Bağlan

View Full Version : Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7 8

jineop
23-02-2012, 09:13
Merhaba öncelikle uzun aradan sonra jineop olarak sizlerle olmak benim için çok güzel, mutluluktan uçuyorum. Ama lütfen bu yazışmaları uzatmayalım ki yazı kirliliği oluşturmayalım. Sadece bitkilerden konuşalım.
Geçen bahar ve yaz görüntüleri...

jineop
23-02-2012, 09:20
İlk sayfalara göz attığımda yüzümü bir gülümseme alıyor. O zamanlar nasıl güzel görünürdü gözüme.

Doğayla Barış
23-02-2012, 09:51
Merhaba sevgili jineop bahçenize hoş geldiniz. ;)
Bahçeniz ve Clematis muhteşem gözüküyor. Bu baharda kim bilir nasıl olacak. İzninizle o nefis kırmızı elmadan bir adet koparıyorum. Sevgilerimle.

Sevgi Durul
23-02-2012, 09:53
İlk sayfalara göz attığımda yüzümü bir gülümseme alıyor. O zamanlar nasıl güzel görünürdü gözüme.

Sevgili arkadaşım, ilk sayfalarla karşılaştırıldığında gözle görünür fark var. Bitkiler o zaman bebekmiş, şimdi epey gelişme kaydetmişler. Bu da senin bitkilerin dilinden çok iyi anlaman ve sevgin sayesinde.

Ama ilk sayfalarda bile rengarenk, çok güzel görüntüler var. Benim şu an için rüyada görebileceğim görüntüler.:)

Sevgiyle...

sevim4
23-02-2012, 10:04
Sevgili arkadaşım seni her halinle çok seviyorum senin ufkun o kadar genişki.
O güzel yüreyin de bizede yer açtığın için teşekkür ederim.
Sevgiler.

Güler
23-02-2012, 10:06
Sevgili arkadaşlar, jineop'un talebi üzerine bahçesi yeniden devreye girdi.

Yeniden aramıza katılması hepinizi memnun etti, lütfen tek tek hoş geldin mesajları yazmayın.
Ben kendisine hepinizin adına hoş geldin sevgili jineop diyorum.

kılıç
23-02-2012, 10:31
Benim için bugünün en güzel haberi şimdi 37 sayfayı yeniden gezeceğim sevgiler.

günebakan
23-02-2012, 10:52
Sevgili jineop clematisler harika görünüyor. Bahçende begonvil gördüm kışın dışardamıydı acaba donma olmadımı malum kendileri akdeniz bitkisi:)
Ayrıca jineop olarak tekrar hoşgeldin

jineop
23-02-2012, 11:22
Sevgili günebakan, 2 yıl önce sevgili ahmeter hediye etmişti. 2. kışını dışarda geçirdi. Sabah acele ile yüklemiştim. İsterseniz devam edelim. Clematislerin olduğu bu bölgede rogar kapağı var. O yüzden saksılarla ve ağaç kabuklarıyla bu bölgeyi güzelleştirmeye çalışıyorum.

jineop
23-02-2012, 11:25
Bahçe içinde zamanı geçen soğanlıların olduğu bölgelere saksıları yerleştiriyorum. Hemen altındaki soğanlılar fazla su almamış oluyor, hem de boşluklar kapanıyor.

jineop
23-02-2012, 11:28
Tohumdan yetiştirdiklerimden çok keyif alıyorum. Geum ve yer açelyaları tohumdan...

jineop
23-02-2012, 11:31
Campanula glomerulata, coreopsis, aslanağzı, nemophila ve coreopsisler yine tohumdan yetişenler arasında.

jineop
23-02-2012, 11:34
Değişik görüntüler...

jineop
23-02-2012, 11:36
Clematislerden vazgeçemem...

serkan_istanbul
23-02-2012, 11:40
Clematislere hayran kaldım bahçeniz çok güzel maşallah. En kısa zamnda bende terasımda bir clamatis almalıyım. sevgiler.

jineop
23-02-2012, 11:40
Saksı düzenlemeleri. Yine çok yıllık pembe ezan çiçeği çok sevdiklerimden...

Sevgi Durul
23-02-2012, 12:03
Sevgili arkadaşım, clematislerin görüntüleri ne kadar da hoş. Böyle yoğun görüntü ve çiçeklenme için iyi bir budama gerekiyor sanırım. Ben budamaya kıyamıyorum, yanlış bir şey yapmaktan korktuğum için. Bu konuda yardım almam gerekiyor sanırım.:o

Bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/270380d1329993208-img_3477.jpg) bitkinin adını merak ettim. Bir de bunu. (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/270363d1329992668-img_3232.jpg) Hepsi çok güzeller, pembe gece mumu ayrı bir güzel.:p

Ellerine, emeklerine sağlık arkadaşım. Sevgiler...

Orhan Özbilgiç
23-02-2012, 12:12
Sevgili Güler Hanım sonbaharda birçok tohum ve soğan gönderdi. bunlardan biride Ezan Çiçeği tohumu.
Şimdi sizin ezan çiçeklerinizi görünce, sevincim katlandı. Renk tercihim yok! Ne renk çıkarsa razıyım. Çok yıllık olması ve gösterişli çiçekleri hoşuma gitti.

Bu bahçeyi özlemişim.:)

jineop
23-02-2012, 12:13
Sevgili arkadaşım ilki tohumdan tek yıllık olan lavetera . Çimlenmesi çok yüksek bol tohum bırakıyor. Gerçekten göz dolduran çiçeklere sahip. 2. Lysimachia procumbens sarıkızın kızkardeşi. Dona dayanıklı ve bol su seviyor. Senin clematisler bu sene budanması gerekmiyor. Seneye mutlaka budamalsın canım. Sevgiler.

jineop
23-02-2012, 12:18
Sevgili Güler Hanım sonbaharda birçok tohum ve soğan gönderdi. bunlardan biride Ezan Çiçeği tohumu.
Şimdi sizin ezan çiçeklerinizi görünce, sevincim katlandı. Renk tercihim yok! Ne renk çıkarsa razıyım. Çok yıllık olması ve gösterişli çiçekleri hoşuma gitti.

Bu bahçeyi özlemişim.:)

Sevgili Orhan Öğretmenim. Tek yıllık ezan çiçeği olan formu farklı. Tek yıllık olan boylu poslu çalı oluyor. Çok yıllık olanlar sarı ya da pembe renkli. Daha yayılıcı yer örtücü şeklinde. Eğer saksıya alırsanız fotoğraftaki gibi sarkıcı görünümde. Aynı nane gibi istilacı toprak altında kollar atarak ilerliyor. Ama öyle güzel ki istediği yeri sarabilir. Kapatılmak istenen alanı hemen kapatıyor. Ve nerdeyse kışın bile çiçek açıyor. Sevgiler.

jineop
23-02-2012, 12:28
Solanumlar ve mavi yasemin clematislere eşlik edenlerden.

jineop
23-02-2012, 12:35
Cornus florida şu an tomurcukta, geçen sene görüntüleri...

Fatih
23-02-2012, 12:57
Clematisler tek kelimeyle harikalar. Renk renk çok güzeller. Ellerinize sağlık bol çiçekli olsunlar :) :)

acemifüsun
23-02-2012, 13:01
Sevgili Jineop gözümüz, gönlümüz açıldı, yüreğinize sağlık:) Clematis delisine ancak böyle Clematisler yakışır:) Sevgiler..

jineop
23-02-2012, 13:04
Clematisler tek kelimeyle harikalar. Renk renk çok güzeller. Ellerinize sağlık bol çiçekli olsunlar :) :)

Teşekkür ederim. Daha güzelleri sizin olur inşallah. Biraz daha clematislere devam edelim o zaman:))

jineop
23-02-2012, 13:14
Sevgili Jineop gözümüz, gönlümüz açıldı, yüreğinize sağlık:) Clematis delisine ancak böyle Clematisler yakışır:) Sevgiler..

Sevgili arkadaşım canım...
Küpe çiçeklerine geçelim. 3. kışlarını bahçede tamamladılar. Bu kış çok ağır geçti. Bir kısmını koruyamadım. Bakalım canlanacaklar mı?:(

Yücel Canpolat
23-02-2012, 14:11
Bu bahçeyi görene kadar ben kendi mi iyi bir bahçevan,bahçemi de firdevs bahçesi sanıyordum Sayın Orhan hocam bizim karizma duman oldu:)ee napalım bu saatten sonra benim yapacağım bu kadar güzellikleri yaratan eli öpmek, tebrik ediyorum,daha dikkatli izleyeceğim zira yukarıdaki renkler şöleninden sonra alacağım çook dersler varmış,Sayın Jineop çok teşekkür ediyorum paylaşımlarınıza.Selamlar.

drhegeli
23-02-2012, 14:14
Avrupa'da halka açık bahçeler var. Bilet alınıp gezilebiliyor. Düşünür müsünüz?:D
Şaka bir yana... Ellerinize sağlık...

jineop
23-02-2012, 14:22
Bu bahçeyi görene kadar ben kendi mi iyi bir bahçevan,bahçemi de firdevs bahçesi sanıyordum Sayın Orhan hocam bizim karizma duman oldu:)ee napalım bu saatten sonra benim yapacağım bu kadar güzellikleri yaratan eli öpmek, tebrik ediyorum,daha dikkatli izleyeceğim zira yukarıdaki renkler şöleninden sonra alacağım çook dersler varmış,Sayın Jineop çok teşekkür ediyorum paylaşımlarınıza.Selamlar.

Yücel Abi, nerde sizinkinin yanında lafı olmaz. Güzel yüreğiniz için kucak dolusu sevgiler.

jineop
23-02-2012, 14:22
Avrupa'da halka açık bahçeler var. Bilet alınıp gezilebiliyor. Düşünür müsünüz?:D
Şaka bir yana... Ellerinize sağlık...

Sevgili drhegeli, bilet aldığınıza değmez üç adımda biter çünkü... Teşekkürler, selamlar.

Güler
23-02-2012, 14:42
Olsun, üç adım olsun, beş adım olsun. Ama bu güzellikleri görmek isteriz.

Eee, ne zaman davet ediyorsun? Bir şey istemeyiz, elimizde bir bardak çayla keyifle dolaşalım bahçede bize yeter. :D

jineop
23-02-2012, 14:45

Eee, ne zaman davet ediyorsun? Bir şey istemeyiz, elimizde bir bardak çayla keyifle dolaşalım bahçede bize yeter. :D

Ne zaman isterseniz ablam, başımın üstünde yeriniz var.

hk50
23-02-2012, 15:13
Merhaba öncelikle uzun aradan sonra jineop olarak sizlerle olmak benim için çok güzel, mutluluktan uçuyorum. Ama lütfen bu yazışmaları uzatmayalım ki yazı kirliliği oluşturmayalım. Sadece bitkilerden konuşalım.
Geçen bahar ve yaz görüntüleri...

Teşekkür ederim.Sn jineop

hüsnüyusuf
23-02-2012, 16:46
Bu güzel ve intizamlı bahçeyi tekrar görmek çok iyi oldu. Clematisler ve sayamayacağım diğer güzellikler...Takibe devam edelim:)

Benol Hazaroğlu
23-02-2012, 17:23
Bundan sonra clematis seyretmeye sizin bahçedeyim.

yener.T
23-02-2012, 18:13
Sayın lir,eski isminize ve avatar resmine dönmeniz inanırmısınız eski bir dostu görmek gibi
oldu.Bahçeniz ve bitkileriniz için benim bir şey söylemek haddim değildir.Ellerinize sağlık
Mutlu ve sağlıklı günler dilerim.

Eser İlhan
23-02-2012, 18:33

Ben de varım ;) Hemen yağsız incirli kekimle birlikte sevgili Güler Hanım'ın yanında yerimi alıyorum ;) ;)

Su böreği de benden..... (Güler)

jineop
23-02-2012, 19:26
Sizler gelin yeter. Ben zevkle hepsini hazırlarım. Hem de zehirlenmeme garantisiyle...

Güler
23-02-2012, 19:38
Sizler gelin yeter. Ben zevkle hepsini hazırlarım. Hem de zehirlenmeme garantisiyle...

zehirlenmeme garantisi...? :confused:

Eser İlhan
23-02-2012, 20:11

Önce kendisi tadacakmış. ;)

Yapmayın ;), sevgili jineop alçakgönüllülük göstermiş. Eminim mutfakta da en az bahçedeki kadar yaratıcıdır.

Vildan Sönmez
23-02-2012, 20:55
Seni ve renk cümbüşü yaşatan çiçeklerini öpüyorum. Kışın durgunluğu üzerine ilaç gibi geldi...

alcen
23-02-2012, 22:09
Bu bahçe çennetten bir köşemi,sanki camın önünü bir yerden tanıyorum
tebrik ederim.

Güler
23-02-2012, 22:11
Önce kendisi tadacakmış. ;)

Yok, yok ben vazgeçtim.... yaşamanın ne güzel olduğunu hissettiğim yaşlardayım... genç olsam bu kadar aldırmazdım.... dermişim. :D

Doğayla Barış
23-02-2012, 22:52
Bir avuç bahçe ama usta ellerde irem bağına dönmüş. :cool:
Başım döndü bu güzelliklere bakmaktan, adeta milim milim nakış gibi işlemişsin güzel kardeşim, yüreğine sağlık. Bu gece rüyamda kesinlikle kucak kucak clematis toplayacağım ;)

füsunANK
23-02-2012, 23:02
Çok gelişmiş , çok güzelleşmiş her şey. Zevkle izledim yine. Ellerinize sağlık.

jineop
23-02-2012, 23:12

Doğruyu yazmak gerekirse mutfakla uğraşmaya çok fırsatım olmadı. Ama kitaplar ve eşim ne güne duruyor. Şaka bir yana gönüller bir olsun. Nefis kahvaltı hazırlarım:D

Sevgi Durul
23-02-2012, 23:29
Sevgili Jineop, akşamdan beri bahçende dolaşıyorum ve bir merhaba demek istedim.:) Daha yarıya bile gelemedim ve her karede, aman Allah'ım, aklımı koru demekten kendimi alamıyorum.:p Kopya çekmek serbest mi?;) İki saksıdan derin saksı yapma fikrini çok beğendim. Ve daha pek çok şey. Ne kadar başarabilirim, o da belli değil.:confused:

Eline, emeğine ve o güzel yüreğine sağlık. Sevgiyle...

Tura
24-02-2012, 07:11
Hoş geldin.
Yedi renge boyadın ufuktaki karayı
Güneş ülkesinden olmalı yükün.
....................................
(H.Dağlı )

Kış gününde yaz manzaraları...

alcen
24-02-2012, 09:18
Canım benim ya, bu saf ablan yeni uyandı bahçeye bayıldığım için tekrar dolaştım
okurken uyandım. Sen neğüzel şeysin, maşşallah sana, allah nazarlardan saklasın
klematisler hakkında senden çok ders almamız lazım.
Güle, güle mutlu messut sağlıklı otur inşallah evinde.selamlar canım.

Benol Hazaroğlu
24-02-2012, 09:38
Ben de geç uyananlardanım. Clematislerden söktüm kimin bahçesi olduğunu.
Ve de çok sevindim.

Sanal da olsa doya doya gezerim artık bahçende.

KAPTANzst
24-02-2012, 09:59
Çalışana haktır bu güzellikler.

epsilon
24-02-2012, 10:44
elinize sağlık kolay gelsin

Güler
24-02-2012, 10:48
Doğruyu yazmak gerekirse mutfakla uğraşmaya çok fırsatım olmadı. Ama kitaplar ve eşim ne güne duruyor. Şaka bir yana gönüller bir olsun. Nefis kahvaltı hazırlarım:D

Hımmmm...., olsun sen yine de yorulma. Hem iş hayatın yorucu hem de bahçe işlerin var.

Biz gelirken börekti, çörekti getiririz. ;)

günebakan
24-02-2012, 11:26
Bu bahçeye şöyle göz ucu ile bakmak nasip olmuştu:) Sevgili Jineop bence mütevazi davranıyor harika bir bahçe görmek gerek:)

Satı Uğurtan
24-02-2012, 12:50
Sevgili Kardeşim, tüm güzelliklerinle seni görmek çok güzel, clematislerinle, küpelilerinle göz dolduruyorsun, sanıyorum tüm yarışmacıları sollayacaksın:D Seni kutluyor çok çok öpüyorum sevgiler.

hüzün
24-02-2012, 14:47
Bu resimler bu mevsime mi ait acaba?
aramıza hoş geldiniz yeniden merhaba

jineop
24-02-2012, 15:41
Bu resimler bu mevsime mi ait acaba?
aramıza hoş geldiniz yeniden merhaba

Geçen sezonun resimleri. Şu an sadece kardelen , cuha, papatya, çiğdem leptospermum ve helleborus çiçekleri sahnede.
Sevgiler...

jineop
25-02-2012, 10:14
Leptospermum scoparium çiçeklenmeye başladı. Şimdi tek tük çiçekleri. Dona basit koruma ile dayandı. -6 lara dayanıklı. . Küçük çalı formunda, yaprakları küçük ve yaprak dökmüyor.

jineop
25-02-2012, 21:23
Helleborus yani çöpleme ve kardelen çiçeklerinin tam açma zamanı. Çok az sayıda çiçeğin olduğu bu dönemde çok keyif veriyorlar.

jineop
25-02-2012, 21:52
Sevgili Kardeşim, tüm güzelliklerinle seni görmek çok güzel, clematislerinle, küpelilerinle göz dolduruyorsun, sanıyorum tüm yarışmacıları sollayacaksın:D Seni kutluyor çok çok öpüyorum sevgiler.

Canımsın... Birinci belli:)
Yücel Abim:p

Yücel Canpolat
25-02-2012, 22:10
ablacığım teşekkür ediyorum ama yukarıda yüklediğin çiçeklerin güzelliklerinden sonra senden birinciliği almak ne mümkün:
Satı benim sırça yürekli ablam onu çok seviyorum:)

jineop
25-02-2012, 22:20
ablacığım teşekkür ediyorum ama yukarıda yüklediğin çiçeklerin güzelliklerinden sonra senden birinciliği almak ne mümkün:

Onlar fotoğraf hilesi, sen yüreğini serin tut...;)

Satı Uğurtan
26-02-2012, 00:22
Canlarım sizleri seviyorum ikinizde benim gönlümde birincisiniz sevgiler.

ciceksever70
26-02-2012, 14:53
Bir haftadir yoktum gelince bir baktim ki en güzel bahce sayfalarindan biri yeniden aramizda. Hosgeldin arkadasim hemen bes yildiz verdim sana.

jineop
26-02-2012, 14:57
Bir haftadir yoktum gelince bir baktim ki en güzel bahce sayfalarindan biri yeniden aramizda. Hosgeldin arkadasim hemen bes yildiz verdim sana.

Yokluğun belli oluyordu. Soluğunu duymak çok güzel.. Teşekkür ederim canım.

jineop
26-02-2012, 14:58
Canlarım sizleri seviyorum ikinizde benim gönlümde birincisiniz sevgiler.

Senin sevmediğin canlı olamaz. Kardeşin olmaktan, yüreğinde olmaktan dolayı çok mutluyum. Dünya tatlısı...

ciceksever70
26-02-2012, 15:06
Sen bir cicek sihirbazisin. Kiskanmiyorum desem yalan olur bu düzenli bahceyi... Benim bahce su anda deli kizin ceyizi gibi. Kistan sonra temizlemek bir ayimi alir herhalde. Vaktim oldukca resimlerine tekrar bakacagim. Sevgiler.

jineop
26-02-2012, 15:08
Ağaç ve ağaç kabuğu kullanımlarım..:p

kamelyavadisi
26-02-2012, 17:17
Sayın jineop;
Çalışmalarını hayranlıkla takip ediyorum. Her şey çok güzel.

kamelyavadisi
26-02-2012, 17:21
Bu da bizim çay çiçeğimiz.

Helleborus 'a benzerlik gösteriyor.

jineop
27-02-2012, 07:39
Sayın jineop;
Çalışmalarını hayranlıkla takip ediyorum. Her şey çok güzel.

Sevgili kamelyavadisi, ben de sizin çalışmalarınızı hayranlıkla takip ediyorum. Sizin işiniz zor hala bir sürü evde kamelya yok. Benim kamelyam sizin önerinizle yer değişip , budanınca keyfi yerine geldi. Üstelik yeni yeri eski yerine göre az korunaklı. Ama tomurcuk dolu üstü. Kolaylıklar dilerim.

aheste
27-02-2012, 08:36
Sevgili jineop merhaba, bu sayfayı ilk görünce biraz şaşırdım, kalp şeklini almış clematis fotoğrafı lir e aitti diyorum kendi kendime. Sonra yazışmalardan anladım ikinizinde aynı kişi olduğunuzu. Eviniz, bahçeniz çok güzel, çiçekleriniz ayrı güzel, elleriniz sihirli galiba sizin, dokunduğunuz bütün bitkilerden sağlık fışkırıyor.
Evinizde sağlıkla, mutlulukla oturun. Sevgiler.

jineop
28-02-2012, 12:16
Sevgili aheste , teşekkür ederim. Karlar geçtikten sonra asıl belli olacak son durum. Sonbaharda farklı düzenlemeler yapmıştın. Bitkilere birşey olmadıysa bu yeni düzenlemelerin kaya bahçesine vereceği havayı merakla bekliyorum. Sevgiler.

Doğayla Barış
28-02-2012, 17:48
Senin güzel kalbine karlar bile kıyamamıştır ve bitkilerini ılık bir yorgan gibi sarıp sarmalamıştır eminim ;)
Bu bahçe yarışı çok keyifli sürüyor. Dikkat ettim de bütün güzel bahçelerin sahibi seni favori gösteriyor sevgili arkadaşım. Kalp güzelliği başka bir şey... Sevilmek bambaşka... Allah nazardan saklasın, özelden adresini bekliyorum, ptt kargo ile göndereceğim. Bir an önce sığla buhuru koruması altına alayım seni :D
Kendine iyi bak sevgiler.

Yücel Canpolat
28-02-2012, 18:16
benim hocam çiçeklerin renklerin anası, hiç bu kadar güzel çiçeklerim olmadı:(
bu işin sırrını yerinde ve ilmini jineop hocamdan almam lazım,artık kaç yıl gerekir bilmem:)

cemo
28-02-2012, 18:27
Hoşgeldin hemşommmm, güzelliklerinle sevginle hoşgeldin.
O ağaç kabukları aklımı başımdan aldı yine. Allahtan heryer kar, yoksa ormanın yolunu tutardım yarın sabah. Ormancılar ağaçlara sarılmış sarmaşıkları kesmişler, yerler koca gövdeli sarmaşıklarla dolu, tam senlik burası. Atla gel çabukkkkk:)))

Uzaylı
28-02-2012, 18:52
Sayın jineop; Sizin aynı zamanda lir olduğunuzu öğrenmek güzel oldu. Çeşitli sayfalarda fotoğraflarınız ve size övgülerden bahçenizi çok merak ediyordum. keşfetmiş olmaktan çok mutluyum. Daha tam anlamıyla gezemedim ama çok şeyden fikir kapacağımdan eminim. Artık takip edecek bir bahçe daha var. Benim ise ulaşmak için çok işim var çookk...

Saygılar, sevgiler...

jineop
28-02-2012, 20:12
Hepiniz beni çok mutlu ettiniz. Çok duygulandım. Hepinize çok teşekkür ederim.
Teşekkürler Malina...

jineop
29-02-2012, 16:02
benim hocam çiçeklerin renklerin anası, hiç bu kadar güzel çiçeklerim olmadı:(
bu işin sırrını yerinde ve ilmini jineop hocamdan almam lazım,artık kaç yıl gerekir bilmem:)

Abi, ağzından çıksın yeter, karın tokluğuna gelir renk cümbüşü yaparım botanik bahçeni:)

jineop
29-02-2012, 16:04
Hoşgeldin hemşommmm, güzelliklerinle sevginle hoşgeldin.
O ağaç kabukları aklımı başımdan aldı yine. Allahtan heryer kar, yoksa ormanın yolunu tutardım yarın sabah. Ormancılar ağaçlara sarılmış sarmaşıkları kesmişler, yerler koca gövdeli sarmaşıklarla dolu, tam senlik burası. Atla gel çabukkkkk:)))

Canım gelcem gelcem inşallah. Çok öptüm.

jineop
29-02-2012, 16:05
Sayın jineop; Sizin aynı zamanda lir olduğunuzu öğrenmek güzel oldu. Çeşitli sayfalarda fotoğraflarınız ve size övgülerden bahçenizi çok merak ediyordum. keşfetmiş olmaktan çok mutluyum. Daha tam anlamıyla gezemedim ama çok şeyden fikir kapacağımdan eminim. Artık takip edecek bir bahçe daha var. Benim ise ulaşmak için çok işim var çookk...

Saygılar, sevgiler...

Sevgili Uzaylı, uyduruk şeyler çok yaparım. Uçuk, kaçık:D . Her zaman beklerim. Sevgiler, teşekkürler.

Periş
29-02-2012, 19:24
Sevgili Jineop bahçenizi zevkle gezdim rengarenk cıvıl cıvıl bir bahçe maşallah ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler ;)

fatma sunay
29-02-2012, 19:38
Sayın jineop;

Bu bahçe tam benlik siz herşeyi yerli yerinde kullanmışsınız ağaç kabukları dallar çok hoşuma gidiyor herseferinde zevkle geziyorum.
Ama siz gargamele çok arka çıkıyorsunuz o da sizden yüz bulup bize hava atıyor olmaz.
Gerçi sizin bahçe bizimkilerini sollar ama genede yarıştan çekilmeye hiiiiiiçççççç niyetimiz yok.

Selamlar...

jineop
01-03-2012, 15:10
Sevgili Jineop bahçenizi zevkle gezdim rengarenk cıvıl cıvıl bir bahçe maşallah ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler ;)

Çok teşekkürler, sevgiler...

ciceksever70
01-03-2012, 20:58
Jineopcugum hostalari ayirma zamani geldi mi yoksa kacirdim mi yine? Zaten saksisi catlamis kisin degistirmem lazim. Gübrelemek gerekiyor muydu acaba onlari? Cok sordum degil mi? Sevgiler.

nuray topcu
01-03-2012, 22:07
Jineop gelmiş hoş gelmiş.ilk forum öğretmenim,benim gibi bir acemiyle az uğraşmadın ablacım,sevgilrimle..

alcen
01-03-2012, 22:27
Anlaşıldı ne zaman daralsam soluğu bu bahçede alacağım..
klematislerin ne güzel gelişmiş,özel birşey uyguluyormusun merak ettim
kışta bile çiçeklerin açmış maşşallah.
Daglardan baharda sana çiçek soğanı söküp yollıyacağım, memleket hatırası.
Sevgiler canım...

jineop
01-03-2012, 22:46
Jineopcugum hostalari ayirma zamani geldi mi yoksa kacirdim mi yine? Zaten saksisi catlamis kisin degistirmem lazim. Gübrelemek gerekiyor muydu acaba onlari? Cok sordum degil mi? Sevgiler.

Sevgili arkadaşım, yaz sonu bölündünü biliyorum. Ağustos ayı en ideal zaman diye okumuştum. Çok gübre ihtiyacı duymuyor. Yanmış koyun gübresi kışa girmeden tüm bahçeye uygulamıştım. Ama ihtiyaç hissedersen Gübre olarak NPK 10 10 10 önerilmiş. Çok öptüm...

jineop
01-03-2012, 23:10
Anlaşıldı ne zaman daralsam soluğu bu bahçede alacağım..
klematislerin ne güzel gelişmiş,özel birşey uyguluyormusun merak ettim
kışta bile çiçeklerin açmış maşşallah.
Daglardan baharda sana çiçek soğanı söküp yollıyacağım, memleket hatırası.
Sevgiler canım...

Sevgili hemşom clematis çok cabbar bir bitki. Kök sistemi çok kuvvetli. Doğru zamanda ve türüne göre budama çok önemli. Mutlaka budamak lazım. O çelimsiz dallar gidiyor ana gövde kalınlaşıyor ve odunsu hale dönüyor. Budanmasına rağmen aynı hızda eski haline geliyor ve tomurcuktan geçilmiyor. Kışa girmeden her clematisin dibine 1 karış kapatacak kadar yanmış koyun gübresi atıyorum. Kış boyu toprağa işliyor, toprağı kabartıp havalanmasınıda sağlıyor. Bahar başında dibe dökülen kurumuş yaprakları ve gübreli toprağın bir kısmını topluyorum. Onları kompost yapıyorum. Potasyum, demir , yeni toprak ve organik kompost gübresi karıştırıp diblerine serpiyorum.
Çocukluğumdan çöplemeleri hatırlıyorum. Çok öptüm.

Yücel Canpolat
02-03-2012, 00:04
Sevgili jineop geçen yaz sonu bir klematis diktim on cm.kadardı, büyüdü yani otuz cm.kadar ve çiçekte açtı,gecen baktım toprak üstü kurumuş kök kısmına bakmadım umarım canlanır.

ciceksever70
02-03-2012, 07:36
Sevgili arkadaşım, yaz sonu bölündünü biliyorum. Ağustos ayı en ideal zaman diye okumuştum. Çok gübre ihtiyacı duymuyor. Yanmış koyun gübresi kışa girmeden tüm bahçeye uygulamıştım. Ama ihtiyaç hissedersen Gübre olarak NPK 10 10 10 önerilmiş. Çok öptüm...

Sevgili jineop, Almanca sitelere de baktim Almanya icin nisan ayi uygun olarak verilmis. Sanirim bize de uyar. Ben bir sansimi deneyecegim cünkü nasil olsa saksiyi degistirmek zorundayim. Öptüm.

jineop
02-03-2012, 09:17
Sevgili jineop geçen yaz sonu bir klematis diktim on cm.kadardı, büyüdü yani otuz cm.kadar ve çiçekte açtı,gecen baktım toprak üstü kurumuş kök kısmına bakmadım umarım canlanır.

Yücel Abi, hiç merak etmeyin, kökleri sağlamdır ve çok yakında sürgün verir.Sakın ellemeyin, kökün olduğu yerin etrafını ortası yaklaşık çapı 1 karış açık kalacak sekilde etrafını ağaç kabukları ya da malçla kapatmanızı öneririm. Selamlar.

jineop
02-03-2012, 09:21
Sevgili jineop, Almanca sitelere de baktim Almanya icin nisan ayi uygun olarak verilmis. Sanirim bize de uyar. Ben bir sansimi deneyecegim cünkü nasil olsa saksiyi degistirmek zorundayim. Öptüm.

Sevgili arkadaşım eğer kök bölmeden sadece saksı ya da yer değişikliği yapacaksan nisan ayı en güzel zaman. Ama kökü bıçakla 3-4 yıldan sonra bölmek istersen ideal zaman yaz sonu. Bilmem anlatabildim mi? Çok öptüm.

Orhan Özbilgiç
03-03-2012, 06:13
Sevgili jineop;

Alcen' in bahçesinde, salıncak örtüsünden sera olarak yararlandığınızı yazmışssınız.
Eşim ve bende aynı şeyi düşünmüştük. Malum her sene bir çok bitkiyi tohumdan üretmek gerekiyor. En azından yerli domates türleri vs. Bugünlerde gidip, kalınlığının, bir veya en fazla iki yıllık kullanım amaçlı sera için, yeterli olup olmadığını kontrol edecektim.

Bu durumda kontrol etmeme gerek kalmadı. Sağolun. Siz aynı amaçla denemişsiniz ve olmuş. Bugünlerde gidip alacağım. Gerçi ben nisan sonuna kadar İstanbul'da olacağım ama bakarsınız, o zamana kadar satıştan kaldırabilirler.

Deneyimizi aktardığınız için çok teşekkür ederim. Kolay gelsin.

tturt
03-03-2012, 09:47
Sayın Jineop,

Bahçeniz çok keyifli, çiçekleriniz harika ellerinize sağlık. Sağlık içinde bahçenizde güzel günler temenni ederim.

jineop
03-03-2012, 10:31
Sayın Jineop,

Bahçeniz çok keyifli, çiçekleriniz harika ellerinize sağlık. Sağlık içinde bahçenizde güzel günler temenni ederim.

Sevgili tturt çok teşekkürler. Sağlık ve güzellik tüm ağaçlarnete olsun. Ege'yi çok öptüm, eşinize selamlar.

loveflower
04-03-2012, 19:14
Sevgili jineop, ne zamandır siteye çok sık uğramıyordum,bahçeden de bugün haberim oldu.,1 yılı henüz dolacak olan bir üye olarak. Sevgili ahmeterin bahçesinde kullanıcı adınızı değiştirdiğinizi gördüm. Sonra sizin sayfanıza bakmak istedim ve çok güzel supriz oldu bana. Kaktus ve sukulent sayfanızın yanında bütün güzelliklerinizi görebileceğim bahçe sayfanız varmış:) Çok sevindim :) :)
Gezdim bahçenizi, tam tahmin ettiğim gibi zerafet, güzellik akıyor her yerinden. Muhteşemsiniz:)

nergis akasya
05-03-2012, 08:46
Merhaba........ Ellerinize sağlık inanın kendimi bir türlü alamadım bahçenizden .ço güzel yapmışsınız.Doyamadım seyretmeye sizi sürekli izleyeceğim galiba .Tek kelimeyle harika.Ben yalovadayım ama inanın çok çeşitli çiçeğim yok yeni başladım yetiştirmeye.Zinna çiçeği ekmek istiyorum ama çok uzun boylu oluyor galiba bahçenizde gördüm ortalama kaç santim boyundaoluyor.zira çok uzun boylu çiçeklerin bakımı zor oluyor.birde bende petunya tohumu var ne zaman ekeyim.ayrıca geçen yıldan kalan petunyam var sepette ben poşet geçirerek kıştan korudum hala sağlıklı bu sene budamam gerekirmi.çok soru sordum galiba rahatsız etmeyeyim sizi.size yalovadan sevgiler gönderiyorum kolay gelsin sizi izlemeye devam.

nergis akasya
05-03-2012, 08:50
Bir şey daha küpe çiçekleriniz mükemmel .saksıdalarmı yoksa direk bahçedelermi .muhteşem görünüyorlar kışın nasıl koruyorsunuz.bakın yine çok soru sordum .ne yapayım bu kadar muhteşem bahçeniz var bize bilginizden faydalanalım olurmu çokkkkkkkkkkk teşekkürler.sevgiler.

jineop
05-03-2012, 13:01
Sevgili nergis akasya, zinnia boylu bir çiçek. Yetiştiği toprak fakirse ve suyu azca boyu çok uzamıyor. Verimli şartlarda 1 metreyi bile bulabiliyor. Konu başlığında da sanırım cevabını bulabilirsiniz. Petunya tohumları için ideal ekim zamanındayız. İç mekanda daha çabuk çimlenecektir. Geçen seneden olan petunyaların uç kuru kısımlarını donlar geçtikten sonra budamayı düşünüyorum. Küpeliler 3 yıldır dışarıdalar. Basit naylon örtü ile koruyordum. Bu sene koruma konusunda çok başarılı olamadım. Sonuçlarını önümüzdeki aylarda göreceğiz.
Sevgiler...

bursaci
05-03-2012, 15:32
Merhaba sayın jineop

bahçeniz geçekten çok güzel yaratıcılığınız da ayrıca ilgimi çekti

bir sorum olacak baston gülünüzü korumaya alırken *** demirlerini toprağa gömme diniz sanırım ? gömdü iseniz köklere zarar vermeden nasıl başardınız merak ettim ?

4 adet baston gülüm için uygulamanızın detaylarını bilmek isterim...

jineop
05-03-2012, 15:44
Merhaba sayın jineop

bahçeniz geçekten çok güzel yaratıcılığınız da ayrıca ilgimi çekti

bir sorum olacak baston gülünüzü korumaya alırken *** demirlerini toprağa gömme diniz sanırım ? gömdü iseniz köklere zarar vermeden nasıl başardınız merak ettim ?

4 adet baston gülüm için uygulamanızın detaylarını bilmek isterim...

Sayın bursaci, acemi şansı olmuş:o Şimdi olsa yapmam. Şans eseri kökler zedelenmemiş.

bursaci
05-03-2012, 15:48
Sayın bursaci, acemi şansı olmuş:o Şimdi olsa yapmam. Şans eseri kökler zedelenmemiş.

doğrusu bende şaşırmıştım ilk gördüğümde
zira bir sürü proje düşündüm bu konu ile alakalı düşünmeye devam edeceğim sanırım =))

Doğayla Barış
14-03-2012, 22:18
Bayramınız kutlu , her gününüz çok çok mutlu olsun sevgili jineop.
Sevgiyle kucaklıyorum. :)

jineop
15-03-2012, 07:58
Merhaba, dün 6 ayı dolan kompost materyalini sebze bahçesinin toprağına yaydım. Fosfor kaynağı olsun diye yetiştirdiğim baklaları söktüm. Bel ile onları ufaladıktan sonra bakla, kompost materyallerini eski toprakla yaklaşık 30cm derinliğe ulaşacak şekilde harmanladım. Tohumdan yetişen saksıdaki marulları toprağa geçirdim.
15 gün ara ile iki kez bordo bulamacı atıldı. Ayrık otlarını temizledim. Tüm ağaç kabuklarını toplayarak önce bulaşık deterjanı ile yıkadım . Cuvallara doldurdum. Mantar ve böcek ilacı yaptıktan sonra cuvalda 1 gün bekletip kurumaları için verandanın su almayan yerine bıraktım.
Kendiliğinden çıkan iberis ve hazeranları grublar halinde toparlamaya çalıştım.
:p

alacakaranlik
15-03-2012, 08:20
:) Çalışmaya devam . Bu kadar iş yoğunlunuz arasında, bir okadar bitkiler için uğraşmanız takdire şayan doğrusu :)

Saygılar abla :)

Tura
15-03-2012, 13:02
Merhaba, dün 6 ayı dolan kompost materyalini sebze bahçesinin toprağına yaydım........Kendiliğinden çıkan iberis ve hazeranları grublar halinde toparlamaya çalıştım.
:p

Bayramınızı böyle kutladınız öyle mi.

jineop
15-03-2012, 21:55
Yine karlar altındayız:(

berrinb
15-03-2012, 22:19
Sevgili jineop kolay gelsin,bahar hazırlıklarına başlamışsınız...ağaç kabuklarını ne yapacaksınız ..merak ettim...Aksesuar olarak mı kullanacaksınız..Yoksa başka bir yerde mi...??....

Bende çam kozalaklarının dişlerini bu şekilde kuruturum ..bazı süslemelerde kullanırım...:))

jineop
16-03-2012, 06:28
Sevgili jineop kolay gelsin,bahar hazırlıklarına başlamışsınız...ağaç kabuklarını ne yapacaksınız ..merak ettim...Aksesuar olarak mı kullanacaksınız..Yoksa başka bir yerde mi...??....

Bende çam kozalaklarının dişlerini bu şekilde kuruturum ..bazı süslemelerde kullanırım...:))

Sevgili berrinb, ağaç kabuklarını rogar kapaklarının üstüne seriyorum. Üstüne saksıları yerleştiriyorum. Büyük olanları destek çubuklarına giydirebiliyorum. Saksı yapmakta kullanabilirsiniz. Sonbaharda dış sınıra diziyorum. Kış boyu orda kalıyorlar. Az da olsa yabani otların bahçeye istilasını önlüyorlar. Sevgiler.

jineop
20-03-2012, 14:27
Doğanın hediyeleri, renk çok güzel koku çok yoğun. Yayılma arzusu yüksek, yan kollar atarak her yeri sarmaya çalışıyor. Her yeri sarabilir:p
Viola Odorata, orman menekşesi

jineop
20-03-2012, 14:30
Yine doğadan İris suaveolens bodur süsen. Kremsi sarı rengi henüz açmadı.

jineop
20-03-2012, 14:52
Nergisler ve çiğdemler açmaya başladılar. Kışın kaybolan bitkilerle aynı yere ekmiştim. Bu şekilde uzun süreli boşluk olmuyor.

sunnet_ci
20-03-2012, 15:41
sayın Jineop
bahçeniz ve şirinleriniz çok güzel
gözlerin yorgunluğunu giderecek kadar...
en son kareyi izninizle
ekranıma arka plan olarak kaydettim.
iyi çalışmalar dilerim

Orhan Özbilgiç
24-03-2012, 20:12
Clematis başlığından tüyo aldım. ''Montana ve bir diğer tür açmaya başlıyor.'' Diye.;)
Galiba çok kısa bir süre sonra, onlarıda bahçenizde göreceğiz.:eek:

jineop
24-03-2012, 20:29
Clematis başlığından tüyo aldım. ''Montana ve bir diğer tür açmaya başlıyor.'' Diye.;)
Galiba çok kısa bir süre sonra, onlarıda bahçenizde göreceğiz.:eek:

Piluu, Montana, Miss Bateman, Multiblue, Macropetala ve Armandii tomurcuklar içinde.::)

jineop
26-03-2012, 14:20
Clematis armandii 'Apple Blossom , elma çiçekli ve kokulu olan ;) Tomurcuklar içinde...

jineop
26-03-2012, 15:01
Akyıldızlar 1-2 gün çiçekli kalıyorlar. Bu güzelliğin sürekli çiçek açtığı formu geliştirilse vazgeçilmez olurdu:cool: Çiçeklenme peryodu çok kısa.

jineop
26-03-2012, 15:31
Iris reticulata yumrusunun poşetinde 6 tane vardı, sorunsuz büyüdüler. 3 ay önce toprakla buluşmasına rağmen hemen çiçekleriyle göz dolduruyorlar. Boyları yaklaşık 1 karış, çok şirinler.

jineop
29-03-2012, 08:10
Havaların ısınmaya başlaması ile kuru dalların budanması, kuru yaprak ve çöplerin toplanması , clematis desteklerinin hazırlanması , kendiliğinden çıkan bitkilerin grublandırılarak yeni yerlerine akratılması gibi işlerle çok yoğun çalışmalarım başlamış oldu. Bahçe gözüme hiç güzel görünmüyor. Ama 1-2 ay içinde çok farklı olacak biliyorum. Kış sonrası bahçeden genel görüntüleri sizlerle paylaşmak istiyorum. 1-2 ay içinde neler olacak birlikte görebilelim diye.

jineop
29-03-2012, 08:16
Saksıların bir kısmına çan çiçekleri, bir kısmında laleler ve latin çiçeği gibi tohumları bir arada ektim. Laleler çiçeklerini bitirince saksı boş kalmasın diye.:p

jineop
29-03-2012, 08:23
Geçen sene aldığım pulsatillalarım çiçek açtı. Güneşte tam açık olan çiçeği güneşin azalmasıyla ters lale gibi bir görüntüye geçti.

jineop
29-03-2012, 08:29
İlk bitkilerimden pierisler çiçek açtı. Çalı iberis tomurcukta. Bu iki bitkiyi tüm bitki delilerine öneririm. Çalı iberis mevsimlik değil. Bahardan sonbahara kadar bildiğimiz beyaz diğer iberisler gibi çiçeklerini açıyor. Bodur bir bitki. Konu başlığı açtığımda ayrıntılı bilgileri sizlerle paylaşacağım.

jineop
29-03-2012, 08:36
Akebia Quinata, bol tomurcuk , bol sürgün vermeye devam ediyor. Yaprak formu çok güzel, zahmetsiz, hızlı büyüyor ama çiçeklenme süresi ne yazık ki kısa. Sevgili Jezebelin köklendirilmiş Akebia Trifoliata göndermişti. Yaklaşık 6 aydır en ufak bir kıpırtı olmazken sanırım sürgün veriyor. İki bitkiyi yanyana diktim. O güzel çikolata kokulu meyvelerini ve sonrasında oluşan tohumları hep birlikte görebilmek için.

fikreteren
29-03-2012, 09:31
Sevgili Jineop herzaman zevkle gezdiğim ve bitki çeşitlerine hayran olduğum bahçenizi yine zevkle gezdim.Bahar gelmiş ne güzel.Şu anda İzmir deyim.Burada havalar çok güzel çiçekler açmış vaziyette.Bahçemi özledim.Daha ben tohumlar dikeceğim.Tahminen 60 çeşit üstü ne zaman dikeceğim ne zaman büyüyecek merak ediyorum.Bizde havalar daha soğukmuş.Gidinceye kadar ısınır herhalde....

ciceksever70
29-03-2012, 10:07
Bence bahcenin bu hali bile cok güzel. Afacan kizim izin verirse günün resim cekmeye uygun saatlerinde cikip resim cekecegim ben de... (Herkes bu durumdan memnun olmasa da biz cocuk da yapariz bahce de!!!)

rhepsag67
29-03-2012, 10:21
Merhabalar Sevgili Jineop, bahçenizin sizin gözünüze güzel görünmeyen hali bile ne kadar güzel. Zevk aldığım, gözümün doyuma ulaştığı, huzur bulduğum bahçelerden. Bizim balkonlardaki gibi saksılar, çiçekler, asker gibi sıralı da değil, ne güzel:) Emeklerinize sağlık, gönül pencerenize sağlık. Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler.

"İnsanlar tabiattan uzaklaştıkça kalbi katılaşırmış." Bizde bahçeleriniz sayesinde rahatlıyoruz, yumuşuyoruz. Sevginiz bize de yansıyor. Ama inanın kendimi tutmasam coşacağım, bir tane olan balkonumda yer kalmayacak. Sınırlarımı biliyorum:( sınırlarımı aşacağım zamanı bekliyorum.:p

Sevgiyle kalın...
Hoşça kalın...

kılıç
29-03-2012, 12:01
Ay ciddi olamazsınız nasıl güzel gözükmüyor bahçenin dizaynı bitkiler gayet sağlıklı ve çok hoş insanın içinden çıkası gelmez çevirip çevirip tekrar okunacak kitaplar gibi ALLAH benim gibi olmayanlara ve bana da nasip etsin .

günebakan
29-03-2012, 13:40
Bir ay için de bence senin ellerin de bu bahçe muhteşem görüntüsüne kavuşur. Clematis armandii 'Apple Blossom kokulu olması çok güzelmiş:)

Adalet Yağcı
29-03-2012, 13:47
Bahçe tüm coşkusuyla uyanıyor, bir iki ay sonra burayı seyretmeye doyamayacağız.
Çimler sağlıklı görünüyor, boş bulduğun yerlere diktiğin çelikler dikkatimi çekti :)

Bu sene işin biraz daha zor, diğer bahçe için de çalışmalara başlamışsındır, Allah kolaylıklar versin, 10 parmakta 20 marifet diye buna denir :)

jineop
29-03-2012, 14:11
Bahçe tüm coşkusuyla uyanıyor, bir iki ay sonra burayı seyretmeye doyamayacağız.
Çimler sağlıklı görünüyor, boş bulduğun yerlere diktiğin çelikler dikkatimi çekti :)

Bu sene işin biraz daha zor, diğer bahçe için de çalışmalara başlamışsındır, Allah kolaylıklar versin, 10 parmakta 20 marifet diye buna denir :)

Evet ablam, bazı bölgeler hatta çelik çöplüğüne dönüşmüş durumda. Ama bu sene çelikten yetişen clemtaisler herşeyi unutturuyor.

Adalet Yağcı
29-03-2012, 14:14
Çer çöp olsa da bizim için değerlidir canım, kuru dal gibi görünen şeyler yakında canlanıp utandırırlar bizi :)

ulu şef
29-03-2012, 14:24
sizi tebrik ediyorum çok güzel bahçeleriniz var maşşallah.bravo süperr ayrıca bitkiden yana bayağı zengin bitkileri ve bahçeyi nekadar sevdiğiniz fotolardan anlaşılıyor selamlar

Vildan Sönmez
29-03-2012, 20:37
Sevgili Jineop, bahçen yine de güzel. Yemyeşil çimler, çalılar ve tomurcuklarla hazırlanıyor. Benim terası görsen, dört gözle bekliyorum, özellikle japon güllerim ve begovillerim yeşermiyecek diye korkuyorum ceylan sardunyam bir saksı kaldı, kalanşo da öyle. Fotoğraflarıma bakıyorum geçen yıl bu zamanlarda daha çiçekliymiş. Bu yıl soğuklar uzun sürdü, kayıplar var ama . Biraz bekliyeceğiz, biraz çalışacağız.... Sağlık olsun yeter ki....

Havaların ısınmaya başlaması ile kuru dalların budanması, kuru yaprak ve çöplerin toplanması , clematis desteklerinin hazırlanması , kendiliğinden çıkan bitkilerin grublandırılarak yeni yerlerine akratılması gibi işlerle çok yoğun çalışmalarım başlamış oldu. Bahçe gözüme hiç güzel görünmüyor. Ama 1-2 ay içinde çok farklı olacak biliyorum. Kış sonrası bahçeden genel görüntüleri sizlerle paylaşmak istiyorum. 1-2 ay içinde neler olacak birlikte görebilelim diye.

jineop
29-03-2012, 20:45
Sevgili Jineop, bahçen yine de güzel. Yemyeşil çimler, çalılar ve tomurcuklarla hazırlanıyor. Benim terası görsen, dört gözle bekliyorum, özellikle japon güllerim ve begovillerim yeşermiyecek diye korkuyorum ceylan sardunyam bir saksı kaldı, kalanşo da öyle. Fotoğraflarıma bakıyorum geçen yıl bu zamanlarda daha çiçekliymiş. Bu yıl soğuklar uzun sürdü, kayıplar var ama . Biraz bekliyeceğiz, biraz çalışacağız.... Sağlık olsun yeter ki....

Sevgili Vildan Sönmez, küpe çiçekleri çok şükür patlamaya başladılar. Ama onlara yakın bitkiyi endişe ve sabırla bekliyorum. Her sabah başlarındayım, bir canlanma belirtisi bulmak için. Kocaman paptyalar bile kurudu. Dona dayanıklı olan bitkilerden bile kayıplar var. Sadece sağlık olsun demek kalıyor. Giderek daha bilinçli bitki seçimi yapmaya çalışıyorum. Dona dayanıksız olanları saksıya alıp içeriye almakta çözüm olmuyor. Yetersiz ışık ve havada onların kaybına neden olabiliyor. Endişeli bekleyiş devam ederken saksılar tek tek boşalıyor.:( Sevgiler.

günebakan
29-03-2012, 21:05
Benim begonvillerim de yeşermedi hala başlarındayım kalanşoların hepsi öldü sakız sardunyaların bir çoğu da öyle Vildan hanım'cığım ve jineop'cuğum sanırım hepimizin bir çok kaybı var.

berrinb
29-03-2012, 22:16
Sevgili jineop ,kıştan çıkmış bahçeniz,güzelliğini ve huzur verici görüntülerini devam ettirmiş...İnanınız huzur buldum...Çimleriniz,mor menekşeleriniz,ve bütün çiçekleriniz sıhhatli görünüyorlar...Armandii nin tomurcuklarına bayıldım..Benim yazlıktaki armandiim de aynı şekilde ...İstanbuldaki nin üstünü kapatmıştım...donmadı ama tomurcuk yok birkaç sürgün verdi...kışa dayanıklı olduğunu ben denemiş oldum...

Hayırlı baharlar olsun...Size sıhhat ve kuvvet dilerim..Artık işlerin yoğun zamanı başlıyor..:)) Selam ve sevgiler...:)

jineop
30-03-2012, 13:13
Sayın jineop,
Clematislerinizin olduğunu sayfanızı takip ettiğim için biliyorum.İzin verirseniz bir sorum olacak.Bendede 4 ayrı clematis var.1 ay kadar oldu alalı.Hızla büyüyorlar.Bu gün saksılarını değiştirdim.150 cm.lik çubuklar diktim saksılarına.Sorum şu:Clematisler kendiliğinden çubuğa sarılabiliyorlar mı?Yoksa sürgün uçlarından iple bağlayıp ipin diğer ucunu da bir yere bağlamak mı uygun olur? Ya da hiçbir yere bağlamayıp kendi hallerine bırakayımda yerlerde sürünsünler mi?:D
Selamlarımla.

Sevgili kartal sorunuzun clematis başlığında cevaplanması daha faydalı olur diye düşünüyorum.

jineop
31-03-2012, 09:15
'Aman direk güneşe koyma, gölgeye koy, suyu da bol olsun demişti', Adalet ablam:p
Aubertialarım:)

jineop
31-03-2012, 09:19
Fidanlığa İpomea batatasler gelmişti. Tarçın rengi ve koyu kırmızı renkleri ve değişik yaprak şekilleri ile çok değişik geldi gözüme. Yeşil küp bu sene ağırlıyacağı bitkiyi bulmuş oldu. Küpün nerdeyse yarısını çakıl ile doldurdum. Üstüne karışık kumlu, humusca zengin ve süzek toprakla tamamladım. 2 tanesini küpe kalan diğerini saksıya tek ektim.

Adalet Yağcı
31-03-2012, 10:51
Aman direk güneşe koyma, gölgeye koy, suyu da bol olsun demişti', Adalet ablam
Aubertialarım

Ne kadar güzel gelişmiş, çok sevindim.

Önümüzdeki günlerde obrizyaların daha yoğun açacak, şimdilik sadece pembe görünüyor, diğer renklerde açacak mı bakalım, açmasalar da sorun değil, çaresine bakarız.
Bendeki 4 kökten her biri ayrı renk açmış, çok sevindim.

nuray topcu
01-04-2012, 21:03
ah ,ah...ne güzellikler göreceğiz daha....her yer temizlenmiş,pırıl pırıl...desenize bu hale gelene kadar ne sahneler oldu oralarda...

kamelyavadisi
02-04-2012, 20:08
Sayın Jineop;
Bahçeni her ziyaret ettiğimde büyük bir zevkle dolaşıyorum. Sizin gibi dostlar var olduğu sürece doğa zevkimiz hiç kaybolmaz. Her şey çok güzeldi. Emeklerine sağlık.

jineop
03-04-2012, 12:27
Helleborus çiçekleri devam ediyor. Uzun soluklu olması gerçekten çok güzel. Tam puan alanlardan;)

jineop
03-04-2012, 12:29
Akebia Quinata'nın ilk çiçekleri. Zerafet akıyor:p

sevim4
03-04-2012, 13:41
Of ne de güzel süzülüyor.

jineop
03-04-2012, 15:57
Geçen sene Doğu Karadeniz ormanlarında mavi çiçekleriyle beni büyüleyen Omphalodes cappadocica ile 10 aydır uğraşıyorum. Gölge, nem ve humusca zengin toprak isteyen bu bitki ile nihayet barıştık. Onu orman gülü ve küpe çiçeklerimin olduğu bölüme çok büyük yayvan bir saksıyla orman menekşesi ve obrizya ile birlikte aranjman yaptım. Artık çok mutlu... Ve tomurcuklar belirdi. İstediği ortamı sağlayana kadar zorlu bir uğraşı oldu. Ama bu tomurcuklar her şeye değer.

Benol Hazaroğlu
03-04-2012, 18:49
Sevgili jineop,

Bunlar bizde kendiliğinden çimlerin arasından çıkıyor.
Nem konusunda biz çok şanslıyız.
Yazın çok şikayet etsek de bazı bitkiler nemi çok seviyor.

Vildan Sönmez
03-04-2012, 20:18
Akebia, Helleborus, Omphalodes çiçekleri baharda bahçenizi şenlendirmiş ve ender bulunur güzellikte. Fotoğraflar da en az çiçekler kadar mükemmel, tebrikler, teşekkürler....

nuray topcu
04-04-2012, 06:40
Orman arajmanınıza ooooooovvvv yooooovvvv diyeceğim geldi..

jineop
05-04-2012, 14:04
Renkler artmaya başladı.
Mor salkım bol sürgünde. Giriş kapısının sol tarafındaki görüntüsü. Aşağıdan gelerek, çitleri sardı ve oradan kapıya ulaştı. Kış sonu kuruyan dallarını, düzensiz ve ince yan dalları budamıştım.

280073

Kapının sağ tarafında alacalı cezayir menekşesi var. Geçen sene yerlere kadar sürünüyordu. Dallar kış sonrası birbirine karıştı, sevimsiz bir görüntü oluşturdu. 7-8 Kök ayırıp bitkiyi biraz rahatlattım.
280074
280075

Sarı İris suaveolens açtı. Bodur bir bitki olduğu için saksı aranjmanı yapmıştım.
280076
280077

jineop
05-04-2012, 14:33
Clematis montana ve macropetalanın tomurcukları çok belirginleşti. Montana geçen sene onlarca çelik için budanmasına rağmen çok yoğun çiçeklenme gösteriyor. Bu hızla büyürse komşumun bahçesinide saracak görünüyor. :D
280078
Clematis armandii apple blossomun olduğu köşede baston gül ve diğer clematisler var.
280079

Bu bölgenin bitkileri küpe çiçekleri arka kısmı, en önde leptospermum ( çay ağacı ), önde sakız sardunya , bodur aslanağzı, ve yer örtücü olarak pembe gece mumu var.

280080
280082
Leptospermium ve küpe çiçekleri kuytu bir bölge olmasından dolay zorlu kışı atlattılar. Küpe çiçekleri yeni yapraklar çıkarıyor. Bu bölgeye yine pembe beyaz çiçekleri olan yer örtücü phlox tohumlarını da ektim. Şu an kötü görünüyor.

jineop
05-04-2012, 14:54
İpomea batatasler gerçekten değişik hava verdiler. Açık renkli olan aldığımda da yaprakları biraz gevşek ve solgundu. Rengi çok hoşuma gittiği için şansımı denemek için aldım. Bakalım toparlayacak mı:confused:

jineop
05-04-2012, 15:07
Hummalı çalışmaların arka yüzü çelikler, boş saksılar, tohumlar :dilli:

denizakvaryumu
05-04-2012, 15:13
http://www.agaclar.net/forum/calilar/12448.htm

Manuka-çay ağacının kışı çıkarması çok güzel bir haber...

Manuka balı Dünyada aranan ballar arasında ve İstanbul'da manukanın yetişebilir olması bal severler için de iyi bir haber.

Sizin bahçeye USDA zone 9 diyebiliriz :)

jineop
05-04-2012, 15:18
http://www.agaclar.net/forum/calilar/12448.htm

Manuka-çay ağacının kışı çıkarması çok güzel bir haber...

Manuka balı Dünyada aranan ballar arasında ve İstanbul'da manukanın yetişebilir olması bal severler için de iyi bir haber.

Sizin bahçeye USDA zone 9 diyebiliriz :)

Geçen sene erken baharda Büyük Camlıca Fidanlığından almıştım. Leptospermumu çok beğeniyor , biliyor ama iklim yüzünden almıyordum. Fidanlıkta yaprakları biraz kararmış ama canlı, hatta o haline rağmen kırmızı tomurcukları görünce ısrarla satıcıya sordum. Geçen kışı burada (Alemdağ) ve korunmasız geçirdi. Biraz karardı ama bir şey olmadı sözlerinden cesaretlenerek oldukca ucuza almıştım. Çok şükür kışı atlattık...::)

Adalet Yağcı
05-04-2012, 16:26
Bu bahçe ile ve bahçenin güzel sahibesi ile yarışmak mümkün değil :)
Bu kadar yoğun bir tempoda bütün bunları nasıl başarıyorsun ?
Yoksa senin tatlı cadı Sementha ile bir akrabalığın mı var :)

Nevzat
05-04-2012, 16:32
Bu bahçe ile ve bahçenin güzel sahibesi ile yarışmak mümkün değil :)
Bu kadar yoğun bir tempoda bütün bunları nasıl başarıyorsun ?
Yoksa senin tatlı cadı Sementha ile bir akrabalığın mı var :)

Ben yarışmayı aklımın ucundan bile geçirmem, olsa olsa kopya çekmeye çalışırım.:o

nardane
07-04-2012, 23:54
Sevgili jineop , bahçenizi yeni gezdim.Bu güzel bahçeyi nasıl kaçırmışım kendime hayıflanıyorum.Bahçeniz bitkileriniz harika .Emeklerinize sağlık.
Bundan sonra sık sık ziyaretinize geleceğim.
Selamlar .

jineop
09-04-2012, 08:25
Sevgili arkadaşlarım, çok güzel bahçeler var. En güzel bahçe kategorisinde ben de yarışamam. Ama yeni bir yarışma konusu olursa gelişme gösteren bahçeler adı altında o zaman yarışırım valla:D
Tüm dostlara teşekkür ederim.

jineop
09-04-2012, 08:30
Geçen kışı başarıyla atlatan ,
Ada begonvili, abutilon, kırmızı kurdela şarmaşığı ve brugmansia hala uyanmadı. Endişeli bekleyişim devam ediyor. Onlar için umutlarım devam ediyor. Bodrum papatyalarının hepsi, çalı paptyalarının bir kısmı artık yok. :(

Orhan Özbilgiç
09-04-2012, 09:09
Dilerim, endişe ile bekledikleriniz bari sizi sevindirir.
Ben Abutilon için ''O ölmez, köke yakın bölümlerinden yeni sürgün verir.'' diyebiliyorum.
Brugmansia içinde benzer şeyleri, geçen sonbaharda siz söylemiştiniz gibi geliyor. Yanılıyor olabilirim.:confused:

Ammaaa...Herşeye rağmen bahçeniz, zengin ve o ölçüde güzel.:)

jineop
09-04-2012, 09:26
Sevgili Orhan Öğretmenim, doğru hatırlıyorsunuz. Brugmansia bu aylarda canlanmış, çok hızlı büyümüş ve bol çiçek açmıştı. Umarım yine öyle olur. Sevgiler.

ipektuğçe
09-04-2012, 13:36
Sevgili Jineop,sayfanıza her uğramam da Helleborus ve Akebia Quinata dönüp dönüp bakıyorum.Çoook güzeller yaaa,bu sayfa bitsede geriye dönüp yine bakarım ben onlara:p Maşallah diyorum,aman nazar değmesin :p

jineop
09-04-2012, 13:48
Tüm bitki delilerine duyurulur. Meyveleri hafif ekşimsi ama bol meyve veren yaprak dökmeyen bu böğürtlen cinsini bulduğunuzda kaçırmayın. Adı Thornless yazıyordu etiketinde...
281197
Saksıda yetiştirmeye uygun. Dantel gibi yapraklarını dökmüyor. Hızlı büyüyor, hastalanmıyor ve dikensiz.
281198

Dikey çilek ağacımdaki çileklerim tomurcuklar içinde.
281206
Frenk üzümü geçen sene olduğu gibi bu sene de çok meyve verecek görünüyor.
281205

jineop
09-04-2012, 14:14
Lalelerim açmaya başladı. Arkada görünenler clematisler.
281207
281208
Anemonlar çok güzeller.
281209
281210
Akebia iki farklı çiçekleniyor.
281211

jineop
09-04-2012, 14:21
Geçen sene Doğu Karadeniz ormanlarında mavi çiçekleriyle beni büyüleyen Omphalodes cappadocica ile 10 aydır uğraşıyorum. Gölge, nem ve humusca zengin toprak isteyen bu bitki ile nihayet barıştık. Onu orman gülü ve küpe çiçeklerimin olduğu bölüme çok büyük yayvan bir saksıyla orman menekşesi ve obrizya ile birlikte aranjman yaptım. Artık çok mutlu... Ve tomurcuklar belirdi. İstediği ortamı sağlayana kadar zorlu bir uğraşı oldu. Ama bu tomurcuklar her şeye değer.

İlk çiçekleri ve hızla artan yeşil yapraklar... İyiye gidiyoruz.

Eser İlhan
09-04-2012, 14:24
Sevgili jineop, 1167 no.lu mesajın ilk resminde sol kenarda görünen odunsu sarmaşık gövdeleri de clematislere mi ait? O kadar kalınlaşabileceklerini düşünmemiştim :)

jineop
09-04-2012, 14:26
Sevgili jineop, 1167 no.lu mesajın ilk resminde sol kenarda görünen odunsu sarmaşık gövdeleri de clematislere mi ait? O kadar kalınlaşabileceklerini düşünmemiştim :)

Piluu ve John Paul onlar:D Montana rubens tek gövde ama, kalınlık bunların nerdeyse 2 katı.

denizakvaryumu
09-04-2012, 16:34
Tüm bitki delilerine duyurulur. Meyveleri hafif ekşimsi ama bol meyve veren yaprak dökmeyen bu böğürtlen cinsini bulduğunuzda kaçırmayın. Adı Thornless yazıyordu etiketinde...
281197
Saksıda yetiştirmeye uygun. Dantel gibi yapraklarını dökmüyor. Hızlı büyüyor, hastalanmıyor ve dikensiz.

Thornless evergreen

Eser İlhan
09-04-2012, 16:59
Piluu ve John Paul onlar:D Montana rubens tek gövde ama, kalınlık bunların nerdeyse 2 katı.

Pilu bende de var iki yıldır ama incecik daha :( Kaç yıllık bitki bunlar??? Bir de budamayı az mı yapıyorsunuz (gövde bu kadar kalınlaşabildiğine göre ) ?

jineop
09-04-2012, 22:26
Pilu bende de var iki yıldır ama incecik daha :( Kaç yıllık bitki bunlar??? Bir de budamayı az mı yapıyorsunuz (gövde bu kadar kalınlaşabildiğine göre ) ?

Sevgili Eser Hanım, tam tersine John Paul 2 ' yi ilk yıl derin budama yapmıştım. 15 cm civarında. 2. yıl 30 cm civarından, 3. ve 4. yıl 75 -100 cm den budama yaptım. Hızlı büyüyen clematis türlerinde gövde kalınlaşması hızlı oluyor. Piluu daha orta boylu olduğu için o az daha ince. Doğru budanan clematis hem çok çiçekleniyor, hem de dip sürgünleri artıyor. Geçen sene budamayı unuttuğum clematiste sürgünler cılız ve dip sürgünü yok. :(
Doğru budama daima güçlü bitkiyi beraberinde getiriyor. 2008 yılında aldığım ilk clematislerim bunlar. Jackmanii de aynı zamanda almıştım. Ama onun yerini 1 yıl sonra değiştirdiğim için o biraz geriden geliyor. Sevgiler.

Halil Önen
09-04-2012, 22:49
281197 ...

Ben deli değilim ama,;) bu asmaya benziyor sanki, tek gövde olsa 5 katlı binaya uzayacak gibi duruyor...

jineop
10-04-2012, 07:45
Ben deli değilim ama,;) bu asmaya benziyor sanki, tek gövde olsa 5 katlı binaya uzayacak gibi duruyor...

Sevgili Halil Hocam, yerli yaprak döken dikensiz olanlarından da 2 tane vardı. 2 yıl boyunca bol yaprak, kocaman bitki 1-2 salkım meyve. Yeri bol olanlar için sorun yok. Ama yeriniz azsa o zaman bu dantel yapraklı ideal.:o

Cymbelina
10-04-2012, 19:01
Sayın Jineop, bahçeniz, yetiştirdikleriniz, özeniniz herşey harikulade. Hangi birine bakacağımı, beğeneceğimi şaşırdım. Hayran kaldım herkes gibi. Sağlıklı günlerde huzurla yetiştirmenizi dilerim.

jineop
12-04-2012, 12:42
Akebia tam çiçeklendi. Bir metreyi bulan yeni sürgünler verdi.

282367
282369

Clematis montana rubens tomurcuktan görülmüyor. Yaklaşık 3 metrelik alana
yayılmış. İlk çiçeği açmak üzere.

282370
282371

Morsalkım açıyor.

sevim4
12-04-2012, 12:47
cikolata sarmaşığı nasılda muhteşem clematis heryerden tohum fışkırmış maşallah.
Eller usta olunca böyle oluyor.

ipektuğçe
12-04-2012, 13:35
Bu görüntüler mükemmel ötesi,sözün bittiği yer;)

günebakan
12-04-2012, 15:55
Bunlar ne böyle sevgili Jineop bizde çiçek yetiştirmeye çalışıyoruz ama bunları görünce bizimkiler deve de kulak gibi. Maşallah:)

arapsabunu
12-04-2012, 16:18
Sayın Jineop bilgilerinizi kıskandım, bir fırın forum yazısı okumam gerek ama yetmez herhalde... Sayın Günebakan bizimkiler devede kulak demişsiniz ya, benimki devede kirpik:)

Adil
14-04-2012, 07:30
Sayın Jineop harikasınız ,başka ne diyim ellerinize sağlık.

mutter
14-04-2012, 07:52
Ne söylesem az, bu nasıl bir bahçe böyle!
Akebia'yı özellikle çok sevdim.

Adalet Yağcı
14-04-2012, 14:54
Akebia ve montaları öyle güzel fotoğraflamışsın ki, insana "offf..." çektiriyor, bakmakla doyamadım inan.
Hayat veren ellerine, sevgi dağıtan yüreğine sağlık canım.

almira
14-04-2012, 15:00
Tek kelimeyle muhteşemler. Senden de daha farklısını beklemezdim zaten. Yeşil parmaklarına sağlık.

Lilium
14-04-2012, 15:46
Ben deli değilim ama,;)

Ha ha haa bende yedim.

Deliler hep öyle der zaten :) :D

jineop
15-04-2012, 08:12
Bunlar ne böyle sevgili Jineop bizde çiçek yetiştirmeye çalışıyoruz ama bunları görünce bizimkiler deve de kulak gibi. Maşallah:)

Sevgili arkadaşım, bahçede bitki yetiştirmek çok kolay. Kaba bir iş. Doğa gerekeni yapıyor, tohumlar kendiliğinden çıkıyor. Fısfıs yapmak yok. Her sabah yeni bir suprizle karşılaşıyorsun. Ben de cemo gibi valla savurdum tohumları. (3 hafta önce) Viyollerin başında durmaktan canım çıktı. Viyollerdekileri bahçeye aktardım. Oh be dünya varmış dedim. Zor olan saksıda bitki yetiştirmek. Evin içindeki bitkilerimin çoğu oldukça kötü durumda. Aşırı ilgi ve bakım onlara hiç iyi gelmiyor. Yani asıl sihir sizlerde... Selamlar, sevgiler...

jineop
15-04-2012, 08:14
Sayın Jineop bilgilerinizi kıskandım, bir fırın forum yazısı okumam gerek ama yetmez herhalde... Sayın Günebakan bizimkiler devede kulak demişsiniz ya, benimki devede kirpik:)

Hiç kıskanmayın, 4 yıl önce ben de hiç bir şey bilmiyordum. Merak, sabır ve istek olunca hemen öğreniyorsunuz. Sevgiler.

jineop
15-04-2012, 08:29
Cornus florida, çok özel bir ağaç. Yaprakları 3 farklı ton karışımı oluyor. Yaprakları şu an yeni çıkıyor.

283138

Çiçekleri önce yeşil, büyüdükçe beyaz oluyor. Ortasındaki yeşil toplar gerçekten çok güzel. İlerleyen zamanda çiçek yaprakları dökülüp o ortadaki toplar meyveciklere dönüşüyor. Sonbaharda yapraklar kızarıyor, yine daha farklı üç renk oluşuyor.

283139

Bu çiçekler daha büyüyecek ve beyaz olacak. Çiçekleri böyle (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=41754&catid=member&imageuser=40120)

jineop
15-04-2012, 09:03
Kardelen çiçeğini çok seviyorsanız, sizin için göl soğanı Leucojum aestivum güzel bir seçim olabilir.

Kardelen çiçekleri bittikten sonra çiçeklenmeye başlıyor.

Aynı sap üstünde 4-5 tane çan çiçeğine benzeyen çiçeklerinden açıyor.

283140283141

Alacakaranlık 'ın hediyesi ters lalelerim açmaya başladı.

283144

Sevgi Durul
15-04-2012, 09:20
Sevgili arkadaşım, yine her şey çok güzel, ellerine yüreğine sağlık.:)

Bana yolladığın göl soğanları bu yıl açar mı? En az kardelen kadar güzelmiş çiçeği. Canlısını görmek için sabırsızlanıyorum.;)

Sevgiyle...

Güler
15-04-2012, 10:37
Vakit bulduğumda bahçende doya doya dolaşacağım ama şu an şöyle bir kaçamak yapayım diye hızlı hızlı turladım.
Ellerine sağlık her şey çok güzel, ve eminim ki daha da güzelleşecek-renklenecek.

fikreteren
15-04-2012, 20:29
Sayın jineop çok güzel görüntüler.Bu sene bende Akebia tohumundan diktim.Bakalım sonuç ne olacak.

jineop
16-04-2012, 10:45
Sevgili arkadaşım, yine her şey çok güzel, ellerine yüreğine sağlık.:)

Bana yolladığın göl soğanları bu yıl açar mı? En az kardelen kadar güzelmiş çiçeği. Canlısını görmek için sabırsızlanıyorum.;)

Sevgiyle...

Geçen sene açmış olanlardan yollamıştım. Açacaklardır, sevgiler...

jineop
17-04-2012, 23:33
Clematis macropetala etiketli olan montana çıktı. 2. Yılın sonunda, açan çiçekleri
çok güzel. çok üzüldüğümü söyleyemem.

284256

Clematis montana çok büyük alanları kaplıyabiliyor. Benim de evin yan duvarını komple sarıp , giriş kapısının üst çatısına ulaşıp, oraları dolduracak güçlü bir sarmaşığa ihtiyacım vardı.

284257

Geçen sene 2 tane montanayı verandanın sağ ve solundaki yaseminlerin yanına dikmiştim. Aralarında yaklaşık 3 metreden daha fazla alan olmasına rağmen ikisi birden kurumuştu.

Bauhausta etiketsiz yaprakları clematis olduğunu düşündüren bir bitkiyi de, şansımı denemek için almıştım, sanırım o da montana;)

Diğer montana bahçe kapısının sağ yanındaki duvarda akebia ile birlikte.

284259

Akebia beni aşırı artan ve irileşen çiçekleri ile şaşırtmaya devam ediyor.

284258
284260

kartal124
17-04-2012, 23:38
Sayın jineop,
Montana ile Montana Rubens herhalde aynıdır.Bendeki Montana Rubens henüz açmadığı için merak ediyordum.Çiçekler küçük olmakla birlikte gayet güzellermiş.

jineop
17-04-2012, 23:40
Lobelia tutkun olduğum çiçeklerin başında geliyor. Çiçekleri kendini göstermeye başladı.

284261

Dökülen tohumları kendiliğinden çimleniyor. Mümkün olduğu kadar kurumuş olsa da olduğu toprağı karıştırmayın. Kuruyan üst kısımları temizleyin ve mucizeyi bekleyin;)

gilan
18-04-2012, 00:22
Bu şu ana kadar çekilmiş en güzel montana fotoğrafı sanırım. :)

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/284260d1334698151-img_6077.jpg

ipektuğçe
18-04-2012, 18:33
Maşallah hepside tek kelime ile muhteşem,fotoğraf kaliteside mükemmel.Emeklerinize sağlık,bayıldım doğrusu.;)

kamelyavadisi
18-04-2012, 18:36
Sayın jeneop Hanım;
Sizden öğreneceğimiz çok şeyler var. Tebrik ediyorum. Emeklerine sağlık.

jineop
18-04-2012, 20:54
Hepinize çok teşekkür ederim. Bu forumda çok bilgili hocalarımız, arkadaşlarımız var. Farkında olmadan öğreniyorsunuz. Çünkü her yazdığımı yazmadan bir düşünüyor, araştırıyor ondan sonra yazmaya çalışıyorum. Kişilerin farklı türlere ilgisi ve onun sonucunda gelişen tecrube ve bilgilerin paylaşılması ve yazılan her konunun dikkatle kontrol edilmesi bu forumu özel kılıyor. Herkese ben teşekkür ederim.

jineop
18-04-2012, 21:03
Bahçe kapısını ve çitlerin bir kısmını saran morsalkım çiçekleri ve kokusuyla geçenlerin dikkatini çekiyor.

284477

Gövdesi tamamen gölge iken çiçeklenmeyen ama uzayan dalları güneşe kavuştuktan sonra bol çiçeklenmeye başlayan bir sarmaşık.

284476

Kışın tamamen kuru odunsu dallara dönüşen bitki, eski dalları üstünde sürgünler vermeye başladıktan sonra daha yapraklar bile tam oluşmadan her noktası salkım salkım çiçeklerle doluyor.

284478

Hızla oluşan bu süreç insanı şaşkına çeviriyor. Ciddi yoğun kokusu var. Salkımların toplu görünüşü ve her çiçeğin tek görünüşü çok güzel.

günebakan
18-04-2012, 21:08
Mor salkım muhteşem görünüyor:)

jineop
18-04-2012, 21:10
Pulsatilla da kışın tamamen kaybolanlardan, anemonlarla akraba.

284484

Önceki çiçekleri tohum oluşturmaya başladı.

jineop
18-04-2012, 21:12
Saksılar renkleniyor;)

jineop
18-04-2012, 21:14
Şakayıklar ve bahçe açelyaları tomurcuklar içinde.

günebakan
18-04-2012, 21:28
Saksıdakiler bayıldım harika olmuşlar petunyamı acaba bunlar? Pulsatilla muhteşem umarım tohumları olgunlaşır ve bir kaçı bu tarafa düşer:)

jineop
18-04-2012, 21:35
Saksıdakiler bayıldım harika olmuşlar petunyamı acaba bunlar? Pulsatilla muhteşem umarım tohumları olgunlaşır ve bir kaçı bu tarafa düşer:)

Evet küçük çiçekli petunyalar. Büyük çiçekli olanlarla aram çok iyi değil...

jineop
18-04-2012, 21:54
Ağlayan (Kanayan) kalpler , Dicentra spectabilis çiçeği bu sene de geçen sene gibi 2 dalda çiçeklenmeye başladı. İlerleyen zamanda dallar uzayacak çiçekler büyüyecek.

gilan
18-04-2012, 22:05
Evet küçük çiçekli petunyalar. Büyük çiçekli olanlarla aram çok iyi değil...

Calibrachoa :)

günebakan
18-04-2012, 22:09
Umarım onlarda tohum oluşturuyorlardır:)

Vildan Sönmez
18-04-2012, 23:46
Sevgili Jineop, bahçende çiçek patlaması olmuş, süper :cool::cool:

kılıç
19-04-2012, 06:23
Sabah sabah göz gönül ziyafeti güne daha güzel başlanamazdı.Ellerine sağlık sevgiler.

jineop
19-04-2012, 07:33
Calibrachoa :)

Sevgili Gilan, satıcı petunya dedi, ben de ona onlar calibrachoa dedim. Yüzüme tuhaf tuhaf baktı. Yalnız orada yine satıcının petunya diye sattığı daha seyrek yapraklı ve biraz daha küçük çiçekli türleri görünce soru işareti ile döndüm. Hemen araştırmaya başladım.
Bunlar mini petunia plants , Petchoa Plant denilen petunya ve calibrachoanın hibridiymiş. Yaptıkları melezin yaprakları petunya gibi yoğun, çiçekleri calibrachoadan biraz büyük. ;)
Sevgiler.

aheste
19-04-2012, 14:17
Saksılar canlanmış bile, çok güzeller ellerinize sağlık. Sevgiler.

denizakvaryumu
19-04-2012, 17:02
Saksılar renkleniyor;)

Sanırım bahçe yakında böyle olacak :=)

284618

almira
19-04-2012, 17:49
Muhteşem... muhteşem...

Adalet Yağcı
19-04-2012, 18:09
Canım bahçen güzelliği ile göz kamaştırıyor.

Pulsatillalar clematislerle de akraba olmasın, tohum yapıları çok benziyor :)

jineop
19-04-2012, 18:51
Canım bahçen güzelliği ile göz kamaştırıyor.

Pulsatillalar clematislerle de akraba olmasın, tohum yapıları çok benziyor :)

Aynı aileden:)

jineop
19-04-2012, 18:56
Anemonun bu rengi muhteşem.
284669

jineop
19-04-2012, 19:05
İberis sempervirens yaprak dökmeyen, yaprakları ince minik bir kokulu çalı.

284676

Mevsimlik iberis çiçekleriyle çiçekleri aynı. Parlak beyaz inci gibi çiçekleri var.

284677

Arkasında clematis yanlarında diascalar var. Bu bölgedeki çiçeklerin rengi iberis hariç koyu pembe ve mor.

jineop
19-04-2012, 19:12
Cornus floridanın çiçekleri büyüdü, rengi artık beyaz.

284678
284679

Bodur karayemişin çiçekleri çok güzel ve çok güzel kokusu var.

284680

Lalem
19-04-2012, 19:14
Sevgili Jineop çok güzeller, anemonun rengi gerçekten muhteşem..

gilan
19-04-2012, 21:56
Pet-choa! Ne de güzel isim uydurmuşlar. :D

Sevgili jineop, bahçeniz baktıkça içimizi açıyor. Hem bitkiler coşmuş durumda, hem de her tarafta benim çok hoşuma giden bir bakımlılık, bir düzen var. :) Bitki çeşitliliğine diyecek bir şey zaten yok.

İberis sempervirens'i geçen burada bir kaya bahçesinde gördüm. Dönüp dönüp bir daha baktım, o kadar yoğun çiçekli, o kadar dolu dolu ki. Adını da bilmiyordum, fotoğraf çekme şansım da yoktu, deli olmuştum. :) Neyse sonra bir serada rastladım da rahatladım. :) Kesinlikle bol bol kullanılması gereken bir bitki.

Bu arada siz belki tıp bilginizle zaten biliyorsunuzdur ama ben yeni öğrendim: "semper" latince "her zaman" demekmiş, "sempervirens" herdem yeşil, "sempervivum" da herdem canlı. :)

limon
19-04-2012, 22:03
İnternette gezerken Kızılcığın çok büyük çiçeklisi görüp (Cornus Dogwood (http://www.about-garden.com/a/en/3209-x-cornus-kn30-8-venus-r-dogwood/)) hayran olmuştum. Şimdiye dek bizim fidanlıklarda göremedim ama seninki galiba ta kendisi, çok güzel. Pembe çiçeklisi de varmış galiba.

zenfree
19-04-2012, 22:33
Her kare muh-te-şem!!! :)

cemo
20-04-2012, 00:08
Bahçe kapısını ve çitlerin bir kısmını saran morsalkım çiçekleri ve kokusuyla geçenlerin dikkatini çekiyor.
Nolurr şu makinanı kap gel de, benim garbim mor salkımı böyle resmeyle. Yazıktı günahtır, böyle güzel çekemiyorum ben.:(

Her kare nefes kesiyor hemşo. Emeklerine sağlık, gönlümü hoş eyledin gecenin bu vakti.

gülsu
20-04-2012, 08:16
Harika bir bahçe, her çiçek ayrı güzel fotolar da güzel olunca seyreyle... Ayrıca da çok zevkli bir bahçeniz var. Elinize gönlünüze sağlık....

jineop
21-04-2012, 08:41
Nolurr şu makinanı kap gel de, benim garbim mor salkımı böyle resmeyle. Yazıktı günahtır, böyle güzel çekemiyorum ben.:(

Her kare nefes kesiyor hemşo. Emeklerine sağlık, gönlümü hoş eyledin gecenin bu vakti.

Cano, site genel alanında bir sürü morsalkım var. Onlarla bunu karşılaştırdığımda rengi , salkım uzunluğu ve çiçek büyüklüğü farklı. Sanırım bunun genleriyle biraz oynanmış. Fırsat bulursam ikisini birlikte görüntülerim. Keramet bende değil, keramet makinada:p;)
Gelcem kaçısın yok. Çok öptüm.

jineop
21-04-2012, 08:48
İnternette gezerken Kızılcığın çok büyük çiçeklisi görüp (Cornus Dogwood (http://www.about-garden.com/a/en/3209-x-cornus-kn30-8-venus-r-dogwood/)) hayran olmuştum. Şimdiye dek bizim fidanlıklarda göremedim ama seninki galiba ta kendisi, çok güzel. Pembe çiçeklisi de varmış galiba.

Linke tıkladım, aboooo oldum. Dogwoodun çiçekleri insan elinden büyük. Bunun çiçekleri el ayasından biraz küçük ama formu çok güzel. Yapma çiçek gibi, çiçek yaprakları kalın ve kenar ortalarındaki yeşil çok güzel. Yaprakları çıkmaya başladı. Yapraklar yeşil, beyaz alacalı, giderek sarı, kırmızı renklere dönüyor. Pembe çiçeklisini bunu alırken gördüm. Beyaz üzerine yeşil uçlardaki noktalar daha güzel gözüme görünmüştü. Çok beğenerek aldığım bitkilerin başında geliyor. Çok öptüm.

ciceksever70
21-04-2012, 09:06
İberis sempervirens yaprak dökmeyen, yaprakları ince minik bir kokulu çalı.

284676

Mevsimlik iberis çiçekleriyle çiçekleri aynı. Parlak beyaz inci gibi çiçekleri var.

284677

Arkasında clematis yanlarında diascalar var. Bu bölgedeki çiçeklerin rengi iberis hariç koyu pembe ve mor.

Bana gönderdigin iberis bundan mi?

ciceksever70
21-04-2012, 09:12
Süper, süper,süper!!! Hem bahce hem resimler tekrar tekrar baktiriyor. Senin gönderdigin tohumlar cimlenip büyürken cocuklar gibi seviniyorum ama bu resimlere baktikca senin gibi bakamayacagim da sana mahcup olacagim diye ödüm kopuyor. Gercekten parmaklarinda sihir var arkadasim. Mor salkima ben haftada bir sivi gübre veriyorum yakinda ciceklenir, sen sivi gübre veriyor musun ciceklenenlere?

bari
21-04-2012, 09:23
Bu güzel bahçeye bir Cornus capitata yakışır.. Kışın dondu gibiler, ama uyanan olursa size sözüm olsun..

jineop
21-04-2012, 09:34
Bana gönderdigin iberis bundan mi?

Sevgili arkadaşım, sana yolladığım iberis yıllık olan ve rengi mor- pembe arası.
Ama her sene kendiliğinden artarak çimlenerek sürekli açacak. Çiçekli kalma süresi 3-4 hafta. Yalnız farklı zamanda ekildiğinde tüm yaz boyunca çiçeklenme görebilirsin. Tohumları toplayıp , önceki 1 karış olduğunda yeni tohumları aynı yere serpiştirtmek lazım. Toprağa gömmeye bile gerek olmuyor.
Bu çalı formu, bu sene aldıklarımdan. Onun tohumunu bu sene toplayacağım.

Mor salkıma hiç gübre vermedim. 2 sene önce ormandan yaprak çürüntülü toprak karışımını bolca onun ve ormangülünün altına sermiştim. Ay üzüldüm şimdi, morsalkıma üvey evlat muamelesi yapmışım. Hepinizi çok öpüyorum.

jineop
21-04-2012, 09:37
Bu güzel bahçeye bir Cornus capitata yakışır.. Kışın dondu gibiler, ama uyanan olursa size sözüm olsun..

Sevgili bari, kocaman meyveli Cornus capitata , inşallah uyanırlar. Dua etmeye başladım. Çok teşekkür ederim.

jineop
23-04-2012, 21:05
Clematis Montanalar tam çiçeklendiler.

jineop
23-04-2012, 21:08
Dicentra ' nın yakınında kendiliğinden bir tane çimlenme olmuş. Bugün dicentra olduğundan emin oldum.

jineop
23-04-2012, 21:12
Daha önce bahsettiğim beyaz haseki küpesi. Bu sefer özellikle diğer haseki küpelileriyle birlikte görüntüledim. Çiçekleri 2 katı büyük, yaprakları ve bitki boyu yarısından bile küçük. Çok güzel.
Çiçeklenme bittikten sonra ya ön sıralara alınacak ya da saksıya...

jineop
23-04-2012, 21:27
Hostalar bu sene bayağı çoğalmışlar.

286093

Magnolia soulangiana , yaprak döken cinsinden olan manolyanın çiçekleri. Kuru dallarda önce çiçekler sonra yapraklar oluşuyor. Çiçeklenme süresi çok uzun değil.

286094

Göl soğanı

286095

Pierisin diğern türü

286096

Mavi ladinin çiçekleri

286097

Dudi
24-04-2012, 07:11
Farkındamısınız bu sene bütün çiçekli bitkiler çiçek patlaması yaşıyor. Yağmurlardamı birşeyler vardı acaba diye düşünmeye başladım. Heryer çiçek :)

limon
24-04-2012, 09:05
Bence kışı tam kış gibi geçirdiğimizden.

Yukarıdaki Pierisi bir kaç yıl önce almış saksı aranjmanında kullanmıştım. Ama ne gölgede ne güneşte mutlu edememiş en sonunda öldürmüştüm. Sanırım saksıda mutlu ededim, keşke direkt bahçeye dikseymişim. Geçen Bauhausa gittiğimizde vardı ama ufaklardı, bir kaç tane gelişmişini alıp ( bir fidanlığın internet sitesinde gördüm) çit bitkisi olarak kullanmak istiyorum. Yapraklarındaki renklenmeye ve yaprak formuna bayılıyorum.

fazmit
24-04-2012, 09:48
Mavi ladin harika duruyor.Bahar mevsiminde yeni filizlenmeyle daha bir güzeller sanırım.

jineop
24-04-2012, 10:10
Bence kışı tam kış gibi geçirdiğimizden.

Yukarıdaki Pierisi bir kaç yıl önce almış saksı aranjmanında kullanmıştım. Ama ne gölgede ne güneşte mutlu edememiş en sonunda öldürmüştüm. Sanırım saksıda mutlu ededim, keşke direkt bahçeye dikseymişim. Geçen Bauhausa gittiğimizde vardı ama ufaklardı, bir kaç tane gelişmişini alıp ( bir fidanlığın internet sitesinde gördüm) çit bitkisi olarak kullanmak istiyorum. Yapraklarındaki renklenmeye ve yaprak formuna bayılıyorum.

Sevgili limon pierisler ilk bitkilerimden ve Bauhaustan almıştım. Geçenlerde fidanlıkta yaprakları farklı renkte olan türlerini Pieris varieagated (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&rlz=1T4MOOI_trTR397TR398&q=variegated%20pieris%20plant&gs_upl=0l0l0l11281lllllllllll0&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=oF6WT4qrC6iB4ATQ3OlG&biw=1024&bih=536&sei=pV6WT962H4Pe4QSr2PVG) olanlardan gördüm, çok güzellerdi.;)

Kiraz
24-04-2012, 10:17
Sevgili Jineop, bitkilerin harika. Benim bazı bitkilerde tomurcuk bile yokken seninkiler açmışlar bile. Bereketin bol olsun.

jineop
24-04-2012, 11:21
Sevgili Jineop, bitkilerin harika. Benim bazı bitkilerde tomurcuk bile yokken seninkiler açmışlar bile. Bereketin bol olsun.

Sevgili Kiraz, tablo o kadar güzel değil. Daha önce soğuklardan etkilenmeyen mor solanum, brugmansia, kennedia ve abutilonda hala hareket yok. Çok şükür
begonviller ve mavi yasemin uyanmaya başladı.:confused:
Sabah akşam sürgün bakıyorum.:(

berrinb
24-04-2012, 11:43
Bahçeniz harika görüntülerle dolu ..Sevgili jineop, görmediğim çiçekleri bahçenizde görmek ve isimlerini öğrenmekteyim...harikasınız...maşaallah ,ellerinize ve gönlünüze sağlık...

Saksı ve saksı çiçeklerinizin de çok zevkli ve güzel olduklarını da belirtmeden geçemeyeceğim...Bu gün biraz geç uykudan kalktım ve bahçenizde çayımı içerek dolaştım..İçim açıldı....Bu güzellikleri bizlerede paylaştığınız için çok çok teşekkürler canım..
Ağlayan kalpler çiçeğini 6 sene iki saksıda yaşatabildim beyaz ve kırmızıydı..Daha sonra dondular..Bir daha da Bauhausta soğanını bulamadım..Siz nereden aldınız ?? Bana bildirimisiniz??..memnun olurum...:)
Kolay gelsin bahar hazırlıkları ...selam ve sevgiler...:))

jineop
24-04-2012, 12:39
Sevgili Berrin Hanım, dicentralar dona dayanıklı. Muhtemelen saksının fazla su ile dolmasından ve uzun sure su içinde kalmasından dolayı çürümüş olabilirler.
Pendik sahilde Garden Centerdan 3 yıl önce almıştım. Şu an yok, rastlarsam size haber veririm. Hatta alırım. Sevgiler...
Not: Zarif sözleriniz için teşekkür ederim.

gilan
24-04-2012, 19:32
Çok şükür
begonviller ve mavi yasemin uyanmaya başladı.:confused:
Sabah akşam sürgün bakıyorum.:(

Begonvil bahçede mi?

jineop
24-04-2012, 20:08
Begonvil bahçede mi?

Ada begonvili dışarıda 2. kışını tamamladı;) Ahmeter abimizin kendi ada begonvilinden çelikle üretip bana hediye etmişti.;)

jineop
25-04-2012, 20:11
Ayı gülü , ağaç şakayık tomurcukları açılmaya başladı. Yarın tam açılr.

jineop
25-04-2012, 20:13
Geçen sene dökülen tohumlardan taşların arasında çimlenmiş. Nemophila severek her sene ekebileceklerimden.:p