PDA

View Full Version : Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 [7] 8

gilan
04-06-2012, 22:52
Diyorum ya bildiklerimin yarısını ağaçlar.net'ten yarısını da onun neden olduğu yollardan öğreniyorum diye. :) Senin için bu oxalis'i araştırırken şu harika kitaba rast geldim:
Amazon.com: Alpines: An Essential Guide (Crowood Essential Guides) (9781847972958): Michael Mitchell: Books (http://www.amazon.com/Alpines-Essential-Guide-Crowood-Guides/dp/1847972950/ref=wl_it_dp_o_pC_S_nC?ie=UTF8&coliid=I3IBKN7NW3WA8Z&colid=2X3Z4TCKTO9MM)
İleride sadece alpine bitkileri kullanarak bir kaya bahçesi tasarlamak istiyorum. En fazla 10 cm boylanan, çok bol çiçekli, aşırı dona dayanıklı dağ bitkileri... Bu kitap çok faydalı bir kaynak olacak.

Ve yine bakınırken şu fotoğrafı buldum:
http://farm3.static.flickr.com/2386/2240913633_b4bbd64b65.jpg
Alpine bitkilerinin doğal ortamlarında nasıl tam güneşte ama sepserin bir şekilde yaşadıklarının mükemmel bir yansıması. Bu fotoğrafı önceden bir zaman görmüştüm ama saklamamışım. Sonra tekrar bulabilmek için belki 2 saat google'da bin türlü kelimeyle arama yapmıştım ama bulamamıştım. Şimdi sayende tak diye karşıma çıktı. :)

jineop
04-06-2012, 23:28
Diyorum ya bildiklerimin yarısını ağaçlar.net'ten yarısını da onun neden olduğu yollardan öğreniyorum diye. :) Senin için bu oxalis'i araştırırken şu harika kitaba rast geldim:
Amazon.com: Alpines: An Essential Guide (Crowood Essential Guides) (9781847972958): Michael Mitchell: Books (http://www.amazon.com/Alpines-Essential-Guide-Crowood-Guides/dp/1847972950/ref=wl_it_dp_o_pC_S_nC?ie=UTF8&coliid=I3IBKN7NW3WA8Z&colid=2X3Z4TCKTO9MM)
İleride sadece alpine bitkileri kullanarak bir kaya bahçesi tasarlamak istiyorum. En fazla 10 cm boylanan, çok bol çiçekli, aşırı dona dayanıklı dağ bitkileri... Bu kitap çok faydalı bir kaynak olacak.

Ve yine bakınırken şu fotoğrafı buldum:
http://farm3.static.flickr.com/2386/2240913633_b4bbd64b65.jpg
Alpine bitkilerinin doğal ortamlarında nasıl tam güneşte ama sepserin bir şekilde yaşadıklarının mükemmel bir yansıması. Bu fotoğrafı önceden bir zaman görmüştüm ama saklamamışım. Sonra tekrar bulabilmek için belki 2 saat google'da bin türlü kelimeyle arama yapmıştım ama bulamamıştım. Şimdi sayende tak diye karşıma çıktı. :)

Harikasın gilancım, işe yaradığıma çok sevindim. Alpine bitkileri çok güzel. Kaya bahçesi için harika seçimler. Bu konu yeni bir başlığı hakediyor. Teşekkürler...

ayhat
05-06-2012, 13:55
Ben size balkonumda kahve teklif ettim ama dayanamadım cezvemi aldım sizin yaseminin altına geldim, ilk kahveleri burda içelim şimdi bebekte durmaz :)

Birol
05-06-2012, 14:29
Sevgili jineop
Senin bahceni ziyaret ettimmi bana kompleks geliyor kendimi çok beceriksiz, zevksiz ve uyuşuk görüyorum. Bu düzeni, bu komplikasyonu, bu güzellikleri ben kırk değil, yüz kırk fırın ekmek yesem yapamam.:(((

jineop
05-06-2012, 14:48
Sevgili jineop
Senin bahceni ziyaret ettimmi bana kompleks geliyor kendimi çok beceriksiz, zevksiz ve uyuşuk görüyorum. Bu düzeni, bu komplikasyonu, bu güzellikleri ben kırk değil, yüz kırk fırın ekmek yesem yapamam.:(((

Sevgili Birol, yok bunu kabul edemem. 20 metrekare yer için nerdeyse 10 gündür uğraşıyorum. Onu da yüzüme gözüme bulaştırdım. Hala bitmedi. Aramızda seni görmek çok güzel. Çok teşekkürler, selamlar, sevgiler...

Aysis
06-06-2012, 18:06
Sevgili ayşiş, kısa süreli tanışmamıza rağmen yaydığın pozitif enerji ile beni mest ediyorsun. Agaclar.nete ilk üye olduğum sıralar sevgili Güngör Salman kendiliğinden bana kocaman bir paket göndermişti. Gözlerime inanamadım, sevinçten havalara uçmuştum. Ardından Güler ablam .... Yani eskiler bizlere paylaşmayı çğretti. Sevgiyi, bitkiyi...

Sen de içinden gelerek bana çok özel bir hediye yolladın. Her gün bakıyorum, bahçemdeki ayşiş ne zaman açacak ve neymiş diye. Özel bir köşeye yerleştin. Çok teşekkürler.

Sevgili jineop güzel sözlerinize teşekkür ederim.

Benim bahçemdekiler de açmadılar daha açınca resimleyeceğim.

Ama ben bahçem için bir bölüm açmadığım için nasıl görüntüleri hangi konuya taşıyacağım bilemiyorum. Ah emekli olsam da ben de siteye daha fazla zaman ayırabilsem..

jineop
07-06-2012, 09:52
Verandanın sol yanı, astilbe, dianthus ve spiraea

ayhat
07-06-2012, 09:58
Tamam ben o sandalyede oturabilirim :)

sevim4
07-06-2012, 10:10
Arkadaşım bunlar çok şirin şeyler.

jineop
07-06-2012, 11:28
Sebze bahçesinin dünü:)
305553
305554
305555

Bugünü:)

305557
305558

alcen
07-06-2012, 11:35
Hemşom, heryer ışıl, ışıl parlıyor çiçeklerinde senin gibi pırıl pırıl çok güzel, deminden beri beğen butonuna basıyorum olmuyor şimdi başarabildim..
Ellerine sağlık, allah güç kuvvet versinde hep yapalım. İşler bittimi beton yığınını kaldırabildinmi, sana kolaylıklar diliyorum.....

alcen
07-06-2012, 11:37
Sana inanmıyorum,maşşallah...

jineop
07-06-2012, 11:41
Bitti sayılır hemşom. Damlalık serilecek, ince ayar çekilecek:D

jineop
07-06-2012, 11:53
Schizanthus, kelebek orkidesini geçen yıl sevgili günebakanın balkonunda görüp çimlendirmeye karar vermiştim. Çok cılız bir bitki. Çiçekleri çok şirin. Daha göz alıcı bekliyordum. Bu gördüğünüz 2 kök. En az 10 kök birlikte ekilirse çıtı- pıtı hoş bir görünüm elde edilebilir.

305560

Ceylanlarla beraber çektim. Bitkiyi daha iyi anlamanız için;)

305561

jineop
07-06-2012, 11:58
Latin çiçeklerini her sene yetiştirmekten çok keyif alıyorum. Şu an sadece 3 farklı renk çiçeklendi.

günebakan
07-06-2012, 12:06
Haklısın Jineop kelebek orkidesi çok cılız oluyor ama bir köktede oldukça fazla çiçek açıyor. Ben kendisinden aldığım tohumdan yetiştiremedim. Güle güle büyüt:)

kartal124
07-06-2012, 15:20
Sayın Jineop,
Sebze bahçeniz hayırlı olsun, bol ürünler dilerim.Bu sene manav alışverişi baya azalacağa benziyor.

jineop
07-06-2012, 15:27
Genel bir bakış;)

Mete Tiren
07-06-2012, 15:28
Latin çiçeklerini her sene yetiştirmekten çok keyif alıyorum. Şu an sadece 3 farklı renk çiçeklendi.

Sn Jineop bu latin çiçekleriyle bende iyi anlaştım ;) Bizim burayı da yaptığım saksı harçlarınıda beğendiler bundan sonra uzun yıllar beraberliğimiz devam edecek sanırım :)

gilan
07-06-2012, 19:34
Sebze bahçesi nereden nereye gelmiş... :)
Astilbe çok güzel çiçeklenmiş.
Genel görünüm harika,
Ve ben de o verandada oturmak istiyorum!!! :rolleyes:

jineop
08-06-2012, 14:23
Clematis ashva

jineop
08-06-2012, 14:30
Tohumdan yetişen godetialar . Artık her sene kendiliğinden çimleniyor. Çimlenme görüntüleri aslanağzı çiçeğine çok benziyor. Kesinlikle vazgeçilmeyecek olanlardan.

Adalet Yağcı
08-06-2012, 14:32
En son eklenenlerle birlikte süper görüntüler.

Sebze bahçesi çok iyi oldu, epeyce yoruldun ama domatesleri toplarken unutacaksın yorgunluğunu :)

jineop
08-06-2012, 14:37
Clematis jackmani ve Solanum jasminoides . Beyaz solanum yeni açmaya başladı.

gilan
08-06-2012, 19:16
Böyle aynı bitkinin değişik yakınlıklardan fotoğraflarını koymana bayılıyorum. ;)

Arkadaki mor deniz hazeranlar mı?

jineop
08-06-2012, 21:20
Böyle aynı bitkinin değişik yakınlıklardan fotoğraflarını koymana bayılıyorum. ;)

Gilancım yakın çekimler, bazen çok aldatıcı olabiliyor. Çiçek kartlarındaki görüntü ile bazen gerçek hali birbirinden çok uzak oluyor ve hayal kırıklıklarına uğratıyor. İstiyorum ki, görüntüler gerçeği göstersin. Faydası oluyorsa ne mutlu bana;)
Arkadakiler Adalet ablamın hazeranları, her yerden fışkırıyorlar. Ben de onları mümkün olduğunca toplu olabilecek şekilde, arka fona yerleştiriyorum. Onlar dokunulmaz, ablamdan dolayı.;)

jineop
08-06-2012, 22:26
Ferihamın Ancusa capensisleri açmaya başladı. Gerçek mavi bunlar. Godetiaların yanında uzaktan bile farkediliyorlar. Artık unutma beni çiçeğim yok diye üzülmüyorum.

Yaşasın...
Sen çok ve güzel yaşa arkadaşım. Teşekkürler...

jineop
08-06-2012, 22:27

Hazeranlar:) Bahçemin özgür kızları...

jineop
08-06-2012, 22:32
Jezebelim mavi kelebeğimiz uçmaya başladı. Bu güzellik için ve yaşamıma kattığın tüm diğer güzellik için çok teşekkür ederim.

cemo
09-06-2012, 02:09
Bu bahçe kaç metrekare kuzum. Ne ararsan var, baktıkca içim gidiyor. Nasıl sığdı bunca bitki bir anlat püf noktaları ki, alıntı yapayım:)

Her kareden sevgi fışkırmış. Gönlüne, sevgine nazar değmesin.

ciceksever70
09-06-2012, 10:35
Sevgili jineop, sormak icin belki daha erken ama pandora yasemini ilk yil cicekleniyor mu? Bir de bir saksi icin kac kök uygun olur? Biliyorsun uzun zamandir cimlenmesini bekliyordum artik ümidi kesmistim o yüzden cok heyecanliyim.

jineop
09-06-2012, 11:16
Sevgili jineop, sormak icin belki daha erken ama pandora yasemini ilk yil cicekleniyor mu? Bir de bir saksi icin kac kök uygun olur? Biliyorsun uzun zamandir cimlenmesini bekliyordum artik ümidi kesmistim o yüzden cok heyecanliyim.

Sevgili arkadaşım, biraz araştırdım. 2. yılında çiçeklenmeye başlıyormuş. Fidanlıkta gördüklerim tek kök üzerinden gelişmiş bitkilerdi. Ve saksıları büyüktü. Tek ya da 2 kök olması mantıklı geliyor...

Çimlenmesine çok sevindim. Taze tohumun güzelliği... Hızla büyüdüğünü sevgili kirazdan hatırlıyorum. Sevgiler...

jineop
09-06-2012, 11:18
Bu bahçe kaç metrekare kuzum. Ne ararsan var, baktıkca içim gidiyor. Nasıl sığdı bunca bitki bir anlat püf noktaları ki, alıntı yapayım:)

Her kareden sevgi fışkırmış. Gönlüne, sevgine nazar değmesin.

Hemşom kaç adım diye soracan :D Saksılarlala asmabahçe katı uyğuluyorum...

ciceksever70
09-06-2012, 11:20
Sevgili arkadaşım, biraz araştırdım. 2. yılında çiçeklenmeye başlıyormuş. Fidanlıkta gördüklerim tek kök üzerinden gelişmiş bitkilerdi. Ve saksıları büyüktü. Tek ya da 2 kök olması mantıklı geliyor...

Çimlenmesine çok sevindim. Taze tohumun güzelliği... Hızla büyüdüğünü sevgili kirazdan hatırlıyorum. Sevgiler...

Eyvah kisin cok iyi korumam lazim o zaman. Ben de detayli bir arastirma yapayim.

Tura
09-06-2012, 14:38
Eyvah kisin cok iyi korumam lazim o zaman. Ben de detayli bir arastirma yapayim.

Misafir odasında yerini ayır.

İçişilerinden siz sorumluysanız bizim gibi izin almaya, lisans çıkartmaya, hatta pasaporta, vizeye falan gerek yok.
İstediğiniz şeyi istediğiniz yere koyabilirisiniz.

Hanımlar... kıymetinizi bilin. Acaip hürsünüz.

Tura
09-06-2012, 14:40
Jezebelim mavi kelebeğimiz uçmaya başladı. Bu güzellik için ve yaşamıma kattığın tüm diğer güzellik için çok teşekkür ederim.

Bu çok güzel... Harika.

jineop
09-06-2012, 21:20

Dayanıklılık derecesini -6 veriyor canım.

ciceksever70
09-06-2012, 21:27
Dayanıklılık derecesini -6 veriyor canım.

Bizde Ocakta -20 leri buluyor disarida birakamam demek ki. Baktim 4 taneymis ikisini eve ikisini müstemilatta sarili olarak kaldirayim o zaman. (Hepsi yasarsa tabii ki), Bu arada sanirim iki tane de lavatera cimlendi.

ciceksever70
09-06-2012, 21:29
Misafir odasında yerini ayır.

İçişilerinden siz sorumluysanız bizim gibi izin almaya, lisans çıkartmaya, hatta pasaporta, vizeye falan gerek yok.
İstediğiniz şeyi istediğiniz yere koyabilirisiniz.

Hanımlar... kıymetinizi bilin. Acaip hürsünüz.

Sayin Tura sandiginiz kadar kolay degil. Evde üc cocukla kisin iceri aldigim iki saksi sardunyayi bile korumam bir macera. Bu yil basim dertte bir tane sundaville, plumbago ve pandoralar bir de zeytin var korumam gereken.

jineop
09-06-2012, 21:46
Mor salkım tekrar çiçekleniyor .
306791
Küpe çiçeklerimin olduğu köşe renklenmeye başladı.
306792
Çelikten yetiştirdiğim katmerli cam güzelleri boylarına bakmadan açmaya başladılar.
306793
306794
Gül sardunya
306795

Güler
09-06-2012, 22:17
Bugün vaktimi arkadaşların bahçelerini dolaşmaya ayırdım. Uzun uzun dolaştım, bilgisayar başında belim ağrıdı, sırtım ağrıdı ama hiç şikayet etmiyorum.
Dolaşa dolaşa iki tane bahçe dolaşmışım bunca zamanda. Biri Eser İlhan'ın diğeri de senin bahçen.
O kadar mutlu oldum ki güzellikler karşısında, adeta kendimden geçtim.

Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur demişler ama sizler bakmakla da kalmamış iğne oyası gibi işlemişsiniz bahçelerinizi.
Ellerinize sağlık. Harikalar yaratmışsınız, ne kadar gurur duysanız azdır, kutlarım sizleri.

Allah sağlık versin, bileğinize güç versin, imkân versin de doya doya, kendinizden geçercesine güzelliklere, güzellik katın.
Sizlerle beraber bu çatı altında olmak çok güzel.

jineop
10-06-2012, 08:55
Bugün vaktimi arkadaşların bahçelerini dolaşmaya ayırdım. Uzun uzun dolaştım, bilgisayar başında belim ağrıdı, sırtım ağrıdı ama hiç şikayet etmiyorum.
Dolaşa dolaşa iki tane bahçe dolaşmışım bunca zamanda. Biri Eser İlhan'ın diğeri de senin bahçen.
O kadar mutlu oldum ki güzellikler karşısında, adeta kendimden geçtim.

Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur demişler ama sizler bakmakla da kalmamış iğne oyası gibi işlemişsiniz bahçelerinizi.
Ellerinize sağlık. Harikalar yaratmışsınız, ne kadar gurur duysanız azdır, kutlarım sizleri.

Allah sağlık versin, bileğinize güç versin, imkân versin de doya doya, kendinizden geçercesine güzelliklere, güzellik katın.
Sizlerle beraber bu çatı altında olmak çok güzel.

Teşekkürler ablam. Beğenmene çok sevindim. Güzel görüntüler oluşması için çabalıyorum. Ama hala çok eksik var. Bir yeri güzelleştirdikten sonra başka bir köşe gözüme batar oluyor. Yani bitmiyor. Bahçenin yarısı oturdu diyebilirim. Okuya okuya, sizlerin bahçelerine baka baka bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
Havaların birden ısınması ya da başka değişle normal sıcaklık geçişi olmadan farklı sıcaklıklar ve gecelerin soğuk olması bitkilerde zararlılara ve keyifsizliklere yol açıyor. Organik ilaçlama kararı nedeniyle zararlılarla mücadelede çok zorlanıyorum.
Oğuz abime selamlar, sevgiler, ikinizi de çok öpüyorum...

Sevgi Durul
11-06-2012, 16:10
Biz geldik, potentilla ve ben.:)

307456

Campanula glomerulata açtı, ekinezya, piilu, jackmani açmak üzere.:p
Şu anda aklıma gelmeyen dahası da var. Can arkadaşım; arkadaşlığın, kardeşliğin, dostluğun, her şey, her şey için binlerce teşekkürler... Sevgiler...

jineop
11-06-2012, 16:37
Sevgili SDurulum, hoşgeldiniz, keyif verdiniz. Bak söylemedi deme o potentilla özgür kalırsa her yeri doldurur. ;) Bitki olğunlaştıkça , verimli toprakta o kollar öyle uzuyor ki, anlatamam, ama üzeri çiçekten geçilmiyor. Toplu halde büyük bir yuvarlak öbek çok şık durur. Ellerine sağlık güzel arkadaşım. Her şey için asıl ben teşekkür ederim. Selamlar, sevgiler...

sevinç34
11-06-2012, 16:46
Aman Allahım nerede bu cennet bahçesi?

jineop
11-06-2012, 17:07
Aman Allahım nerede bu cennet bahçesi?

İstanbulparkta , teşekkürler;)

jineop
13-06-2012, 19:38
Katmerli cücehatmilerimin saksıda olanları açmaya başladı.

308347

Nevsuncumun yazdığı gibi sümbül çan çiçeklerim hala çiçekleniyor.

308348

Allostomeria, Peru zambağının ilk çiçekleri

308355

Ferihamın Ancusa capensisleri

308357
308358

jineop
13-06-2012, 19:41
Clematisler gündüz aşırı sıcaktan tamamen yaprakları soluyor, akşam tekrar canlanıyorlar.

jineop
13-06-2012, 20:14
Bugün çok güzel çiçeklerim oldu.

Çok yıllık hazeranlarım

jineop
13-06-2012, 20:15
Değişik campanula

jineop
13-06-2012, 20:16
Osmanthus

jineop
13-06-2012, 21:31
Pembe yer minesi, bodur kırmızı aslanağzı, alacalı hebe, beyaz- kırmızı godetilar ve şimşirden oluşan bu köşe göze çok hoş görünüyor. İyi bir karışım, delilere duyurulur.:cool:

308441

Beyaz godetia ayrı güzel.

308442

Orhan Özbilgiç
13-06-2012, 21:44
Osmanthus

Hemde alacalı yapraklısı.:eek: Çok güzel.
Ama saksısı küçük değil mi? Ben hep bahçede gördümde...

jineop
13-06-2012, 21:55
Hemde alacalı yapraklısı.:eek: Çok güzel.
Ama saksısı küçük değil mi? Ben hep bahçede gördümde...

Sevgili Orhan Öğretmenim, bugün aldım. Saksıda kalmayacak. Yeri belirlemeden önce bitkiyi öğrenmem lazım. Havalar çok sıcak olduğu için biraz beklemek istiyorum. Problemli bölgeler şimdi mercek altında ;)

nuray topcu
13-06-2012, 21:57
bu sayfada bana bir mutluluk geliyor...hepsi seni kalbini yansıtıyor ablacım.öpüyorum seni.

selis
13-06-2012, 22:03
Osmanthus'un başında ''osman'' var diye forum içi kullanılan esprili bir isim sandım ;)
İyi ki varsın google :p

Fotoğraflarından güzel kokulu bir şeymiş gibi geldi :)

kartal124
13-06-2012, 22:04
Osmanthus
Sayın jineop
Bu çok beğendiğim bir bitki, acaba nereden temin ettiniz, başka varmıydı ve sakıncası yoksa fiyatı ne kadardı?
Selamlarımla.

Kiraz
13-06-2012, 22:05
Sevgili Jineop, bereketli bahçenden özellikle mavi çiçekleri bol bol fotoğrafla lütfen :) Campanula ve hazeranı çok beğendim, ellerine sağlık.

jineop
13-06-2012, 22:10
Sayın jineop
Bu çok beğendiğim bir bitki, acaba nereden temin ettiniz, başka varmıydı ve sakıncası yoksa fiyatı ne kadardı?
Selamlarımla.

Aslında gittiğim büyük fidanlıklarda var. Ben bu bitkileri Çengelköy'deki Palmiye seradan aldım. Fiyatı 30 lira. Ama Büyükcamlıca fidanlığında ve Pendik sahil yolundaki Garden center'da da vardı. Ama oralardaki fiyatı bilmiyorum.

Bitkiyi görünce çok beğendim. Diğerlerinde bu kadar sağlıklı bir form gözüme çarpmadı.

Adalet Yağcı
13-06-2012, 22:13
Vay canına! Bu gün çok bereketli geçmiş.
Delphiniumların haline bakakaldım, bendekiler tam tabiri ile kılkuyruk bunların yanında, renkleri de harika.

Campanulanın çiçekleri çan sarmaşığını andırıyor, Osmanthus çok görkemliymiş, clematislerin her zamanki gibi süper.
Günler geçtikçe bahçenin bitkileri zenginleşiyor, keyifle seyrediyorum gelişmeleri.

Keşke bahçenin şu halini görebilseydim, kim bilir neler keşfederdim :)
İsmini duymadığım bir çok bitkiyle tanışmak ne güzel olurdu.

Aklıma geldi, baston gülünü çok merak ediyordum, açmış olmalı, fotoğraflarına rastlamadım.

jineop
13-06-2012, 22:23
Ablam çok güzel açtı;)

Cymbelina
13-06-2012, 22:31
Bahçenizde ziyaretçiniz (http://www.arkive.org/comma/polygonia-c-album/video-00.html) var:)

Mete Tiren
13-06-2012, 22:42
Ablam çok güzel açtı;)

Gül satışlarda olan baston güllerine hiç benzemiyor ama iyiki benzemiyor bu benzersiz görüntü tam bir göz ziyafeti için...

Adalet Yağcı
13-06-2012, 22:45
Ablam çok güzel açtı;)

Şahane olmuş, ellerine sağlık canım.
Bu bitkiyi iki üç yıl önce konuşmuştuk hatırladın mı, rüzgardan eğilip kırılmasın diye yanına destek yapmanı söylemiştim.

Yarım saat sonra desteklenmiş fotoğrafını yüklemiştin, senin bahçene, bitkilerine olan düşkünlüğünü ve çalışkanlığını o zaman anlamıştım :)

Uçlardan budama yapıyormusun, keşke şelale gibi dökülse aşağı doğru, belki asimetrik bir form verebilirsin.
Baktın hoşuna gitmedi aynı formda tekrar budarsın.

Bir kaç sene önce öyle bir fotoğraf vardı ama hangi başlıkta olduğunu bile hatırlayamadım, Tijli gül başlığına bir bakayım.
Çok güzel bir görüntüsü vardı, bayılmıştık.

gilan
13-06-2012, 23:17
Osmanthus eğer Osmanthus fragrans ise benim kokulular listemden bir bitki. :) Bir iki sene önce Zeki Bey'in bahçe sayfasından görüp tanımıştım.
(Benim bu listeye sadece kokusu havaya yayılanlar girebilir, burnunu dayayınca kokanlar giremez. :cool: )

Campanulanın bu türünün çiçekleri gerçekten de çan gibi değil mi? ;)
Campanula champion sanırım.
Pembesi -40'a kadar dayanıyormuş, bu da kesin ona yakındır.
PlantFiles: Detailed information on Canterbury Bells Campanula 'Champion Pink' (http://davesgarden.com/guides/pf/go/175385/#b)

Hepsini güle güle büyüt jineopcum. ;)

jineop
13-06-2012, 23:35
Osmanthus'un başında ''osman'' var diye forum içi kullanılan esprili bir isim sandım ;)
İyi ki varsın google :p

Fotoğraflarından güzel kokulu bir şeymiş gibi geldi :)

Google da kıskanılabilir bazen:o:)

jineop
13-06-2012, 23:42
Sevgili Jineop, bereketli bahçenden özellikle mavi çiçekleri bol bol fotoğrafla lütfen :) Campanula ve hazeranı çok beğendim, ellerine sağlık.

Senin için çiğ tavuk bile yerim:D

kılıç
14-06-2012, 06:27
Yüzünü görmediğimiz adını duymadığımız bir sürü bitkiyi sizin gibi bitki delileri ve bu site sayesinde görüp öğreniyoruz,daha ne güzellikler öğreneceğiz kimbilir ALLAH azminizi hevesinizi artırsın sevgiler..

sevim4
14-06-2012, 07:36
Gizli hazine maşallah açıl susam açıl.:)

jineop
14-06-2012, 07:57
Şahane olmuş, ellerine sağlık canım.

Uçlardan budama yapıyormusun, keşke şelale gibi dökülse aşağı doğru, belki asimetrik bir form verebilirsin.
Baktın hoşuna gitmedi aynı formda tekrar budarsın.

Bir kaç sene önce öyle bir fotoğraf vardı ama hangi başlıkta olduğunu bile hatırlayamadım, Tijli gül başlığına bir bakayım.
Çok güzel bir görüntüsü vardı, bayılmıştık.

Asimetrik yapmadım çünkü, ön tarafta güneş sevenler var. Seneye farklı bir düzenleme gerçekten güzel olur. Teşekkürler ablam.

jineop
14-06-2012, 08:15
Gilancım Campanula medium poem aynı senin yazdığın gibi. Pembesini 2 ay önce mini plant olarak getirmiştim. O uzun ensiz bir bitki oldu. Sanırım erken dönemde bir uç budama yapılsa daha enli bir bitki elde ederdim. Gerçi çok güzel açtı. Tohumlarını toplayıp , bunları çoğaltmak lazım.:)

nevsune
14-06-2012, 10:16
Oyoyoy öldürün beni, ben iflah olmam gayrı:rolleyes:

Neler yapmışsın yine. Jineopcum inan nutkum tutuldu. Hangi birine ne yazayım şaşırdım.

Hatminin bu kadar güzel açacağını tahmin bile etmemiştim. Bak benimki böyle açmazsa çok bozulurum, haberin olsun:p Sonbaharda Zengardendan aldığım Sümbül campanulalarda bir paket tohumu heba ettim de bir tane bile çimlendiremedim, gerçekten çok güzel açıyorlarmış. Bu yıl senin uğurlu ellerinden çıkan tohumları deneriz artık:)

Osmanthusuna ben de bayıldım, müthiş güzel. Bunun da bodurunu üretseler de yetiştirebilsem, en sevdiğim çalılardan biri bu. Ellerine sağlık çok güzel bir formu var. Babamların Alanya'daki evlerinin arkasındaki bir tepe bunların yabanisi ile dolu, kokusu hiç dikkatimi çekmemiş. Demek güzel kokuyormuş.

"Campanula medium poem" isme bak, renge bak. Gerçekten şiir gibi. Ben de Campanula persificoliamın (http://www.agaclar.net/forum/948468-post798.htm) çiçekleriyle ger ger geriniyordum, güzelin güzeli varmış.

Godetiaların çok güzel açmışlar. Tohumlarını ekmemiştim, galiba güneş istiyorlar diye okumuştum ama şimdi pişman oldum. Gelecek yıl onları ekmem gerek.

Binlerce kez ellerine sağlık canım. Önünde şapka çıkartıyorum:)

jineop
14-06-2012, 13:22
Nevsuncum bugün yere göğe sığamıyorum. Güzel dostlardan güzel sözleri , kılıçtan gelen kargodan çıkan bir kucak mavişten sonra ayaklarım yere basmıyor. Ben de bu gönül mutluluğu için sizlere nasıl teşekkür edebilirim bilmiyorum. Ne yazsam az geliyor gözüme.
İyi ki varsınız...

Campanula glomerulatanın tohumlarını sera gezerken toplamıştım. Sonbahar başında öylesine toprağa serpiştirmiştim. Başka özel hiç birşey yapmadım. Sonbahar sonunda 2-3 yapraklı fideler kendilerini gösterdiler. O 2-3 yapraklı fideler Mayıs ayında açmaya başladılar. Senin tohumların bayatmış. Çimlenmesi kolay ilk yaprakları bayağı büyük olduğundan şaşırtması kolay cabbar bir bitki.

nevsune
14-06-2012, 17:14
Karma arkadaşım karma:) Sen herkesleri sevindiriyorsun ya, senin ayakların da yerden kesilsin.

Yeni mavişlerini iyi günlerde güle güle büyüt. Bizim fakirhaneden yok mu bir isteğin;)

kılıç
15-06-2012, 06:27
Nevsuncum bugün yere göğe sığamıyorum. Güzel dostlardan güzel sözleri , kılıçtan gelen kargodan çıkan bir kucak mavişten sonra ayaklarım yere basmıyor. Ben de bu gönül mutluluğu için sizlere nasıl teşekkür edebilirim bilmiyorum. Ne yazsam az geliyor gözüme.
İyi ki varsınız...

Campanula glomerulatanın tohumlarını sera gezerken toplamıştım. Sonbahar başında öylesine toprağa serpiştirmiştim. Başka özel hiç birşey yapmadım. Sonbahar sonunda 2-3 yapraklı fideler kendilerini gösterdiler. O 2-3 yapraklı fideler Mayıs ayında açmaya başladılar. Senin tohumların bayatmış. Çimlenmesi kolay ilk yaprakları bayağı büyük olduğundan şaşırtması kolay cabbar bir bitki.[/QUO
Bir mavişle ayakları yere basmayan mutavazi arkadaşım senin türkiyenin her yerinde kaç arkadaşı mutluluktan bulutlara çıkardığını kimbilir el altından kaç balkon da bahçe de izin olduğunun hesabı yoktur bir vavişten bu kadar mutlu olman senin büyüklüğünü gösterir ,böyle mutlulukları hepimizin yaşaması ve yaşatması dileği ile öpüyorum..

alcen
16-06-2012, 23:10
Hemşom,senin için ormandan aldığım çiçekler açtı isimlerini bilmiyorum
eminim sen bilir....

Benol Hazaroğlu
17-06-2012, 21:16
Sevgili Jineop,

10 gündür Ankara'daydım. Düğün diye gittim döneceğim gün Eşime stent takıldı.
Dün geldim gelen giden ancak fırsatını bulup bilgisayarı açtım ve direk bahçene daldım.

Moralim yerine geldi gözüm, gönlüm açıldı.
Azmine ve zevkine hayran olarak maviler arasında gezdim dolaştım.
Artık bir kahve içmek farz oldu bana.

Sevgiyle kal canım.

buca
17-06-2012, 21:48
bende bahçem var sanıyodum.Benimki sadece bah mış:)

jineop
18-06-2012, 07:01
Hemşom,senin için ormandan aldığım çiçekler açtı isimlerini bilmiyorum
eminim sen bilir....

Ooooo çok güzelmiş. Lilium mortagan sanırım bu. İstanbul Zambağı, Sultan Zambağı diğer adları. Boyu 1-2 metreye ulaşabiliyormuş. Çok teşekkür ederim hemşom.

jineop
18-06-2012, 07:04
Sevgili Benol, çok geçmiş olsun. Stent ile atlatmanıza sevindim. Allah başka sıkıntı vermesin. Çok öptüm.

alcen
18-06-2012, 11:36
Hemşom, bu zambak bizim köyde ormanın içinde dere kenarı sayılır baya yüksek
bir yerde doğada kendisi yetişiyor..
çok dolaştım başka yerde raslamadım ormanda. geldiğinde seni oralara götüreceğim orda tarihi su kemerleride var..

Jezebel
25-06-2012, 14:03

Ay ben çok utandım ve mahçup oldum şimdi:rolleyes:
Nasıl görmedim bilemiyorum?!
Benim de tebessümümde senin büyük katkın var,
görünce " bu da arkadaşımın elinden" dediğim o kadar çok bitkim var ki !!!
Sevgiler.

Aysis
26-06-2012, 18:50
Sevgili Jineop size göndediğim çiçek benim bahçemde açtı. Duvar kenarını onunla kaplamştım.
Aşağıda önce büyük bir resim sonra enginarların arkasındaki genel görüntüsü var. rengi mavi ile lila arası. Umarım sizinkiler de açmaya başlamıştır.;)
312424

312425

312426

Bunlarda bahçemdeki başka güzellikler..

312427

312428

günebakan
26-06-2012, 21:44
Ahaa ölüyorum galiba ben bu nedir kardeşim hangisini beğeneceğiz oynamıyorum ben yaaa:( muhteşem görünüyorlar arkadaşım yaa:)

jineop
26-06-2012, 21:47
Sevgili Ayşiş, aster bu:) Bahçemi renklendirdiğin için çok teşekkür ederim. Asterlerim henüz açmadı. Önceki seneleri düşündüğümde geç yaz açıyor diye hatırlıyorum. Henüz tomurcuk bile oluşturmadılar. ;) Açınca görüntüleyeceğim.
Sevgiler.

alcen
30-06-2012, 11:04
Hemşom,
cennet bahçen iç açıyor,ferrahlık veriyor insana seyrettikce maşşallah.Sebzelerin durumu nasıl büyüyorlarmı.....

jineop
30-06-2012, 14:22
Hemşom,
cennet bahçen iç açıyor,ferrahlık veriyor insana seyrettikce maşşallah.Sebzelerin durumu nasıl büyüyorlarmı.....

Hemşom onların keyfi yerinde... Domates, biber ve salatalık yemeye başladık. ;)
Bir ara görüntüler eklerim.

jineop
04-07-2012, 22:02
Hemşom onların keyfi yerinde... Domates, biber ve salatalık yemeye başladık. ;)
Bir ara görüntüler eklerim.

Hemşom sebze bahçesi

jineop
04-07-2012, 22:06
Soğanlı saksılarına sarıkız ve latin çiçeği eklemiştim.

jineop
04-07-2012, 22:07
Fotograf çekerken gün batıyordu...
Nevsuncum:p

jineop
04-07-2012, 22:09
Gül sardunya hakkını veriyor.

jineop
04-07-2012, 22:13
Sdurulum thornless yani dikensiz, yaprak dökmeyen ve bol meyve veren, dekoratif yapraklı böğürtlen senin için;)
Tadı biraz ekşi ama nefis bir bitki.

günebakan
04-07-2012, 22:17
Offf bu nasıl bir gül sardunya böyle muhteşem:)

Sevgi Durul
04-07-2012, 22:19
Çok teşekkür ederim, jineop'um. Eşim bol bol yer, ne de olsa diabetli.

Soğanlı saksılarına sarıkız ve latin çiçeği çok yakışmış, ama soğanlılar çok sudan çürümez mi? Bu sene aldığım soğanlıları ve zıpçıktılarımı çok sulamaktan kaybettim de hatırlatayım dedim. Sarıkız suyu çok seviyor, biliyorsun.;)

Sevgiyle arkadaşım...

gilan
04-07-2012, 22:20
Soğanlı saksılarına sarıkız ve latin çiçeği eklemiştim.

Soğanlar da saksıda duruyor mu yoksa soğanlılardan boşalan saksılar mı bunlar? Duruyorsa sarıkız kadar su isteyen bir bitkiyle birlikte nasıl olur diye merak ettim.

Sardunya muhteşem ötesiymiş. Çelik hakkımı saklı tutarım. :)
Nereden hakkım oluyorsa? :p

jineop
04-07-2012, 22:24
Gilancım, İpomea batatesler çok hoş, saksı aranjmanları için ideal. Pembe çiçekleri geçtiğimiz günlerde açmıştı, çekmeye zamanım olmadı:(
315687
315688

Bahçemde çok beğendiğim bir çalı türü. Euonymus türü diye düşünüyorum. Yaprak dökmüyor, yaprakları parçalı bulutlu ve çok renkli. Fotograf kötü ama biraz fikir veriyor. Sonbaharda kızıllıkları artıyor.

Adalet Yağcı
04-07-2012, 22:33
Sebzeler, thornless, batates, sarıkızlar, sardunya velhasıl hepsi de şakıyor.
Günbatımı ise şiir gibi.
Ellerine sağlık sevgili Jineop'um.

jineop
04-07-2012, 22:43
Offf bu nasıl bir gül sardunya böyle muhteşem:)

Hemen arkadaşım, senin ellerinde asıl çoşar;)

gilan
04-07-2012, 22:43
Ipomea batataslardan sonbaharda patates de yiyeceğiz. :D
Çok güzel gelişip sarkmışlar. :) O saksıda bir de bronz yapraklısı yok muydu? Yanlış mı hatırlıyorum?

jineop
04-07-2012, 22:46
Soğanlar da saksıda duruyor mu yoksa soğanlılardan boşalan saksılar mı bunlar? Duruyorsa sarıkız kadar su isteyen bir bitkiyle birlikte nasıl olur diye merak ettim.

Sardunya muhteşem ötesiymiş. Çelik hakkımı saklı tutarım. :)
Nereden hakkım oluyorsa? :p

Çok haklısınız yazdıklarınızda... Yanlız büyük bir saksı, soğanlılar orta kısmın biraz üstündeler, sarıkız saksı yüzeyini tamamen kaplıyor ve kökleri yüzeyel seyrediyor. Bu bir deneme, suyun soğanlılara erişemeyeceğini düşünüyorum. Sık ama yüzeyel sulama yapıyorum. Yarın bir tane soğanlı çıkarıp bakayım:p

jineop
04-07-2012, 22:48
Ipomea batataslardan sonbaharda patates de yiyeceğiz. :D
Çok güzel gelişip sarkmışlar. :) O saksıda bir de bronz yapraklısı yok muydu? Yanlış mı hatırlıyorum?

Bronz yapraklısını , ayırıp diğer büyük saksıya aldım. Muhlenbeckia ile keyfi yerinde:p

jineop
04-07-2012, 22:52
Sebzeler, thornless, batates, sarıkızlar, sardunya velhasıl hepsi de şakıyor.
Günbatımı ise şiir gibi.
Ellerine sağlık sevgili Jineop'um.

Ablam elma ağacım çiçek açtı:p Beklenilen çelik Clematis John Paul2 çıktı. Elmanın kökleriyle karışmış durumdalar. Onları kimse ayıramaz:cool:

jineop
04-07-2012, 23:21
Küpe çiçekleri

Benol Hazaroğlu
05-07-2012, 08:29
Sevgili Jineopum,

Bahçen yine konuşturuyor. Çok zevklisin.
Sana getirdiğim 2 minik küpe yaşıyor mu? Merak ettim. Mefta ise yine dikeceğim.

Sevgiler.

adacık
05-07-2012, 08:37
Küpeleri saksı da mı yetiştiriyorsunuz, kışın durumlarını merak ettim de...

sevim4
05-07-2012, 10:28
Sevgili jineop,ben bunları gördükten sonra vaz geçeceğim bitki yetiştirmekten.
Süper olmuş küpeler sardunya ellerine sağlık.

alcen
05-07-2012, 11:03
Hemşom,
akşam baktım, sabah gözümü açtım hemen bahçene geldim ne diyeyim bilemedim allah nazarlardan saklasın seni...
Hepsi, sebzelerde ne kadar sağlıklı, saksı tanzimlerin süper bitkiler adeta kahkaha atıyor.
Sen bu işi biliyorsun anam,seralardan alıp koymakta iyi ama, insanın bitkiye hayat verip kendinin büyütmesi daha bir başka. canı gönülden kutlarım canım.....

Adalet Yağcı
05-07-2012, 11:35
Ne de güzel sarılmış elmaya :)
Demek bu John Paul 2 ler daha çabuk kökleniyorlar diğerlerinden.
Bu kaçıncı oldu?

Ben sana Multi Blue, H.F. Young, ve vyvan pennel fidelemiştim, pennelde henüz ses yok ama Multi blue ve diğerinin yeşil sürgünleri belirginleşti.
Yerinden oynatmamaya ve nemli tutmaya çalışıyorum, yarı gölge bir yerde erişip sana gelmeyi bekliyor.

Küpeler de harika bu arada.

Güler
05-07-2012, 12:40
Ellerine sağlık, her şey çok güzel görünüyor.

jineop
06-07-2012, 06:49
Sevgili Jineopum,

Bahçen yine konuşturuyor. Çok zevklisin.
Sana getirdiğim 2 minik küpe yaşıyor mu? Merak ettim. Mefta ise yine dikeceğim.

Sevgiler.

Ufaklıklar hiç canlanamadı, Benolum:( Saksısını hala inatla bozmadım.

jineop
06-07-2012, 11:08
Küpeleri saksı da mı yetiştiriyorsunuz, kışın durumlarını merak ettim de...

Bir kısmı saksıda. Kışı dışarda geçiriyorlar. Geçen sene çok iyi koruyamadım. Ona rağmen kışı çoğu atlattı. Kupkuru dallar baharla sürgünler verdiler. :)

jineop
06-07-2012, 11:13
Sevgili jineop,ben bunları gördükten sonra vaz geçeceğim bitki yetiştirmekten.
Süper olmuş küpeler sardunya ellerine sağlık.

Yok arkadaşım yok. Bu sene kendi açımdan kötü bir sene oldu. Doludan fazlasıyla zarar gören bitkim oldu. Ardından hastalıklar eklendi. Bahçem keyifsiz bu sene. Güzel bitkilerimden kayıplarım çok oldu. Clematislerin bir kısmı wilt hastalığına yakalandı ve budandı.

Alınan onlarca bitki telef oldu. O kadar çok almaya bunlar çok az:(
Bahçenin en güzelleri şu ara küpe çiçekleri... Tam iyi görüntüleyemedim. O köşeler çok keyifli...

jineop
06-07-2012, 12:54
Ortancaların en güzel zamanı.

jineop
06-07-2012, 13:05
Morlar kiraz için,
Clematis hakurei

316050

Campanula

316051

jineop
06-07-2012, 13:06
Katmerli güngüzelini limon için seviyorum...

jineop
06-07-2012, 13:09
Ekinezyanın beyazını daha çok seviyorum.

Mete Tiren
06-07-2012, 13:19

Lap topu aldım benim ortancaların yanına gittim uzun uzun resmi gösterdim boyunlarını büktüler bilmem artık sıcaktan mı bilmem resimlerden mi ? :o

Abla ellerin dert görmesin hepsi harikalar...

Adalet Yağcı
06-07-2012, 16:34
Ben de öyle yaptım sevgili Mete, ortancalarım var diye boşuna sevinir böbürlenirmişim :(

nuray topcu
06-07-2012, 16:54
yaaaa Aysel ablacım yaaaaa,başka bir şey diyemiyorum...

selis
06-07-2012, 18:34
Ortancalar kesinlikle İstanbul bitkisi. İzmirliler bosuna ugrasiyoruz :)

Jezebel
06-07-2012, 19:12
Ortancalar kesinlikle İstanbul bitkisi. İzmirliler bosuna ugrasiyoruz :)

Kesinliklen :p katılmıyorum, biz bakamıyorsak ortancanın bir kabahati yok.
Çok güzel bakan izmirliler var, haklarını teslim etmemiz lazım.;)
Jineopun elinden ne olsa oluyor, zaten sadece parmağı değil iki eli de yeşil ;)
Ondan.

YeniGine
06-07-2012, 23:46
Merhaba Jineop. Büyük bir zevk ile devamlı bahçeleri geziyorum. Bugece nasip isee sizin bahçenizi gezmeye başlıyorum.

YeniGine
06-07-2012, 23:58
Çok güzel bir bahçe görüntüleri ile başladım gezime. Sevgili Jineop o ağaç kabuklarını nereden buldunuz ki?

Sudenur
07-07-2012, 00:40
Merhaba sevgili jineop, Bu sene kendi açımdan kötü bir sene oldu." yorumunuzu okurken kötüsü böyleyse iyisi nasıl olur ki diye hiç geçirmedim aklımdan zira elinizin değdiği hiç bir şey kati süretle çirkin olmuyor, efsunlu üyeler var bu formda. Herşey çok güzel, çok zevkli ve alımlı. Dilim tutuluyor lal oluyorum gezinirken, yüreğinize bileğinize sağlık, keyifle çeşitlendirin bahçenizi. ;)

jineop
07-07-2012, 09:43
Kesinlikle selise katılıyorum. Ortanca genellikle uygun bölgeye dikildiyse İstanbul' da hem çok çiçekleniyorlar, hem çiçek kümesinin büyüklüğü aşırı artıyor. Gerçi sitede ya tam gölge ekimi ya da aşırı güneş yüzünden keyifsiz olan çok ortanca var. Ortanca gölgeyi sevsede kesinlikle çiçeklenme için az da olsa direk güneş istiyor.

bahtiyar02
09-07-2012, 23:25
Küpe çiçekleri
Küpeliler harika güzellikte. ellerinize sağlık
saygılar

nevsune
10-07-2012, 09:25
Fotograf çekerken gün batıyordu...
Nevsuncum:p

Ah canııımmm çok şekersin:)

Bir kaç gün İstanbul'daydım. Kaldığım yerde binaların içiçeliğinden gökyüzü bile görünmüyordu sanki ya da benim görecek halim yoktu. İlaç gibi geldin bana, sağol güzel arkadaşım:) İstediğin bütün güzellikler senin olsun...

Jineopcum bahçende harikalar yaratmışsın. İnsan hangi birine bakacağını, beğeneceğini şaşırıyor. Batateslerine bayıldım, tam artık birşey almayacağım derken aklıma taktın onları:) Bronzunu da görmek lazım, elin değdiğinde bir gösteriver.

Ankara ortancalarının renkleri soldu tuhaf bir renk aldılar. İstanbul'da dolu dolu, canlı canlı, pembe pembeydiler. Aynı seninkiler gibi. Küpelerin de coşmuş ki ne coşmak. Ben elimde fısfıs bütün gün onlara su püskürtüyorum:) Kıskandım ikliminizi valla.

Ellerine sağlık canım. İçim açıldı bahçende. Bundan daha iyisi nasıl olur, hiç bilemedim:)

gilan
10-07-2012, 19:31
Kıskandım ikliminizi valla.

Ben de kıskanıyorum. :D
Türkiye'de bahçe yapmak için en güzel yer İstanbul ve Batı Karadeniz bence. :)
Kışın bizim kadar dondurucu değil, yazın bizim kadar kurak değil. Daha sıcak olan güney bölgelerde de kış soğuklaması isteyen bitkiler zorlanıyor. İstanbul civarı tam ideal. Ucundan begonvil bile yetişiyor, daha ne? :)

Adalet Yağcı
10-07-2012, 19:40
Aynı fikirdeyim sevgili gilan.

Ama kabahat biraz da bizde, iklime uygun bitkiler seçsek hiç böyle zorluklar yaşamayacağız.
Ama olmaz ki, illa da yedi iklim dört köşede ne bulursak hevesleniyoruz, bu da yetmiyor Yurt dışından getiritiyoruz.

Karadeniz bol yağışı ile çok avantajlı, oradaki otlar bile her daim yeşil.
Eh İstanbul'un da bir ucu Karadeniz ne olsa :)

gilan
10-07-2012, 21:11
Katılmamak elde değil. :rolleyes:

Ama işte bitki deliliği yok mu... :D

jineop
10-07-2012, 22:53
Gilancım Euonymus alatusu sonbaharda artık seyredebiliriz.;) İki tane Nandina domestica'nın compact türünü aldım. Hoş görüntüler olacak sanırım.

jineop
10-07-2012, 22:56
Ortancaseverlere duyurulur, bu sene bazı çiçek topları , nerdeyse futbol topu kadar. Bazı kısımları mavi, bazı kısımları açık pambe, bazıları da nerdeyse kırmızı...
Bitki yaşlandıkça, yerini severse çiçek topları çok büyüyor.

YeniGine
12-07-2012, 01:28
Çok güzel bir bahçe görüntüleri ile başladım gezime. Sevgili Jineop o ağaç kabuklarını nereden buldunuz ki?

Sanırım bahçenizdeki yabancılardan pek hoşnut değilsiniz jineop...

Adalet Yağcı
12-07-2012, 08:07
Sevgili Yeni Gine;
Sevgili Jineop asla böyle düşünmez, kendisini uzun zamandır ve şahsen tanıdığım için eminim.
Dalgınlığına gelmiş ve mesajınızı atlamıştır, hepimiz yapıyoruz bunu istemeyerek.

Sizin üzüldüğünüzü gördüğünde çok ama çok üzülecektir.
Siz lütfen üzülmeyiniz, en kısa zamanda içinizi rahatlatacak cevabı yazar Jineop.

jineop
12-07-2012, 10:12
Sanırım bahçenizdeki yabancılardan pek hoşnut değilsiniz jineop...

Sevgili YeniGine, bahçemde yabancılardan hoşnut olmama kanısına bir sorunuza cevap vermediğim için hemen varmışsınız. İlerleyen zamanda siz zaten bu kanınızın doğru ya da yanlış olduğunu kendiniz farkedeksiniz.

Çok yazı yazmaktan hoşlanmadığım doğru. Güzel yazı yazmayı beceremediğim de doğru. Gereksiz yazmamaya çalıştığım da doğru. Sizin sorunuza cevap yazmamayı bilerek ve isteyerek yapmadığım da doğru. Mesajınızı maillerimden okumuştum. Cevap yazacaktım ama atlamışım. Lütfen kusuruma bakmayın.

İstemeden sorularını atladığım diğer dostlar varsa onlardan da özür dilerim.

Ağaç kabuklarını büyük fidanlıklardan cuvalla alabilirsiniz. Örneğin Büyükcamlıca Fidanlığında cuvalı 18 liraya bulabilirsiniz. Sevgiler...

limon
12-07-2012, 11:06
Ben daha önce agromart (http://www.gartengold.com/) tan almıştım, fiyatı diğerlerine göre daha makuldu ama şimdi ne durumdadır bilmiyorum, sormakta fayda var.

Satı Uğurtan
12-07-2012, 14:06
Sevgili jineop, bitkilerin, bahçen, ekinezyaların, küpelilerin, clematislerin, sardunyalarında senin yüreğin kadar güzeller canım kardeşim sevgiyle büyüt.

jineop
12-07-2012, 14:11
Ağaç kabukları bazen yılanlara gölgelik yapabiliyor. 2 gün önce elma ağacının dibindeki clematisin köklerini kapatan ağaç kabuklarını düzeltmek için kaldırdığımda soğuk bir supriz beni bekliyordu. Yaklaşık 50 cm gümüş renkli ufaklıkla ilk tanışmamız gerçekleşti. O kendini bir tarafa ben kendimi bir tarafa attım. Güya yılanları kaçıran ses yayan 2 tane aletle önlemimi almıştım. Bahçeye beslenmeye gelen 4-5 kedi de işe yaramamış:( Tabi ki ona zarar vermeyi düşünmedim. O da ben de iyi korktuk:o

Sevgi Durul
12-07-2012, 14:13
Bu yıl yılan çok galiba, ben de korkumdan iki gündür bahçeye gidemiyorum.:dilli:

jineop
12-07-2012, 14:45
Yılanların artması havaların ısınması ve yağışların artmasıyla yeşil alanların artmasına bağlanmış. Yılan sokmalarında ilk yardım (http://www.agaclar.net/forum/surungenler-ve-digerleri/28009.htm#post997440)bu durumda çok önem kazanıyor.

Satı Uğurtan
12-07-2012, 22:57
Sevgili jineop, benimde bahçemde aynı sorunu yaşıyoruz, bir tanede bizim bahçede var gri olduğunu söyledi kızım, armut aynı yere havlayıp durunca takip ettik ve kızım görmüş büyükmüşte, hatta komşu bahçemi sularken oda görmüş korkudan ölüyorum armudu sokar anlamayız diye, bahçeye küçük bir havuz yapmıştık bu gün onu bozduk suya gelir dediler, duvar diplerindeki delikleri tıkadık, üç haftadır yoktum bahçeme kediler dadanmış, aslında kediler yılanı öldürür dediler fakat hiç kimse kimseye bişey yapmamış, kardeş kardeşe yaşamışlar biz yokken:)

YeniGine
12-07-2012, 23:56
Sevgili YeniGine, bahçemde yabancılardan hoşnut olmama kanısına bir sorunuza cevap vermediğim için hemen varmışsınız. İlerleyen zamanda siz zaten bu kanınızın doğru ya da yanlış olduğunu kendiniz farkedeksiniz.

Çok yazı yazmaktan hoşlanmadığım doğru. Güzel yazı yazmayı beceremediğim de doğru. Gereksiz yazmamaya çalıştığım da doğru. Sizin sorunuza cevap yazmamayı bilerek ve isteyerek yapmadığım da doğru. Mesajınızı maillerimden okumuştum. Cevap yazacaktım ama atlamışım. Lütfen kusuruma bakmayın.

Diğer yorumuma da sesiniz soluğunuz çıkmayınca ister istemez o kanıya vardım. Hani ben de bahçenizi geziyorum dercesine bir sorayım dediydim. Önemli değil jineop zaten bahçenizi sessiz sessiz geziyorum. Herşey mükemmel, zevkinize, emeğinize sağlık. Tekrar teşekkürler.

YeniGine
13-07-2012, 02:15
Arkadaşlarım Merhaba,
Yeni bir güzellikle tanışmaya hazırmısınız, yavaş yavaş yanına doğru sizi götürüyorum.Her görenin inatla yabani ot dediği ,benim de inatla beklediğim bu süpriz muhteşemliğe bakın;

jineop merhaba; bitkiniz harika... Peki ismi nedir, yetiştirilmesi, bakımı, açıp çiçekleri geçtikten sonra ne yapmalı?? Yani bitkiniz hakkında verebileceğiniz bilgi rica etsem... Teşekkürler.

YeniGine
13-07-2012, 03:02
Bahçemde hayranlığınıza mazhar olan bitkilerimin mutluluğunun sebebi sizinde takdir ederek hayata geçirdiğiniz sıvı gübre ve kompost uygulamalarından kaynaklanmaktadır.

jineop bahçenizi geziyorum fakat "Hayata geçirdiğiniz sıvı gübre ve kompost" rastlayamadım. Hangi sayfalarda?? Açıklar iseniz sevinirim. Teşekkürleer.

jineop
13-07-2012, 10:24
Sevgili YeniGine, sormak istediğiniz mesajı alıntıla yaptığınızda başında ve sonunda bulunan [/QUOTE] yazısını silmeyip, kısaltmalarınızı buna dikkat edip yapabilirseniz alıntı yaptığınız kısım farklı görüntülenir. Ve mesajdaki fotograf altı çizgili olur. İsteyen bu çizgiye tıkladığında resim açılır. Yoksa bulmak çok zor.
Sorduğunuz bitki Aster amellus bitkisi. Bura (http://www.agaclar.org/agac.asp?id=772) ve buradan (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/20200.htm) bilgilere ulaşabilirsiniz.

Adalet Yağcı
13-07-2012, 23:15
Sevgili Jineop;
Bu (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=42477&c=462) güzeli tanıdın mı?

jineop
13-07-2012, 23:35
Bahçemde hayranlığınıza mazhar olan bitkilerimin mutluluğunun sebebi sizinde takdir ederek hayata geçirdiğiniz sıvı gübre ve kompost uygulamalarından kaynaklanmaktadır.

jineop bahçenizi geziyorum fakat "Hayata geçirdiğiniz sıvı gübre ve kompost" rastlayamadım. Hangi sayfalarda?? Açıklar iseniz sevinirim. Teşekkürleer.

Tüm sayfaları baştan dolaşamadım. Yeni resimler çekip , sizlerle paylaşırım.

jineop
13-07-2012, 23:36
Sevgili Jineop;
Bu (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=42477&c=462) güzeli tanıdın mı?

O ufaklığı bile açtırmışsın ya , helal sana. Güzel ellerine sağlık...

YeniGine
13-07-2012, 23:56
Tüm sayfaları baştan dolaşamadım. Yeni resimler çekip , sizlerle paylaşırım.

Teşekkürler; zaten resimler mükemmel, ellerinize sağlık. Ben yaptığınız sıvı gübre ile kompost merak ettim.

Orhan Özbilgiç
20-07-2012, 21:06
Sevgili Jineop;
Ne zaman bahçenize girsem, sanki daha önceleri hiç görmediğim bir bahçeye, girmiş gibi oluyorum.
Eski gördüklerimi unuttuğumu zannetmiyorum. O kadar farklı bitkilerle tanıştırıyorsunuzki bizleri, şaşırmamak elde değil. Belki çoğu tanıdığımız, bizimde yetiştirdiğimiz bitkiler ama, siz onlarında deyim yerindeyse ''janjanlısı'' nı bulup koyuyorsunuz gözlerimizin önüne.

Özetle sıkılmadan, her an yeni birşeyle karşılaşma umuduyla geziyorum bahçenizi.
Ve notumu veriyorum: Yıldızlı 10.
Kutluyorum.

Dima
20-07-2012, 22:14
Sayın jineop,
Bahçeniz çok güzel.Özenli ve düzenli :)

jineop
21-07-2012, 11:11
Sevgili Orhan Öğretmenim, teşekkür ederim... Bahçede sıkıntılar devam ediyor. Bahar başında büyük kayısı ağacını ortak alana taşımıştım. Gölgesinde mesut yaşayan hostaları gözden kaçırmışım. Onlar güneşte kaldılar... Tam herşey oturdu derken bu yaz yine iki bölge beni baştan düzenlemelisin diye bağırıyor.
Sevgiler, selamlar...

sevgice
22-07-2012, 23:15

Merhaba sn.jineop. İlk resimdeki türün adı nedir acaba.
Teşekkürler

jineop
23-07-2012, 12:19
Merhaba sn.jineop. İlk resimdeki türün adı nedir acaba.
Teşekkürler

Hydrangea macrophylla 'Mariesii Variegata' denilen alacalı ortanca türü. Sevgiler.

limon
26-07-2012, 18:33
Sevgili Jineop, senin minik o kadar zorlu koşullarda olmasına rağmen çiçek açtı.

Aslında çok açmıştı ama son kalanını yakaladım. :)
321325

jineop
30-07-2012, 16:14
Sevgili Jineop, senin minik o kadar zorlu koşullarda olmasına rağmen çiçek açtı.

Aslında çok açmıştı ama son kalanını yakaladım. :)
321325

Limoncum senin bitkilerin çok şanslı , çok az insanda var olan bitki dilini çok iyi anlıyorsun... Onlarda bunu hissediyor;)

limon
30-07-2012, 16:43
Bir de Nar cayı çözebilsem... ;)

jineop
31-07-2012, 12:15
Bir de Nar cayı çözebilsem... ;)

Limoncum, nar yer değiştirmeyi sevmiyor. Bahçemde 4 senedir nar var. 2 kere yerleri değişmek zorunda kaldı. Bu sene çiçek verdi, meyve tutmadı. Sabredersek onun dilinide çözeriz diyorum. :D

ahmeter
31-07-2012, 12:30
Ada begonvili
Kargo ile olmaz Bodruma giderken bağaja koyaçağız
Hoş geldin

jineop
31-07-2012, 12:58
Ada begonvili
Kargo ile olmaz Bodruma giderken bağaja koyaçağız
Hoş geldin

Abim harikasınız, çok teşekkür ederim. Turuncunun yanına :p

limon
16-08-2012, 12:03
Bu bitkinin adı neydi? Çiçek açmaya devam ediyor. Daha da patlamış mısır gibi açacak epey tomurcuk var.
325720

jineop
16-08-2012, 12:12
Bu bitkinin adı neydi? Çiçek açmaya devam ediyor. Daha da patlamış mısır gibi açacak epey tomurcuk var.
325720

Limoncum çok şirin olmuş. Adı Euphorbia Flanaganii, annesi (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=40410&catid=member&orderby=title&direction=ASC&imageuser=40120&cutoffdate=-1) bu:) Anasına bak kızını al lafı boşuna söylenmemiş;)

jineop
29-08-2012, 20:03
Hayatım hep çalışmakla geçmişti. İlk defa bu sene uzun tatiller yapmayı başardım.

327918

Ama aralara mutlaka bahçemi sıkıştırdım. Haftalık aralarla bahçeyi ayakta tutmaya çalıştım.
327919

Ciddi kayıplarım oldu. Kayıpları fidanlıklardan aldığımız yeni türlerde yaşadım. Birlikte aldığımız arkadaşlarımında aynı bitkileri kurudu.

327920

Çok yıllık hazeranlar, Choisya ternata ( Meksika portakal çiçeği), Beyaz campanula ve daha bir sürü çiçeği yaşatmayı başaramadım.

Herşeye rağmen hala yaşanılan güzellikler insana yaşama sevinci veriyor.

jineop
29-08-2012, 20:07
Clematislerim hastalanmış, bende onları budamak zorunda kalmıştım. Sanırım 1.5 ay oldu. Çılgınlar gibi çiçek açmışlar...

jineop
29-08-2012, 20:14
Clematis montanalarım 3 tane. 2 tanesi ani solgunluk hastalığına yakalanmıştı. Ev girişinde olan birden kurumuş, kısa süre sonra dibten yeni sürgünler vermişt. Montana türü budamayı sevmeyen grub olduğu için, kurumasına rağmen budama yapmadım.
Yürüme yolunun kenarında olan en büyük montana tamamen kurumuş. Herhangi birşey yapmadan sabırla bekleyeceğim.

jineop
29-08-2012, 20:18
Hala güzel görünenler:p

Adalet Yağcı
29-08-2012, 20:19
Nihayet yuvaya döndün demek, hoş geldin, iyice dinlenmişsindir umarım.

Clematislerin derdi ne yahu, ne olmuş bunlara böyle, maşallah.
Demek ki, clematislerin Temmuz başı gibi budanması gerekiyor, yaz budaması yapan tüm arkadaşların clematisleri tekrar çiçeklendi.

Kayıpların için üzüldüm, hele çok yıllık hazeran için :(
Bana gelen 20 kökten birini bile yaşatamadım ben de, tohumdan da yetiştirmeyi başaramadım.
Bu kadar çok istediğim bir de lupin vardı, ikisinde de başarılı olamadım.

jineop
29-08-2012, 20:28
Nihayet yuvaya döndün demek, hoş geldin, iyice dinlenmişsindir umarım.

Clematislerin derdi ne yahu, ne olmuş bunlara böyle, maşallah.
Demek ki, clematislerin Temmuz başı gibi budanması gerekiyor, yaz budaması yapan tüm arkadaşların clematisleri tekrar çiçeklendi.

Kayıpların için üzüldüm, hele çok yıllık hazeran için :(
Bana gelen 20 kökten birini bile yaşatamadım ben de, tohumdan da yetiştirmeyi başaramadım.
Bu kadar çok istediğim bir de lupin vardı, ikisinde de başarılı olamadım.

Ablam budamayı sevmeyen gruba dahil olmayanlarda sorun yok.
Çok yıllık hazeranlara bende çok üzüldüm. Sanırım onlarda asıl sorun satış öncesi abartılı uyarıcı vs kullanılması diye düşünüyorum.
Çok öptüm...

selis
29-08-2012, 21:02
Ben de kayıplara çok üzüldüm.. Bu yaz kimin kayıpları olmadı ki?
Ama kalanlar muhteşem.. :)

günebakan
29-08-2012, 21:19
Kayıplarına üzüldüm Sevgili Jineop ama eminim sen her zamanki güzelliği ile bahçeni ortaya çıkarmışsın bir iki kayıp dışın herşey hala çok güzel bence:) Hoş geldin

ipektuğçe
29-08-2012, 21:33
Sevgili Jineop,kayıplarınıza üzüldüm,geçmiş olsun.Kalan güzelliklerle bahçeniz her zamanki gibi muhteşem ötesi,sevgiler.

kartal124
29-08-2012, 21:46
Sanırım onlarda asıl sorun satış öncesi abartılı uyarıcı vs kullanılması diye düşünüyorum.
Çok öptüm...
Sayın jineop,
Kayıplarınız için geçmiş olsun.Ama anormal derecede sıcak geçen bu dönemlerde değil bitkileri kendimizi kaybetmediğmize şükrediyorum.Geçen hafta İstanbulda terasta güneş altındaki sıcaklığı 42 derece olarak ölçtüm,bu derece kavurucu sıcaklara ancak yerini benimsemiş ve belli bir olgunluğa erişmiş bitkiler dayanabiliyorlar.Yoksa sera ortamında aşırı gübrelemeyle zorlanan ve satışa sunulan bitkilerin hiç şansı olmuyor.Yapı marketlerin bitki reyonlarının arkalarına doğru bakarsanız saksı saksı kurumuş bitki ile karşılaşıyorsunuz.

kılıç
30-08-2012, 09:45
Dönüş MUHTEŞEM olmuş.

jineop
30-08-2012, 10:31
Hepinize çok teşekkür ederim. Bu sene limoncumdan cesaretlenip bahçede radikal değişiklikler yapmaya karar verdim. Uygulamayı düşündüğüm projeleri
Örnek alınabilecek bahçe düzenlemeleri (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/11364.htm)başlığında sizlerle paylaşacağım...
Hepiniz iyi ki varsınız...

sevim4
30-08-2012, 11:00
Sevgili jineop,elinin deydiği her yer güzelleşiyor bebekler hayat verdiğin gibi bahçenede hayat veriyorsun.
Ve buda yetmiyor bizlere el uzatıyorsun sende iyiki varsın canım arkadaşım.
Bahaçen muhteşem ellerine sağlık.

Benol Hazaroğlu
30-08-2012, 18:29
Hoş geldin canım. Bahçeni ve yazılarını özlemiştik.
Montanana üzüldüm ama fazlası varmış yedekli çalışıyorsun bu güzel.
Benimkini bilemedim budadım ne yapalım yenisini alırız.

Avrupa çiçekçilikten 1 ay önce aldğım son 3 clematisin diktiğim anda 2 sini tam dipten budadım. Birini bıraktım denemek için. Budamadığım tek dal uzadı tomurcukta. Diğer 2 si dipten üçlü dörtlü sürgünler vererek büyüyor. Birini de budayınca yanına dikmiştim uç sürgün tuutu oda büyüyor.

Dillerini çözene kadar deneyeceğiz galiba , komşuma kendisi için aldırdıklarım fazla güneş görmeyen yerde çok ta sulamıyor toprağı görüyorum hepsi sıhhatli hastalık filan yok vallahi. Biz çok mu üstüne düşüyoruz ne. Ben her gün sabah akşam başlarındayım
yine kayıplarım oldu.

Clematis için dregeli bir sayfa açalım demişti ne kadar güzel olur.
Bakımı, gübresi vs. derlenip toplansa konu. Belki sen de bu işe bir el atarsın. Çok seviniriz. Gübre bile yabancı sitelerde hepsinde farklı yazıyor.

Sevgilerimle.

nurcanaybay
30-08-2012, 19:30
Hoşgeldiniz :)

1665. mesaj 3.fotoğrafta ki bitkiyi bodur ruellia diye biliyorum. 2 Yıldır bende de var .Suyu

verdikçe çoşuyor fakat çiçeklenme bu dönemde başlıyor .Siz de de böyle mi ?

Serinlikten hoşlandığını biliyorum hatta bazı kaynaklarda su bitkisi olarak geçiyor .Sizin ki

yaz boyu açıyorsa ben biraz daha gölgeye alayım.

limon
30-08-2012, 19:53
Bende yaz başında bir çiçekçiden almıştım, adını söylemişlerdi ama üzerinde yazmadığından unutmuş gitmiştim. Yayılacak bir bitkiye benziyordu ve üzerinde çok sayıda açacak tomurcuğu vardı. "tam güneşte olur mu?" diye sorunca "olur" dediler. Ama İstanbul'un güneşi tabii...

Tam güneşe diktim ama her gün bol suluyorum, yoksa yaprakları aşağıya düşüyor bu da bana yerini en azından yarı gölgeye almam gerektiğini anlatıyor. Yaz başından beri çiçeği hiç eksik olmadı ama öyle yoğun bir çiçeklenme olmadı. Çiçeğinin ömrü zaten bir gün, sabah açıp akşam üstü kapanıyor, ertesi gün de dökülüyor. Günde 2den fazla çiçek açtığını görmedim. Şu anki fikrim, benim için olsa da olmasa da fark etmeyenlerden. :)

nurcanaybay
30-08-2012, 20:15
Ben yapraklarının koyu yeşilliğini ve dolgun görünüşünü seviyorum.Belki cam güzeli
gibi bitkiler arasında dolgu bitkisi olarak kullanabiliriz ,istekleri aynı nasılsa.

jineop
01-09-2012, 10:11
Hoş geldin canım. Bahçeni ve yazılarını özlemiştik.
Montanana üzüldüm ama fazlası varmış yedekli çalışıyorsun bu güzel.
Benimkini bilemedim budadım ne yapalım yenisini alırız.

Avrupa çiçekçilikten 1 ay önce aldğım son 3 clematisin diktiğim anda 2 sini tam dipten budadım. Birini bıraktım denemek için. Budamadığım tek dal uzadı tomurcukta. Diğer 2 si dipten üçlü dörtlü sürgünler vererek büyüyor. Birini de budayınca yanına dikmiştim uç sürgün tuutu oda büyüyor.

Dillerini çözene kadar deneyeceğiz galiba , komşuma kendisi için aldırdıklarım fazla güneş görmeyen yerde çok ta sulamıyor toprağı görüyorum hepsi sıhhatli hastalık filan yok vallahi. Biz çok mu üstüne düşüyoruz ne. Ben her gün sabah akşam başlarındayım
yine kayıplarım oldu.

Clematis için dregeli bir sayfa açalım demişti ne kadar güzel olur.
Bakımı, gübresi vs. derlenip toplansa konu. Belki sen de bu işe bir el atarsın. Çok seviniriz. Gübre bile yabancı sitelerde hepsinde farklı yazıyor.

Sevgilerimle.

Sevgili Benol, aynı sıkıntıları beraber ve aynı zamanda yaşamamız enteresan. Bunun bir açıklaması olmalı. Montanın kaybında 4 yavru kedinin hakkı var diye düşünüyordum. Eser Hanımın armandisinin hemen ardından benimkinin, jezebelin aynı sorunu yaşaması bir tesadüf olamaz.
Forumda özellikle bazı ana konuların toparlanması şart. Güler ablam bunu farketmiş ve aylar önce clematis konusunda yardım istemişti. Artık tatiller bitti, çalışma zamanı. Hadi hep birlikte çalışalım...

jineop
01-09-2012, 10:51
Hoşgeldiniz :)

1665. mesaj 3.fotoğrafta ki bitkiyi bodur ruellia diye biliyorum. 2 Yıldır bende de var .Suyu

verdikçe çoşuyor fakat çiçeklenme bu dönemde başlıyor .Siz de de böyle mi ?

Serinlikten hoşlandığını biliyorum hatta bazı kaynaklarda su bitkisi olarak geçiyor .Sizin ki

yaz boyu açıyorsa ben biraz daha gölgeye alayım.

Evet, Ruellia brittoniana çok haklısınız. Çiçeklenme konusunda da aynı, ilk çiçekleri bunlar. Şu an üstünde 5-6 çiçek var. Çiçeklerinin ömrü bir gün ama sürekli çiçek açıyor.

Bu bitkiyle iki sene önce Antalya' da otelin bahçesinde tanışmıştım. Bodur olmayan türününü tam güneş olan havuz kenarlarında ve duvar diblerinde çok yaygın alanda kullanmışlardı. Otel yeni olmasına rağmen bir yılda çok sayıda yan sürgünler vererek bir sürü yeri sarmıştı. Ben de hatta yan sürgün koparmış, bahçeye direk ekmiştim. Kış sonrası bitkiden hiç eser kalmamıştı. Temmuz başlarında bitkinin ektiğim yerden sürgün verdiğini gördüm. Çok ağır bir kış geçirmiştik ve netteki bilgiler dona dayanıksız olduğu yönündeydi.

Bu olaydan dolayı Temmuz başlarında yeni bodur bitkiyi aldım. Aldığım bodur bitki fidanlıkta geçen seneden kalmış, kışı dışarda saksıda geçirmiş, nerdeyse tamamı kurumuş yandan yeni sürgün vermeye başlamış haldeydi. Ve yarı gölgeye diktim. İlk yılı olduğu için ve don yediği için çiçeklerini bu kadar geç vermiş olabilir diye düşünüyorum. Çelikten yetişende henüz çiçek yok. Yayınlar geç ilkbahardan kışa kadar çiçeklendiğini yazıyor.

Sonuç olarak Ruellia kara kışı atlatabiliyor ama geç toparlanıp, geç açıyor diye düşünüyorum. Meksika petunyası denilen bu çiçek petunyaları sevenlere güzel bir alternatif. Çiçek sayfasını açmak lazım. :)

jineop
01-09-2012, 10:53
Ben yapraklarının koyu yeşilliğini ve dolgun görünüşünü seviyorum.Belki cam güzeli
gibi bitkiler arasında dolgu bitkisi olarak kullanabiliriz ,istekleri aynı nasılsa.

Benimkinin arkasında beyaz cam güzeli var. Gerçekten hoş görünüyorlar.

jineop
01-09-2012, 11:11
Limoncum seninki bodur türü mü? Bodur türünün yaprak yapısı ve bitki formunu ben çok seviyorum. Bodur olmayan türünde dal yapısı uzun ve seyrek çiçeklenme var. Görüntüsü eh işte olanlardan. Bodur (http://api.ning.com/files/Up9Qv6P*EUertVCQeyQ-lp-MBs*vVZtKgMFZgV*xZT4y-JOVeDqqSLMDBxgnapNAuJwdfaFBEEZ2UdFVhnLMYpCH8*D0rSX v/DwarfMexicanPetuniacopy.jpg) türünde dal formu çok kısa olduğundan üstü öbek halinde çiçek dolu oluyor.

Adalet Yağcı
01-09-2012, 11:29
Sevgili Benol, aynı sıkıntıları beraber ve aynı zamanda yaşamamız enteresan. Bunun bir açıklaması olmalı. Montanın kaybında 4 yavru kedinin hakkı var diye düşünüyordum. Eser Hanımın armandisinin hemen ardından benimkinin, jezebelin aynı sorunu yaşaması bir tesadüf olamaz.
Forumda özellikle bazı ana konuların toparlanması şart. Güler ablam bunu farketmiş ve aylar önce clematis konusunda yardım istemişti. Artık tatiller bitti, çalışma zamanı. Hadi hep birlikte çalışalım...

Acaba kediler clematisin toprağını eşip dışkılarını mı gömüyorlar, ne dersin?
Eğer kedi ve ya köpekler böyle yapıyorlarsa, ani kurumaların sebebi olabilir mi?
Fikir cimnastiği yapıyorum ;)

Clematis başlığının toparlanmasını ben de çok istiyorum, iş bölümü yapalım.

1- Başlıktaki gereksiz mesajların(çok güzeeel...Harikaa...vb.)mesaj numaralarını sevgili Güler'e bildirelim, o mesajları silsin.

2- Konuları bitki, bakım, toprak, budama, zararlı mücadelesi, satış yerleri vb. ayıralım.

3-Yeni bir clematis başlığı açılsın(gerekirse, kişiye özel başlığında olabilir).

4- Yeni çalışmaları orada düzenleyelim.

5- Düzenlenen başlık kalabilir ve ya Güler yeni düzenlemeleri uygun yerlere taşıyabilir(eski başlığa).

İlk anda aklıma gelenler bunlar.
Daha güzel çözümler bulunabilir, öneri sevgili Güler'den gelmişti, belki bize bir program yapabilir.

Adalet Yağcı
01-09-2012, 19:13
Sevgili Jineop annesi, adını unuttuğum :( bu güzelliklere bir bakar mısın, tomurcuklanmışlar :eek:

nurcanaybay
01-09-2012, 21:13
Ben de ki ruellia da kış'ın sarsılıyor ,yaprakları azalıyor ama baharla birlikte çoşuyor.
Suyu çok sevdiği kesin ,küçük bir fideyi suyun içine koymuştum hızla küçük yapraklar çıkarmaya başladı.

Bence bu bitki tam gölge bitkisi ,serin ve gölge de daha uzun süre çiçeklenebilir .
Denemek lazım .

jineop
01-09-2012, 21:30
Sevgili Jineop annesi, adını unuttuğum :( bu güzelliklere bir baka mısın, tomurcuklanmışlar :eek:

İnanamıyorum annesini gecmis, ellerine saglık. Bu güzel Anemone japonica. Herdem yeşil:)

Adalet Yağcı
01-09-2012, 21:51
Yaşasın!!!
Herdem yeşil bitkilere bayılıyorum.
Ekim gibi çok güzel bir toprak hazırlayıp yere alacağım onu, eminim daha mutlu olacaktır.
Teşekkürler ederim canım, bahçem senin bitkilerinle zenginleşti.
Bahara doğru renk renk Calibrachoaları da bulabilirsem değmeyin keyfime :)

handanhanım
03-09-2012, 21:46
Bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık. Benim meark ettiğim bu güzelim toprağı nerden bulduğunuz :)

missmenas
03-09-2012, 23:03
Sevgili jineop,
sayfanızı sessiz takibe alanlardanım diyebilirim. Muhteşem görselliğin arkasında yatan emeğe saygı duyuyorum.
Her bir bitkinin yerinde olması benim diyen Peyzaj'cıya bile şapka çıkartacak kadar itinalı bir düzenlemeyle, ahenkle ben burdayım Şaheser yarattım diyor.
Yüreğinize Sağlık, böylesi güzellikleri birarada görmekte uzaktanda olsa çok keyif verici, kimbilir orda olmak nasıl olurdu?
Teşekkür ederim görsel paylaşım için...

jineop
04-09-2012, 12:42
Bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık. Benim meark ettiğim bu güzelim toprağı nerden bulduğunuz :)

Çok teşekkür ederim. Sırtta cuval cuval taşıyarak toprağı oluşturdum:)
Sevgiler...

jineop
04-09-2012, 12:43
Sevgili jineop,
sayfanızı sessiz takibe alanlardanım diyebilirim. Muhteşem görselliğin arkasında yatan emeğe saygı duyuyorum.
Her bir bitkinin yerinde olması benim diyen Peyzaj'cıya bile şapka çıkartacak kadar itinalı bir düzenlemeyle, ahenkle ben burdayım Şaheser yarattım diyor.
Yüreğinize Sağlık, böylesi güzellikleri birarada görmekte uzaktanda olsa çok keyif verici, kimbilir orda olmak nasıl olurdu?
Teşekkür ederim görsel paylaşım için...

Çok naziksiniz, çok teşekkür ederim.
Sevgiler...

gilan
05-09-2012, 20:49
Jineopcum, kaybettiğim bitkileri şimdilerde tekrar alıp denemeyi düşünüyor musun? Yoksa yapısal değişiklikler mi var planda?

Bir de Euonymus alatus sağlıklı mı? Onun devri geliyor yakında. :)
Buradakiler uzun süredir yağış alamadıkları için kızarmaya başladılar yavaş yavaş.

jineop
06-09-2012, 09:53
Jineopcum, kaybettiğim bitkileri şimdilerde tekrar alıp denemeyi düşünüyor musun? Yoksa yapısal değişiklikler mi var planda?

Bir de Euonymus alatus sağlıklı mı? Onun devri geliyor yakında. :)
Buradakiler uzun süredir yağış alamadıkları için kızarmaya başladılar yavaş yavaş.

Gilancım, seralardan aşırı zorlanmış, abartılı çiçekleri olan bitkileri almamaya kendime söz verdim. Çok istediğim türleri tohumdan çabalamayı sürdürmeyi düşünüyorum.
Euonymus alatus çok keyifli değil ama hala canlı. Onu nandinalarla birlikte ektim. Alt yapraklarında hafif bir kızarma başladı. Bakalım:p

handanhanım
06-09-2012, 20:49
Ellerine sağlık, ama çok kıskanıyorum 3 tane gülüm var bir türlü bakamıyorum. Bodrumun toprağı güllere yaramıyor sanırım :(

Ablam çok güzel açtı;)

jineop
07-09-2012, 11:43
Ellerine sağlık, ama çok kıskanıyorum 3 tane gülüm var bir türlü bakamıyorum. Bodrumun toprağı güllere yaramıyor sanırım :(

Bodrum' un toprağının yapısı gerçekten çok farklı. Gri renkli ve suyu tutmuyor.
Mine çalısı, Duranta erecta ve solanumların begonvillerle çok keyifli olduklarını gördüm. Sevgiler...

ciceksever70
21-09-2012, 10:05
Jineopcugum bahceni ziyarete geldik. Mavi yildiz torunlarin sonbaharimi renklendirdi. Essiz bir mavi, icinde de beyaz serpintiler var bayildim. Tekrar kendini yeniliyor mu yoksa birakayim tohum mu versin? Sevgiler arkadasim.

jineop
22-09-2012, 10:03
Jineopcugum bahceni ziyarete geldik. Mavi yildiz torunlarin sonbaharimi renklendirdi. Essiz bir mavi, icinde de beyaz serpintiler var bayildim. Tekrar kendini yeniliyor mu yoksa birakayim tohum mu versin? Sevgiler arkadasim.

Sevgili arkadaşım, benim bahçemi de renklendirdiler. Ben de hayran kaldım.
Tek yıllık Çin yıldızpatısı bu. Seneye yine tekrar tohumdan yetiştirmek gerekir.
Genç çiçekler beyaz oluyor, olgunlaştıkça gerçek rengine dönüyor.
Tohum takas etkinliği ve bayılan komşularım için tohumlarını toplamaya başladım.
Seni ve Karya'yı ve ve yakışıklı oğullarımı çok öpüyorum...

ciceksever70
22-09-2012, 13:55
Sevgili arkadaşım, benim bahçemi de renklendirdiler. Ben de hayran kaldım.
Tek yıllık Çin yıldızpatısı bu. Seneye yine tekrar tohumdan yetiştirmek gerekir.
Genç çiçekler beyaz oluyor, olgunlaştıkça gerçek rengine dönüyor.
Tohum takas etkinliği ve bayılan komşularım için tohumlarını toplamaya başladım.
Seni ve Karya'yı ve ve yakışıklı oğullarımı çok öpüyorum...

O zaman bozulan cicekleri kesmeyip ben de tohum toplayayim. Bahcedeki ciceklerin gecmeye basladigi bu zamanlarda acan cicekleri cok seviyorum. Sonbahara renk katiyorlar.

yenibahçe
01-10-2012, 17:03
Sayın Jineop, merhaba,
En sevdiğim bahçelerden biri bahçeniz. Bu clematis'leri nerden buluyorsunuz, öğrenebilir miyim? Eskişehir'den uzaktan uzaktan seviyoruz. Gördüğüm kadarıyla Eskişehir'de de yetişebilecek bir sarmaşık ve çok güzeller:)
İnternet ortamında satış yapan yerlere baktım, stokta yok uyarısıyla karşılaştım:(

jineop
01-10-2012, 18:28
Sayın Jineop, merhaba,
En sevdiğim bahçelerden biri bahçeniz. Bu clematis'leri nerden buluyorsunuz, öğrenebilir miyim? Eskişehir'den uzaktan uzaktan seviyoruz. Gördüğüm kadarıyla Eskişehir'de de yetişebilecek bir sarmaşık ve çok güzeller:)
İnternet ortamında satış yapan yerlere baktım, stokta yok uyarısıyla karşılaştım:(

Çok teşekkür ederim. Şu (http://www.dogapeyzaj.com/?shop=urun&id=395) linkten şipariş verebilirsiniz.
Hiç düşünmeyin;)

yenibahçe
02-10-2012, 13:07
Az önce bir tane sipariş ettim. Teşekkürler:)

Tura
23-10-2012, 07:24
20 gündür yoksunuz.

Benol Hazaroğlu
23-10-2012, 08:36
Biraz ara mı verdi ne? Çok yoruldu .

gilan
23-10-2012, 08:47
Bence büyük yapısal değişiklikler düşünüyor. Gümbür gümbür gelecektir. :)

Tura
23-10-2012, 08:49
Yorulmaz... O insan değil çünkü...melek mi ne?

Benol Hazaroğlu
23-10-2012, 10:23
Evet bir süprizi var. Çok çalışıyor çok.

jineop
23-10-2012, 19:51
Merhaba dostlarım, özlenilmek ve farkedilmek çok güzel. Bana yaşam sevinci yolladınız hemen. Bu ara işlerim yoğundu. Ve deprem grubunda yoğun çalışmalar olunca sizlere yeterince zaman ayıramadım.
Bahçem ben ne kadar çimi yenilemeyeceğim, çayır çimen olsun desem de benden habersiz eşim çimi yenilemeye karar vermiş. Bir akşam eve döndüğümde toprakla kapatılmış çimlerimi gördüm. 3 haftadır hiç birşey yapamadım.
Hepinize mutlu bayramlar diliyorum.
Sevgiler.

gülenmelek
13-12-2012, 21:54
2 aya yaklaşıyor Sayın jineop. Umarım iyisinizdir ;)

jineop
14-12-2012, 08:28
2 aya yaklaşıyor Sayın jineop. Umarım iyisinizdir ;)

Sevgili gülenmelek, ziyaretiniz için teşekkür ederim. Sizin için:p

hanndan
14-12-2012, 08:50
Günaydın jineop,üstteki 1. çiçeğin adı nedir pembe olanın,yaz dönemi bahçemizde vardı,adsız kahramanımdı o...

jineop
14-12-2012, 09:26
Günaydın jineop,üstteki 1. çiçeğin adı nedir pembe olanın,yaz dönemi bahçemizde vardı,adsız kahramanımdı o...

Sevgili hanndan hala çiçekli olanlardan. Çok yıllık bir bitki.
Diasca :p
Somon ve beyaz renkli diascalarım.

dalya35
14-12-2012, 10:02
Sevgili jineop, bahçenize şöyle bir bakayım dedim, içeri girdim çıkamıyorum...Bu ne güzel bir bahçe maşallah... Düzenleme, çiçek türleri, herşey harika. Güzel bahçenizde keyifli günler yaşamanızı diliyorum sevgilerimle:)

gülenmelek
14-12-2012, 10:40
Sayın jineop;
Önce teşekkür ediyorum ;) Çok güzeller dememe zaten gerek yok ama diyeyim yine de ;)
Çektiğiniz güzel ve kaliteli fotoğrafları;
Bahçenizdeki farklı bitkilerin görüntülerini,
Bitki bilginizi özlüyoruz.
Bu kadar ara vermeyin lütfen ;)

jineop
14-12-2012, 12:04
Sayın jineop;
Önce teşekkür ediyorum ;) Çok güzeller dememe zaten gerek yok ama diyeyim yine de ;)
Çektiğiniz güzel ve kaliteli fotoğrafları;
Bahçenizdeki farklı bitkilerin görüntülerini,
Bitki bilginizi özlüyoruz.
Bu kadar ara vermeyin lütfen ;)

Sıcacık bir mesaj. Verdiğiniz mutluluk için çok teşekkür ederim.

günebakan
14-12-2012, 18:51
Ohh Jineop sonunda güzel bahçesinden güzel fotoğraflar eklemiş gözlerimiz şenlendi:)

syuksek
31-12-2012, 12:26
Sevgili jineop,

Güzel, sağlıklı, olması gereken mevsim gibi bir kış olsun. Baharla birlikte güzel bahçenin o güzel fotograflarını bekliyoruz.

Sevgiler

Maviş
14-01-2013, 21:48
Bahçeniz her zaman tam formunda. Benim hayal ettiğim bir bahçe. Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel.:D:D:):):D:D

Cymbelina
19-03-2013, 15:52
Sevgili Jineop nerelerdesiniz? Bakın eğer bu bahçe sayfanızda daha fazla devamsızlığınızı görürsek, hayranlarınızı ve takipçilerinizi örgütleyip halk ayaklanması çıkaracağız, haberiniz olsun:dilli::D Gerekirse "Deliler"den destek kuvveti toplayıp meclise yürürüz;) Öncelikle aramızda imza toplayıp Adalet Hocama dilekçe vereceğiz, başımızda o varken ver elini Ankara.

Jineop, Jineop duy sesimizi;), bu gelen ayaklanmanın ayak sesleri:dilli:;)

Nedir bahçenizde son durum? Muhtemelen iş yoğunluğunuz vardır ama yeni resim ve gelişmeleri talep ediyoruz:)

tekomusti
19-03-2013, 21:14
Hocam bahçeniz bitkileriniz çok süper on numara ellerinize sağlık
Esen kalın

günebakan
20-03-2013, 08:07
Bu bahçenin sahibi nerede acaba hiç sesi çıkmıyor bahar bu güzel bahçeye de gelmiştir artık:)

fikreteren
20-03-2013, 10:26
Yakında gelecek.Eveeet çok özledik.

jineop
21-03-2013, 09:30
Merhaba ;)
Uzun geçen kışın ardından hepimize bahar geldi:p
Bahçem şu an kış bahçesi inşaatının ardından ciddi anlamda çirkin. Ama kolları sıvadım. Kış bahçesi yapıldığı için verandanın yanına yaptığım kaya bahçeleri kayboldu. Verandanın yanında bulunan yaseminler, ortancalar ve diğer bitkiler önce geçiçi saksılara alındı. Yavaş yavaş yerlerine yerleşiyorlar. Kış bahçesinin etrafına ve duvarlara yapılmak üzere tahta seperatorlerin gelmesini bekliyorum. Gelişmeleri sizlere aktaracağım. Şu an görüntüler içler acısı . İlerleyen zamanda bakalım yaptıklarımı beğenecekmisiniz.
Hepinizi çok seviyorum.

Sevgi Durul
21-03-2013, 09:33
Ha şöyle, gelişmelerden habersiz kalmadığımıza sevindim. Devamını merakla bekliyor olacağım.:) Şimdiden kolay gelsin. Sevgiler...

jineop
21-03-2013, 09:35
Çöpleme çiçekleri yani helleboruslar gerçekten güzel çiçekler. Kendiliğinden düşen tohumlarla bile kolayca çimleniyorlar.

mandalinleerik
21-03-2013, 09:35
Yapacağınız işlerde size kolay gelsin. Yorucu ama sonucu bir o kadar sevindirici olacağına eminim. Bu arada bahçeniz çok güzel.

jineop
21-03-2013, 09:39
Clematis armandi ve Akebia çiçeklerini açtı. Clematisleri budadım. Topraklarını havalandırıp yanmış koyun gübresi ve potasyumlu permanatlı su ile bakım yaptım.
Clematislerin bir kısmını kış bahçesinin etrafına aktarmayı düşünüyorum.

jineop
21-03-2013, 09:42
Geçen sene bazı saksılara lale ve nergis soğanları ile sarıkız çiçekleri, sedum ve latin çiçekleri dikmiştim. Sulama ile çürüyebileceği konusunda arkadaşlarla yazışmıştık. Sorun olmadı :p
Arkada görülen cycas kışı korumasız atlatanlardan.

jineop
21-03-2013, 09:49
Çiçekli olanlar

ciceksever70
21-03-2013, 10:10
Kolay gelsin sevgili jineop, bizde de bu ay birkac hafta dis cephe tadilati olacak. Duvar dibindeki tüm sarmasiklar sökülecek, bitkiler yer degistirecek. Bu yil da yap boza devam anlayacagin.

ayhat
21-03-2013, 10:13
sevgili jineop, gezerken beğenmeyi unuttuğumu farkettim, rüya gibi çok güzel, emeğinize sağlık, kış bahçeniz de çok iyi olmuş, darısı başımıza artık :)

Sevgi
21-03-2013, 10:46
Sn. Jineop; kış bahçeniz hayırlı olsun. Çirkin görüntüler zamanla düzelecek. Kışın bile güneşli havalarda çıkıp çayınızı bahçede yudumlamak çok güzel. Iyi günlerde keyfini çıkarın.
Bizde sonbaharda yapmıştık ama halen bir yanı duruyor. Havaların biraz daha düzelmesini bekliyorum.

Kolay gelsin. :)

günebakan
21-03-2013, 12:36
Kolay gelsin Jineop çok ara verme özlüyoruz sonra:)

tekomusti
21-03-2013, 13:55
Hocam merhaba
Her şey çok güzel ve intizamla ayarlanmış hazırlanmış süper olmuş ve olacak ellerinize saglık
Esen kalın

Benol Hazaroğlu
21-03-2013, 15:27
Kış bahçesinden çok memnun kalacaksın canım. Her daim bahçede oturuyor olmak çok zevkli. Ben de 15 sene evvel yapmıştım ama bizimki ısıtma ve büyük camlı odaşeklinde oldu.
Evin en çok kullanılan bölümü olacak. Kışın sıcak odadan kar ve yağmuru izlemek çok zevkli. Tabii vaktin olursa.

h_dogan
21-03-2013, 16:07
Sözde çok çirkin, benim en düzenli hali bile berbat siz kendinizinkine çirkin diyorsunuz. :D

syuksek
21-03-2013, 16:11
Sevgili Jineop,

Fotograflar ve çiçekler her zamanki gibi harika...Sana hep bahar olsun, bu kadar ara verme :)

Kış bahçesi de çok sevimli olmuş. Bahçenin neresi çirkin göremedim :confused:
İlerleyen günlerde yapacaklarını merakla bekliyorum.

Memleketinin ormanları helleborus dolu, istersen seve seve göndeririz.
Geçen hafta bir arkadaşımızın bahçesinden söküp ekmeye fırsat bulamadan apartman görevlisi tarafından çöp sanılıp atılan (adına çöpleme çiçeği deniyor demiştin galiba ) sevgili çiçeklerim....
380242
380243

fikreteren
21-03-2013, 17:22
Özlemiştik ,Her zaman hayranlıkla izlediğim bir bahçe .Yine konuşturmuşsunuz Aysel hanım.

Cymbelina
21-03-2013, 19:28
Bahçem şu an kış bahçesi inşaatının ardından ciddi anlamda çirkin. ..Şu an görüntüler içler acısı . İlerleyen zamanda bakalım yaptıklarımı beğenecekmisiniz.

Evet herhalde bir insan ve bahçesi mükemmel oluyorsa gördüğümüz gibi aslında gayet güzelim bahçeye bile içler acısı diyebiliyor;) Çirkin ne demek ayol? (burada ayol lafı çok uygundu, ondan, yoksa pek sık kullanmam):dilli: Sizin bahçeniz çirkinse ben artık birşey diyemiyorum şekerim. Harika bir bahçeniz var.

Siz fazlaca bir müddet aristokratlar arasında kalmış ve onlardan etkilenmiş olmalısınız, teşhisimiz bu yönde. Ancak aristokratlar soyu tükenmekte olan bir tür olup onun yerine bizim gibi bahçesi bile olmayan garibanlarla daha sık takılmanızı reçete ediyoruz size:D

Ve de tehditlerimizin işe yaradığını, sonuç verdiğini görmek ne büyük sevinç: Jineop strikes back!:dilli::D;)

cemo
21-03-2013, 19:33
İyi ki bahar geldi, seni ve bahçeni özlemişim.

Ne güzellikler seyreyliyeceğiz bu yaz, off yanii..

Arkadaşım, benim akabia daha yapraklarını cıkartamadı, maşallah seninkiler çiçek vermiş.

Kış bahcesi süper olacak, keyfini kışın cıkartırsın. cam önünde, kar ve yağmur izlemek, oturup kahve yudumamak ayrı bir tat.

Sağlıkla, mutlulukla yaşayasın.

loveforlife
21-03-2013, 20:01
Yaşasın! Bir güzel bahçeye daha bahar gelmiş...

Hoş geldin Sevgili Jineop. Paylaşımlarını büyük bir merakla bekliyor ve zevkle takip etmeye devam ediyor olacağım. Bahçenin rengi daima bol olsun.

Sevgi ve selam ile...

Sudenur
21-03-2013, 23:36
:eek: Kış bahçeniz çok güzel olmuş, çok değil bir kaç ay sonra seyrine doyulmaz güzellikler yaratacağınıza eminim.. ;)

Tura
22-03-2013, 07:16
Hoş geldiniz.
Bahçenizde olmak büyük keyif.
Saygılar.

tturt
22-03-2013, 10:41
Allah kolaylık versin. Bahçenizin yeni düzeninin ve güzel bitkilerinizin fotoğraflarını bekliyoruz.

jineop
22-03-2013, 12:50
Merhaba dostlar hepiniz çok güzel ve vazgeçilmezsiniz.
Portatif serayı kurdum, tohumları çıkardım. Cocopeat, perlit ,kum, torf gibi çimlendirme materyallerini hazırladım. Bu gece yeni tohum heyecanı başlıyor.
Direk bahçeye ekilen türleri dün keyifle ektim:p
Güzel kalın...
Sevgiler.

fikreteren
22-03-2013, 12:54
Sabırsızlıkla tohumlarınızı bekliyorum.Kolay gelsin.

gilan
11-04-2013, 08:26
Kış bahçen hayırlı olsun sevgili jineop. Güzel günlerde keyfini sürersin inşallah. :)

Şimdi sırf o yağmur zincirinin çevresine bile ne düzenlemeler yaparsın sen! ;)

jineop
12-04-2013, 12:52
Kış bahçen hayırlı olsun sevgili jineop. Güzel günlerde keyfini sürersin inşallah. :)

Şimdi sırf o yağmur zincirinin çevresine bile ne düzenlemeler yaparsın sen! ;)

Gilancım özlemişim:p Yağmur zinciri için önerilerini bekliyorum. Aşırı rüzgarlı bir bölgede olduğumuz için ben bulamadım:( Bu mevsimde bile camlara vuruyor.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
12-04-2013, 14:38
Jineop'um, bahçe düzenlemesini bitirmiş olmalısın, merak ediyorum şimdiki halini.
Biliyorum çok meşgulsün ama arada bir kaç poz ekleyiver canım.

Bir de bu sene helleborus güzelinin tohumlarından bana ayırır mısın?
Geçen yıl söyleyecektim, unutmuşum :(

jineop
12-04-2013, 15:31
Jineop'um, bahçe düzenlemesini bitirmiş olmalısın, merak ediyorum şimdiki halini.
Biliyorum çok meşgulsün ama arada bir kaç poz ekleyiver canım.

Bir de bu sene helleborus güzelinin tohumlarından bana ayırır mısın?
Geçen yıl söyleyecektim, unutmuşum :(

Dün gece rüyamda seni gördüm ablam:p Sana fidesini zaten ayırmıştım :D