorum..
Mekanın cennet bahçeleri olsun..
Allah rahmet eylesin"topraktan geldik,toprağa döneceğiz".allahtan sabırlar diliyorum.
Yasin Aksoy
24-04-2014, 10:56
Işıklar içinde uyusun ...
Sevenlerine sonsuz sabır dilerim ...
Mine Pakkaner
24-04-2014, 23:24
Düşündükçe daha da çok üzülüyorum. Ailesi, arkadaşları nasıl teselli bulacak şimdi? Bu nasıl bir şoktur? Bu bitkinin adı nedir köşesine kim hemen girip bu şudur budur diye yazacak? Nurlar içinde yatsın...
jineop arkadaşımıza çok üzüldüm. Işıklar içinde olsun. Sevenlerine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum.
Sevgi Durul
25-04-2014, 01:37
Veronikalar tomurcuklandı, clematis piilu da. Bahçemin her köşesi jineop dolu. Attığın sevgi tohumları, kim bilir başka hangi bahçelerde yeşeriyordur.:)
Ama sen yoksun.:(:(:(
meralçaça
25-04-2014, 12:33
sayın jineopa allahtan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum.
hiç tanımamama rağmen,yazılarından tanıdığım kadar, içimden bir parça koptu sanki...
Siteye girdiğimde alacağım haber bu mu olmalıydı :(
Daha gencecik yaşta... Daha ne planlarımız vardı jineop'la bahçesi için. Ufak bir dere geçirecektik belki, kış bahçesinin çevresini düzenleyecektik. Çatlayan çiçek dalına atel yapmayı görmüştüm ondan. Sabah 6'da bahçeye çıkıp işe gitmeden 3 saat çalıştığını söylemişti bir yerde, ben de içimden "iyi fikir, ilerde büyük bir bahçem olduğunda böyle yapayım, yoksa başedilmez" diye düşünmüştüm. Ne bitkiler tanıttı, ne bitkiler dağıttı... Bahçesinden bir şeyi beğendiysen bil ki ertesi gün kapında kargoyu bulacaksın. ağaçlar.net'in en yaratıcı ve en sevecen insanlarından biriydi. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet bahçeleri olsun. Çok üzgünüm.
Sayfasını roman gibi okuduğum, hiç tanımasamda içimden bir parça koptu sanki. Allah gani gani rahmet eylesin..
kelebek çalısı
26-04-2014, 00:51
Kimi insanlar vardır, yıllar süren bir zaman diliminde ne kadar tanıdığınızı tam olarak kestiremediğiniz.
Kimi insanlar vardır, iletişime geçtiğinizde bir sözünden, davranışından bir ufacık nüans yakaladığınızda ne kadar özel biri olduğunu hissettiğiniz.
Özel bir insanı, bir değeri kaybetmenin kederini duyumsuyorum.
Yokluğu boşluk yaratan, ardında bıraktıkları bu gök kubbede bir hoş seda ile yankılanacak olan sevgili jineop' u her zaman sevgiyle anacağım.
Mekanı cennet olsun.
ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun yakınlarına ALLAH sabırlar versin arkadaşımızı tanıyan herkezin başı sağolsun
Selehattin 67
26-04-2014, 21:05
cennetin tüm ışıkları senin üzerine doğsun huzur içinde nurlar içinde uyu yüce yaradanın rahmeti üzerine olsun
Selehattin 67
26-04-2014, 21:06
geride bıraktığı ailesine sevenlerine ve tüm dostlarına sabırlar dilerim çok üzgünüm
nazlı hilal
27-04-2014, 21:38
Cennette en güzel bahçe en güzel çiçekler senin olsun Aysel ablam bana gönderdiğin zıpçıktılarla anıyorum seni
Zeytinci
28-04-2014, 19:56
Geride bıraktıklarıyla bizleri heyecanlandıran güzel insan. Nurlar içinde yat.
İpek Kozası
29-04-2014, 13:00
Allah rahmet etsin, duyunca çok üzüldüm.Takip ettiğim insanlardan biriydi.
Dünyanın bir yüzü böyle, devamlı firak elemleri eksik olmuyor, Allah rahmet eylesin inşallah,
Ailesine ve tüm arkadaşlarımıza sabrı cemil niyaz ederim
heartmaker
29-04-2014, 15:12
Bana ilk çiçek tohumu gönderen bu hobide başlangıç yapmamı sağlayan insan mekanın cennet olsun, Allah günahlarını bağışlasın.
ALLAH rahmet etsin.resmen tanışmasamda meslektaşım için çok üzüldüm.ömür kısa her günümüzü son günümüzmüş gibi yaşayalım.
resimsel
30-04-2014, 10:22
Allah rahmet etsin nurlar içinde yatsın,inşallah buradaki bahçesinden daha güzel bahçelerde bulunsun,herkesin başı sağ olsun.
Ben de haberi alınca, canı yanıp uzun süre birşey yazamayanlardanım.
Çok ilgili, sevecen, düşünceli, meraklı, enerji dolu bir arkadaşımızdı. Yokluğunu hissedeceğiz...
Ailesine ve sevenlerine sabır dilerim.
Seni hiç görmedim......... Tanışmadım. Tanıdım. Kalbin kalbime dokundu. Sıcaktın.
Mete Tiren
01-05-2014, 17:54
Hayat akıp giderken ellerimizden göldeki kabarcıklara takıldık
Yok olup yittikten sonra gidenlerin değerini anladık....
Mekanı cennet olsun kalanlara Allah sabır versin.
birtanecik
01-05-2014, 22:55
Kendisinin sayfasını takip eder ve beğenirdim. Yine bu akşam sayfasına girip bakayım dedim ki, bu üzücü haberi aldım çok üzgün ve şaşkınım. Yanlışlık vardır diye geriye doğru taradım ama doğru. Ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.
Bu başlığa yazmaya elim varmadı...
İnanmak istemedim...
Hiç bir söz, hiç bir uğraş, hiç bir şey onu geri getiremez...
Onun kaybı bana herkesi ve her şeyi tekrar sorgulattı.
Huzur içinde kal sevgili arkadaşım.
Buraya eşi Kubilay beyin Facebook'taki yazısını alıntılıyorum:
Değerli dostlarım,
Yaşam kaynağım, 23 yıllık hayat arkadaşım, sevgili eşim Aysel'in hastalığı ve ne yazık ki sonra vefatı sürecinde gösterdiğiniz dayanışma için hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
17 Nisan da başlayıp 21 Nisan da sona eren 5 günlük sürede çok ağır beyin kanamasına rağmen direndi ama maalesef başarılı olamadı.
Hastalarının sağlığı, arkadaşları,ailesi Aysel için yaşamdı; yorgunluk, uykusuzluk, yemek yememek onun için hiç bir şey ifade etmiyordu bunun sonucunda da bir sevgi seli oluştu kocaman kalbinde herkese yer vardı. Yaşadığımız büyük deprem sonrası depremi önceden tahmin edebilmek ve ölümlere engel olabilmek için DOHAD derneğinde görev alıp sabahlara kadar grafik analizi yapıp deprem uzmanlarına bildirdi. Son zamanlarda pazar günleri hayvan barınaklarını ziyaret etmeye başlamıştı daha yapacak çok işi, verecek çok sevgisi vardı...
''Her ölüm erken ölümdür'' tümcesi bizim için mecazi anlamının dışında bir gerçekliğe büründü. Evet çok erken ve zamansız bir ölüm oldu.
Tüm süreç boyunca gösterdiğiniz yakın ilgi ve dostluğunuz için minnetlerimi tekrar tekrar sunuyorum.
Benim içimdeki isyanı uzun yıllar önce Enver GÖKÇE'nin yazdığı dizeler çok güzel özetliyor;
Gavur Müslüman demezdi
Kendisi için bir şey istemezdi
Yatak ölümü beklemezdi
Gitti vadesiz, gencecikken
Yiğitken,güzelken, incecikken
Ölüm, adın kalleş olsun.
SAYGI VE SEVGİLERİMLE
Cumhur Tonba
01-05-2014, 23:07
Rahmetli kardeşimizin eşi Kubilay Bey'in Facebook'da yazmış olduğu mesaj
Değerli dostlarım,
Yaşam kaynağım, 23 yıllık hayat arkadaşım, sevgili eşim Aysel'in hastalığı ve ne yazık ki sonra vefatı sürecinde gösterdiğiniz dayanışma için hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Sayın Jezebel,
Her ikimizde aynı anda aynı mesajı burada paylaşmışız. Sizinki önce çıkmış. Önemli olan eşinin hislerini buradaki arkadaşlarmıza iletmekti. Ben mesajın gerisini sildim. Zaten yukarıdakinin aynısıydı.
Sayın Jineop'u hiç tanımadığım halde içimi bir sıkıntı kapladı, gerçekten çok üzüldüm. Kendisini tüm sevenlere sabır dilerim. Huzur içinde yatsın.
gokcegokce
03-05-2014, 01:47
Çok üzüldüm. Allah sevdiklerini yanına erken alırmış derler. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı, sevgili Jineop'a da rahmet dilerim. Cennet mekanı olur inşallah. :(
Sevgi Durul
05-05-2014, 01:42
Bir kıvılcım düşer önce, büyür yavaş yavaş
Bir bakarsın volkan olmuş, yanmışsın arkadaş
Dolduramaz boşluğunu ne ana ne gardaş
Bu en güzel, bu en sıcak duygudur arkadaş
Ortak olmak her sevince, her derde, kedere
Ve yürümek ömür boyu, beraberce, el ele
Olmasın hiç o ta içten gülen gözlerde yaş
Bir gün gelip, ayrılsak bile seninle arkadaş
Yollarımız ayrılsa bile seninle arkadaş)
Evet arkadaş; kim olduğumu, ne olduğumu
Nerden gelip, nereye gittiğimi sen öğrettin bana
Elimden tutup, karanlıktan aydınlığa sen çıkardın
Bana yürümeyi öğrettin yeniden
El ele ve daima ileriye
Bir gün.
Bir gün birbirimizden ayrı düşsek bile
Biliyorum, hiçbir zaman ayrı değil yollarımız
Ve aynı yolda yürüdükçe
Gün gelir ellerimiz yine dostça birleşir
Ayrılsak bile kopamayız
Bu gün bu eski şarkı dilime takıldı durdu ve ben yine hep seni düşündüm.
Rahat uyu arkadaşım, melekler yoldaşın olsun.
cörekotu
12-05-2014, 21:25
Allah rahmet eylesin, ailesine sabirlar versin...
Begeniyle takip ediyordum hayli üzüldüm...
Ölüm... adi soguk... duygusu buruk...
Fakat hesaptan korkar aslinda insan... ölümden degil...
Yoksa sonsuzluga dogustan neden korkulsun ki...
hem de gamsiz kedersiz mutlu bir sonsuzluksa neden kötü olsun ölüm...
TaşevliBahçe
13-05-2014, 11:11
Kendisine Allah' dan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum....
yarenimex
14-05-2014, 09:39
Mekanı cennet olsun, nur içinde yatsın..Sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum..
:(
Nurlar içinde yatsın. Allah rahmet eylesin.
Jineop'um açtı.
494831
Sevgili Aysel, acele ettin, daha sana bahçemdeki adaşlarını gösterecektim, sayende bir bir açıyorlar. Huzur içinde yat.
mormenekşe
22-05-2014, 20:30
Şuan şoktayım çok üzgünüm içim acıyor, seninle birbirimizi hiç görmedik ama birbirimizin yüreğine dokunduk. Bir çok kişide olduğu gibi bende de hatıraların var hatta ilk kargom sendendi ben bir iki çelik beklerken bir koli dolusu çiçekle karşılaşmıştım. Ben telefonda şaşkınlık içinde teşekkür ederken sen nasıl güzel gülüyordun :((
Bugün uzun bir aradan sonra siteye girdiğime sevineyim mi üzüleyim mi şaşırdım huzur içinde yat kabrin ve mekanın en güzel cennet bahçelerinden olsun Allah senden razı olsun.....
Adalet Yağcı
22-05-2014, 20:52
Jineop'um açtı.
Sevgili Aysel, acele ettin, daha sana bahçemdeki adaşlarını gösterecektim, sayende bir bir açıyorlar. Huzur içinde yat.
Biliyorsun çok aceleciydi hep.
Bir keresinde bahçesine diktiği Tijli gülü fotoğraflamıştı, ben de "rüzgardan etkilenir, destek yapman lazım" diye yazmıştım.
Yarım saat içinde harika bir destek yapıp fotoğraflamıştı, şaşırmıştım.
Ben onun bizleri gördüğünden eminim, bahçesini özler o, arada bir dolaşır, bize gülümser sessizce...
YeniGine
23-05-2014, 00:10
Sevgili Kiraz ve Sevgiili Adalet Hanım paylaşım ve yorumlarınız yine beni çok duygulandırdı. Yine farkettim ki ben hâlâ inanamıyorum, konduramıyorum. O yüzden bu sayfaya girmek de istemiyorum açıkçası. Fakat Adalet Hanım yorumda bulunmuş görünce yine dayanamadım.
:( Yerler de değil nurlarda yatsın, mekânı Cennet olsun inşallah.
:( :( :(
Sevgi Durul
23-05-2014, 11:31
Ben onun bizleri gördüğünden eminim, bahçesini özler o, arada bir dolaşır, bize gülümser sessizce...
Ben de. Gideli bir ay oldu, özledik şimdiden.
Elleri var, bu açan mavilide.
495493
:( Allah rahmet eylesin... Buradan bir arkadaşımızın kaybı aileden birinin kaybı gibi üzüyor insanı.Meğerse gerçekten aile gibi olunuyormuş burada...İçim acıyor ....
Adalet Yağcı
23-05-2014, 15:49
Ben de. Gideli bir ay oldu, özledik şimdiden.
Elleri var, bu açan mavilide.
495493
Fazlaca duygusal olduğumuzu düşünecekler belki ama, umurumda değil, ben bu başlığın yaşamasını istiyorum.
Onun bizlere gönderdiği bitkileri burada görmek istiyorum.
YeniGine
24-05-2014, 00:58
Sevgili Adalet Hanım, zaten çiçek, bitki ile uğraşan kişi mutlaka iyi niyetli ve duygusaldır. Çok haklısınız. Ah keşke bende de bir çiçeği olsaydı da ben de devamlı paylaşabilseydim.
Sevgili jineop'un ben de en büyük anısı, Fenerbahçe'deki benim ilk katıldığım toplantıda ki görüntüsüdür. :( Dışarıda sigara içerken yağmurdan sırılsıklam olmuş :( bir bayanın gelişi. Hiç gözümün önünden gitmiyor elleriyle ıslanmış saçlarını sıvazlaması. Sevgili jineopmuş. :(
Mekânı Cennet olsun inşallah.
Benol Hazaroğlu
27-05-2014, 16:46
Aysel'im Bunu sen bana bauhaustan almıştın. Gelip senden almıştım. Nasıl güzel çiçekleniyor bilsen.
Cumhur Tonba
07-07-2014, 00:21
Benol Hanım,
Onun çiçekleri, sevgisi, tatlı dili, melek gibi kalbi hatıra kaldı bize. Umarım Cennetten bizi izliyordur. Nur içinde yatsın.
Bu bahçede gezmek alışkanlık olmuştu.
Yazmasam da bakıyor, dolaşıyordum.
Bu gün baktım, gözlerim doldu...
Telefonda gelen o tatlı sesi o kadar özledim ki, içim sızladı.
"Nasılsın canıım? " değişini..."İyimisin tatlışım?" diiye selenişini...
Keder ve kasvet dolu günlerim çok olur benim, o günlerde o sesi duyup enerjisinden bir kırıntı almaya o kadar ihtiyacım var ki...
Keşke sesini kayıt etseymişim diyorum, ama bu kadar erken bizden koparılacağı aklımın ucundan geçmezdi...
Çok çok özledim seni arkadaşım...
Benol Hazaroğlu
08-07-2014, 23:11
Hayatımızdan bir rüzgar gibi gelip geçti. Tatlı esintilerle .
Hiç tanımadığım halde bana bile çok dokundu, sizleri nasıl etkilemiştir tahmin edemiyorum, yattığı yer nur olsun.
YeniGine
09-07-2014, 00:20
:( Bugün (Salı) bizim buranın pazarı. Pazarda bir bayan :( sevgili Jineop'a nasıl benzettim öyle uzun uzun baktım bayana. Tabi sonra derin bir iç geçirerek alışverişe devam. Geri dönüyorum tekrar aynı bayan bir tezgâhta. Yine ilk gördüğüm an yağmurdan ıslanmış saçları arkadan örülü bir eliyle saçlarındaki suları itiyor sevgili Jineop'muş, bayana bakarken sevgili Jineop'un o görüntüsü geldi yine gözümün önüne. :(
:( Nurlarda yatsın inşallah!..
Kalmayacağız elbette, ama işte erken ve ani, birdenbire olunca zor. :( Allah rahmet eylesin.
Müjgan Yılmaz
09-07-2014, 21:39
Her birimiz de ayrı tat ve güzellikte ,bir yığın anı bırakarak ,terketti bizi ....Ben de Onu çok ama çok özlüyorum.
Cumhur Tonba
14-07-2014, 10:22
Unutmak mümkün mü?
Tatlı dilini, güler yüzünü.
Belki de çok uzaklardan bize gülümsüyordur..
508822
Doğayla Barış
15-07-2014, 16:41
Güzellik...sen gittiğin yerleri bile çiçek bahçesine çevirmişsindir eminim.
Bahçemde her köşede her an bana gülümsüyorsun. Seni seviyorum tatlım.
"Ablacım sen beceremezsin ben senin için hallederim" demiştin ya, haklısın beceremedim...
Bir sabah meltemiyle bahçemin bir köşesine köklendirdiğin clematis çeliklerini sokuşturuver bir tanem, ben senden geldiğini anlarım...
Sevgiyle...
Sevgi Durul
09-09-2014, 23:35
Sanma ki seni unuttuk, jineop'um.
Bu gece, Adalet Hanım'ın bahçesini gezerken mesajlarına rastladıkça hep o candan sesini hatırladım.
Alıntıladığım mesajda yazdığın şiir çok şey anlatıyor aslında. İzin hiç silinmeyecek.
O OLMAZSA.....
O olmazsa yaşayamam.´ demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.
Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki.
Çok sevmeyeceksin mesela.
O daha az severse kırılırsın.
Ve zaten genellikle O daha az sever seni,
Senin O´nu sevdiğinden.
Çok sevmezsen, çok acımazsın.
Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem.
Çalıştığın binayı, masanı, telefonunu, kartvizitini...
Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin.
Senin değillermiş gibi davranacaksın.
Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın.
Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın.
Çok eşyan olmayacak mesela evinde.
Paldır küldür yürüyebileceksin.
İlle de bir şeyleri sahipleneceksen,
Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin.
Gökyüzünü sahipleneceksin,
Güneşi, ayı, yıldızları...
Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak.
´O benim.´ diyeceksin.
Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir şeylerin...
Mesela gökkuşağı senin olacak.
İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın.
Mesela turuncuya, ya da pembeye.
Ya da cennete ait olacaksın.
Çok sahiplenmeden,
Çok ait olmadan yaşayacaksın.
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi,
Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat.
İlişik yaşayacaksın.
Ucundan tutarak...
Can YÜCEL
Adalet Yağcı
12-09-2014, 17:51
Öyle büyük ki hüznün, bir türlü bitmek bilmiyor.
Senden sonra hiç bir şey aynı değil.
Yine diplerdeyim, bir yerlerden ses versen keşke, yine bir şiir göndersen, daha kolay olurdu sanki.
Ne bileyim :(
Cumhur Tonba
30-09-2014, 22:16
Adalet Hanım,
Hüzün deli dalgalarla gelir zaman zaman.
Bilemiyoruz. Belki ses veriyordur da, biz duyamıyoruz.
Sevgi Durul
12-11-2014, 22:51
Meslek: Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
İlgi alanları: Bahçe, deprem.
Siteye Giriş Tarihi: 25/11/2008
Mesaj Adedi: 5,115
526138
Onu ilk, güzel bahçesiyle tanımıştık. Daha sonra insanlığı ve bütün artı özellikleriyle.
Forumda jineop denince akla ilk gelen clematisler, clematis dendiğindede tabii ki jineop.
Bahçe sayfasından aldığım bir kaç clematis fotoğrafı.
526133
526135
526136
526137
Sevgili arkadaşımızdan bir gün böyle çok üzücü bir haber aldık.
Şimdi haber aldım arkadaşımız jineop da beyin kanaması geçirmiş, Marmara Üniversitesi hastanesi yoğun bakımdaymış.
Haber alabilmek adına hastaneye gidiyorum, sizleri haberdar etmeye çalışırım.
Dualarınızı eksik etmeyin.
Çok geçmeden 21 Nisan 2014 günü, arkadaşımızın yaşam savaşının yenilgiyle sonuçlandığını üzülerek öğrendik.
Sevecen, alçakgönüllü, paylaşımcı, yardımsever, dost, güzel insanı ne yazık ki çok erken kaybettik.
Nur içinde yatsın, cennet bahçeleri mekanı olsun.
jineop'tan alıntılar:
Oy oy,ablalarım bizden habersiz sohbeti koyulaştırmışlar. Güzel ablalarıma ,
O OLMAZSA.....
O olmazsa yaşayamam.´ demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.
Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki.
Çok sevmeyeceksin mesela.
O daha az severse kırılırsın.
Ve zaten genellikle O daha az sever seni,
Senin O´nu sevdiğinden.
Çok sevmezsen, çok acımazsın.
Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem.
Çalıştığın binayı, masanı, telefonunu, kartvizitini...
Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin.
Senin değillermiş gibi davranacaksın.
Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın.
Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın.
Çok eşyan olmayacak mesela evinde.
Paldır küldür yürüyebileceksin.
İlle de bir şeyleri sahipleneceksen,
Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin.
Gökyüzünü sahipleneceksin,
Güneşi, ayı, yıldızları...
Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak.
´O benim.´ diyeceksin.
Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir şeylerin...
Mesela gökkuşağı senin olacak.
İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın.
Mesela turuncuya, ya da pembeye.
Ya da cennete ait olacaksın.
Çok sahiplenmeden,
Çok ait olmadan yaşayacaksın.
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi,
Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat.
İlişik yaşayacaksın.
Ucundan tutarak...
Can YÜCEL
Bu kadar başarılı , üretken , güzel yürekli birinin kaybı , şahsen tanımadığım halde beni çok etkiledi. Yakınlarına ve ağaçlar net üyelerine sabır diliyorum .
Cumhur Tonba
10-01-2015, 22:34
Aysel Sözer Özgezer
Seni dürttü!
bir yılı aşkın bir süre önce,,,
Bu mesajı yeni gördüm facebook'ta. Yanarım yanarım da cevap veremediğime yanarım.
Nur içinde yatsın Aysel Ablamız.
Öyle büyük ki hüznün, bir türlü bitmek bilmiyor.
Senden sonra hiç bir şey aynı değil.
Yine diplerdeyim, bir yerlerden ses versen keşke, yine bir şiir göndersen, daha kolay olurdu sanki.
Ne bileyim :(
Evet arabayı sağa çekip 30 dakika konuşurdum onunla.
Dikkatimi ondan başka bir şeye vemek istemezdim.
Keyifliydi laflamak.
Hani Dünyanın tamamı ümiğine oturup boğar ya bazen insanı, o can veren dokunuştu,
yeniden nefes almamı sağlayan neferdi...
Çok özledim, ara beni...ruyama gel bari.
Adalet Yağcı
14-01-2015, 17:57
Kaybettiğim sevdiklerimi konuşamıyorum, sanki hiç bir şey olmamış gibi, fotoğraflarına bakıp gözgöze gelmek istemiyorum, içimi görecekler gibi.
Ağlamak istemiyorum, anlatmak istemiyorum, acımı paylaşmak istemiyorum.
Ölümün geride kalanlar için ne kadar acımasız bir yaşam bıraktığını deneyimliyorum.
Yazmak da istemiyordum aslında, sadece bahçesini dolaşıp çıkıyorum çoğunlukla.
Cumhur Tonba
19-01-2015, 10:00
Bugun açılışını yaptigimiz Beylikdüzü istasyonumuza Dohad da cok buyuk emegi olan yonetim kurulu uyemiz ,canimiz ,sevgili arkadasimiz Dr Aysel Sözer Özgezer in adini verdik.O nu hic unutmayacagiz..533336
533337
Dohad'da çok aktif olarak çalışmaları vardı. İsminin yaşaması ne güzel. Nur içinde yatsın.
Ağaçlar.net'te tanık olduğum en yürek burkan ölümlerden biri oldu..
Çiçekler mekanı olsun rahmetlinin.
Cymbelina
31-01-2015, 09:49
Sen ne tatlı bir insandın.
Geçen yaz telefonuma gelen bir mesajla duydum ama inanamadım, daha doğrusu tam anlayamadım, "Belki yanlış anlamışımdır" dedim, konduramadım. Nadiren siteye girdiğim için, başlıklara göz attım hızlıca, bir şey göremedim, "O mesajı ben yanlış anlamışım" diye düşündüm.
Çok ama çok sonra tekrar girdiğimde ne yazık ki öğrendim. O zamandan bu yana, ne düşüneceğimi kestiremez halde bir müddet geçti, açıkçası bir yanım birşeyler söylemek istedi ama elim varmadı. Bu garip bir duygu, herkesin anlayacağını sanmıyorum. Bir yandan da sanki tuhaf bir mahcubiyet var üzerimde, üzüntüyle karışık bir pişmanlık. Keşke sana daha çok mesaj atsaydım, seninle daha yakın olsaydım.
Burada pek çok güzel bahçe var, ama senin bahçen bir başkaydı. Sen bir başkaydın. Hem sen ne çok şey biliyordun öyle. Üstelik ne de cömerttin bildiğini paylaşırken. O minicik lobelya fidesini incitmeden, zedelemeden bir çay kaşığı ile şaşırtmak - kimin aklına gelir böylesi hassasiyet ve adanmışlık ve tutku.
Kimin aklına gelirdi ve kim teklif ederdi "en delilere" clematis hediye etmeyi?
Keşke daha çok iletişim halinde olsaydım seninle, senin kadar ince, cömert ve altın kalpli bir insanla.
Burada eksikliğinin hissedilmesi, bunca insanın seni anması ve özlemesi, tüm bunlar değerini daha da ortaya koyuyor.
Ne tatlı bir insandın.
Allah rahmet eylesin, mekanın cennet olsun güzel insan, kabrin nurla dolsun. Seni seviyoruz.
Kimin aklına gelirdi ve kim teklif ederdi "en delilere" clematis hediye etmeyi?
O şanslı kişilerden biri bendim biliyor musunuz arkadaşlar, hemen adres bilgilerini yaz gönderimi yapayım demişti.
Bende balkonum çok sıcak olduğu için ve ileri de bahçe sahibi olduğunda istemem için hakkımı saklı tutabilir miyim demiştim.
Elbette ne zaman istersen o zaman gönderirim demişti güzel yürekli insan.
Şimdi clematis çiçeği hüzün veriyor bana.... Ama yine de bir gün bahçem olunca ilk önce clematisler dikeceğim onun anısına...
Mekanın cennet olsun ablacım...
loveforlife
21-04-2015, 14:41
Tam bir yıl oldu, yeryüzündeki çiçeklerini öksüz bırakıp başka çiçek bahçelerinde gideli... Çok özledik seni be ablam!
Sevgi Durul
26-04-2015, 11:01
Zaman ne kadar da çabuk geçip gidiyor. Senden sonra benim için de çok acı değişiklikler oldu.:( Bitkilerle avunmaya devam.:p
Jineop'um bak, göl soğanların ve ajugaların açtı. Seni hatırlatıyor.:)
548825
548826
Benol Hazaroğlu
30-04-2015, 09:02
Bu gün yine aklıma, yüreğimin tam ortasına düştün. Unuttuğum bir clematis ismini aramak için 1. sayfadan başlıyorum bahçeni gezmeye.
Biraz hüzünlüi biraz buruk, biraz tebessümle akşama kadar seninle olacağım.
Sen bende çok derin izler bıraktın canım arkadaşım.
hocam100
03-05-2015, 22:44
Aysel Hanım'ı unutmadık.Kendisi ile sık sık soğanlı türler ile ilgili komuşurduk görüş alışverişinde bulunurduk .Dünyadan ayrılmasına çok üzüldük.Allah Rahmet eylesin.Cennette de çiçeklerle uğraşıyordur.İnşeallah.
füsunANK
18-05-2015, 18:50
Şimdi öğrendim. Tanımasam da, yüreğinin güzelliğini hissettiğim bir insandı. Mekanı cennet olsun. Tüm sevenlerine sabırlar dilerim.
Sevgi Durul
06-02-2016, 10:12
Sen ne kadar vefalı, sevgi dolu bir arkadaştın. Öyle olmaya devam ediyorsun.
Benim vefasızlar hiç gelmiyor ama sen rüyama geldin.:p Oldukça şık bir saksı çiçekle.;)
Çiçeğin adını söyledin, gayet net bir görüntü, hiç bir çiçeğe ve adını söylediğin çiçeğe benzemiyor. Keşke fotoğrafını çekip gösterebilseydim.:(
Dağıtıma devam ediyorsun. Çiçeklerle kal güzel arkadaşım.:)
sevgihoca
06-02-2016, 19:18
Çok duygulandım yazınızı okuyunca Sevgili Durul.Güzel arkadaşımıza Allahtan rahmet diliyorum.
Kac kez gezdim bu bahceyi acaba, hep icim aciyarak. İki gundur yine buralarda dolanıyorum. Tanışmış falan da degildik. Sadece buradaki paylasimlarindan taniyordum. Sevgili SDurul,o da sevildiğini, unutulmadigini biliyor demek ki, sizi ziyarete gelmis.
loveforlife
07-02-2016, 17:55
Tüylerim diken diken oldu SDurul Ablam...
Çok özledik seni Sevgili Jineop! Hiç unutulmayacaksın. Daha dün senin SDurul'a gönderip, onun da benimle paylaştığı çiçeğimi sevip, "JİNEOP'UM!" diyerek onunla konuştuktan sonra bu rüya...
Çiçeklerin en güzelleri olsun bahçelerinde canım ablam. Dualarımızda sana da yer var.
Nereye yazacağımı bliemedim ve buraya yazmaya karar verdim. Aslinda kaybettiklerimiz bölümüne yazabilirsin ama üyelerin o bolume yeni konu açması yasak olmali ki, sistem izin vermedi.
Ben diyorum ki, kaybetmesek, kalbimizde yaşatsak mesela. Jineop'un. Sedef ablanın ve forumda tanıdığımız sevdiğimiz, kendimize dost bildigimiz kisilerin sayfalarında ya da paylasimlarindaki "kaybettik, Allah rahmet eylesin" yazısını okuduğumda, boğazıma bir seyler takılıyor. Gercekten icim aciyor. Kalbimizde yasiyor ya da bizimle yasiyor, desek, daha mı az can yakardi acaba?
Biliyorum sonuc hep ayni, degisen bir sey yok. Ama kayıp kelimesi hep o acıyı hatırlatıyor. Belki değiştirsek, daha olumlu kelimeler kullansak... Acımız hafifler mı acaba?
Arkadaşlar, aramızdan ayrılan sevgili arkadaşlarımız için kısa da olsa onları anlatan çalışmalarımız var, işin bu kadar gevşek yürümesi sorumlusu benim aslında. Tek tek yazmaktansa hepsini bitireyim de öyle yayınlayalım dedikçe iş uzadı.
Kaybettiklerimiz demesek ne diyelim? Önerileriniz ne? Aramızdan ayrılanlar desek, ölmeden de aramızdan ayrılan arkadaşlar var.
Sevgi Durul
27-02-2016, 11:54
Biliyorum sonuc hep ayni, degisen bir sey yok. Ama kayıp kelimesi hep o acıyı hatırlatıyor. Belki değiştirsek, daha olumlu kelimeler kullansak... Acımız hafifler mı acaba?
Şöyle düşünsek....:)
597477
Buradan (https://www.facebook.com/PsikiyatristDoktor/?fref=ts) alıntıdır.
aslama1994
17-11-2016, 20:46
Allah rahmet eylesin.
Erol çırak
13-04-2017, 01:46
Nur içinde yatsın.
Daha yeni üyeyim ama görünce çok üzüldüm, Allah rahmet eylesin.
Ah sevgili Aysel. Seneler sonra bile yürek yakan bir sızısın. Mekanın cennet olsun güzel insan...
Arkadaşlar, aramızdan ayrılan sevgili arkadaşlarımız için kısa da olsa onları anlatan çalışmalarımız var, işin bu kadar gevşek yürümesi sorumlusu benim aslında. Tek tek yazmaktansa hepsini bitireyim de öyle yayınlayalım dedikçe iş uzadı.
Kaybettiklerimiz demesek ne diyelim? Önerileriniz ne? Aramızdan ayrılanlar desek, ölmeden de aramızdan ayrılan arkadaşlar var.
"Kalbimizde yaşayanlar"
"Unutulmazlar"
"Yolumuzu aydınlatanlar"
Sevgi Durul
21-06-2020, 23:23
Şöyle düşünsek....:)
597477
Buradan (https://www.facebook.com/PsikiyatristDoktor/?fref=ts) alıntıdır.
Yazalı çok zaman geçmiş, sanma ki seni unuttuk. :)
Bugün bahçede hep gözümün önünde olan ajugaların, dikensiz böğürtlenin, sarı kızın, gördükçe seni hatırlatan. Fotoğrafladım onları burası için. Aktardığımda eklerim.
Yokken bile varsın fazlasıyla, özlemin bitkilerde.:(
Sevgi Durul
22-06-2020, 12:35
Çiçeklerde yaşıyorsun, kim bilir başka hangi bahçelerde. Mekanın cennet olsun.
710734
710735
710736
EAkpınar
22-06-2020, 14:11
Mekanı cennet olsun.
Cumhur Tonba
15-04-2023, 17:35
Değerli Aysel Ablamız (jineop)
Yıllar gelip geçiyor. Her zaman kalbimizdesin. Ruhun şad, mekanın cennet olsun. Bizimle yaşıyorsun.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.