Bağlan

View Full Version : Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8

Güler
25-05-2009, 00:19
Bu akşam ve yarın, arkadaş bahçelerini dolaşmaya karar verdim.
Ne güzel, dinlendirici.
Biraz evvel Adalet'in bahçesindeydin, şimdi de sizin bahçenizde turladım.
Ellerinize sağlık, çok güzel köşeler meydana getirmişsiniz.
Güle güle, seyredin.

Adalet Yağcı
25-05-2009, 00:25
Baston gül korumaya alındı. İnşaattan kalan 4 demir boru metal boyası ile boyandı. Büyük plastik saksı ve baston gülün tespitleri boyandı.

Sevgili Jineop, hayatımda gördüğüm en inanılmaz insansınız, ben sizden şüphelenmeye başladım.
Bir zamanlar Tatlı Cadı diye bir dizi vardı 20 yıl önce, orada Sementha burnunu oynatarak bütün işlerin altından kalkıyordu, hemde saniyede.

Şimdi lütfen itiraf edin artık, siz o Sementha'sınız değilmi?

Eserinize bayıldım, yani bu kadar olur dedirtiyorsunuız, bir gün sizi mutlaka kanlı canlı(lafın gelişi)görmek isterim, bana da el verin enerjinizden aktarın olmazmı.
Kocaman yüreğinizi hep sevgiler doldursun, çok öpüyorum sizi.

Koyu yeşil
25-05-2009, 10:11
Sevgili Adalet Yağcı'nın bahçesini gezerken üzeri kozalaklarla süslü sepeti görünce aklıma nedense siz geldiniz Jineop :p

Beyaz sarmaşık gül nefis!

günebakan
25-05-2009, 12:34
Hızına da yetişilmiyor maşallah yeni fikirlere çok açıksın Sevgili Jineop çok güzel işler çıkartıyorsun eline sağlık görüntüler çok güzel:)

Kendimin düzenleyebileceği bir bahçem olmasını çok isterdim ben biraz hazıra geldim bazılarının yerlerini değiştiremiyorum:)

jineop
25-05-2009, 12:47
Sevgili Koyuyeşil,
Bizim kozalaklı çeşme ,ek çivi çakmaya üşenmeme ve fırtınalara rağmen hala sapasağlam duruyor. Seri imalatamı geçşek:)

maviperi
25-05-2009, 13:15
Sn.jineop
gerçekten mükemmel bir bahçeniz var.hepsi birbirinden harika.yüreğinize ve emeğinize sağlık.huzur dolu günler dilerim ...

Adalet Yağcı
25-05-2009, 13:32
Sevgili Adalet Hanım,
Fikri veren siz,anlatan siz eser sizin ,ben sadece sizin anlattıklarınızı uyguladım. Tekrar teşekkür ederim.

:cool:

jineop
25-05-2009, 14:17
Üstadlarıma bir sorum olacak ,
Geçen hafta yaptığım dut aşısının yaprakları hala diri ve sağlıklı ,bu aşının tuttuğuna işaret edebilir mi?

habibe
26-05-2009, 11:22
Tek kelime ile müthişsiniz. Herşey çok güzel. Çeşmenizden ilham aldım :)
Enerjiniz daim olsun. ;)

Birol
26-05-2009, 23:00
Sevgili Koyuyeşil,
Bizim kozalaklı çeşme ,ek çivi çakmaya üşenmeme ve fırtınalara rağmen hala sapasağlam duruyor. Seri imalatamı geçşek:)

Sevgili jineop
Seri imalata gectiğinizde haberim olsun ilk siparişiniz benden.:D:D
Yapacağım taş fırının yanınada iyi yakışır diye düşünüyorum, ne dersiniz.

jineop
27-05-2009, 18:22
Sevgili Birol,
Ah keşke gelebilsem meyveleri götürürkrn arada yapardım. 10 civi,4 kalın lazık ve ağaç kabukları. Yalnız daha dayanıklı olması için ağaç kabuklarını koruyucu çila atmalı. İnşallah yaparız.

Birol
28-05-2009, 22:51
Yapmışkadar oldunuz, teşekkür ederim sevgili jineop.

hozat
01-06-2009, 21:05
Sevgili Jineop,

Kaç gündür bahçenden ses çıkmıyor,alıştık gözümüz arıyor.

Yeni güzelliklere haır olalım değil mi?Her an yeni bir sürpriz olabilir diye beklemedeyim.
sevgiler..

Koyu yeşil
02-06-2009, 11:16
Kimbilir neler hazırlıyordur yine Jineop :)

Adalet Yağcı
02-06-2009, 12:41
Merak ile bekleyenler arasındayım, yeni fotoğraflar istiyoruz!!!

jineop
02-06-2009, 13:15
Herkese Merhaba,
Boş durmak yok tabi ki, ayrık otu temizlemekten canım çıktı. Son gelen toprak ,topraktan çok tohum yuvasıymış. Bahçem de bunun dışında herşey yolunda ,sabah çektiğim resimleri akşam yükleyeceğim. Yarın da izin ve bahçe günüm . Çarşambaları çok seviyorum:)

Koyu yeşil
02-06-2009, 15:29
Desenize aynı durumdayız, kendi bahçeme sığamadım (zaten küçük bişey) komşumun bahçesinde bana ayırdığı bölüme sebze bahçesi kurmak için kolları sıvadım. Haftasonundan beri ayrık otu ayıklıyorum. Akşam rüyama bile girdi otlar :))

gilan
02-06-2009, 16:15
Desenize herkese hindi lazım :D

Koyu yeşil
02-06-2009, 16:39
Sevgili Jineop, Lonicera fragrantissima açtı mı? Doğru çiçek mi merak ettim. Benim edindiğim bilgi kışın açıyor olduğu yolundaydı. Bundan ben de bulmak istiyorum :)

gilan
02-06-2009, 16:50
Bizim okulda bol bol var, çelik alma yolu yordamını biliyorsanız bir denerim :)

jineop
04-06-2009, 10:22
Nigellalar, geçen sene ki tohumlardan kendiliğinden çıkan beyaz,pembe,mavi renkleri ile çok zarifler. Bu kadar zarif,bu kadar da kaprissiz kaç çiçek var;)

Vildan Sönmez
04-06-2009, 10:30
19 Mayıs'ta bahçeme son gittiğimde bir mavi bir beyaz açmıştı da, bayılmıştım. İnşalah seneye sizinkiler gibi böyle dolgunlaşır. ( Ben çörekotu diyorum.Latinceleri karıştırıyorum)
Çok güzel,çok zarif...

jineop
04-06-2009, 10:40
Tohumdan yetiştirdiğim petunyaların ilk filizleri o kadar küçükti ki ,büyüyeceklerine hiç ihtimal vermiyorum. Tamamına yakını büyüdü,bir kısmını bahçeye ,bir kısmını saksıllara ve sarkarlara taşıdım . Onlar açtıkça ben keyifleniyorum.

jineop
04-06-2009, 10:45
Zinnilarda ne yazıkki çok başarılı olamadım tohumdan yetişen sadece 4 tane,onlarıda hala saksıda tutuyorum:)

jineop
04-06-2009, 10:51
Bu arada ilk latin sarmaşığım açtı ve turuncu.Diğer5 tanesi tomurcuk halindeler.

jineop
04-06-2009, 11:01
Yürüme yolunun taşlarını değiştirdim,hebeler çok güzel oldu.

jineop
04-06-2009, 11:06
Sevgili Koyu Yeşil,
Hanım parmağı sandığım açtı bakın,ne dersiniz?

jineop
04-06-2009, 11:08
Sevgili Vildan Hanım
Utanarak söylüyorum ,geçen sene o kadar çelimsiz ve az açtılar ki ,bu sene onları bir yerde toplayıp toplamamayı bile düşündüm ama kıyamadım ve beni utandırdılar.Eminim seneye sizinkiler çok daha güzel olacak...

gilan
04-06-2009, 11:20
Solar aydınlatmadan memnun musunuz?

nurcanaybay
04-06-2009, 11:23
Yine döktürmüşsünüz, bizde böyle söylenir :)
Her şey gibi yürüme yoluda çok güzel olmuş , kiremit rengi doğal taş yeşille
buluşunca çok doğal görünüyor.
Beni çatlatmaya devam edin bakalım ne olacak ;)

günebakan
04-06-2009, 11:24
Yine yeni güzellikler eklenmiş Nigellalar çok güzel açmış bulursam bende ekeciğim tohumlarını çiçekleri çok güzelmiş:)

mormenekşe
04-06-2009, 11:39
Yaaaaa Sevgili Jineop bu güzelliklere baktıkça imreniyorum,nerden buluyorsunuz bu kadar enerjiyi diycem ama tabiiki bebişlerden olduğu geliyor aklıma.Sizin bahçelerinizde gezindikten sonra benim bahçe gözüme çok yavan geliyor:( çiçeklerinizden tohum alma zamanında bana da birkaç tohum ayırırsanız sevinirim.Seneye bu güzelliklerden kendi bahçemde de görmek isterim.

Adalet Yağcı
04-06-2009, 11:58
Ay, ay, ay, artık söyleyecek söz bulamıyorum, her şey yerini bulmuş ve harika görünüyor.
Mükemmeli anlatmak için Türkçeye yeni kelimeler eklemek gerekecek :)

Beklediğimize değmiş valla, süpersiniz süper...

jineop
04-06-2009, 12:03
Sevgili Gilan,
Bu solar bu sene alındı ışığı gayet iyi ama yine de aydınlatma açısından yeterli değiller. Gecenin siyahlığında hoş görüntü oluşturuyorlar. Olduğu yeri yaklaşık 1m capla ne olduğunu anlıyacak kadar aydınlatıyor denebilir.Sevgiler

jineop
04-06-2009, 12:30
Sevgili Günebakan,
Müjdemi isterim,artık kesinlikle öldü dediğim sundavillaların ikisinde de çok minik filiz var. Kuruyup kuramadığını anlamak için ikisinide komple budamıştım ,biri pembe,diğeri kırmızı, minnacık .Kardeşpayı yapacağız kura da ne çıkarsa biri sizin .

günebakan
04-06-2009, 12:33
Sevgili Jineop,
Hani derler ya çıkmadık candan ümit kesilmezmiş diye. Demekki sundavillanıda daha bizim bahçelerimiz süsleyeceği varmış. Hadi bakalım şansımıza kime ne düşecek:)

jineop
04-06-2009, 12:41
Yine gururla herkese gösterdiğim tohumdan yetişen domates,salatalık,kekik,biber çeşitlerim çok güzel büyüyorlar. O kadar çok çimlendirmişim ki yan bahçeye ve bir arkadaşımın bahçesini de yetti. Sebze bahçesini çok seviyorum.Bu arada ortaki büyük saksı plastik olup ben boyayla ve toprakla boyadım.

jineop
04-06-2009, 13:10
Ben mor ya da mavinin renklerine tutkunum. Bakın güzelliklere,

jineop
04-06-2009, 13:15
Sevgili Mor Menekşe,
Büyük bir zevkle ... Çok teşekkür ederim.

jineop
04-06-2009, 14:14
Güzellikler ,

jineop
04-06-2009, 14:21
Devam,

Koyu yeşil
04-06-2009, 14:22
Şahane! Hepsi çok güzeller, siz artık saksı ve çeşme uzmanı oldunuz valla. Plastik saksınız da çok güzel olmuş. Yalnız hanım parmağı diye satılan bitkiniz malesef lonicera fragrantissima (hanım parmağı) değil. Çok zarif bir bitki acaba adı ne? Hanımparmağının çiçekleri, aynı hanımeli gibi oluyor, yalnız çok daha miniği ve nefis bir kokusu oluyor. Çiçekler sapsız bir şekilde direkt dalların üzerinden çıkıyor ve kışın açıyor. Bitki önce yapraksız, sadece çiçeklere bürünüyor yapraklar sonrada açıyor diye biliyorum. Sizdeki bitki kokulu mu?

jineop
04-06-2009, 14:24
Sevgili Adalet Hanım,
Bana inanıılmaz enerji veriyorsunuz , valla hastaları bırakıp hemen bahçeye koşmak geliyor içimden. Sizi çok öpüyorum.

jineop
04-06-2009, 14:30
Sevgili Koyu Yeşil ,
Özellikle eğilip koklamadım ama yanından geçerken bariz bir kokusu yok ve çiçekleri hanımeliye benzemiyor.Site de bilinmeyen olarak sordum ama cevap alamadım. :(
Teşekkür ederim.

uzman16
04-06-2009, 15:14
Herşey harika ellerinize sağlık ama bazı fotoğraflar biraz bulanık. Daha net olursa çok daha keyifli olacak.

323 nolu mesajda sonuncu fotoğraftaki çiçek nedir acaba?

nurcanaybay
04-06-2009, 15:23
Sn.Uzman , ev sahibi saksı yapımına geçtiği için ben yanıt vereyim.Sorduğunuz çiçeğin ismi solanum ,güzel ve zahmetsiz bir çiçek.

gilan
04-06-2009, 15:46
Yürüme yolunun taşlarını değiştirdim,hebeler çok güzel oldu.

Bu resimler çok güzel, ve çok fikir verici :)

Çeşitli bahçe resimlerini bu yüzden çok seviyorum, bir sürü fikir ediniyoruz, bir sürü şey öğreniyoruz :)

gilan
04-06-2009, 15:57
Sevgili jineop, gözümü karartıp soruyorum :o

Nigellalar bildiğimiz çörek otu değil mi? Yani tohum olarak bir paket çörek otu alıp eksek nasıl olur? :D Yoksa onlar kavrulmuş falan mı oluyor?

Adalet Yağcı
04-06-2009, 16:27
Yoksa onlar kavrulmuş falan mı oluyor?

Tohumları aynen çörek otuna benzediği için öyle diyoruz sevgili Gilan, bildiğimiz çörek otu ile alakası yok.

gilan
04-06-2009, 16:53
Ben bildiğimiz çörek otu diye biliyorum Adalet Hanım. Hatta siz diyince şimdi internette (Wikipedia'da) okudum bir daha. Nigella sativa adıyla aynen bu çiçekler var ve de not düşmüşler tohumları baharat olarak kullanılır diye.

gilan
04-06-2009, 17:03
Nigella damascena gibi birkaç türü daha varmış. Acaba onların tohumları yenmiyor mu?

jineop
04-06-2009, 17:49
Nigellayı araştıralım ama çörek otu olarak nigella sativa veriliyor mavilerle tıpatıp aynı.Düz pembe ile pembebeyaz olanlar da ayrı güzel.

jineop
04-06-2009, 18:04
Nigellaya nette bakarken benim hanımparmağının Deutzia hibrit olduğunu öğrendim.

Adalet Yağcı
04-06-2009, 19:45
Ben bildiğimiz çörek otu diye biliyorum Adalet Hanım. Hatta siz diyince şimdi internette (Wikipedia'da) okudum bir daha. Nigella sativa adıyla aynen bu çiçekler var ve de not düşmüşler tohumları baharat olarak kullanılır diye.

Doğrusu çok şaşırdım sevgili Gilan, bunca yıldır bahçemin her yerinden çıkıyorlar ve ben çiçekleri solunca tohumları ile birlikte söküp atıyordum :( ertesi yıl çıkanlar benim gazabımdan kurtulanlar :rolleyes:

jineop
04-06-2009, 19:53
Sevgili Adalet Hanım,
Geçen sene aynısını ben de yapmıştım .ama bu sene çiçeklerini görünce . Tabi ki asla.

jineop
04-06-2009, 19:57
Sevgili Uzman,
Hoşgeldiniz. Fotograf makinemi değiştirmeyi planlıyorum.Makro çekim de yapabileceğim bir makina istiyorum Önerisi olan varsa çok sevinirim. Tekrar geldiğiniz de umarım daha güzel karelerle karşılarım sizi .Sevgiyle kalın.

uzman16
04-06-2009, 22:16
Çörekotu (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12341) başlığına baktınız mı?

Sevgili Jineop hoşbulduk. Ben yaklaşık 2 sene önce aldığım Nikon Coolpix S200 kullanıyorum ama çok yakın makro çekimlerden memnun değilim. 10 cm.'den daha yakın çekimde görüntü netliği kayboluyor. Diğer özellikleri iyi, işimi görüyor.

Ama http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=432291&postcount=83 mesajdaki görüntüyü gördükten sonra makro çekim için 1 cm. mesafeden çekim yapabilen yeni bir makina almayı düşünüyorum.

Bu da yukarıdaki çekimin yapıldığı makina.(http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=433744&postcount=100)

Hatta dün biraz araştırınca amatör olarak makro çekim mesafesi 1cm. olan Canon marka birkaç makina buldum. Makro çekim mesafesi 3cm. olanlar da var. Araştırıyorum. Belki öneride bulunan arkadaşlar olur biz de faydalanırız.

Bahçenizi çok beğeniyorum, ara sıra gelip geziyorum ama siz olmuyorsunuz. Emeğiniz bahçenin her köşesinde belli oluyor. Ellerinize sağlık.

celalsungur
04-06-2009, 23:02
Sevgili Uzman,
Hoşgeldiniz. Fotograf makinemi değiştirmeyi planlıyorum.Makro çekim de yapabileceğim bir makina istiyorum Önerisi olan varsa çok sevinirim. Tekrar geldiğiniz de umarım daha güzel karelerle karşılarım sizi .Sevgiyle kalın.
Fotoğraf makinesi konusunda bana da bilgi aktarın arkadaşlar. Ben de dertliyim. Nikon Coolpix 9 aldım, 500tl. den fazla para verdim 2 sene önce. Gece açık havada 1 metreyi bile çekemiyor.

gilan
05-06-2009, 10:52
Doğrusu çok şaşırdım sevgili Gilan, bunca yıldır bahçemin her yerinden çıkıyorlar ve ben çiçekleri solunca tohumları ile birlikte söküp atıyordum :( ertesi yıl çıkanlar benim gazabımdan kurtulanlar :rolleyes:

Bir paket çörek otu alıp deneyeyim bakalım seneye ne çıkacak :)

Adalet Yağcı
05-06-2009, 14:30
Sevgili Jineop, ve Celal bey, Nıkon ve Canon gibi markalar iyi isim yapmış olabilirler ama çok düşük modelleri var, benim bir yakınım Olympus E-330 Olympus Zuiko Digital 14-54 f/2.8-3.5 kullanıyor, çektiği fotoğrafları ben çok beğeniyorum.

İyi bir fotoğraf makinası almak istiyorsanız kesenin ağzını açmak gerekiyor, objektif çok önemli tabi diğer özellikler de.

Yukarıda bahsettiğim makina bin tl. nin üzerindedir sanırım, fiyat arttıkça kalite ve özellikler de artıyor.

Bir tavsiye daha, Fotokritik isimli fotoğraf paylaşım sitesini incelerseniz, orada çekilen fotoğrafların hangi tür makinalar ile çekildiği açıklanıyor, ayrıca forum bölümünde güzel sorular sorulmuş ve cevaplanmış, belki bir fikir verebilir size.

jineop
05-06-2009, 14:57
Sevgili Adalet Hanım,
Fotoraf makinası konusunda çok şansızım ilk digital makinalar çıktığında iyi bir makina almıştım şu an aynı paraya macroçekim yapanlar var ortalama 1700 tl cıvarında.Aynı Celal Abinin de dediği gibi gece görüntüleri çok kötüydü.Makinaları araştırmak için teknosaya gittim. Macroçekimde yapabileceğim hangi makinayı önersiniz dedim profesyonel fotografçı değilsenin canon marka 500 tl cıvarında bir makina önerdi.Kararsız kaldım.Yardımlarınız için teşekkür ederim.

k0900
05-06-2009, 15:13
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15314

Amatörler olarak markalı makinelere yöneltmek yanıltıcı olabiliyor.

Yukardakı linkte arkadaşların bazı önerileri var, umarım yardımcı olur:)

jineop
05-06-2009, 16:04
Sevgili K090O,
Araştırmalarınız çok faydalı oldu. Peki siz hangisini aldınız?

k0900
05-06-2009, 16:07
Hala araştırıyorum:)

celalsungur
06-06-2009, 20:39
Aynı Celal Abinin de dediği gibi gece görüntüleri çok kötüydü. Sayenizde benim makinenin gece ayarını buldum.;)
Ben gece bahçede çekim yaparken ''night landing'' programını seçiyordum, kötü çıkıyordu. Dün gece saat 01:00'da aklıma takıldı, çıktım balkona, ''night portrait'' diye bir program vardı. Ona ayarladım, balkondan bahçenin ağaçların resmini gece karanlığında çok güzel çekti. Close Up diye bir program var, o da makro çekim yapıyor, onunla da toz şekeri taneciğini çektim. Sonuç oldukça iyi. Nikon Coolpix S9'un günahını almışım. Resimleri koyamıyorum çünkü inernete cep telefonundan bağlanıyorum. Turkcell bu tür pasları çok güzel gole çeviriyor. Biri internet te inşallah 1 aya kadar Karşıyaka'dan Dikili'ye internet naklini gerçekleştirecek o zaman resimleri foruma yüklerim.;)
Biri.net çok dertli bir internet bağlantısı aman seçim yaparken dikkatli olun.

celalsungur
06-06-2009, 20:55
Bu arada ilk latin sarmaşığım açtı ve turuncu.Diğer5 tanesi tomurcuk halindeler.
Hankısı benim?
Geçen gün forumun bir yerinde ''Celal Abi latinlerin tomurcuk dolu'' gibi bir mesajını okudum. Cevap yazmadım diye, yazıyı okuyunca, gönlümde çiçekler açılmadı sanma sakın.;)

jineop
06-06-2009, 23:07
Sevgili Celal Abi,
Fotograf makinanızı bir mesajla çözdüm gördünüz mü... Bütün Latinler sizin,bugün bir tanesi daha turuncu açtı,biri de sarı.Umarım diğerlerinde kırmızı vardır.Sevgiler

Cumhur Tonba
06-06-2009, 23:24
Yukarıdaki bilgiler bize de yarar. Jineop. İyi çalışmalar. Bu bahçe sahiplerini kıskanmaya başladım. Gerçi tüm kırlar, ormanlar, dere kenarları benim bahçem fakat....

KARADENİZ37
08-06-2009, 10:17
Sevgili Jineop bahçen çok hoşuma gitti.Emek verildiği ortada.Umarım uzun yıllar bahçen ve sen beraber nice güellikler ortaya çıkarırsınız.

jineop
08-06-2009, 11:54
Sevgili KARADENİZ37,
Çok teşekkür ederim. İnşallah . Bu sene aslında balçık ,taşlı ,toraksız toprağımdan kurtuldum. Yapılacak çok değişiklikler var ama sabırla son baharı bekliyorum. Sevgiyle kalın.

Cumhur Tonba
08-06-2009, 11:57
Çiçek Bahçesi

Mor menekşe, sarı papatya
Beyaz karanfil, mavi sümbül
Duvara dayanmış duruyor bir sebil
Uzanır duru suya bir berduş, bir de sefil.

Pembeler giyinmiş bir hanım
Eteği uçuşur rüzgarda efil efil
Bağdaş kurar çimenlere, bakarken semaya
Huzuru arar, kavga sevmez, bulaşmaz belaya.

Tekir kedi çalıların altında sinmiş yürüyor
Kaplan sessizliğinde ilerleyip bir kuşun izini sürüyor.
İŞTE! mavi şortlu çocuk dört yapraklı yonca buldu çimende
Böyle bir şansı yakalayamazdı her yerde
Yoncayı dikkatlice yapıştırdı gömleğinin üzerine
Sevinerek uzaklaştı, koştu gitti evine!

Fatma Ufuk Yiğitsubay

Cumhur Tonba
08-06-2009, 12:58
Ben size teşekkür ederin Jineop.
O güzel bahçelerinizle gözlerimize ziyafet çekiyorsunuz.

Cumhur Tonba
11-06-2009, 02:50
Sayın jineop. Bahçe yalnız. Nerelerde siniz? Bu kadar ara verirseniz otlar her tarafı kaplar. Demedi demeyin.

jineop
11-06-2009, 14:49
Sevgili Cumhur Tonba,
Hoşgeldiniz. Sabah yine ayrık otların peşindeydim. İşler yoğun, bahçe de uğraşı devam ama yazmaya fırsat olmadı .
Bahçe çok güzel şu an,
Ayıpençesi ,sarı yasemin,yıldız yasemin,yıldız çiçekleri açtılar. Bahçe de renk cümbüşü var. Bu ara da fallopia ,liliumla,yaz orkideleri,ve passiflora çoştu yakında açacaklar. Tohumlar ekildi.Domatesler,biberler,salatalıklar olmak üzere.En iyisi sizlerle resimlerle paylaşayım.

jineop
11-06-2009, 14:55
Diğer görüntüler

Koyu yeşil
11-06-2009, 15:01
Pek güzeller Jineop, acaba 4. karedeki mor-beyaz çiçek nedir?

jineop
11-06-2009, 15:05
Sevgili Koyu yeşil,
Pembe-beyaz olan nigella. Ama sanırım siz veronica ya da diğer ismiyle alacalı hebeleri soruyorsunuz. Sevgiler

jineop
11-06-2009, 15:09
Sıkılan olduysa soğuk limonatam var. Buyrun:)

sabah
11-06-2009, 15:48
Herşey çok güzel görünüyor. Eliniz üzerinde olmasa bu kadar güzel olmazdı.

Hazine sandıklarını daha önce görmemiştim, çok güzeller.:rolleyes:

nurcanaybay
11-06-2009, 16:11
Yaz orkidelerini yakın çekim rica edebilirmiyim :)

Adalet Yağcı
11-06-2009, 16:33
Yaz orkidelerini ben de merak ettim, her şey çok güzel, bahçelere hep aynı şeyleri yazıyoruz sanki ama gerçekten böyle, çok güzel işte, başka nasıl ifade edilebilir ki.

Ben çimli bahçelere hastayım, bir bahçede çim mutlaka olmalı, etrafında da böyle rengarenk çiçekler, işte o zaman süper oluyor.

Ellerinize sağlık sevgili Jineop, akan her ter damlası helal olsun bu bahçeye.

denizakvaryumu
11-06-2009, 20:13
Yakında siz bu bahçeye kesinlikle sığmıyacaksınız gibi bir his var içimde.:p

Şöyle değişik bodur meyvelerin, asmaların , küçük bir süs havuzunun olduğu 3-4 dönümlük bir bahçe .

günebakan
11-06-2009, 20:23
Muhteşem görüntüler var yine çok güzel hepside. Eline sağlık sevgili Jineop:)

fikreteren
11-06-2009, 20:37
ne yazacağiımı bilemiyorum.Çicek deyince akan sular duruyor.bende olmayanları görüncede içim gidiyor.çok nefis

ardabora
12-06-2009, 10:21
Behçenizi beğeniyorum ama en çok,365 nolu mesajınızın son resmindeki toprak saksılı,ağaç kabuklu kısmı beğeniyorum.Ellerinize sağlık...Çok orjinal...

bahtiyar02
12-06-2009, 10:39
Sevgili jineop bahçenizin maşallahı var. emeğinize, yüreğinize sağlık.saygılar

Birol
12-06-2009, 19:56
Sevgili jineop
Resimlere bakmaktan sıkılmadım hatta cok zevk aldım. Yinede soğuk bir limonata rica edebilirmiyim, bahceden geldimde yorgunum.:D:D

Cumhur Tonba
12-06-2009, 22:47
Jineop.
Sevgi ile yetiştirilen, beslenen, emek verilen herşey diğerlerinden farklı oluyor.
Bu dostluklarda böyle, yemek yapmada böyle, yani ne yaparsanız yapın o işe sevginizi kattığınız zaman farkediliyor.
Bu yüzden bahçeniz de farklı. Bahçenizde mutlu saatlar geçirmenizi dilerim. Tüm yakınlarınıza selam ve hürmetler, kucak dolusu sevgiler.

jineop
13-06-2009, 10:47
Sevgili Nurcanaybey,
Yaz orkidelerim henüz açmadı . Açınca size özel resimliyeceğim. Bahçenizden çok keyif alıyorum.

jineop
13-06-2009, 11:05
Sevgili Adalet Hanım,
İçimiz de ki bitki sevgisi öylesine fazla ki her çiçeğin kokusunu koklamak,her ağacın gölgesinde uzanmak ve meyvesini tatmak istiyoruz. Kırılan bir dalı ,düşen bir yaprağı atmak gelmiyor içimden . Ve o öylesine toprağa gömülen dallar bakıyorsunuz ki filiz vermiş,içinizi mutluluk kaplıyor ve işte o herşeye değer. Sonra da onları eve gelen arkadaşlarımın ellerine tutturuyorum,onların gözlerinde mutlu ifade ve ben bir kez daha mutlu oluyorum.Bu arada olur da İstanbul'a gelirseniz diye size supriz çelikler ayırıyorum ve bunlar Adalet Gacıma diyorum ,yine bir gülümseme... İşte hayat devam ediyor. Esen kalın.Sevgiler

jineop
13-06-2009, 11:09
Sevgili Denizakvuryumu,
Sizin koca bahçenizi renklendirmek için, Acı bakla,gazanya,dev papatya ,kadife çiçeği,aynısefa,yalancı yasemin,fıstık çamı, sarı zambak tohumları sizi bekliyor. Bilmem anlatabildim mi. Sevgiler

jineop
13-06-2009, 11:52
Sevgili Birol,
Tabi ki, ne iyi ettin de geldin. Şeftaliler oldu mu? Gelirken yanında şeftalide rica edeyim. Keşke 17 yıl önce olsaydınız. Oğluma hamileyken canım sadece şeftali istemişti aylardan kasım ya da aralık. Tüm hallere haber salındı,Bursalara telefon açıldı . Yok ... O zaman sadece Metro da nektarin bulup yemiştim. Nektarin olmasına rağmen bizim oğlan bir doğdu,yanakları ve sırtı tüylerle dolu:) Kolay gelsin.

Kiraz
13-06-2009, 13:00
Sevgili Jineop, bahçeni sık sık geziyorum. Bahçen çok neşeli, hareketli, mutlu ; bu özellikleri taşıyan aynı zamanda yaratıcı birinin elinden çıktığı çok belli. Eline sağlık.

Birol
13-06-2009, 17:47
Sevgili jineop
Şeftalilerin ilk cinsinin çıkmasına bir hafta kaldı. Yeni doğan bebeğin göbek bağı kesilir ya ( Ben bunu kime anlatıyorsam:D:D:D ) bende şeftalilerden ilk kesileceği dört gözle bekliyorum.

M.Sema
14-06-2009, 17:57
Sevgili jineop, bahçede 5-10 tane bahçevan çalışmadığından emin misiniz? Ellerinize sağlık süper olmuş. Hele o sandıklar.

jineop
14-06-2009, 18:13
Sevgili M.Sema,
Yüzüm de tebessümle yazıyorum ,ellerimin eldivene rağmen halini size göndermek geldi içimden . Bahçe küçük olunca, iş kolay oluyor. Beğenmenize çok sevindim. Bugün beni mutlu eden diğer olaylar, passifloram açtı, gazanyalarımın içinden çok güzel katmerli gazanyalar da açtı. Çok öpüyorum sizi yine beklerim.

nevsune
14-06-2009, 19:15
Sevgili jineop, kıştan buyana bahçenize uğramamışım. Kış güzelliği bir ayrı, yaz güzelliği ayrı olmuş. Sebze bahçesi tarla gibi:) Bu yıl hasat bereketli olsun, yedikçe bizleri hatırlayın.

365. mesajdaki bitki nedir? Sanki bildik gibi ama değil gibi de. Çok değişik ve hoş.

Haaa, avatarınızda da artık yaza geçiş yapmayı düşünmüyor musunuz;)

Adalet Yağcı
14-06-2009, 21:25
Tık tık tık...
Ben geldim, ay çok hoşuma gitti, bir gün böyle yolculuklar yapabilirmiyiz acaba?
Dilerim düşünce hızı ile yolculuk sadece hayallerde kalmaz, ben de görürüm inşallah.
Dün akşam Haber Türk TV.de Haktan Akdoğan(Sirius ufo araştırma merkezi Başk.)ve konuklarının programını izledim, konuşmalar çok ilginçti, görseller de öyle, bu akşam tekrarı vardı.

nevsune
14-06-2009, 21:43
Adalet hanım gerçekten, her gün birinizin bahçesinde buluşsak değil mi:) Zamanında bilim kurgu denilen bir yığın şey gerçekleşmiyor mu? Bakarsınız bizim de ömrümüz yetmiş bu buluşmalara.

2012'de mi geleceklermiş:p Valla niyetleri iyiyse hemen gelebilirler.

jineop
14-06-2009, 22:08
Sevgili Nevsune,
Hoşgeldiniz.Hemen yazlık avatar yapmalı:)
Sırasıyla sarı yasemin,hanımeli ve hebe var. Sanırım alacalı hebeyi soruyorsunuz.

Adalet Yağcı
14-06-2009, 22:24
Sevgili Nevsune hanım, 12.Gezegen Marduk'u okumuşmuydunuz, eski Maya takvimine göre 2012 yılı zamanların sonu olarak gösterilmiş.
Ben Dünya dışı varlıkların bizim Dünyamızı ziyaret ettiklerine inanıyorum, bu beni çok heyecanlandırıyor, bir dürbün bile aldım, bu yaz bol bol gökyüzünü izleyeceğim.

Sevgili Jineop, bu akşam sizin bahçenizden bakabiliriz, sonra da sırayla bahçelerde ufo avına çıkarız.

nevsune
14-06-2009, 22:31
İlk fotoğrafta yeni açmaya çalışanı sormuştum.

jineop
14-06-2009, 22:37
Sevgili Nevsune
Ayıpençesi _ Acanthus Mollis

Adalet Yağcı
14-06-2009, 22:46
Bu arada olur da İstanbul'a gelirseniz diye size supriz çelikler ayırıyorum ve bunlar Adalet Gacıma diyorum ,yine bir gülümseme... İşte hayat devam ediyor.

Çok özür diliyorum, bu güzel mesajı nasıl da kaçırmışım :(
Ben her yıl geliyordum aslında(İstanbul'a)geçen sene de sanırım Ağustosta gelmiştim, bu sene niyetim Eylül, kısmet olursa İstanbul'lu arkadaşlarımı yakından tanımak istiyorum.
Buradan birbirimize sevgiler öpücükler gönderiyoruz ama, sanki hepsi hayal gibi rüya gibi, etten kemikten olduğumuzu anlayabilmek için toplantılar şart.

Adı her ne kadar sanal da olsa bir dünyamız var ve biz gerçekten varız.
Varız değil mi :dilli:

Şimdi İstanbul'a gelmek için çok esaslı bir sebebim var artık :cool: çeliklerime iyi bakın lütfen :p

hozat
15-06-2009, 00:33
Sevgili Jineop,
Senin bahçeni izlerken bir şelale geliyor gözümün önüne.
serin,çoşkun,her damlasında pırıltılar,bazen karasız akışlar, bazen durgun. Ama her durumda hayranlıkla kendine baktıran bir çağlayış.Durmadan dinlenmeden...

Her açan çiçeğin podyuma çıkıyor,benim sevdiğim hatmilerden hiç ses çıkmıyor. O,kalender bir çiçektir sabırla sırasını bekliyor galiba.

Sevgini kattığın her şey ,yüreğin kadar güzel olsun

ciceksever70
15-06-2009, 06:08
Günaydin sevgili Jineop, her zaman mesaj yazamasam da bahcenizi gezmiyorum sanmayin. Her gün ziyaret ettigim bahcelerden biri sizinki. Yaraticiliginiz sinir tanimiyor bahceniz gün gectikce daha da güzellesiyor. Ben güne erken basladim islerimi yoluna koydum ev halki hala uykudayken kahvemi yudumluyorum. Siz de bir fincan almaz miydiniz?

celalsungur
15-06-2009, 10:09
Sevgili Nevsune hanım, 12.Gezegen Marduk'u okumuşmuydunuz, eski Maya takvimine göre 2012 yılı zamanların sonu olarak gösterilmiş.
Sevgili Jineop, bu akşam sizin bahçenizden bakabiliriz, sonra da sırayla bahçelerde ufo avına çıkarız.
Ben ortaokuldayken, gazetede ''2000 yılında kıyamet kopacak'' diye bir haber çıkmıştı. O zaman 2000 yılında 46 yaşında olacağımı hesaplayıp, o zamana kadar kim öle, kim kala diye endişemin azaldığını hatırlarım.

celalsungur
15-06-2009, 10:14
Sevgili Nevsune
Ayıpençesi _ Acanthus Mollis
Nevsune Hanım, Facebook'a Dikili'nin dalga sesini koydum. Sizi Dikili'li yapmaya azimliyim ama, ondan sonra ''Bu yerler ne füsunkârdı'' şarkısı çalınca Ankara aklınıza gelip (benim gibi), gözleriniz dolar diye korkuyorum.

jineop
15-06-2009, 12:30
Sevgili Hozat,
Bizim hatmiler cüce hatmi, yeni türmüş. Bol yapraklı şu an ve bol fidemiz var:) Resimdeki gibi olacaklar.Merakla bekliyorum. 3 tanesi çok büyüdü yaklaşık 30cm . Daha çiçek vermediler. İstediğinizi sizinle paylaşmaktan çok mutlu olurum. Sevgiler

jineop
15-06-2009, 13:29
Sevgili Dostlar,
Bugün supriz bir kargo aldım . Sevgili Güngör Salman bana bir gecelikgelin,Parlak Mustafa ya da kel hasan ve muscari yollamış. Çok teşekkür ederim .
2. güzel olay ,geçen hafta forumda turlarken,lisianthus konusuna girdim. Yıllardan beri buketlerde beni büyüleyen çiçeğin lisianthus olduğunu öğrendim belki kalmıştır umuduyla Kgursana yazdım. İlk cevabı ne yazıkki fide elinde kalmamıştı. İçine dert olmuş arkadaşından ekilmeyen fideler bulmuş ve bana özel mesaj yollamış. Ve kendi ektiklerinden de yollıyacakmış.
Hala bu kadar güzel insanların olması ne kadar mutluluk verici,inanın mutluluktan ağlamak geliyor içimden. Güzel arkadaşlarım hepiniz çok sağolun. Yaradan da sizi hep güzelliklerle karşılaştırarak mutluluklar versin. Sevgiler...

jineop
15-06-2009, 13:45
Sevgili ciceksever70 ,
Kahveye nasıl hayır diyebilirim ki. Sizin güllerinize bayılmıştım. Belki komik gelecek ama ilk defa güllerin adlarını duydum. Yani o kadar alışmısız ki,beyaz,sarı gül demeye. Bahçenizi gezerken değişik bir tecrube oldu bana ,onun için de ayrıca teşekkür ederim .Buralardan bir ihtiyacınız olursa lütfen yazın. Sevgiler

fikreteren
15-06-2009, 13:48
Sevgili Jineop,Tohum aldığınızda mavi ve a.mavi(hariç) çörekotunun diğer renklerinden ve bodur hatmi tohumlarınıza talebim.

jineop
15-06-2009, 13:48
[QUOTE=hozat;445267]Sevgili Jineop,
Senin bahçeni izlerken bir şelale geliyor gözümün önüne.
serin,çoşkun,her damlasında pırıltılar,bazen karasız akışlar, bazen durgun. Ama her durumda hayranlıkla kendine baktıran bir çağlayış.Durmadan dinlenmeden...

Muhteşemsiniz ,yazacak bir kelime bulamıyorum. Gözlerinize hep güzelliklerin, göründüğü bir hayatınız olur inşallah.Sevgiyle kalın.

jineop
15-06-2009, 13:56
Sevgili Fikret Eren,
Kırmızı nigellalar,beyaz -pembe,olanlar dan tohumarınız ayrıldı kuruyor. Enterasandır ki bu renklerin tohum torbaları diğerleriinin nerdeyse1/4 ü. Cüce gülhatmiler bakalım nasıl olacaklar. İnşallah açar ve tohum bırakırlar. Tohumlarını büyük zevkle yollarım. Sevgiyle kalın.

fikreteren
15-06-2009, 13:57
Çok naziksiniz.Teşekkür ederim.

Güngör Salman
15-06-2009, 14:10
Sevgili Jineop hoşuna gitmesi benide mutlu etti güle güle büyüt sevgiler.

k0900
15-06-2009, 14:14
Bu bahçenin bir diğer adıda pozitif enerji bahçesi:)

nevsune
15-06-2009, 14:36
Nevsune Hanım, Facebook'a Dikili'nin dalga sesini koydum. Sizi Dikili'li yapmaya azimliyim ama, ondan sonra ''Bu yerler ne füsunkârdı'' şarkısı çalınca Ankara aklınıza gelip (benim gibi), gözleriniz dolar diye korkuyorum.

Sevgili jineop, burayı sohbet başlığına çevirdik kusura bakmayın:D Hoşgörünüze sığıyoruz artık. Renkli yazayım da bari ilgilenmeyenler okumasın.

Celal bey, geçenlerde oğlum "anne Türkiye'de facebooka girmeyen bi ikimiz kalmışız" diyordu. Sonra o da sayfasını açtı, şimdi ben tek kaldım:p Nedense hiç içimden gelmiyor, hala baskılara göğüs geriyorum. Bakalım ne zaman pes ederim? Bu arada, o dalga seslerinden bende de var. Killik koyunda harika bir görsellik eşliğinde dalga seslerini videoya çekmiştim. Ya, orası tam bir cennet ama o çadırcılar orayı mezbeleliğe çevirmişler. Sözümona sit alanı. Çivi çakmaya izin yok ama o mezbeleliğe var. Nasıl iş bu anlaşılmaz.

Aslında sohbet edecek bir yer bulsak da sevgili jineop'u rahat bıraksak;)

ciceksever70
15-06-2009, 15:07
Sevgili ciceksever70 ,
Kahveye nasıl hayır diyebilirim ki. Sizin güllerinize bayılmıştım. Belki komik gelecek ama ilk defa güllerin adlarını duydum. Yani o kadar alışmısız ki,beyaz,sarı gül demeye. Bahçenizi gezerken değişik bir tecrube oldu bana ,onun için de ayrıca teşekkür ederim .Buralardan bir ihtiyacınız olursa lütfen yazın. Sevgiler

Ben de ilk defa David Austin`den gül alirken duydum sevgili Jineop. Her gülün kendi adi var. Gercekten cok ilginc. Öyle olunca cicek farkli bir kimlige bürünüyor daha bir benimsiyorsunuz sanki. Nazik teklifiniz icin de cok cok tesekkür ederim. Buralarin adi Avrupa ama inanin Istanbul ihtiyaciniz olan seyleri bulabilmek adina cok daha medeni bir yer. Ailelerimiz neyse ki orda da istedigim bir cok tohumu gönderiyorlar. Sevgiler.

celalsungur
15-06-2009, 15:24
Sevgili jineop, burayı sohbet başlığına çevirdik kusura bakmayın:D Hoşgörünüze sığıyoruz artık. Renkli yazayım da bari ilgilenmeyenler okumasın.

Celal bey, geçenlerde oğlum "anne Türkiye'de facebooka girmeyen bi ikimiz kalmışız" diyordu. Sonra o da sayfasını açtı, şimdi ben tek kaldım:p Nedense hiç içimden gelmiyor, hala baskılara göğüs geriyorum. Bakalım ne zaman pes ederim? Bu arada, o dalga seslerinden bende de var. Killik koyunda harika bir görsellik eşliğinde dalga seslerini videoya çekmiştim. Ya, orası tam bir cennet ama o çadırcılar orayı mezbeleliğe çevirmişler. Sözümona sit alanı. Çivi çakmaya izin yok ama o mezbeleliğe var. Nasıl iş bu anlaşılmaz.

Aslında sohbet edecek bir yer bulsak da sevgili jineop'u rahat bıraksak;)
Jineop misafire bayılır.;)

celalsungur
15-06-2009, 15:25
Sevgili Nevsune,
Ne demek buyrun tükkan sizin:)

Sayın Jineop, Tükan tek ka harfiyle yazılır.
Lütfen daha duyarlı olalım.:p

Adalet Yağcı
15-06-2009, 16:39
Bizim hatmiler cüce hatmi

Aman tohumlarını iyi saklayın sevgili Jineop, hatmi bana süper allerjik bir bitki olmasına rağmen yine de yetiştiriyorum, ama sizin cüceler harika, küçük bahçelerde fazla boylu bitkiler güzel olmuyor.

celalsungur
15-06-2009, 20:46
Sevgili Celal Abi,
Facebook dedin dimi,:cool:;)
Çapalı fotoğrafını koy buradaki avatara, çok güzel çıkmışsın.;)

Koyu yeşil
16-06-2009, 11:02
Bu cüce hatmileri ben de çok sevdim. Saksının içinde rengarenk harika olmuş. Eline sağlık Jineop. Bahçem küçük olduğundan yetiştiremiyorum ama bunlar tam benim bahçeme uygunmuş. Tohum dağıtımı yaparken beni de hatırlarsan sevinirim.

celalsungur
16-06-2009, 11:23
Nazar değmesin diye mi değiştirdin Çapalı Zeyna avatarını;)

jineop
16-06-2009, 11:42
Sevgili Celal Abi,
Utandırmayın beni :o,
O resim de habersiz çekilmişti.( İşten gelince hemen ilk başlayanların kullandığı setlerin küçük tırmığı ile hemen birşeyler yaparken ). Yani poz verilmiş gibi duruyor,aslında orda eşime gülerek çekme diyorum:)O resim olmaz elim de belle yeni avatar yapmalı.

celalsungur
16-06-2009, 11:45
Sevgili Celal Abi,
Utandırmayın beni :o,
O resim de habersiz çekilmişti.( İşten gelince hemen ilk başlayanların kullandığı setlerin küçük tırmığı ile hemen birşeyler yaparken ). Yani poz verilmiş gibi duruyor,aslında orda eşime gülerek çekme diyorum:)O resim olmaz elim de belle yeni avatar yapmalı.Tırmıksa olmaz tabii, burası çiçek böcek sitesi mi.;) Vallahi koy o avatarı arkadaşlara sor, ne diyorlarsa onu yaparsın.

jineop
16-06-2009, 11:47
Sevgili Koyu Yeşil,
Onlar tohum üreticisinin net sitesinden aldığım tanıtım resmi. Dün tekrar okuyunca bizim cücelerden çoğunu büyük saksılara aldım. Çünkü teraslara ,balkonlara büyük saksılara ekin diyordu. Birazdan topraktakilerin gelişim evreleriyle ve son saksılara dağıttıklarımı görüntüleyeceğim. Sevgili Hozat ,yine iki güzel sözle beni kandırdı,sabah sayısını saymadım ama bir sürü plastik saksı boyandı,cüceler ve sabah sefaları saksılara ekildi. Az sonra ...

jineop
16-06-2009, 14:28
Bizim cücelerin seyrini hazırladım size, bakalım finalimiz resimde ki gibi olacak mı,
Şubat sonun da Thompson Morgan marka içinde 20 tohum vardı, 10 günde çimlendiler. Önce üstleri kapalıydı. Neredeyse tamamına yakını çimlendi. Sonrasında benim yer değiştirmelerim sırasında 3-4 tanesi ne yazık ki benim sabırsızlığım yüzünden telef oldu.:(
Yaklaşok 5-6cm olduklarında bahçeye yaydım . Bugün 5 tanesini toprakta bırakırken geri kalanını saksılara aldım.

jineop
16-06-2009, 14:40
Devamı,

jineop
16-06-2009, 14:46
Latin Çiçeğim de çok hoş oldu, tek gövdede sarı-kırmızının tüm tonları ,alacalısı,düzü..

jineop
16-06-2009, 14:52
Yine tohumdan yetiştirdiğim adını hatırlıyamadığım ,papatya -sutera arası çiçeğim,

jineop
16-06-2009, 14:57
Gazanyalarım ,

jineop
16-06-2009, 15:06
Öğleye doğru çekildiğinden ,daha açmayan büyük çiçekli gazanyaları çekmedim.

nevsune
16-06-2009, 15:17
Sevgili jineop, önce oooh gözümüz gönlümüz açıldı. Neydi o bereler, kazaklar, eldivenler bu sıcakta.

Hatmilerin de cüceleri mi varmış. Ben de çok severim ama azmanlıklarından balkonda düşünemezdim bile. Merak ettim açınca nasıl olacaklar.

Çiçek kombinasyonları çok güzel olmuş. İsimlerini bilemiyorum ama o mor renkli bitkilerin arasında çiçekler daha bir göstermiş kendilerini sanki.

Sandıkta çiçek:) Herşey bitkiler için. Ellerinize sağlık.

fikreteren
16-06-2009, 20:35
Yeni avatarınız çok güzel

Birol
16-06-2009, 21:44
Evet evet yeni avatarınız gercekten çok güzel.

Birol
16-06-2009, 21:45
Sevgili jineop
İpmi atlıyorsunuz avatarınızda.:D:D:D

jineop
17-06-2009, 07:46
Sevgili Birol,
Kargaları kovalıyorum:).

Adalet Yağcı
17-06-2009, 08:41
Sevgili Jineop, yeni avatarınızı ben de çok beğendim, geçen yıl bitki delileri başlığımızda delilik için birbirimizle yarışırdık, bu yıl birinciliği siz alırsınız valla, hepimizi solladınız.

Gazanyalar harika, pembelerden bende çıkacak mı bakalım, benimkiler de tomurcukta, çok vefakar ve kanaatkar bir çiçek, bahçelere de çok yakışıyor.

jineop
17-06-2009, 22:18
Merhaba,
Bugün sabah altıdan hava kararana kadar bahçe de çalıştım güneş yanıklarım, sızlayan ellerim ayaklarımla işte burdayım. Kaya bahçesini yaklaşık 2 katına çıkardım.Eşimi nihayet ikna ederek çimli alanın bir bölümüne el koydum. Kgursan yolladığı 60 tane ye yakın lisianthus için yeni düzenleme yaptım onları diktim açtığım bu bölgeye toprak gübre karışımı ile altta ki toprağı çabaladım. Lisianthusları diktikten sonra kırmızı begonya ile gözüme hoş gelecek tarz da ekimler yaptım.Parmak uçlarım dahi sızlıyor bu gece bana müsade. Herkese iyi geceler

Birol
17-06-2009, 22:27
Çok güzel olmuştur, ellerinize sağlık.

günebakan
17-06-2009, 22:34
Sevgili Jineop,
Cüce hatmilerden bana'da tohum ayırırsan sevinirim. Sandığındaki çiçeğin'de çok güzel görünüyor .İstanbul'da nikah koşuşturmalarından siteyi ziyaret edemiyorum ama arada böyle göz gezdiriyorum:)

jineop
18-06-2009, 12:24
Sevgili Günebakan,
Şu cüceler bir açsa gerçekten cüce mi görsek. Üstadlar fidelerine baktıklarında normal hatmi den farklı mı söyleseler.Umarım beklediğimize değer.Sevgiler

jineop
18-06-2009, 12:30
Clematislerimden 2 tanesi daha açtı. Bauhausta yerden aldığım 3 kırık dalın bir tanesi tuttu büyüyor.:)

jineop
18-06-2009, 12:50
Salvia farinacea da çimlenme oranı yüksek gidiyor. Bu gidişle evlatlık vermem gerecek sanırım.

jineop
18-06-2009, 12:51
Astilbe açtı.

jineop
18-06-2009, 12:53
Minicik ortancalarım hızla büyüdüler ve hatta çiçek açtılar. Bu sene açmazlar diye düşünüyordum.

jineop
18-06-2009, 13:00
Domates, salatalık ve biberler çok iyi . Bu sene bulara para vermeyeceğiz sanırım.:)
Süs tabagının yaprağı çok güzel

jineop
18-06-2009, 13:04
Güler Ablamdan geleb ceylanlardan biri nihayet kendine geldi ve açmaya başladı. Tekrar teşekkürler Sevgili Ablam.

jineop
18-06-2009, 13:08
Dün çimden açtığım alan ve lisianthuslar. Tekrar teşekkürler Kgurusan.

jineop
18-06-2009, 13:11
Passifloram dün açmıştı ve kapandı. Çiçek ömrü 1 gün mü?

jineop
18-06-2009, 13:13
Böylesine güzel bir çiçeğin nasıl bu kadar kötü kokusu olabilir. Sarımsak çiçeğim de açtı.

Ülker
18-06-2009, 15:04
Sevgili Jineop, bahçenizi dolaşırken zaten içim kıpır kıpır olup, bahçeli ev için dualara başlıyordum, bir de görüntü resmini görünce pes ettim, 40 fırın ekmek yemem gerekecek artık.
Son resimdeki çiçeğe bayılıyordum ama nereden bulabileceğimi ve ismini bilemiyordum, şimdi sarmısak çiçeği diye fellik fellik arayacağım, güzelliği kokusunu geride bırakıyor.

Birol
18-06-2009, 15:38
Dün çimden açtığım alan ve lisianthuslar. Tekrar teşekkürler Kgurusan.

İkinci resimdeki ağaç Kiraz değilmi ?

jineop
18-06-2009, 15:40
Evet Sevgili Birol,
Bodur Kiraz :)

Ülker
18-06-2009, 15:41
Gidebilirsem fidanlıklara bakacağım, bulamazsam arsızlık edip sizden isteyeceğim.:rolleyes:

Birol
18-06-2009, 15:47
Kaç yıllık acaba
Meyve veriyormu, budama yaptınızmı hiç. Bodur ağaçlarla ilgili fazla bilgiye sahip değilim onun için soruyorum kusura bakmayın. Ben kiraz olduğunu tahmin ettim budama hakkında bazı şeyler söylüyecektim ama siz bodur deyince kalakaldım.:D

jineop
18-06-2009, 16:31
Sevgili Birol,
Ağacın 40 cm den sonrası kirazdan görülmüyordu. Kargalar 2 günde 1 tane bırakmadılar:(
Sanırım 4 yaşında,budanacak dalı pek yok.

Zeytinci
18-06-2009, 16:45
Salvia farinacea da çimlenme oranı yüksek gidiyor. Bu gidişle evlatlık vermem gerecek sanırım.

Evlatlığınıza talibim, sn. Jineop.
Botanik bahçesi gibi, nazar değmesin. Tebrik ediyorum:)

Güler
18-06-2009, 18:58
Sevgili Ülker, ben de görünüşlerine aldandım sarımsak çiçeklerini, üst verandada oturma üniyesinin (Minderlerin hemen) arkasına diktim. Öyle de çok yayıldılar ki, jineop'un dediği gibi arsız mı arsız. Çiçek renkleri ve şekilleri çok güzel. Sosyete sarımsağı diye anılıyorlar.
Kokuları fena, ama hemen çare buldum yanına dev lilliumları ektim. Allahtan lilliumlar güzel kokuyor da, kötü kokuyu örtbas ediyoruz.

Sevgili jineop, kiraz ağacının üzerine file de atabilirsin (B.hause da var) veya eski cd leri de asabilirsin.

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=383807&postcount=54

jineop
18-06-2009, 19:30
Sevgili Ablam,
CD korkuluk işe yaramadı.:(

Birol
18-06-2009, 19:34
Anladım tamam sevgili jineop
Ağaç gördümmü dayanamıyorum bodozlama dalıyorum kusura bakma.:D
Üste giden canlı sürgünlerin uclarına kum torbası bağla şemşiye gibi olsun diyecektim. Sağlıcakla kal.

gürselbaranlı
18-06-2009, 20:46
Passifloram dün açmıştı ve kapandı. Çiçek ömrü 1 gün mü?

Sevgili Jineop. Malesef günü birlik bir ömürleri var.Bizim buradaki yöresel adı ÇARKIFELEK diye anılıyor.Komşunun bahçesinde vardı bugün ekledim.Saygılar.

jineop
18-06-2009, 22:07
Teşekkürler Gürsel Baranlı.Benimki de aynı çiçeğe sahipti. Meyva veren tür mü fikriniz var mı?Sevgiler

Koyu yeşil
19-06-2009, 11:03
Sevgili Jineop, bendeki de aynısı. Bu sene 2. yazında. Meyvesini görmedim. Çiçeğini de ilk bu yaz gördüm. Çiçekler tek günlük ama biraz büyüyünce üzerinde o kadar çok gonca oluyor ki, bu goncalar sırayla bir açmaya başlıyor, üzerinden hiç çiçek eksik olmuyor. Böye olunca da tan bir görsel şenlik oluyor tabii :) Bendekinin köke yakın gövde kalınlığı bileğim kadar oldu.

Güler
19-06-2009, 16:01
Benim passifloralarım da aynı, çok da azgın.
Her sene üzerinde yumurtadan daha iri portakal renginde meyveleri oluyor.

jineop
19-06-2009, 19:22
Güler Ablam,
Tadı nasıl,seviyormusunuz. Yani özel bir tat mı?.Kışın yapraklarını döküyor mu? Dondan korumak gerekir mi?Amma çok sordum. Şimdiden teşekkür ederim.

Adalet Yağcı
19-06-2009, 21:49
Yine aklımızı başımızdan almışsınız, astilbelerin fotoğraflarını koymasanızda olurdu :(

Dermişim :D :D :D

jineop
20-06-2009, 21:03
Sevgili Adalet Hanım,

Çok sevimli bir avatar,ben de çok sevdim. Bakın bir başkası. Bugün bahçe de beni mutlu eden iki şey gardenyam açtı ve süs kabağımın muhteşem beyaz çiçekleri. Vallahi değme sarmaşıkları geri de bırakır.

limon
20-06-2009, 21:39
Çok güzeller. Ben bu sene domateste çok geciktim. Siz yakında yiyeceksiniz maşallah.

jineop
20-06-2009, 21:48
Sevgili Limon,
Haydi gelin buraya 4-5 saksı domates sahiplecek bir dost arıyor.:)

jineop
20-06-2009, 21:51
Sevgili Limon,
Ek olarak bahçeden gelen ses süs kabaklarından 1-2 si de seninle gelmek istiyorlarmış.:)

Güler
20-06-2009, 22:00
Sevgili jineop, passifloraların bakımına hiç özen göstermiyorum. Silivri'de kendi kendine sardıkça da sarıyorlar. Ben de yoldukça yoluyorum.
Portakal renginde meyveleri var. Ben de şifalı olduklarını duyunca bir tadına bakayım dedim ama bir şeye benzetemedim. Bir daha da yemem.
Benimkiler her daim yeşil yapraklı, gerçi Silivri'ye kışın pek gitmiyorum ama döktüklerini de sanmıyorum.
Çiçekleri çok güzel görünümlü ama ömürsüz. Açtığında da bol bol çiçek oluyor, hoş görüntü sergiliyor.

Ceylanını da güle güle kullan. En kısa zamanda mavişi de göndereceğim.

celalsungur
20-06-2009, 22:29
Sevgili Adalet Hanım,

Çok sevimli bir avatar,ben de çok sevdim.
Öbürü daha iyidi.

limon
21-06-2009, 11:09
Jineop, çok teşekkür ederim. Domates çok diktim ama daha küçükler fideler, bir de danaburnu mücadelem vardı. :) Süs Kabakları tohumları da arkadaşlardan değişik türler gelmişti, onları da ekmiştim, büyüyor bitkiler ama sizinki kadar olmadılar henüz.

Hakkımı olmayanlara devrediyorum ;)

Adalet Yağcı
21-06-2009, 21:51
Gardenyayı göremedim sevgili Jineop, süs kabaklarının çiçekleri gerçekten hoş, bir de uçlarında kabaklar oluşunca ne sevimli olur kimbilir.
Domateslerinizi görünce benim domateslerimin yüzü kızardı, bu sene her şey gecikti.
Bu arada clematisin üstüne sarılıcı olamaz değil mi?

jineop
21-06-2009, 22:32
Sevgili Adalet Hanım,
Sarılıcı yerine yeşil telli bağlama ipi ile bambuların arasını petek gibi ördüm ve clematis rahat etti.Şimdi rüzgardan etkilenmiyor. Ama şimdi ki tecrubem olsa yukarı doğru daralan bir sabitleme değil tam tersi şekilde koyardım.:)Nette ki bütün resimlerde de öyle yapılmış. Süs kabağının yaprağı da , çiçeği de çok hoş.Hele öyle bir ipe sarılışı var ki aynı balerin.Çok öptüm.

Ülker
22-06-2009, 09:38
Süs kabağının hiç gelin gibi açtığını görmemiştim, çok hoşuma gitti.
Sebze halini de merakla bekliyorum.

sabah
22-06-2009, 10:16
Kaya bahçesini büyüttüğünüz iyi olmuş. Böylece bahçenizi daha çok renklendirme şansı elde ermişsiniz.

Astilbelerin rengi çok güzel. Onları aşağıdaki gibi toplu dikimlerde çok beğeniyorum.
88687

Sizin kabağı görünce Bahçe düzenlemede meyva ağaçları ve sebzeler (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9623) başlığı aklıma geldi. Kabağın fotoğrafını oraya koymak gerek.:rolleyes:

Adalet Yağcı
22-06-2009, 10:23
Sevgili Sabah, bu Astilbe fotoğrafı yüreğimi hop ettirdi, bu senenin başında biz bu güzelliği neden keşfedemedik ki?

jineop
22-06-2009, 11:07
Sevgili Arkadaşlarım,
Bu süs kabağının hikayesi çok derin. Ukraynalı doğum yaptırdığım bir hastam vardı.bu kabağın anası ucu dar,altı geniş olanlardan hani kamba,vazo gibi yapılardan. Hastam bu kabağı kırmızı onların matruşka dedikleri bebek tarzında boyamıştı. Yıllarca bu bizim evde ordan oraya dolaştı sonra evi taşıdık . Benim ağaç kabuklarının üstüne atmıştım. Sallayınca tohum sesleri geliyordu. İçimden bir ses tohumlarını eksem acep ne olur dedi. Şubat gibi çıkan onlarca tohumu sağa sola attım. Belki 15 tane fidesi oldu. Onları da dağıttım . Şimdi 10 taneye yakın fidem var. Herşey tecrube ile mutfak camının altına büyük bir saksıyla 2-3 fide geçirip camı sarsalar, sonra çiçekler açsa sonra kabaklar salınsa sonra da o kabaklardan bahçelerimize işık kaynakları yapsak . Hoş olmaz mı? Şimdi işe gidip oradan devam ededeceğim. Bu ara da dün yaşadığım çok kalabalık misafir grubu nedeniyle Başta Cumhur Tonba,Celal Sungur ve sitede ki diğer babalardan ve tüm babalardan çok özür diliyorum. Sevgili Babalarımız iyi ki varsınız,sağlıkla ,mutlulukla hep var olun. Hepinizi sevgi dolu,saygıyla öpüyorum. Babalar gününüz kutlu olsun.Sevgiler.
Not:Sevgili Sabah sana çok güzel ,çok hoşuna gideceğini düşündüğüm 3şey var:)

jineop
22-06-2009, 13:51
Merhaba,
Bizim ağaç kabuklu köşenin karşısında sebze bahçesinin duvarının devamı olan duvar dibine de aynı uygulamayı yapmaya karar verdim.Ve sizler için resimledim.

sabah
22-06-2009, 13:51
Merakla bekliyorum, bakalım neler çıkacak.

Adalat Yağcı,
Heucheraları beklerken gözümüz başka şey görmedi ki!

sabah
22-06-2009, 13:52
Çok güzel bir köşe olmuş, her zamanki gibi..

Aynı anda mesajları göndermişiz. :rolleyes:

Koyu yeşil
22-06-2009, 14:01
Merhaba Jineop süs kabağı harika, hikayesi kendinden de hoş :) Ben avatarınızı çok beğendim. Yüzünüzde yazılarınız gibi güzel ve sevimli!

Bu passiflora çeşidi kışın yaprak dökmüyor. Ama gerçekten azgın birşey. Benim bahçedeki toprağa paralel kökler uzatıp, bahçenin dilediği her köşesinden çıkabileceğini düşünmeye başladı. Bahçem büyük olsa hiç dert değil. Ben de kendiliğinden çıkan fideleri güzelce saksılayıp, eşe dosta hediye etmeye başladım. Bu kış da sıkı bir budama yapmam gerekecek. Passifloranıza o tutunduğu çubuk yetmeyecektir. Duvara sarılması için şu sarmaşık için yapılan çitlerden yapmanızı öneririm.

jineop
22-06-2009, 14:11
Sevgili Sabah,
Süs kabaklarını sizin için mutfak penceresinin önüne uyacak çok hoş bir düzenek oluşturuyorum adını da sabahın penceresi koyacağım. Ama sabredebilirsem biraz büyüdükten sonra size resimleyeceğim şu an gördünüz süs kabaklarının olduğu benim kompost tankım ,kompost daha hazır olmamıştı üstüne toprak ekleyip kabakları üstüne ekmiştim beni utandırmadılar ama inşallah böyle devam ederler ortada görülen büyük çıtanın üstüne yine tahtalardan t şeklinde kollar yaptım ve kollardan aşağıya kabakların sopalarına ve altta ki tahta bordüre ipler saldım. Görsel bir kabak anıtı gibi olacak inşallah.
Altta ki resim yeni kabak fidelerinin yerleşeği pencere .İlk hali kayıtlarımız da olsun dedim.

sabah
22-06-2009, 14:24
Gene ilginç bir şey yapacaksınız!

Bir an, acaba bir şekilde kabakları kolların üzerinde kurutup, fener haline mi getireceksiniz diye düşündüm. :rolleyes:
-pencere önünde küçük küçük kabaklardan fenerler-

Sonucu görelim de adına sonra karar veririz.:rolleyes:

füsunANK
22-06-2009, 14:29
Sevgili Jineop, bahçenizde bebek doğumları ile orantılı bir bitki doğumu gerçekleşiyor. Maşallah diyorum :) O kabakların ışık kaynağı halini merak ediyorum şimdiden. Yaratıcı gücünüz ve zevkiniz çok güzel çünkü.

jineop
22-06-2009, 14:32
Sevgili Sabah,
Hani bana bir keresin de bana sizin bahçeniz de neden akçaağaç yok demiştiniz. Bahçem küçük olduğundan gözüme kestirdiğim akçaağaç türleri çok pahalıydı. Geçen ay sürekli fidan aldığım fidanlıkta enteresan bir olay oldu. Ben her zaman ki gibi sordum,'acer disgerminatum muydu neydi , hala ucuzlamadı mı? Şirin satıcı kız gülümsedi ve bana dönerek abla 3 tane kurumak üzere akcaağacı göstererek bunları al ödeme yapmana gerek yok ,burda kalırsa ölecek , yaşatırsan sen yaşatırsın diyerek bana verdi.Ben de onları eve getirdim bir güzel budadım ,tespitledim ve baktım Artık resimledim sizin için çünkü minik filizler verdiler. Bu akcalar sizinde sayılr. 2 tanesi gayet iyi 3. biraz inatçı çıktı ben yine de pes etmedim.

jineop
22-06-2009, 14:37
Sevgili Koyu Yeşil,
Bugün Koçtaştan betona çakılabilir kroşe alacağım ,diğer tahtalar ne yazıkki akfıratın rüzgarına dayanmıyorlar. Arsız olması çok güzel,ben de sizin gibi yaparım hafta sonu gelen akrabalarıma saksı da domates ve biber saksılarını tutturduğum da yüzlerinde ki mutluk herşeye değer. Teşekkürler ve sevgiler.

sabah
22-06-2009, 14:43
.. kurumak üzere akcaağacı göstererek bunları al.., yaşatırsan sen yaşatırsın diyerek bana verdi....
Çok güzel bir haber.:rolleyes: :rolleyes:

Çok sevindim. Çok zarif bir ağaç, bahçenize çok yakışacak.

İki ağacın yaprakları net görünmüyor. Farklı türler galiba.

Küçük yapraklı tür mü?

jineop
22-06-2009, 14:48
Sevgili FüsunANK,
Tüm canlıların bebiş halleri güzel ve zararsız.Onları çok seviyorum. Acı bakla tohumlarının tam olgunlaşmadan olanlarını gübre olsun topraga atmıştım bir kısmı da dökülenler muhtemelen. Hepsi fide oldu, hele o tohumları üstünde ilk çatlattıkları görüntü var ya ,bitiyorum. Ama şimdi ne olacak, 20den fazla lupin fidesi benim domates ve salatalıkların dibin de büyüyor ve hergün yenisi ekleniyor sanki .Ne yapmalıyım? Bahçesi büyük olan isteyen bir arkadaşıma küçük viyollere aktarıp göndersem mi ?

jineop
22-06-2009, 14:50
Sevgili Sabah,
İkisi küçük kızıl yapraklı onlar boyuna büyüyür,diğeri yana doğru büyüyen yine kızıl yapraklı ,yaprakları eğrelti otunun yaprakları gibi kızıl,ince uzun ,tırtıklı.

jineop
22-06-2009, 15:05
Bu ara da lisianthuslar gelip acilen kaya bahçesini büyütünce damlalık sistemi şart olmuştu cumartesi günü damlalık sistemi benim çeşme sökülerek sebze bahçesinin musluğunun alt borusuna ek bir boru takılarak ustalar tarafından halledildi . Yarın çeşme tekrar yapacağım . Sevgili Limonun verandasından kopya çekerek verandamın kenarın daki ,pitosporiumları sonbahar da kaldırmayı ,onları kaya bahçesinde yeni bir düzenleme de kullanmayı düşünüyorum. Ortanca ve sizin önerilerinize göre verandanın iki yanını değiştireceğim. Yaseminleri yere doğru yatırıp , su borusuna dolamakla az yollu işe başladım.
Sehpanın üstüne koyduğum eski tabakta ki görüntü çok hoşuma gitti ,onu da görmenizi istedim. Önerilerinizi bekliyorum.

jineop
22-06-2009, 15:11
Sevgili Adalet Hanım,
Heucheral ların tohumları o kadar küçükki,küçük çam kılcal şişede oluyor. Ben hevesle tohumunu almıştım . Neyse şeşeyi açmam hepsi aynı anda toprağa döküldü, görmek mümkün değil, çıkacağını da hiç sanmıyorum ama bakalım ne olacak. 20tane tohum küçük bir saksıya yaklaşık 10 gün önce düşürülmüş durum da . Bir gelişme olursa haber veririm.

M.Sema
22-06-2009, 15:11
Kaya bahçenizin ilk adımı tabakla başlamış. Ben de önümüzde ki yaz, Sevgili Feriha gibi genişçe bir saksıya kaya bahçesi yapacağım. :D Hatta aramızda kalsın ufak kaya benzeri taşlar toplamaya başladım bile.:D

sabah
22-06-2009, 15:16
..benim çeşme sökülerek..ustalar tarafından halledildi . Yarın çeşme tekrar yapacağım...

Söke yapa çeşmenin her parçasını ezberleyeceksiniz. Bari bu sefer de farklı bir model deneyin. Bize de fikir verir :rolleyes:

sabah
22-06-2009, 16:38
Sizin mugo ve akçağaçları bir araya alıp hafif japon havası estirebilir miyiz?:rolleyes:

88839 88838

jineop
22-06-2009, 18:01
Sevgili Sabah,
Netten baktım,tek olan Acer palmatum dissectum ,2 tane olan Acer palmatum 'Osakazuki' imiş. Yapabilirsek çok hoş olur. Nasıl yapalım.?

Adalet Yağcı
22-06-2009, 18:52
Amanın!!! Bizim sevgili Jineop'umuz ne kadar da genç ve güzelmiş, tamam bu avatarda karar kılın ve hiç değiştirmeyin ki, ışığınız herkese yansısın.
Her şey çok güzel bu arada, heucheraları çimlendirmeyi başarabilirseniz kimselere söylemeyin, benden söylemesi :)

füsunANK
22-06-2009, 19:30
Bu ara da lisianthuslar gelip acilen kaya bahçesini büyütünce damlalık sistemi şart olmuştu cumartesi günü damlalık sistemi benim çeşme sökülerek sebze bahçesinin musluğunun alt borusuna ek bir boru takılarak ustalar tarafından halledildi . Yarın çeşme tekrar yapacağım .
Eyvah korktuğum başıma geldi desenize. Gelin siz beni dinleyin, bu sefer portatif bir şey planlayın. :(

Yaseminleri yere doğru yatırıp , su borusuna dolamakla az yollu işe başladım.

Su borularına takmış gibi olmayım ama aynı şey yaseminlerin başına da gelmesin sevgili Jineop. Su borularından uzak durun derim . :D Şİmdi sorun değil ama ilerde yasemin tüm boruyu kapladığında, herhangi bir tamir işi olduğunda sorun olmaz mı ?

Amanın!!! Bizim sevgili Jineop'umuz ne kadar da genç ve güzelmiş, tamam bu avatarda karar kılın ve hiç değiştirmeyin ki, ışığınız herkese yansısın.

Bu mesaja aynen katılıyorum.

ciceksever70
22-06-2009, 20:50
Sevgili Jineop, ne kadar hos cikmissiniz resimde. Ictenliginiz resminize de yansimis. Sizi tanimaktan mutlu oldum.

jineop
22-06-2009, 21:37
Sevgili Dostlar,
Hepiniz çok tatlısınız ,çok teşekkür ederim. Uyarılarınız bir bir çıkıyor,tabi bunun adı tecrube. Yarın sabah yaseminleri ,su borusunun yanından iple yukarıya ,asacağım söz. Bugün çeşmenin bozulduğunu önce sizlere yazmayacaktım, yap-boz tahtası oldu bu iş dedim içimden, sonra benden sonra ki çaylaklara ders olması için yazmaya karar verdim,ama yanımda ki şeytan da söylenip duruyordu, bak şimdi neler yazacaklar diye.İşte burayı bu yüzden çok seviyorum. Ve biraz önce süs kabağı düzeni için çelik paslanmaz kalın telleri kullanırken bir an sizler geldiniz aklıma, yine yanlış yapıyorsun dedim bu teller güneşte kızgın hale geldiğinde,benim balerinin kolları yanıp ,kavrulmaz mı diye o tellere teker teker dayanıklı dış ortam bandıyla dıştan sardım.İşte buranın kattığı değerlerden biri de öngörü. Çok öptüm hepinizi.

celalsungur
22-06-2009, 22:06
Amanın!!! )
Aynen katılıyorum.

limon
22-06-2009, 22:44
Sevgili Dostlar,
Yarın sabah yaseminleri ,su borusunun yanından iple yukarıya ,asacağım söz.

En dayanıklı iple asın. Yapı Marketlerden aldığım en dayanıklı ipler bile bir yazı geçiremeden çürüyüp koptular. En sonunda çelik telli çamaşır ipinde karar kıldım.

jineop
22-06-2009, 23:00
Sevgili Limon.
Beynimi okudunuz.Öyle yapacağım. Teşekkür ederim.
Sevgili Celal Abi,
Resim sanırım 3 sene evvel ,sizden ricam bunu kimseye söylemeyin.:)
Sevgili M.Sema,
Bir işin yarısı onu istemek olduğuna göre umarım en yakın zaman da sizin güzel kaya bahçenizle ilgili konuşuyor oluruz.
Sevgiyle kalın.

celalsungur
23-06-2009, 00:38
Sevgili Celal Abi,
Resim sanırım 3 sene evvel ,sizden ricam bunu kimseye söylemeyin.:)
Tamam, aramızda kalsın. Foruma da yazma.;)

eyakut
23-06-2009, 00:38
Ellerinize sağlık sayın jineop,
Çok keyifli bir bahçe olmuş. Her köşesi ayrı bir zevkle izleniyor. Teknoloji ve Tasarım öğretmeni olan eşim yaratıcı ve pratik zekanıza yıldızlı bir 10 verdi. Laf aramızda eşimi bahçe konusunda biraz hareketlendirdiniz. Ufak bir kaya bahçesi çalışması yapmayı düşündüğünü söyledi, bende seve seve amelelik yapmayı kabul ettim.Bahçenizde sağlık ve sevgi dolu bir yaşam dileriz...

nurcanaybay
23-06-2009, 10:02
yaratıcı ve pratik zekanıza yıldızlı bir 10 verdi.

Gözlerinden belli :)

Ülker
23-06-2009, 12:58
Görüntü resmindeki fotoğraf ne zaman çekilmiştir bilemem ama, gözlerinizde, yaramaz çocukların gözlerindeki pırıltıyı yakaladım, o pırıltı yıllar geçsede kaybolmaz.

Lithi-um
23-06-2009, 13:18
Sevgili Jineop ,
Bahçeniz o kadar güzel ki dolaşırken çiçeklerin kokusu burnuma geldi hepsini kokladım tek tek çimlerinize çiçeklerinize hayran kaldım. Hepside özenilerek yapılmış olduğu belli oluyor. tasarımız harika.. Evet sizinde dediğiniz gibi Ağaçlar.net Bizleri bitki delisi yapmaya çalışıyor. :) Herkez bi yarış içersinde. Bahçenizdeki çiçeklerin içersinde keyifli vakit geçirmeniz dileğiyle.. Kıskandım birazcık Bahçenizi ::)

jineop
23-06-2009, 14:38
Sevgili Lithi_um,
Gençlerin bitkileri sevmesi çok hoşuma gidiyor.Benim yarı yaşımdasınız, ben 1 yıldır bitki delisiyim. 20 Yıl sonra siz kimbilir neleri aşmış olacaksınız,umarım o günleri de görürüz.Hiç bırakmayın olur mu. Yaptıklarınız çok çok iyi,sizi tekrar kutluyorum.Sevgiyle kalın.

sabah
23-06-2009, 15:48
Nasıl yapalım?
Ben de pek bilmiyorum ki, araştırıyorum. :rolleyes:

Benim yöntemim bol bol fotoğraflara bakıp, sonra da bahçeye bakıp hangi köşede, hangi bitkilele benzeri tabloyu oluşturabilirim, diye düşünmek.

Size -eğer yoksa -bir de sonbaharda sarı muhteşem yapraklar için ginkgo biloba gerekiyor. :rolleyes::rolleyes:

jineop
23-06-2009, 15:55
Sevgili Sabah,
O zaman sizi ,ne zaman isterseniz sağ eliniz de valiziniz ,sol eliniz de türkçe sözlüğünüzle buraya bekliyorum.:p,:cool:

sabah
23-06-2009, 16:15
Durduk yerde beni güldürdünüz.:rolleyes::rolleyes:

agaclar.net bu yüzden var ya!

Gerçekte bir arada olamasak da görüşlerimizi, düşüncelerimizi, yaptıklarımızı paylaşalım diye buradayız.

Hala gülüyorum. Artık öneride bulunmaya korkacağım.:rolleyes:
Sözlük yerine bahçe eldivenimi ya da kahve fincanımı ya da Japon bahçeleriyle ilgili kitaplarımı alsaydım bari.

Mesaj kirliliği olmasın diye bir süre sonra bu mesajı sileceğim.
Silmeyi unutursam soldaki ikon - Kurallara Aykırı Mesajı Bildir - ile silinmesini hatırlatın, lütfen.

fikreteren
23-06-2009, 21:39
Sayın JİENEOP, Yeni avatarınız çok güzel.Hayırlı olsun.Astilbeler harika durmuş çok olunca kendilerini daha iyi gösteriyorlar.sizlerin bahçelerini görmek için yazlıktan gelir gelmez hemen internet başına oturuyorum. Bir solukta bahçelerin geziyorum ama sohbetlere katılamadığım içinde üzülüyorum.Yine de sizleri izlemek çok güzel.

Lithi-um
24-06-2009, 01:01
503 nolu mesajınızda 2 adet saksı var . O saksılar Çok harika ve üzerinde bulunan beyaz çiçeklerde mükemmel. ahşap saksı mı ? tam çözemedim yoksa üzerinde taşlar mı var ? yapılabilecek bişeyse bende yapmayı düşündüm de kopya çekipte:)

jineop
24-06-2009, 10:22
Sevgili Lithium,Saksılar demek yanlış olur,daha çok saksı elbisesi denilebilir. İçlerinde plastik saksı var.Rattan türü bir madde ile örülmüş. Beğenmenize sevindim.

jineop
24-06-2009, 10:30
Sevgili Dostlar,
Artık portatif çeşmem bitti. Sonunda başardım. 2 kırık ,eski plastik saksı,ağaç kabuğu,ve köpük. Yapılma süresi 2 saat. Ortalama maliyet başlığı ile 15 lira cıvarında.Saksıların kenarlarını kestim,sonra yarıdan kestim.Yandaki,damla hortumu gececek yeri hazırladım. Ağaç kabuklarını yapıştıdım. En sonra da büyük bir ağaç kabuğunun ortasını oydum,onuda üstte kabak gibi yerleştirdim.
3 parçadan oluşan portatif bir sistem,tank gibi de sağlam oldu:)

Lithi-um
24-06-2009, 11:47
Mükemmel olmuş.Çeşmenizde sanki bu sisteme tam uygun yapılmış gibi.. harikasınız Çok hoş duruyor. Bir gün bu fikri kullanmam gerekiyor:) (en sın fotoğrafta vernik mi kullandınız ?)

jineop
24-06-2009, 13:52
(en sın fotoğrafta vernik mi kullandınız ?)[/QUOTE]
Yok hayır,
yağlıboya ile hem köpük görüntülerini gidermek bir de renk kazandırmak için fırça ile rastgele renklendirme yaptım. Teşekkür ederim.

Güngör Salman
24-06-2009, 14:02
Sevgili jineop harikasın:))

M.Sema
24-06-2009, 14:04
Ellerinize sağlık sevgili Jineop, çok güzel olmuş. Ancak bir önerim var, kovalardan bir tane daha yapıp üste onu koysanız yani 3 katlı olsa ve musluk ile vanası hiç gözükmez, açmak istediğinizde en üste koyduğunuz C şeklinde ki ağaç kabuğunu kaldırır açıp-kapatırsınız. Gene de sz bilirsiniz.:D

jineop
24-06-2009, 14:08
Sevgili jineop harikasın:))

Siz de öyle, teşekkür ederim.,
Sevgili M. Sema düşünmedim değil hatta üstüne birşeyler koymayıdadüşünüyorum orneğin kilden bir tas içine tahta kaşık,ya da maşraba. Hepsi bir günde olmasın dedim,ileriye dönük malzeme kalmayacak:)Teşekkür ederim.

bennur
24-06-2009, 15:13
Sevgili Jineop,
Harika bir bahçe yaratmışsınız, tasarımlarınız bahçenizin sizi yansıtmasını sağlamış. Ellerinize sağlık, çeşme favorim:))) Güle güle oturun, keyifli zamanlar geçirin dileklerimle, Sevgiyle kalın

Birol
24-06-2009, 19:46
Süperden daha iyi, güzelliği anlatan hangi kelime olabilir?

celalsungur
24-06-2009, 19:56
Sevgili Dostlar,
2 kırık ,eski plastik saksı,ağaç kabuğu,ve köpük. Yapılma süresi 2 saat. Ortalama maliyet başlığı ile 15 lira cıvarında.

Bu kadar uğraşacağına yeni saksı alsaydın keşke. Aynı fiyata gelirdi. ;)

Lithi-um
24-06-2009, 20:52
Böyle saksı yapsak nasıl olur acaba :)

celalsungur
24-06-2009, 20:53
Merhaba,
Yazı kirliliği yapmamak için tek cümle ile ,beğenmenize çok sevindim,değer verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.
Celal Abicim,gel seni bir göz doktoruna götüreyim :)Tanıdıklar var.:D:cool:Pardon, konuyu şeydemedim galiba;)

Koyu yeşil
25-06-2009, 15:10
Muhteşem olmuş, eline sağlık, yine döktürmüşsün diyicem!

Arzu Kasapoğlu
25-06-2009, 15:23
Sevgili Jineop, çeşmeniz çok yaratıcı ve güzel olmuş elinize sağlık :)

Adalet Yağcı
25-06-2009, 18:09
Ben her gün bu başlığa bir göz atıyorum, bizim sevgili dahi çocuğumuz bu gün ne icad etmiş diye.
Gerçekten güzel olmuş, ben de bir yerlerden ağaç kabukları toplamaya başlasam iyi olacak, yok çeşme için değil, clematislerin kök kısımlarını kapatmak için.

jineop
26-06-2009, 11:26
Merhaba,
Bugün sabah kapıdan çıktığım da sarı liliumların açmış olduklarına tanık oldum dün hepsi tomurcuktu.Güne güzel başlamak bu olsa gerek:p

Lithi-um
26-06-2009, 11:36
Günaydın sevgili Jineop,

Liliumlar çoook güzeller...kırmızıların içinde buradayım diyolar:)Öndeki süs bitkiside Çok güzelmiş

jineop
26-06-2009, 11:41
Güler Ablam'ın ceylanını clematisin dibine kütük saksıyla (öncenin buz kabı)yerleştirmiştim ,yerini sevdi ve bakın nasıl açmış...

Vildan Sönmez
26-06-2009, 11:43
Gerçekten de çok güzeller. Yazmışsınızdır ama, kaçırdım herhalde, yetişkin mi ektiniz, soğandan mı böyle büyüttünüz. Benim soğandan yetişmelerde tomurcuk var ama açmak bilmediler bir türlü.
Bu arada yer begonyaları da çoşmuş. Ne güzel:)

Vildan Sönmez
26-06-2009, 11:44
Ceylan' gelince : Önce Güler Hanım'ın eli değmiş, sonra sizin.
Açmasın da ne yapsın ?

jineop
26-06-2009, 11:47
Eski evde salonumu süsleyen Gardenya bir yıldır bahçe de, kışın korumaya almıştım. Her ne kadar yapraklarında yer yer renk açıklığı ve ara da açmadan dökülen çiçekleri olsa da ,şimdilik keyfi yerin de. Limonlu suyu ve demiri sevdi sanırım .

jineop
26-06-2009, 11:50
Gerçekten de çok güzeller. Yazmışsınızdır ama, kaçırdım herhalde, yetişkin mi ektiniz, soğandan mı böyle büyüttünüz. Benim soğandan yetişmelerde tomurcuk var ama açmak bilmediler bir türlü.
Bu arada yer begonyaları da çoşmuş. Ne güzel:)

Sevgili Vildan Sömez ,
Bu sene Hocam100 den aldığım soğanlardan çıktılar. Sanırım sarı olan en dayanıklı olan beyaz ve pembelerden de birer tane var onlarda tek tomurcuk var.

Vildan Sönmez
26-06-2009, 11:58
Demek ki hem soğanlar kaliteliymiş, hem de hani derler ya yer kuvveti, benimkiler terasta saksıda.(E tabii sizin sevginiz de vitamin olmuş.)

Ben de dün Hocam100 e 2 tür sipariş verdim. Heyecanla bekliyorum.

jineop
26-06-2009, 12:17
Bu da dün yazdığım gazanya,resim de kırmızı gibi çıkmamış ama kahve -kırmızı arası rengi ,kadife gibi dokusu.
Clematislerimin ilk yılı bu kadar açacakları aklıma bile gelmez di.Kendimi seneye açmalarına şartlamıştım ama beni utandırdılar.Tomurcuklara bakın , ...

jineop
26-06-2009, 12:47
Benim gibi her acemi mutlaka latin sarmaşığını yetiştirmeli, çoğu kişi tanımadığı için daha bir değerli oluyor sanki .İnsan kendini çok mutlu hissediyor ,gerine ,gerine tohumdan demenin zevki de başka tabi ki...
Hoşuma giden yeni görüntüleri de ekledim. Sevgiyle kalın.

Güler
26-06-2009, 13:29
Ceylanların açmış olanlarını kesip temizleyin, daha çok açtığını göreceksiniz.

Kiraz
26-06-2009, 13:38
Sevgili Jineop, yine çok çok güzeller, ellerine sağlık. En alttaki iki fotoğraftaki beyaz ve pembe çiçekli bitkiler nedir?

jineop
26-06-2009, 13:56
Sevgili Jineop, yine çok çok güzeller, ellerine sağlık. En alttaki iki fotoğraftaki beyaz ve pembe çiçekli bitkiler nedir?

Sevgili Kiraz,
Beyaz olan sutera,pembe olan çalı Gaura Lindheimeri. Çok sağol.

gilan
26-06-2009, 14:44
Sutera, asma saksılarda bakoba adıyla satılan çiçek sanırım. Çok güzel olmuş :)

bennur
27-06-2009, 23:12
Hepsi birbirinden güzeller, dönüp dönüp bir kez daha baktım. Sarı liliumlarınız çok güzeller, soğandan yetiştirdiğinizi duymak beni mutlu etti, beyaz lilium soğanlarım yola çıkacaklar. Epey endişe ediyordum, olur mu diye, hiç soğandan denememiştim. İnşaallah çürütmem. Latin sarmaşığı da seneye deneyeceklerimin başında geliyor, çok şirinler. Ellerinize sağlık, sevgiyle kalın

jineop
29-06-2009, 12:48
Sevgili Gilan,
Suteranın beyaz dışında pembe ve moru da var. Gerçekten özellikle sarkıtlarda arajman olarak kullanılabilecek bir çiçek .Teekkür ederim.

jineop
29-06-2009, 12:52
Sevgili Bennur,
Latin sarmaşığının çimlenmesi iyi. Seneye ben de tekrar ekeceğim. Sıcağı ve susuzluğu çok sevmiyor. Humuslu yumaşak toprak tercih edin. Gölge de daha mutlu ama yarı gölge ,bol su, bol toprak seviyor. Dar kaplarda çiçekleri ve yaprakları küçülüyor.Sevgiyle kalın.